stdClass Object ( [id] => 1322678 [title] => Masterchef je dao jedan recept samo za čitatelje SD i otkrio: ‘Pripremao sam jela zvijezdama, no kod kuće kuha supruga‘ [alias] => masterchef-je-dao-jedan-recept-samo-za-citatelje-sd-i-otkrio-pripremao-sam-jela-zvijezdama-no-kod-kuce-kuha-supruga [catid] => 485 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ove sezone u sklopu jesenske sheme na Novoj TV emitira se šesta sezona kulinarske natjecateljske emisije “MasterChef”. Kao i svake sezone, natjecatelji se bore iz emisije u emisiju za titulu hrvatskog Masterchefa i 30 tisuća eura nagrade. Svakog tjedna ispada po jedan kandidat. Članovi sudačkog žirija su: Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović. Prva sezona emisije je emitirana 2011. Emisija je osvojila nagradu “Zlatni studio” 2022. i 2023. u kategoriji reality show. Melkior Bašić je kuhar, kuharski konzultant i instruktor kuhanja s iskustvom u više od 100 kuhinja i stažom u Michelin restoranima u Francuskoj. Sin je pokojnog poznatog kuhara Silvia Belužića.

Šesta sezona “MasterChefa” – što ste pripremili za ovu sezonu?

- Nova sezona je počela, u prvom smo tjednu emitiranja i veselim se što gledatelji napokon imaju prilike vidjeti što smo im sve pripremili. Sezona je stvarno uzbudljiva, ne samo zbog novih kandidata koji imaju različite osobnosti i životne priče, nego i zbog odličnih izazova koje smo za njih pripremili. Iz tjedna u tjedan imat ćemo tematske cikluse – krenut ćemo s tradicijom i nastaviti u različitim smjerovima. U svakom slučaju, bit će zanimljivo, edukativno, a i napeto jer će biti tijesna utrka među kandidatima s obzirom na to da ove godine talenata u kuhinji ne nedostaje.

Kako su prošla snimanja?

- Snimanja još uvijek traju i prolaze odlično. Na setu provodimo gotovo cijeli dan i radimo punom parom, ali se usput i zabavljamo. Žiri je treću godinu zaredom u istom sastavu, pa se već dobro poznajemo i slažemo, ekipa na setu je uigrana, imamo puno mladih ljudi i energija je jako pozitivna.

Tijesna utrka među kandidatima

Kakvi su kandidati, jesu li kompetitivni?

- Kandidati su ove godine definitivno kompetitivni i kao što sam rekao, predviđam tijesnu utrku do pobjede jer nas svako malo netko iznenadi svojim napretkom. Toliko da trenutno niti jedan od nas nema jasnu sliku tko bi mogao dogurati do finala, što je odlično jer znači da će natjecanje biti nepredvidivo i prevrtljivo do samog kraja.

Na što će se orijentirati ova sezona emisije?

- Nakon audicija i bootcampa kreću tematski ciklusi. Započet ćemo s tradicijom, a kako tjedni budu odmicali, otkrivat će se razne teme. Bit će tu, recimo, ciklus koji će se baviti europskim jelima, zatim ciklus posvećen svjetskoj kuhinji, u jednom će ciklusu kandidati spajati nespojivo i tako dalje. Neću još previše otkriti, morate gledati da biste doznali, ali ono što mogu reći je da će teme biti raznolike i edukativne te da će svatko sigurno pronaći nešto po svom guštu.

Kako je došlo do suradnje s “MasterChefom”?

- Do suradnje je došlo vrlo jednostavno – s Nove TV kontaktirali su me bih li htio stati ispred kamere jer su bili u potrazi za novim “MasterChef” žirijem. Kontaktirao me jedan cijenjeni kolega koji je tada bio food producent i pitao jesam li zainteresiran da budem u žiriju “MasterChefa”. Meni je to bila zanimljiva opcija, pa sam mu javio potvrdu da sam zainteresiran i sve ostalo je prošlost.

Opišite nam Stjepana i Damira?

- Stjepan i Damir su izvrsni chefovi, veliki profesionalci, dobri kolege i prijatelji. Lijepo je surađivati s njima i na projektu “MasterChef” smo se posljednje tri godine zbilja dobro upoznali i povezali. Kad nismo na snimanju, ne stignemo se toliko vidjeti jer sva trojica radimo cijelu godinu bez stanke, ali svakako nas veže ovaj projekt s kojeg nosimo puno lijepih uspomena.

U kojim Michelin restoranima u Francuskoj ste stažirali?

- Restaurant “Le Prince Noir”, “Lormont”, Restaurant “La Cape”, “Cenon” i Restaurant “L’Oiseau Bleu”.

Očev veliki utjecaj

Kako je došlo do toga?

- To je zapravo jako zanimljiva priča. Moja bivša kompanija je za vrijeme nogometnog prvenstva imala prezentaciju u restoranu “Le Prince Noir”, gdje smo došli kao kompanija i pozvali smo partnere. Imali smo degustacijsku večeru i prezentaciju, a kad je sve to završilo, ostali smo navečer u restoranu i družili se s personalom i chefom. Došlo je na red pitanje “prihvaćate li stažiste?”, na što su oni rekli da prihvaćaju, pa smo izrazili želju da se priključimo i nešto naučimo. Bilo nas je troje, a budući da u tom trenutku u “Le Peince Noiru” nisu imali kapaciteta da nas sve prime, onda su kontaktirali svoje kolege u “La Cape” i “L’Oiseau Bleu”, gdje su nas primili.

---

image
Nova TV
---

Koja je razlika u edukaciji kuhara u Michelin i ostalim restoranima?

- Ne bih rekao da ima neke razlike jer ima puno kompliciranih restorana koji nemaju Michelin. Može biti razlika jedino u načinu rada i načinu organizacije u poslu. Svaki restoran ima neki svoj sistem rada, radnog vremena, naručivanja… Jako je dobro vidjeti te drukčije sisteme – neki rade na štoperice, neki na ploče, neki rade s blokovima. No edukacija je i dalje edukacija, bez obzira na to gdje se vi nalazili, pa mislim da u tom smislu nema neke razlike.

Koliko je na odabir karijere utjecao vaš otac?

- Utjecao je jako puno jer sam pratio što on radi i svidjelo mi se. On me čak probao odgovoriti od toga, ali nije uspio. I onda kad sam počeo raditi je uvijek bilo kao nekakvo natjecanje kad bih počeo nabrajati što znam raditi. On je na nekin način bio kao hodajuća enciklopedija jer kad sam ja mislio da sam nešto otkrio, on bi mi objasnio da je sve to već izmišljeno i otkud potiče.

Omiljeno jelo vašeg oca?

- Imao je više omiljenih jela i volio je domaću hranu. Uvijek ga se sjećam što je doma radio i to vam mogu reći. Najčešće nam je kuhao, onako brzinski, kajganu s krumpirom, kajganu s jetricom ili kajganu s vrganjima. Bilo je to večernje jelo u devedesetima, kada je hladnjak bio manje bogat namirnicama nego danas. Sebi je doma uvijek spremao jednu salatu koju je volio jesti, a to je salata od tirolske. Tirolska narezana na kockice, a unutra bi stavio još i kuhana jaja, luk i začine.

Što najčešće spremate?

- Doma jako malo spremam jer najčešće tu uskače supruga, ali najčešće to bude nešto s rižom ili tjesteninom jer mi je takav tempo života. Ako imam vremena ili je vikend, onda se peče nešto u pećnici.

Kuhinja koje države vam je najdraža?

- Ja sam u tom pitanju više staromodan, pa mi je hrvatska kuhinja najdraža, a nakon nje bih odabrao susjednu, talijansku. Sve kuhare jako poštujem pa kroz hranu pokušavam razumjeti i povijest te države na neki način.

Kako vam je bilo učiti mlade kuhare srednjoškolce?

- Držao sam nekoliko puta edukaciju u srednjim školama i to je bilo jako zabavno. Oni su upijali kao spužve, a ja sam nastojao predavanje učiniti što interesantnijim i jednostavnim. Volim dijeliti znanje, a naročito mladima i onda se dvostruko više potrudim. Ponekad mi je još teže držati edukaciju za srednjoškolce jer utrošim puno energije zbog želje da se što više približim njihovom načinu razmišljanja.

Možete li nam približiti posao konzultanta za hranu?

- Teško je to približiti u jednoj rečenici i mislim da bi se tu trebao napraviti poseban intervju. No ukratko, kad me poslovni partneri kontaktiraju, sastanemo se i dogovaramo mogućnost suradnje ovisno o rasporedu. Zatim se dogovaramo oko ciljeva – je li moguć i realan – zatim planiramo i realiziramo tijekom godine dana. Ja smatram da konzultacije ne mogu trajati mjesec dana nego barem godinu dana i nakon toga se ponovo sastanemo i analitički prokomentiramo rezultate.

Ima li netko poznat i slavan kome ste držali instrukcije?

- Nisam držao instrukcije nikome poznatome.

Koje vam je omiljeno jelo?

- Teško je izdvojiti samo jedno, no nekako najčešće kada dobijem ovo pitanje kažem morski pas na lešo.

Volite li kuhati samom sebi?

- Iskreno, više volim kad netko kuha meni.

Kuhate li u slobodno vrijeme?

- Jako malo. Dam si povremeno truda, ali tu ipak prednjači supruga.

U kojem restoranu biste voljeli raditi?

- Trenutno nemam restoran u kojem bih volio raditi jer mi je trenutno najveća želja dijeliti znanje da mladi zavole kuhinju i razumiju da granice ne postoje.

Poznate i slavne osobe kojima ste pripremali jelo?

- Pripremao sam jela i pjevačkim i nogometnim zvijezdama koje su tada uživale na godišnjem, pa ih ne bih imenovao. To je njihova intima i to ne spominjem – takvo imam pravilo.

Kako provodite ljeto?

- Ljeto provodim radno, pa me sigurno niste mogli vidjeti na plaži. Snimanja i konzalting su moje ljetne okupacije, a ono malo slobodnog vremena koje imam provodim s obitelji i prijateljima.

Koje karakterne osobine mora imati vrhunski kuhar?

- Mora biti čvrsta i kreativna osoba. Treba biti pun razumijevanja, imati umjetničku ruku, biti teški matematičar, mora imati kontrolu u rukama.

---

Za isprobavanje kod kuće

Melkior Bašić je pripremio pileći file u tamnom umaku za četiri osobe

Sastojci:

Tamni umak

pileće kosti od prsnog koša 2 komada

ulje 0,05 litara

luk shallot 100 grama

mrkva 40 grama

celer stabljika 20 grama

režanj češnjaka 10 grama

koncentrat od rajčice 30 grama

crno vino 0,3 litara

sol

pileći file s kožom 4 kom (4 x 200 grama)

Pire krumpir sa smeđim maslacem

krumpir oguljeni 600 do 700g

smeđi maslac 0,15 litara

vrhnje za kuhanje 100 grama

mlijeko 100 grama

Slama od krumpira

krumpir oguljeni 30 grama

biljno ulje 0,03 litara

Glazirani luk

luk shallot 4 komada

maslac 50 grama

Ukiseljeni luk

jabučni ocat 100 grama

voda 70 grama

šećer 40 grama

sol 2 grama

luk shallot 100 grama

papar crveni 2 grama

lovor 1 list

Postupak

Tamni umak: Pileće kosti izrežemo na manje komade, pouljimo ih u posudi i na ugrijanoj tavi, zapečemo ih dok se ne pojavi smeđe dno. Narezano povrće (luk, mrkva i celer) i režanj češnjaka dodamo na zapečene kosti i kratko pržimo. Dodamo koncentrat od rajčice, podlijemo crnim vinom i vodom, posolimo i kuhamo 40-ak min. Procijedimo umak, reduciramo ga do željene gustoće, dodamo maslac i po potrebi sol i papar.

Pileći file: Posolimo ga i pouljimo. Zapečemo ga na ugrijanoj tavi i pečemo u ugrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva (7-12 minuta).

Pire krumpir sa smeđim maslacem: Oguljeni krumpir narežemo na ploške (5 milimetara), ubacimo u hladnu vodu i ostavimo da se kuha 25 min. Procijedimo i izdrobimo drobilicom. Dodamo smeđi maslac, vrhnje za kuhanje, mlijeko, sol i papar te razradimo pjenjačom.

Smeđi maslac: Grijemo u dubokoj tavi dok ne posmeđi.

Slama od krumpira: Krumpir izrežemo na veličinu šibice, isperemo u vodi i ostavimo namakati cca 20 minuta. Pržimo na ugrijanom ulju (170 Celzijevih stupnjeva) do svjetlozlatne boje

Glazirani luk: Luk operemo (ne gulimo) i stavimo u pećnicu na 15-ak min (200°C). Ostavimo da se ohladi, zatim ogulimo, prerežemo napola, glaziramo na maslacu i posolimo

Ukiseljeni luk: Ocat, vodu, šećer i sol stavimo u tavu dok ne zavru. Luk narežemo na ploške, stavimo u posudu i dodamo papar i lovorov list. Sve zalijemo vrućom tekućinom te spremimo u frižider.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Melkior Bašić [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Melkior Bašić 0 8469 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-09-14 07:17:44 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Božidar Lončar [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-09-14 10:19:57 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-09-14 10:18:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 485 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Hrana [menu-meta_keywords] => Hrana [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Priče [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Masterchef je dao jedan recept samo za čitatelje SD i otkrio: 'Pripremao sam jela zvijezdama, no kod kuće kuha supruga' [metakey] => Melkior Bašić, MasterChef, nova tv, reflektor, Reflektor Slobodne Dalmacije [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/09\/14\/25429081.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/14\/25429080.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Nova TV","Nova TV"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:32","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x2880","hd_25429081_1920.jpg":"1920x1080","k_25429081_1280.jpg":"1280x1280","k_25429081_1024.jpg":"1024x1024","k_25429081_640.jpg":"640x640","k_25429081_480.jpg":"480x480","k_25429081_340.jpg":"340x340","k_25429081_220.jpg":"220x220","o_25429081_1280.jpg":"1280x1920","o_25429081_1024.jpg":"1024x1536","o_25429081_640.jpg":"640x960","o_25429081_480.jpg":"480x720","o_25429081_340.jpg":"340x510","o_25429081_220.jpg":"220x330","h_25429081_1280.jpg":"1280x854","h_25429081_1024.jpg":"1024x683","h_25429081_640.jpg":"640x427","h_25429081_480.jpg":"480x320","h_25429081_340.jpg":"340x227","h_25429081_220.jpg":"220x147","pp_25429081_1280.jpg":"1280x1628","pp_25429081_1024.jpg":"1024x1303","pp_25429081_640.jpg":"640x814","pp_25429081_480.jpg":"480x611","pp_25429081_340.jpg":"340x432","pp_25429081_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x683","hd_25429080_1920.jpg":"1920x1080","k_25429080_1280.jpg":"1280x1280","k_25429080_1024.jpg":"1024x1024","k_25429080_640.jpg":"640x640","k_25429080_480.jpg":"480x480","k_25429080_340.jpg":"340x340","k_25429080_220.jpg":"220x220","o_25429080_1280.jpg":"1280x853","o_25429080_1024.jpg":"1024x683","o_25429080_640.jpg":"640x426","o_25429080_480.jpg":"480x320","o_25429080_340.jpg":"340x226","o_25429080_220.jpg":"220x146","h_25429080_1280.jpg":"1280x854","h_25429080_1024.jpg":"1024x683","h_25429080_640.jpg":"640x427","h_25429080_480.jpg":"480x320","h_25429080_340.jpg":"340x227","h_25429080_220.jpg":"220x147","pp_25429080_1280.jpg":"1280x1628","pp_25429080_1024.jpg":"1024x1303","pp_25429080_640.jpg":"640x814","pp_25429080_480.jpg":"480x611","pp_25429080_340.jpg":"340x432","pp_25429080_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 485 [name] => Priče [alias] => price [description] => [parent] => 483 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"483","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"1","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14791415 Threads: 2 Questions: 3131095938 Slow queries: 6969214 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234587567 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/spiza/price ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 485 [name] => Priče [alias] => price [parent] => 483 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/spiza/price ) ) [link] => /mozaik/spiza/price/masterchef-je-dao-jedan-recept-samo-za-citatelje-sd-i-otkrio-pripremao-sam-jela-zvijezdama-no-kod-kuce-kuha-supruga-1322678 [printLink] => /mozaik/spiza/price/masterchef-je-dao-jedan-recept-samo-za-citatelje-sd-i-otkrio-pripremao-sam-jela-zvijezdama-no-kod-kuce-kuha-supruga-1322678?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 654958 [name] => Melkior Bašić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-11-02 16:39:48 [main_article_id] => 0 [alias] => melkior-basic [link] => /tag/melkior-basic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 679299 [name] => MasterChef [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => masterchef [link] => /tag/masterchef ) [2] => stdClass Object ( [id] => 601082 [name] => Nova TV [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nova-tv [link] => /tag/nova-tv ) [3] => stdClass Object ( [id] => 362759 [name] => Reflektor [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => reflektor [link] => /tag/reflektor ) [4] => stdClass Object ( [id] => 728340 [name] => Reflektor Slobodne Dalmacije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-31 15:46:29 [main_article_id] => 0 [alias] => reflektor-slobodne-dalmacije [link] => /tag/reflektor-slobodne-dalmacije ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Melkior Bašić [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Masterchef je dao jedan recept samo za čitatelje SD i otkrio: ‘Pripremao sam jela zvijezdama, no kod kuće kuha supruga‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-10-13-54-31-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/14/25429081.jpg [galleryCount] => 2 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Nova TV [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/14/25429081.jpg [title] => Nova TV ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/14/25429080.jpg [title] => Nova TV ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Ove sezone u sklopu jesenske sheme na Novoj TV emitira se šesta sezona kulinarske natjecateljske emisije “MasterChef”. Kao i svake sezone, natjecatelji se bore iz emisije u emisiju za titulu hrvatskog Masterchefa i 30 tisuća eura nagrade. Svakog tjedna ispada po jedan kandidat. Članovi sudačkog žirija su: Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović. Prva sezona emisije je emitirana 2011. Emisija je osvojila nagradu “Zlatni studio” 2022. i 2023. u kategoriji reality show. Melkior Bašić je kuhar, kuharski konzultant i instruktor kuhanja s iskustvom u više od 100 kuhinja i stažom u Michelin restoranima u Francuskoj. Sin je pokojnog poznatog kuhara Silvia Belužića.

Šesta sezona “MasterChefa” – što ste pripremili za ovu sezonu?

- Nova sezona je počela, u prvom smo tjednu emitiranja i veselim se što gledatelji napokon imaju prilike vidjeti što smo im sve pripremili. Sezona je stvarno uzbudljiva, ne samo zbog novih kandidata koji imaju različite osobnosti i životne priče, nego i zbog odličnih izazova koje smo za njih pripremili. Iz tjedna u tjedan imat ćemo tematske cikluse – krenut ćemo s tradicijom i nastaviti u različitim smjerovima. U svakom slučaju, bit će zanimljivo, edukativno, a i napeto jer će biti tijesna utrka među kandidatima s obzirom na to da ove godine talenata u kuhinji ne nedostaje.

Kako su prošla snimanja?

- Snimanja još uvijek traju i prolaze odlično. Na setu provodimo gotovo cijeli dan i radimo punom parom, ali se usput i zabavljamo. Žiri je treću godinu zaredom u istom sastavu, pa se već dobro poznajemo i slažemo, ekipa na setu je uigrana, imamo puno mladih ljudi i energija je jako pozitivna.

Tijesna utrka među kandidatima

Kakvi su kandidati, jesu li kompetitivni?

- Kandidati su ove godine definitivno kompetitivni i kao što sam rekao, predviđam tijesnu utrku do pobjede jer nas svako malo netko iznenadi svojim napretkom. Toliko da trenutno niti jedan od nas nema jasnu sliku tko bi mogao dogurati do finala, što je odlično jer znači da će natjecanje biti nepredvidivo i prevrtljivo do samog kraja.

Na što će se orijentirati ova sezona emisije?

- Nakon audicija i bootcampa kreću tematski ciklusi. Započet ćemo s tradicijom, a kako tjedni budu odmicali, otkrivat će se razne teme. Bit će tu, recimo, ciklus koji će se baviti europskim jelima, zatim ciklus posvećen svjetskoj kuhinji, u jednom će ciklusu kandidati spajati nespojivo i tako dalje. Neću još previše otkriti, morate gledati da biste doznali, ali ono što mogu reći je da će teme biti raznolike i edukativne te da će svatko sigurno pronaći nešto po svom guštu.

Kako je došlo do suradnje s “MasterChefom”?

- Do suradnje je došlo vrlo jednostavno – s Nove TV kontaktirali su me bih li htio stati ispred kamere jer su bili u potrazi za novim “MasterChef” žirijem. Kontaktirao me jedan cijenjeni kolega koji je tada bio food producent i pitao jesam li zainteresiran da budem u žiriju “MasterChefa”. Meni je to bila zanimljiva opcija, pa sam mu javio potvrdu da sam zainteresiran i sve ostalo je prošlost.

Opišite nam Stjepana i Damira?

- Stjepan i Damir su izvrsni chefovi, veliki profesionalci, dobri kolege i prijatelji. Lijepo je surađivati s njima i na projektu “MasterChef” smo se posljednje tri godine zbilja dobro upoznali i povezali. Kad nismo na snimanju, ne stignemo se toliko vidjeti jer sva trojica radimo cijelu godinu bez stanke, ali svakako nas veže ovaj projekt s kojeg nosimo puno lijepih uspomena.

U kojim Michelin restoranima u Francuskoj ste stažirali?

- Restaurant “Le Prince Noir”, “Lormont”, Restaurant “La Cape”, “Cenon” i Restaurant “L’Oiseau Bleu”.

Očev veliki utjecaj

Kako je došlo do toga?

- To je zapravo jako zanimljiva priča. Moja bivša kompanija je za vrijeme nogometnog prvenstva imala prezentaciju u restoranu “Le Prince Noir”, gdje smo došli kao kompanija i pozvali smo partnere. Imali smo degustacijsku večeru i prezentaciju, a kad je sve to završilo, ostali smo navečer u restoranu i družili se s personalom i chefom. Došlo je na red pitanje “prihvaćate li stažiste?”, na što su oni rekli da prihvaćaju, pa smo izrazili želju da se priključimo i nešto naučimo. Bilo nas je troje, a budući da u tom trenutku u “Le Peince Noiru” nisu imali kapaciteta da nas sve prime, onda su kontaktirali svoje kolege u “La Cape” i “L’Oiseau Bleu”, gdje su nas primili.

---

image
Nova TV
---

Koja je razlika u edukaciji kuhara u Michelin i ostalim restoranima?

- Ne bih rekao da ima neke razlike jer ima puno kompliciranih restorana koji nemaju Michelin. Može biti razlika jedino u načinu rada i načinu organizacije u poslu. Svaki restoran ima neki svoj sistem rada, radnog vremena, naručivanja… Jako je dobro vidjeti te drukčije sisteme – neki rade na štoperice, neki na ploče, neki rade s blokovima. No edukacija je i dalje edukacija, bez obzira na to gdje se vi nalazili, pa mislim da u tom smislu nema neke razlike.

Koliko je na odabir karijere utjecao vaš otac?

- Utjecao je jako puno jer sam pratio što on radi i svidjelo mi se. On me čak probao odgovoriti od toga, ali nije uspio. I onda kad sam počeo raditi je uvijek bilo kao nekakvo natjecanje kad bih počeo nabrajati što znam raditi. On je na nekin način bio kao hodajuća enciklopedija jer kad sam ja mislio da sam nešto otkrio, on bi mi objasnio da je sve to već izmišljeno i otkud potiče.

Omiljeno jelo vašeg oca?

- Imao je više omiljenih jela i volio je domaću hranu. Uvijek ga se sjećam što je doma radio i to vam mogu reći. Najčešće nam je kuhao, onako brzinski, kajganu s krumpirom, kajganu s jetricom ili kajganu s vrganjima. Bilo je to večernje jelo u devedesetima, kada je hladnjak bio manje bogat namirnicama nego danas. Sebi je doma uvijek spremao jednu salatu koju je volio jesti, a to je salata od tirolske. Tirolska narezana na kockice, a unutra bi stavio još i kuhana jaja, luk i začine.

Što najčešće spremate?

- Doma jako malo spremam jer najčešće tu uskače supruga, ali najčešće to bude nešto s rižom ili tjesteninom jer mi je takav tempo života. Ako imam vremena ili je vikend, onda se peče nešto u pećnici.

Kuhinja koje države vam je najdraža?

- Ja sam u tom pitanju više staromodan, pa mi je hrvatska kuhinja najdraža, a nakon nje bih odabrao susjednu, talijansku. Sve kuhare jako poštujem pa kroz hranu pokušavam razumjeti i povijest te države na neki način.

Kako vam je bilo učiti mlade kuhare srednjoškolce?

- Držao sam nekoliko puta edukaciju u srednjim školama i to je bilo jako zabavno. Oni su upijali kao spužve, a ja sam nastojao predavanje učiniti što interesantnijim i jednostavnim. Volim dijeliti znanje, a naročito mladima i onda se dvostruko više potrudim. Ponekad mi je još teže držati edukaciju za srednjoškolce jer utrošim puno energije zbog želje da se što više približim njihovom načinu razmišljanja.

Možete li nam približiti posao konzultanta za hranu?

- Teško je to približiti u jednoj rečenici i mislim da bi se tu trebao napraviti poseban intervju. No ukratko, kad me poslovni partneri kontaktiraju, sastanemo se i dogovaramo mogućnost suradnje ovisno o rasporedu. Zatim se dogovaramo oko ciljeva – je li moguć i realan – zatim planiramo i realiziramo tijekom godine dana. Ja smatram da konzultacije ne mogu trajati mjesec dana nego barem godinu dana i nakon toga se ponovo sastanemo i analitički prokomentiramo rezultate.

Ima li netko poznat i slavan kome ste držali instrukcije?

- Nisam držao instrukcije nikome poznatome.

Koje vam je omiljeno jelo?

- Teško je izdvojiti samo jedno, no nekako najčešće kada dobijem ovo pitanje kažem morski pas na lešo.

Volite li kuhati samom sebi?

- Iskreno, više volim kad netko kuha meni.

Kuhate li u slobodno vrijeme?

- Jako malo. Dam si povremeno truda, ali tu ipak prednjači supruga.

U kojem restoranu biste voljeli raditi?

- Trenutno nemam restoran u kojem bih volio raditi jer mi je trenutno najveća želja dijeliti znanje da mladi zavole kuhinju i razumiju da granice ne postoje.

Poznate i slavne osobe kojima ste pripremali jelo?

- Pripremao sam jela i pjevačkim i nogometnim zvijezdama koje su tada uživale na godišnjem, pa ih ne bih imenovao. To je njihova intima i to ne spominjem – takvo imam pravilo.

Kako provodite ljeto?

- Ljeto provodim radno, pa me sigurno niste mogli vidjeti na plaži. Snimanja i konzalting su moje ljetne okupacije, a ono malo slobodnog vremena koje imam provodim s obitelji i prijateljima.

Koje karakterne osobine mora imati vrhunski kuhar?

- Mora biti čvrsta i kreativna osoba. Treba biti pun razumijevanja, imati umjetničku ruku, biti teški matematičar, mora imati kontrolu u rukama.

---

Za isprobavanje kod kuće

Melkior Bašić je pripremio pileći file u tamnom umaku za četiri osobe

Sastojci:

Tamni umak

pileće kosti od prsnog koša 2 komada

ulje 0,05 litara

luk shallot 100 grama

mrkva 40 grama

celer stabljika 20 grama

režanj češnjaka 10 grama

koncentrat od rajčice 30 grama

crno vino 0,3 litara

sol

pileći file s kožom 4 kom (4 x 200 grama)

Pire krumpir sa smeđim maslacem

krumpir oguljeni 600 do 700g

smeđi maslac 0,15 litara

vrhnje za kuhanje 100 grama

mlijeko 100 grama

Slama od krumpira

krumpir oguljeni 30 grama

biljno ulje 0,03 litara

Glazirani luk

luk shallot 4 komada

maslac 50 grama

Ukiseljeni luk

jabučni ocat 100 grama

voda 70 grama

šećer 40 grama

sol 2 grama

luk shallot 100 grama

papar crveni 2 grama

lovor 1 list

Postupak

Tamni umak: Pileće kosti izrežemo na manje komade, pouljimo ih u posudi i na ugrijanoj tavi, zapečemo ih dok se ne pojavi smeđe dno. Narezano povrće (luk, mrkva i celer) i režanj češnjaka dodamo na zapečene kosti i kratko pržimo. Dodamo koncentrat od rajčice, podlijemo crnim vinom i vodom, posolimo i kuhamo 40-ak min. Procijedimo umak, reduciramo ga do željene gustoće, dodamo maslac i po potrebi sol i papar.

Pileći file: Posolimo ga i pouljimo. Zapečemo ga na ugrijanoj tavi i pečemo u ugrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva (7-12 minuta).

Pire krumpir sa smeđim maslacem: Oguljeni krumpir narežemo na ploške (5 milimetara), ubacimo u hladnu vodu i ostavimo da se kuha 25 min. Procijedimo i izdrobimo drobilicom. Dodamo smeđi maslac, vrhnje za kuhanje, mlijeko, sol i papar te razradimo pjenjačom.

Smeđi maslac: Grijemo u dubokoj tavi dok ne posmeđi.

Slama od krumpira: Krumpir izrežemo na veličinu šibice, isperemo u vodi i ostavimo namakati cca 20 minuta. Pržimo na ugrijanom ulju (170 Celzijevih stupnjeva) do svjetlozlatne boje

Glazirani luk: Luk operemo (ne gulimo) i stavimo u pećnicu na 15-ak min (200°C). Ostavimo da se ohladi, zatim ogulimo, prerežemo napola, glaziramo na maslacu i posolimo

Ukiseljeni luk: Ocat, vodu, šećer i sol stavimo u tavu dok ne zavru. Luk narežemo na ploške, stavimo u posudu i dodamo papar i lovorov list. Sve zalijemo vrućom tekućinom te spremimo u frižider.

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Nova TV Nova TV
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/spiza/price/masterchef-je-dao-jedan-recept-samo-za-citatelje-sd-i-otkrio-pripremao-sam-jela-zvijezdama-no-kod-kuce-kuha-supruga-1322678 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e033422c8fdf92e3123cb8836a757e3e7096fe66 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Masterchef+je+dao+jedan+recept+samo+za+%C4%8Ditatelje+SD+i+otkrio%3A+%E2%80%98Pripremao+sam+jela+zvijezdama%2C+no+kod+ku%C4%87e+kuha+supruga%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fprice%2Fmasterchef-je-dao-jedan-recept-samo-za-citatelje-sd-i-otkrio-pripremao-sam-jela-zvijezdama-no-kod-kuce-kuha-supruga-1322678 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fprice%2Fmasterchef-je-dao-jedan-recept-samo-za-citatelje-sd-i-otkrio-pripremao-sam-jela-zvijezdama-no-kod-kuce-kuha-supruga-1322678 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Melkior Bašić [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
PričeMelkior Bašić

Masterchef je dao jedan recept samo za čitatelje SD i otkrio: ‘Pripremao sam jela zvijezdama, no kod kuće kuha supruga‘

Piše Božidar Lončar
14. rujna 2023. - 12:18

Ove sezone u sklopu jesenske sheme na Novoj TV emitira se šesta sezona kulinarske natjecateljske emisije “MasterChef”. Kao i svake sezone, natjecatelji se bore iz emisije u emisiju za titulu hrvatskog Masterchefa i 30 tisuća eura nagrade. Svakog tjedna ispada po jedan kandidat. Članovi sudačkog žirija su: Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović. Prva sezona emisije je emitirana 2011. Emisija je osvojila nagradu “Zlatni studio” 2022. i 2023. u kategoriji reality show. Melkior Bašić je kuhar, kuharski konzultant i instruktor kuhanja s iskustvom u više od 100 kuhinja i stažom u Michelin restoranima u Francuskoj. Sin je pokojnog poznatog kuhara Silvia Belužića.

Šesta sezona “MasterChefa” – što ste pripremili za ovu sezonu?

- Nova sezona je počela, u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 15:54