StoryEditorOCM
Pričemoćni kvas

Anita zna kako ispeći lako probavljiv kruh koji ne deblja: Tajna je u divljem kvascu, moj ima 11 godina i zove se Rudl

Piše Lenka Gospodnetić
7. ožujka 2023. - 19:49

Svi smo u Dalmaciji čuli za uzrečicu: "Nema tu kruva", ili u varijanti književnog jezika: "Od tog zrna nema pogače". Sličan naziv u zgodnoj igri riječi ("Od ovog brašna bit će kruha") nosi pak jedno poglavlje megapopularnog priručnika "Kvasomanija" - sad već u globalnim razmjerima - majstorice pekarstva Anite Šumer iz Slovenije, koja je čitalačku (a i "pekalačku") javnost već očarala i novim nastavkom "Slana i slatka kvasomanija".

Isti je - s vremenskom zadrškom zbog korone koja ga je snašla u terminu objave - promoviran i u Splitu, te smo se s najpoznatijom regionalnom "doktoricom za kvasac" napokon susreli i uživo!

Dragi čitatelji, ima tu kruha, itekakvog!

Iz kutića nižepotpisane, teško je zamisliti ljepši susret od onoga u toploj kuhinji, uz zalogaje poput pužića s c...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 02:59