stdClass Object ( [id] => 1360484 [title] => Žarko Radić: ‘Kralj sapunica‘? U ovom poslu nema kraljeva, ali ima puno rudara. U mirovini sam između projekata... [alias] => zarko-radic-kralj-sapunica-u-ovom-poslu-nema-kraljeva-ali-ima-puno-rudara-u-mirovini-sam-izmedu-projekata [catid] => 481 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kada sam dogovarala intervju sa Žarkom Radićem, povod je, a nije da ga za njega ni treba biti, bio Stanley Cukela, novi lik kojeg tumači u megapopularnim "Kumovima". Sasvim slučajno, ispalo je kako je ovo i godina u kojoj slavi punih pet desetljeća na televizijskoj sceni.

Impresivna je to brojka, a iza sebe ima čitav niz uspješnica poput "Kapelskih kresova", "Otpisanih", "Na granici" i brojnih drugih koje su mu osigurale laskavu titulu "kralja domaćih sapunica". On je, samo navodno, u mirovini, ali u praksi ta penzija izgleda tako da život i dalje dijeli između tri grada - Splita, Rijeke i Zagreba. Kako nam i sam priznaje, posao kojim se bavi je "ozbiljan maraton", ali još uvijek ne ostaje bez daha.

---

---

Život u Kanadi

"Kumovi" su trenutno jedna od najpopularnijih, ako ne i najpopularnija serija na malim ekranima. Što mislite, čemu duguju taj uspjeh?

- Prema svim dostupnim statistikama "Kumovi" su prethodne dvije sezone bili najgledanija TV serija u Hrvatskoj. Nova TV već godinama uspijeva proizvoditi serije koje gledatelji vole jer se, najvećim dijelom, bave temama koje su gledateljima prepoznatljive i bliske tako da se lako mogu poistovjetiti s glumcima koji igraju te zanimljive, tople i često izuzetno duhovite likove. Kad se tome doda veliki broj izvrsnih glumica i glumaca koji igraju u "Kumovima", nije ni čudo da je gledanost tako velika.

Jeste li potajno priželjkivali poziv u postavu serije ili ste dugo znali da je samo pitanje trenutka kada će se to dogoditi?

- Kada je krenulo snimanje "Kumova", ja sam radio seriju "Blago nama". Kako su "Kumovi" vrlo brzo postali jako popularni mnogi su me pitali zašto nisam u "Kumovima"? Da li im je u tom trenutku bilo žao što me nema u seriji ili su mene žalili što sam ispao iz igre, to mi baš nije jasno.

Vjerojatno su očekivali da poslije velike gledanosti serija "Kud puklo da puklo" (Svete Tepavca) i "Na granici" (Mije Štiglića), ja budem stalni član posade. Svakako, nekoliko mjeseci poslije završetka "Blago nama" razveselio me poziv direktorice produkcije i pitanje da li bih se pridružio "Kumovima".

---

image

‘U 70-ima smo imali samo nekoliko TV kanala koje smo mogli gledati, tako da gledanost nije bila upitna. Svi TV projekti su bili financirani televizijskim pretplatama, a iza svih većih projekata stajala je državna ili republička blagajna. Tada se snimalo znatno sporije, spavali smo u najboljim hotelima, vozili su nas mercedesima, imali smo prava na plaćene reprize...‘

 

Luka Dubroja
---

Čak se i na društvenim mrežama povuklo pitanje kada ćete konačno stići u Kumove. Jeste li se dugo premišljali trebate li prihvatiti ponudu?

- Jako sam sretan i zahvalan što su me neki gledatelji željeli vidjeti u "Kumovima" i to je za mene veliki kompliment. Načelno sam odmah pristao, a onda su pisci trebali odraditi svoj dio, tako da su pregovori malo potrajali....Snimili smo 90 epizoda koje su se prije neki dan počele prikazivati i po prvim reakcijama, koje su izuzetno dobre, imamo se pravo nadati da će gledatelji u velikom broju i dalje biti uz nas.

Na seriji je već radila iskusna ekipa za sapunice. Da ih sada sve ne nabrajamo spomenut ćemo Eciju Ivušić i Milana Štrljića s kojima ste kroz karijeru pred kamerama bili već dosta puta. Olakšava li vam rad to što već dobro poznajete ekipu?

- Kao što sam već rekao, u ekipi radi veliki broj izvanrednih glumaca koji u svojim karijerama imaju izuzetnih ostvarenja u kazalištu, na filmu i na televiziji, nema ih smisla nabrajati jer je popis stvarno preveliki, a preskočiti bilo koga ne bi bilo dobro. Bio je veliki užitak raditi s onima s kojima sam već radio i s mlađim kolegicama i kolegama s kojima sam radio prvi put, vjerujem da mnoge od njih čekaju uspješne karijere.

Osim glumaca velike zasluge za uspjeh serije imaju producenti, kreativni producent, pisci, direktori fotografije, sektor režije, kostimografije, montaža, snimatelji, rasvjetljivači, garderoba, šminka, rekvizita... mnogobrojna ekipa koja je predano radila i bilo bi nepravedno ne spomenuti ih jer su svi oni dali maksimalni doprinos.

Vaš lik je Stanislav Stanley Cukela, a već ste ranije otkrili da se on vraća u Zaglave kako bi izliječio neke stare rane. O kojim je ranama riječ?

- O tome ne smijem previše govoriti, moramo to ostaviti gledateljima da sami otkriju.

Stanislav je kroz godine rada od siromašnog mladića postao hrvatski konzul u Torontu. Vi ste i sami živjeli u Kanadi, je li vam to pomoglo u ulozi?

- U nekoliko navrata sam pričao s piscima o mom životu u Kanadi, iskoristili su samo par detalja. Ali meni osobno je pomoglo jer kad se priča o Kanadi osjećam da se priča o nečemu što mi je blisko.

Mediji vam tepaju i nazivaju vas "kraljem sapunica". Godi li vam to?

- U ovom poslu nema ‘‘ kraljeva‘‘, ima puno ‘‘rudara‘‘ koji svakodnevno vrijedno i predano rade jedan iznimno naporan posao. Uglavnom nismo prezahtjevni. Zadovoljavamo se dobro odrađenom scenom, usreći nas velika gledanost i zahvalni smo na lijepom, toplom, dobronamjernom osmijehu slučajnih prolaznika.

Split-Rijeka-Zagreb

Traže li mlađi kolege savjete od vas? Čak i ako nisu, koji biste im istaknuli kao najvažniji za uspjeh?

- U serijama koje se dugo snimaju među kolegama se rađa osjećaj pripadnosti, određene bliskosti jer provodimo puno vremena zajedno. Nađemo se u raznim situacijama tako da se jako dobro i upoznamo pa se događaju dugogodišnja prijateljstva. U našem radu, druženjima i razgovorima ponekad upadamo u napast pa pričamo i o ozbiljnim temama.

Izbjegavam davati savjete, više volim reći svoje mišljenje ako netko baš inzistira. Savjet za uspjeh? Morali bismo definirati što znači uspjeh? Za mene je uspjeh živjeti od posla koji voliš i ostati zdrave glave. Ako baš inzistirate: posao koji radimo je ozbiljni maraton koji podrazumijeva pripreme, kondiciju, koncentraciju..., stalno nastojanje da u danim okolnostima zajedno s partnerima pokušavamo biti najbolji što možemo.

---

image

‘Savjet mlađim kolegama za uspjeh? Morali bi definirati što znači uspjeh? Za mene je uspjeh živjeti od posla koji voliš i ostati zdrave glave. Ako baš inzistirate: posao koji radimo je ozbiljni maraton koji podrazumijeva pripreme, kondiciju, koncentraciju..., stalno nastojanje da u danim okolnostima zajedno s partnerima pokušavamo biti najbolji što možemo.‘

Luka Dubroja
---

U studenome je pala posljednja klapa "Kumova", a meni se nekako ne čini da se spremate za penziju. Na čemu sada radite?

- Poslije "Kumova" najvjerojatnije ide još jedan projekt. U mirovini sam u pauzama između projekata.

Živjeli ste u Kanadi, u Beogradu, već godinama ste podijeljeni između Splita, Rijeke i Zagreba... Imate li favorita među gradovima i postoji li šansa da se trajno preselite u svoj Split?

- U ranoj mladosti sam bio uvjeren da ne mogu živjeti nigdje nego u Splitu, ali kako to biva, život me je demantirao. U Splitu sam od 2000. godine s tim da sam sedam godina proveo u Rijeci i sve skupa cca sedam godina snimajući u Zagrebu. U svakom od tih gradova osjećam se kao kod kuće.

U dnevne boravke ulazite već pet desetljeća, koliko se zapravo televizija promijenila kroz sve te godine? Biste li, iz ove perspektive, odbili neke uloge? Žalite li što niste neke prihvatili?

- Godine 1972. sam snimio prvi igrani film i to smatram početkom. Iste godine sam odigrao i prvu ulogu u kazalištu. Na televiziji sam se pojavio u "Otpisanima" 1974. godine. Mislim da je prije toga bila jedna TV drama, ali nisam siguran jer ne vodim evidenciju. Sve se drastično promijenilo, naročito ja! U sedamdesetim godinama smo imali svega nekoliko TV kanala koje smo mogli gledati, tako da gledanost nije bila upitna.

Svi TV projekti su bili financirani televizijskim pretplatama, a iza svih većih projekata stajala je državna ili republička blagajna. Tada se snimalo znatno sporije, spavali smo u najboljim hotelima, vozili su nas mercedesima, imali smo prava na plaćene reprize... Kada su privatni producenti ušli na tržište uvjeti su se znatno promijenili i to je donekle razumljivo jer su zakoni tržišta postali primarni, a tržište se značajno smanjilo.

Iako se u medijima uvijek više pratila vaša televizijska karijera, poznato je da ste izrazito uspješni bili i u kazalištu. Negdje sam pročitala da ste u jednom mjesecu odigrali 28 predstava. Je li to istina? Nedostaje li vam život na daskama?

- U kazalištu sam kao mlad glumac igrao puno. U jednom mjesecu sam odigrao 28 predstava to mi je osobni rekord. Godine 1985. sam dao otkaz u kazalištu i otišao u slobodnjake. U splitskom i u riječkom HNK-u sam po povratku iz Kanade sudjelovao u dvadesetak predstava na neke od njih sam izuzetno ponosan.

Od kada sam otišao u mirovinu nisam ništa radio u kazalištu. Žao mi je što prošle godine zbog snimanja nisam mogao prihvatiti izazovnu ponudu Dina Mustafića, da odigram oca u istoimenoj drami Floriana Zellera. Ako se ukaže neka slična prilika, neću odbiti jer sam uvjeren da još uvijek nije vrijeme za punu pravu mirovinu.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => VETERAN U ‘KUMOVIMA‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => VETERAN U ‘KUMOVIMA‘ 2 0 8172 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-01-31 13:26:47 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Marija Vuković [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-02 10:46:27 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2024-02-02 10:05:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 481 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti sa tv ekrana. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, scena, estrada, zvijezde, šuška se, tv [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => TV&Reality [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Žarko Radić: 'Kralj sapunica'? U ovom poslu nema 'kraljeva', ali ima puno 'rudara', u mirovini sam između projekata page_title=Žarko Radić: 'Kralj sapunica'? U ovom poslu nema 'kraljeva', ali ima puno 'rudara', u mirovini sam između projekata [metakey] => Žarko Radić, Kumovi serija, nova tv, reflektor, Reflektor Slobodne Dalmacije [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/01\/31\/26445826.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/31\/26445827.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/31\/26445828.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/31\/26445829.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Luka Dubroja","Luka Dubroja","Luka Dubroja","Luka Dubroja"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2018U ranoj mladosti sam bio uvjeren da ne mogu \u017eivjeti nigdje nego u Splitu, ali kako to biva, \u017eivot me je demantirao. U Splitu sam od 2000. godine s tim da sam sedam godina proveo u Rijeci i sve skupa cca sedam godina snimaju\u0107i u Zagrebu. U svakom od tih gradova osje\u0107am se kao kod ku\u0107e.\u2018<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

\u2018Savjet mla\u0111im kolegama za uspjeh? Morali bi definirati \u0161to zna\u010di uspjeh? Za mene je uspjeh \u017eivjeti od posla koji voli\u0161 i ostati zdrave glave. Ako ba\u0161 inzistirate: posao koji radimo je ozbiljni maraton koji podrazumijeva pripreme, kondiciju, koncentraciju..., stalno nastojanje da u danim okolnostima zajedno s partnerima poku\u0161avamo biti najbolji \u0161to mo\u017eemo.\u2018<\/p>","","

\u2018U 70-ima smo imali samo nekoliko TV kanala koje smo mogli gledati, tako da gledanost nije bila upitna. Svi TV projekti su bili financirani televizijskim pretplatama, a iza svih ve\u0107ih projekata stajala je dr\u017eavna ili republi\u010dka blagajna. Tada se snimalo znatno sporije, spavali smo u najboljim hotelima, vozili su nas mercedesima, imali smo prava na pla\u0107ene reprize...\u2018<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26445826_1920.jpg":"1920x1080","k_26445826_1280.jpg":"1280x1280","k_26445826_1024.jpg":"1024x1024","k_26445826_640.jpg":"640x640","k_26445826_480.jpg":"480x480","k_26445826_340.jpg":"340x340","k_26445826_220.jpg":"220x220","o_26445826_1280.jpg":"1280x853","o_26445826_1024.jpg":"1024x682","o_26445826_640.jpg":"640x426","o_26445826_480.jpg":"480x320","o_26445826_340.jpg":"340x226","o_26445826_220.jpg":"220x146","h_26445826_1280.jpg":"1280x854","h_26445826_1024.jpg":"1024x683","h_26445826_640.jpg":"640x427","h_26445826_480.jpg":"480x320","h_26445826_340.jpg":"340x227","h_26445826_220.jpg":"220x147","pp_26445826_1280.jpg":"1280x1628","pp_26445826_1024.jpg":"1024x1303","pp_26445826_640.jpg":"640x814","pp_26445826_480.jpg":"480x611","pp_26445826_340.jpg":"340x432","pp_26445826_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26445827_1920.jpg":"1920x1080","k_26445827_1280.jpg":"1280x1280","k_26445827_1024.jpg":"1024x1024","k_26445827_640.jpg":"640x640","k_26445827_480.jpg":"480x480","k_26445827_340.jpg":"340x340","k_26445827_220.jpg":"220x220","o_26445827_1280.jpg":"1280x853","o_26445827_1024.jpg":"1024x682","o_26445827_640.jpg":"640x426","o_26445827_480.jpg":"480x320","o_26445827_340.jpg":"340x226","o_26445827_220.jpg":"220x146","h_26445827_1280.jpg":"1280x854","h_26445827_1024.jpg":"1024x683","h_26445827_640.jpg":"640x427","h_26445827_480.jpg":"480x320","h_26445827_340.jpg":"340x227","h_26445827_220.jpg":"220x147","pp_26445827_1280.jpg":"1280x1628","pp_26445827_1024.jpg":"1024x1303","pp_26445827_640.jpg":"640x814","pp_26445827_480.jpg":"480x611","pp_26445827_340.jpg":"340x432","pp_26445827_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26445828_1920.jpg":"1920x1080","k_26445828_1280.jpg":"1280x1280","k_26445828_1024.jpg":"1024x1024","k_26445828_640.jpg":"640x640","k_26445828_480.jpg":"480x480","k_26445828_340.jpg":"340x340","k_26445828_220.jpg":"220x220","o_26445828_1280.jpg":"1280x1920","o_26445828_1024.jpg":"1024x1536","o_26445828_640.jpg":"640x960","o_26445828_480.jpg":"480x720","o_26445828_340.jpg":"340x510","o_26445828_220.jpg":"220x330","h_26445828_1280.jpg":"1280x854","h_26445828_1024.jpg":"1024x683","h_26445828_640.jpg":"640x427","h_26445828_480.jpg":"480x320","h_26445828_340.jpg":"340x227","h_26445828_220.jpg":"220x147","pp_26445828_1280.jpg":"1280x1628","pp_26445828_1024.jpg":"1024x1303","pp_26445828_640.jpg":"640x814","pp_26445828_480.jpg":"480x611","pp_26445828_340.jpg":"340x432","pp_26445828_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26445829_1920.jpg":"1920x1080","k_26445829_1280.jpg":"1280x1280","k_26445829_1024.jpg":"1024x1024","k_26445829_640.jpg":"640x640","k_26445829_480.jpg":"480x480","k_26445829_340.jpg":"340x340","k_26445829_220.jpg":"220x220","o_26445829_1280.jpg":"1280x1920","o_26445829_1024.jpg":"1024x1536","o_26445829_640.jpg":"640x960","o_26445829_480.jpg":"480x720","o_26445829_340.jpg":"340x510","o_26445829_220.jpg":"220x330","h_26445829_1280.jpg":"1280x854","h_26445829_1024.jpg":"1024x683","h_26445829_640.jpg":"640x427","h_26445829_480.jpg":"480x320","h_26445829_340.jpg":"340x227","h_26445829_220.jpg":"220x147","pp_26445829_1280.jpg":"1280x1628","pp_26445829_1024.jpg":"1024x1303","pp_26445829_640.jpg":"640x814","pp_26445829_480.jpg":"480x611","pp_26445829_340.jpg":"340x432","pp_26445829_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 481 [name] => TV&Reality [alias] => tv-reality [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15403503 Threads: 5 Questions: 3191593640 Slow queries: 7170941 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235813092 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/tv-reality ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 481 [name] => TV&Reality [alias] => tv-reality [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/tv-reality ) ) [link] => /scena/tv-reality/zarko-radic-kralj-sapunica-u-ovom-poslu-nema-kraljeva-ali-ima-puno-rudara-u-mirovini-sam-izmedu-projekata-1360484 [printLink] => /scena/tv-reality/zarko-radic-kralj-sapunica-u-ovom-poslu-nema-kraljeva-ali-ima-puno-rudara-u-mirovini-sam-izmedu-projekata-1360484?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 622896 [name] => Žarko Radić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-11-12 12:43:41 [main_article_id] => 0 [alias] => zarko-radic [link] => /tag/zarko-radic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 700261 [name] => Kumovi serija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-16 17:45:19 [main_article_id] => 0 [alias] => kumovi-serija [link] => /tag/kumovi-serija ) [2] => stdClass Object ( [id] => 601082 [name] => Nova TV [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nova-tv [link] => /tag/nova-tv ) [3] => stdClass Object ( [id] => 362759 [name] => Reflektor [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => reflektor [link] => /tag/reflektor ) [4] => stdClass Object ( [id] => 728340 [name] => Reflektor Slobodne Dalmacije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-31 15:46:29 [main_article_id] => 0 [alias] => reflektor-slobodne-dalmacije [link] => /tag/reflektor-slobodne-dalmacije ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => VETERAN U ‘KUMOVIMA‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Žarko Radić: ‘Kralj sapunica‘? U ovom poslu nema kraljeva, ali ima puno rudara. U mirovini sam između projekata... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-15-55-58-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/31/26445826.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Luka Dubroja [mainImageDesc] =>

‘U ranoj mladosti sam bio uvjeren da ne mogu živjeti nigdje nego u Splitu, ali kako to biva, život me je demantirao. U Splitu sam od 2000. godine s tim da sam sedam godina proveo u Rijeci i sve skupa cca sedam godina snimajući u Zagrebu. U svakom od tih gradova osjećam se kao kod kuće.‘

 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/31/26445826.jpg [title] =>

‘U ranoj mladosti sam bio uvjeren da ne mogu živjeti nigdje nego u Splitu, ali kako to biva, život me je demantirao. U Splitu sam od 2000. godine s tim da sam sedam godina proveo u Rijeci i sve skupa cca sedam godina snimajući u Zagrebu. U svakom od tih gradova osjećam se kao kod kuće.‘

 

Luka Dubroja ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/31/26445827.jpg [title] =>

‘Savjet mlađim kolegama za uspjeh? Morali bi definirati što znači uspjeh? Za mene je uspjeh živjeti od posla koji voliš i ostati zdrave glave. Ako baš inzistirate: posao koji radimo je ozbiljni maraton koji podrazumijeva pripreme, kondiciju, koncentraciju..., stalno nastojanje da u danim okolnostima zajedno s partnerima pokušavamo biti najbolji što možemo.‘

Luka Dubroja ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/31/26445828.jpg [title] => Luka Dubroja ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/31/26445829.jpg [title] =>

‘U 70-ima smo imali samo nekoliko TV kanala koje smo mogli gledati, tako da gledanost nije bila upitna. Svi TV projekti su bili financirani televizijskim pretplatama, a iza svih većih projekata stajala je državna ili republička blagajna. Tada se snimalo znatno sporije, spavali smo u najboljim hotelima, vozili su nas mercedesima, imali smo prava na plaćene reprize...‘

 

Luka Dubroja ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kada sam dogovarala intervju sa Žarkom Radićem, povod je, a nije da ga za njega ni treba biti, bio Stanley Cukela, novi lik kojeg tumači u megapopularnim "Kumovima". Sasvim slučajno, ispalo je kako je ovo i godina u kojoj slavi punih pet desetljeća na televizijskoj sceni.

Impresivna je to brojka, a iza sebe ima čitav niz uspješnica poput "Kapelskih kresova", "Otpisanih", "Na granici" i brojnih drugih koje su mu osigurale laskavu titulu "kralja domaćih sapunica". On je, samo navodno, u mirovini, ali u praksi ta penzija izgleda tako da život i dalje dijeli između tri grada - Splita, Rijeke i Zagreba. Kako nam i sam priznaje, posao kojim se bavi je "ozbiljan maraton", ali još uvijek ne ostaje bez daha.

---

---

Život u Kanadi

"Kumovi" su trenutno jedna od najpopularnijih, ako ne i najpopularnija serija na malim ekranima. Što mislite, čemu duguju taj uspjeh?

- Prema svim dostupnim statistikama "Kumovi" su prethodne dvije sezone bili najgledanija TV serija u Hrvatskoj. Nova TV već godinama uspijeva proizvoditi serije koje gledatelji vole jer se, najvećim dijelom, bave temama koje su gledateljima prepoznatljive i bliske tako da se lako mogu poistovjetiti s glumcima koji igraju te zanimljive, tople i često izuzetno duhovite likove. Kad se tome doda veliki broj izvrsnih glumica i glumaca koji igraju u "Kumovima", nije ni čudo da je gledanost tako velika.

Jeste li potajno priželjkivali poziv u postavu serije ili ste dugo znali da je samo pitanje trenutka kada će se to dogoditi?

- Kada je krenulo snimanje "Kumova", ja sam radio seriju "Blago nama". Kako su "Kumovi" vrlo brzo postali jako popularni mnogi su me pitali zašto nisam u "Kumovima"? Da li im je u tom trenutku bilo žao što me nema u seriji ili su mene žalili što sam ispao iz igre, to mi baš nije jasno.

Vjerojatno su očekivali da poslije velike gledanosti serija "Kud puklo da puklo" (Svete Tepavca) i "Na granici" (Mije Štiglića), ja budem stalni član posade. Svakako, nekoliko mjeseci poslije završetka "Blago nama" razveselio me poziv direktorice produkcije i pitanje da li bih se pridružio "Kumovima".

---

image

‘U 70-ima smo imali samo nekoliko TV kanala koje smo mogli gledati, tako da gledanost nije bila upitna. Svi TV projekti su bili financirani televizijskim pretplatama, a iza svih većih projekata stajala je državna ili republička blagajna. Tada se snimalo znatno sporije, spavali smo u najboljim hotelima, vozili su nas mercedesima, imali smo prava na plaćene reprize...‘

 

Luka Dubroja
---

Čak se i na društvenim mrežama povuklo pitanje kada ćete konačno stići u Kumove. Jeste li se dugo premišljali trebate li prihvatiti ponudu?

- Jako sam sretan i zahvalan što su me neki gledatelji željeli vidjeti u "Kumovima" i to je za mene veliki kompliment. Načelno sam odmah pristao, a onda su pisci trebali odraditi svoj dio, tako da su pregovori malo potrajali....Snimili smo 90 epizoda koje su se prije neki dan počele prikazivati i po prvim reakcijama, koje su izuzetno dobre, imamo se pravo nadati da će gledatelji u velikom broju i dalje biti uz nas.

Na seriji je već radila iskusna ekipa za sapunice. Da ih sada sve ne nabrajamo spomenut ćemo Eciju Ivušić i Milana Štrljića s kojima ste kroz karijeru pred kamerama bili već dosta puta. Olakšava li vam rad to što već dobro poznajete ekipu?

- Kao što sam već rekao, u ekipi radi veliki broj izvanrednih glumaca koji u svojim karijerama imaju izuzetnih ostvarenja u kazalištu, na filmu i na televiziji, nema ih smisla nabrajati jer je popis stvarno preveliki, a preskočiti bilo koga ne bi bilo dobro. Bio je veliki užitak raditi s onima s kojima sam već radio i s mlađim kolegicama i kolegama s kojima sam radio prvi put, vjerujem da mnoge od njih čekaju uspješne karijere.

Osim glumaca velike zasluge za uspjeh serije imaju producenti, kreativni producent, pisci, direktori fotografije, sektor režije, kostimografije, montaža, snimatelji, rasvjetljivači, garderoba, šminka, rekvizita... mnogobrojna ekipa koja je predano radila i bilo bi nepravedno ne spomenuti ih jer su svi oni dali maksimalni doprinos.

Vaš lik je Stanislav Stanley Cukela, a već ste ranije otkrili da se on vraća u Zaglave kako bi izliječio neke stare rane. O kojim je ranama riječ?

- O tome ne smijem previše govoriti, moramo to ostaviti gledateljima da sami otkriju.

Stanislav je kroz godine rada od siromašnog mladića postao hrvatski konzul u Torontu. Vi ste i sami živjeli u Kanadi, je li vam to pomoglo u ulozi?

- U nekoliko navrata sam pričao s piscima o mom životu u Kanadi, iskoristili su samo par detalja. Ali meni osobno je pomoglo jer kad se priča o Kanadi osjećam da se priča o nečemu što mi je blisko.

Mediji vam tepaju i nazivaju vas "kraljem sapunica". Godi li vam to?

- U ovom poslu nema ‘‘ kraljeva‘‘, ima puno ‘‘rudara‘‘ koji svakodnevno vrijedno i predano rade jedan iznimno naporan posao. Uglavnom nismo prezahtjevni. Zadovoljavamo se dobro odrađenom scenom, usreći nas velika gledanost i zahvalni smo na lijepom, toplom, dobronamjernom osmijehu slučajnih prolaznika.

Split-Rijeka-Zagreb

Traže li mlađi kolege savjete od vas? Čak i ako nisu, koji biste im istaknuli kao najvažniji za uspjeh?

- U serijama koje se dugo snimaju među kolegama se rađa osjećaj pripadnosti, određene bliskosti jer provodimo puno vremena zajedno. Nađemo se u raznim situacijama tako da se jako dobro i upoznamo pa se događaju dugogodišnja prijateljstva. U našem radu, druženjima i razgovorima ponekad upadamo u napast pa pričamo i o ozbiljnim temama.

Izbjegavam davati savjete, više volim reći svoje mišljenje ako netko baš inzistira. Savjet za uspjeh? Morali bismo definirati što znači uspjeh? Za mene je uspjeh živjeti od posla koji voliš i ostati zdrave glave. Ako baš inzistirate: posao koji radimo je ozbiljni maraton koji podrazumijeva pripreme, kondiciju, koncentraciju..., stalno nastojanje da u danim okolnostima zajedno s partnerima pokušavamo biti najbolji što možemo.

---

image

‘Savjet mlađim kolegama za uspjeh? Morali bi definirati što znači uspjeh? Za mene je uspjeh živjeti od posla koji voliš i ostati zdrave glave. Ako baš inzistirate: posao koji radimo je ozbiljni maraton koji podrazumijeva pripreme, kondiciju, koncentraciju..., stalno nastojanje da u danim okolnostima zajedno s partnerima pokušavamo biti najbolji što možemo.‘

Luka Dubroja
---

U studenome je pala posljednja klapa "Kumova", a meni se nekako ne čini da se spremate za penziju. Na čemu sada radite?

- Poslije "Kumova" najvjerojatnije ide još jedan projekt. U mirovini sam u pauzama između projekata.

Živjeli ste u Kanadi, u Beogradu, već godinama ste podijeljeni između Splita, Rijeke i Zagreba... Imate li favorita među gradovima i postoji li šansa da se trajno preselite u svoj Split?

- U ranoj mladosti sam bio uvjeren da ne mogu živjeti nigdje nego u Splitu, ali kako to biva, život me je demantirao. U Splitu sam od 2000. godine s tim da sam sedam godina proveo u Rijeci i sve skupa cca sedam godina snimajući u Zagrebu. U svakom od tih gradova osjećam se kao kod kuće.

U dnevne boravke ulazite već pet desetljeća, koliko se zapravo televizija promijenila kroz sve te godine? Biste li, iz ove perspektive, odbili neke uloge? Žalite li što niste neke prihvatili?

- Godine 1972. sam snimio prvi igrani film i to smatram početkom. Iste godine sam odigrao i prvu ulogu u kazalištu. Na televiziji sam se pojavio u "Otpisanima" 1974. godine. Mislim da je prije toga bila jedna TV drama, ali nisam siguran jer ne vodim evidenciju. Sve se drastično promijenilo, naročito ja! U sedamdesetim godinama smo imali svega nekoliko TV kanala koje smo mogli gledati, tako da gledanost nije bila upitna.

Svi TV projekti su bili financirani televizijskim pretplatama, a iza svih većih projekata stajala je državna ili republička blagajna. Tada se snimalo znatno sporije, spavali smo u najboljim hotelima, vozili su nas mercedesima, imali smo prava na plaćene reprize... Kada su privatni producenti ušli na tržište uvjeti su se znatno promijenili i to je donekle razumljivo jer su zakoni tržišta postali primarni, a tržište se značajno smanjilo.

Iako se u medijima uvijek više pratila vaša televizijska karijera, poznato je da ste izrazito uspješni bili i u kazalištu. Negdje sam pročitala da ste u jednom mjesecu odigrali 28 predstava. Je li to istina? Nedostaje li vam život na daskama?

- U kazalištu sam kao mlad glumac igrao puno. U jednom mjesecu sam odigrao 28 predstava to mi je osobni rekord. Godine 1985. sam dao otkaz u kazalištu i otišao u slobodnjake. U splitskom i u riječkom HNK-u sam po povratku iz Kanade sudjelovao u dvadesetak predstava na neke od njih sam izuzetno ponosan.

Od kada sam otišao u mirovinu nisam ništa radio u kazalištu. Žao mi je što prošle godine zbog snimanja nisam mogao prihvatiti izazovnu ponudu Dina Mustafića, da odigram oca u istoimenoj drami Floriana Zellera. Ako se ukaže neka slična prilika, neću odbiti jer sam uvjeren da još uvijek nije vrijeme za punu pravu mirovinu.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Luka Dubroja Luka Dubroja Luka Dubroja Luka Dubroja
Luka Dubroja

‘U ranoj mladosti sam bio uvjeren da ne mogu živjeti nigdje nego u Splitu, ali kako to biva, život me je demantirao. U Splitu sam od 2000. godine s tim da sam sedam godina proveo u Rijeci i sve skupa cca sedam godina snimajući u Zagrebu. U svakom od tih gradova osjećam se kao kod kuće.‘

 

Luka Dubroja

‘Savjet mlađim kolegama za uspjeh? Morali bi definirati što znači uspjeh? Za mene je uspjeh živjeti od posla koji voliš i ostati zdrave glave. Ako baš inzistirate: posao koji radimo je ozbiljni maraton koji podrazumijeva pripreme, kondiciju, koncentraciju..., stalno nastojanje da u danim okolnostima zajedno s partnerima pokušavamo biti najbolji što možemo.‘

Luka Dubroja

‘U 70-ima smo imali samo nekoliko TV kanala koje smo mogli gledati, tako da gledanost nije bila upitna. Svi TV projekti su bili financirani televizijskim pretplatama, a iza svih većih projekata stajala je državna ili republička blagajna. Tada se snimalo znatno sporije, spavali smo u najboljim hotelima, vozili su nas mercedesima, imali smo prava na plaćene reprize...‘

 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/tv-reality/zarko-radic-kralj-sapunica-u-ovom-poslu-nema-kraljeva-ali-ima-puno-rudara-u-mirovini-sam-izmedu-projekata-1360484 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=98eb8cc384295cc4930ef74282ddb0ffb07c9888 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%BDarko+Radi%C4%87%3A+%E2%80%98Kralj+sapunica%E2%80%98%3F+U+ovom+poslu+nema+kraljeva%2C+ali+ima+puno+rudara.+U+mirovini+sam+izme%C4%91u+projekata...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Ftv-reality%2Fzarko-radic-kralj-sapunica-u-ovom-poslu-nema-kraljeva-ali-ima-puno-rudara-u-mirovini-sam-izmedu-projekata-1360484 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Ftv-reality%2Fzarko-radic-kralj-sapunica-u-ovom-poslu-nema-kraljeva-ali-ima-puno-rudara-u-mirovini-sam-izmedu-projekata-1360484 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => VETERAN U ‘KUMOVIMA‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
TV&RealityVETERAN U ‘KUMOVIMA‘

Žarko Radić: ‘Kralj sapunica‘? U ovom poslu nema kraljeva, ali ima puno rudara. U mirovini sam između projekata...

Piše Marija Vuković
2. veljače 2024. - 11:05
‘U ranoj mladosti sam bio uvjeren da ne mogu živjeti nigdje nego u Splitu, ali kako to biva, život me je demantirao. U Splitu sam od 2000. godine s tim da sam sedam godina proveo u Rijeci i sve skupa cca sedam godina snimajući u Zagrebu. U svakom od tih gradova osjećam se kao kod kuće.‘  Luka Dubroja

Kada sam dogovarala intervju sa Žarkom Radićem, povod je, a nije da ga za njega ni treba biti, bio Stanley Cukela, novi lik kojeg tumači u megapopularnim "Kumovima". Sasvim slučajno, ispalo je kako je ovo i godina u kojoj slavi punih pet desetljeća na televizijskoj sceni.

Impresivna je to brojka, a iza sebe ima čitav niz uspješnica poput "Kapelskih kresova", "Otpisanih", "Na granici" i brojnih drugih koje su mu osigurale laskavu titulu "kralja domaćih sapunica". On je, samo navodno, u mirovini, ali u praksi ta penzija izgleda tako da život i dalje dijeli između tri grada - Splita, Rijeke i Zagreba. Kako nam i sam priznaje, posao kojim se bavi je "ozbiljan maraton", ali još uvijek ne ostaje bez daha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 17:55