StoryEditorOCM
TV&Realitydruga epizoda

Tko je oduševio, a tko podbacio u novoj epizodi Masterchefa? Gledam i ne vjerujem, sve se raspalo...

Piše Mozaik SD
6. rujna 2023. - 07:30

Hrvatskoj kulinarskoj sceni smiješi se svjetla budućnost ako je suditi po mladim kandidatima koji su u MasterChefu pokazali da imaju dobre temelje znanja, ali i veliku volju.

Tek što je postala punoljetna, mlada Istrijanka Gaia Zec oduševila je žiri svojim kulinarskim sposobnostima. No to ne treba čuditi, jer Gaia je znala da se kuhanjem želi profesionalno baviti još u ranom djetinjstvu, a žiri je oduševila fritulama koje je naučila raditi od svoje bake i kući se vratila s MasterChef pregačom.

Mateja Husak (25) dolazi sa sela i radi na farmi krava te rado ističe prednosti života ondje. Na MasterChef ju je prijavio ujak na kojeg se zbog toga isprva ljutila, ali sada mu je zahvalna. Mateja s majkom jede na stolu za četvero na kojem su još uvijek mjesta za preminulog oca i brata.

„Teško je krenuti dalje. Nakon svega sam stavila život na pauzu. Nemam nikakvih planova, nema ničega. Samo posao i doći kući, preživjeti. Možda je ovo prilika da stisnem ‘play‘ na život“, otvorila je Mateja svoje srce. Iako se nije pokazala u dekoraciji, jelo je žiriju bilo ukusno, pa je kuhinju napustila s pregačom koju joj je uručio Stjepan. „Pregača je veliki motiv za ići dalje“, zaključuje Mateja.

image

Masterchef

Nova TV

Petar Tucman (42) povratnik je u MasterChef koji je prošle godine uspio doći do bootcampa. Za ovu se sezonu bolje pripremio i predstavio se pireom od špinata i jaja te na taj način žiri pokušao okusima vratiti u djetinjstvo. Ipak, kompleksnošću jela prilično je riskirao. Poširano jaje pohao je u mrvicama, što mu je na kraju na njegovu neskrivenu radost, potpuno uspjelo.

„Želim sebe i druge uveseljavati hranom‘‘, kaže Petar. „Ovo što si napravio u godinu dana nama znači jako puno. Dobrodošao u MasterChef kuhinju“, priopćio mu je Damir.

Barista Josip Novačić (42) na audiciju je došao u kuharskoj košulji u nadi da se time nije urekao. „Osjećam se uzbuđeno i adrenalin pomalo radi. Ali, zbog toga sam ovdje“, rekao je Josip kojeg je Melkior prepoznao iz prošlih sezona kada je s kandidatima bio u posjeti baristi, a taj barista bio je Josip.

Ovoga puta u drugoj ulozi, Josip je dao sve od sebe da što bolje napravi file od piletine s kavijarom od kave, ali zaboravio je donijeti sol i papar za završavanje jela. Način na koji je kuhao, bez obzira na greške, zaradio mu je prolaz. „Lijepo plešeš po kuhinji, a ostale stvari se daju naučiti“, poručio mu je Stjepan.

image

Masterchef

Nova TV

Ana Grujić (22) pripremila je čokoladno-voćno desertno jelo, a pred žirijem je morala dovršiti dio koji joj je zagorio u pretkuhinji. U jednom trenutku zbog načina na koji se ponašala za štednjakom, upitali su je „Znaš li ti kuhati?“.

Ubrzo je shvatila da joj plin nije bio upaljen ispod lončića u kojem je kuhala umak. „Apsolutno sve što je moglo poći po krivu je pošlo po krivu“, komentirala je Ana koja na kraju ipak nije dobila pregaču.

Glazbenik Robert Pajić (33) pokušao je pripremiti domaće raviole od cikle na umaku od crnog vina. U MasterChef se prijavio zbog izazova i odvažio se raditi neke tehnike koje mu nisu domaći teren, a to ga je i koštalo pregače jer mu se hrana koju je radio pred žirijem raspala.

„Bio sam razočaran. Gledao sam i ne vjerujem. Vježbao sam i ispadalo je svršeno, a pred žirijem se raspalo“, rekao je Robert koji je audiciju također napustio bez pregače.

image

Masterchef

Nova TV

Ivana Soldo (27) nepca žirija u audicijskoj je emisiji odlučila osvojiti tiramisuom na njezin način. „Da mogu nešto drugačije, pojednostavnila bih. Ne bih si zadala toliko stvari koje su mi oduzele dosta vremena“, rekla je Ivana.

Melkioru se nije svidio način na koji je servirala desert, pa je od njega dobila „ne“. No, prolaz je dobila od Damira i Stjepana, pa je kući u Čitluk otišla s pregačom. „Kod mene je sada inat da se dokažem Melkioru, da ja to mogu“, rekla je za kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 01:59