StoryEditorOCM
TV&RealityURNEBES

Pogledajte što je Knjaz napravio lovcima iz Potjere: ‘Iskoristili su mi trenutak slabosti i nagovorili me na ovo...‘

Piše Klara Rožman/Jutarnji list
12. listopada 2023. - 18:54

Bojim se kako vjerojatno ne bih dugo preživio u pleistocenu, budući da su moje lovačke vještine dobre očito samo u studiju HTV-a - kaže Krešimir Sučević Međeral, Lovac iz HRT-ove Potjere i Superpotjere, koji je zahvaljujući Robertu Knjazu osvanuo u novom neobičnom ruhu. Naime, skupa s Moranom Zibar i Mladenom Vukorepom za potrebe Knjazovog ‘Knjazališta‘, serijala zabavnog i edukativnog karaktera, Krešimir je pristao ući u ulogu neandertalskog čovjeka, piše Jutarnji list.

image

Lovci kao neandertalci u ‘Knjazalištu‘ s Robertom Knjazom

Sirovina I Sinovi

Kako su televizijski Lovci reagirali kada su doznali koju rolu im je Knjaz namijenio?

- Kad me Knjaz kontaktirao, to je bila velika čast i ostvarenje višedesetljetnog sna. Čovjek je legenda, pratim ga od malih nogu (doduše, još uvijek imam male noge) i jako cijenim ono što je donio u hrvatski televizijski prostor. Štoviše, da me pitate čime bih se htjela baviti u životu, zamišljam nešto između Anthonyja Bourdaina i Knjaza, s primjesama Michaela Palina - otkriva Morana, dok Mladen dodaje:

- Knjaz i kolege su iskoristili moj trenutak slabosti i nagovorili me na ovo. Znao sam da će biti ‘uvrnuto‘, ali i zanimljivo pa sam pristao iz znatiželje da se okušam u nečem novom i usput nešto naučim - govori Mladen, dok Krešimir kaže:

- Bio sam zaintrigiran, jer Knjaz ima tu sposobnost čovjeka natjerati na najbizarnije stvari, a da opet to sve ide na jedan vrlo spontani način i da vam ni u jednom času nije neugodno zbog toga. Prepustio sam se cijeloj priči, a dodatna zanimljivost bila je to što nam Knjaz nije otkrivao pojedinosti scenarija, tako da je svaka iduća točka zapravo za nas bila iznenađenje. Znali smo samo gdje ćemo snimati i neke najosnovnije crte, ali s ostalim nas je uspio stalno držati pozornima - ističe Lovac, koji će pažnju u ovoj epizodi ‘Knjazališta‘, što ćemo je uskoro gledati na HTV-u, sigurno privući i neobičnim kostimom, koji je, kaže Mladen, bio sastavljen od kože divokoza.

- Da, bila su to nekakva dva sašivena krzna, jedno sprijeda, drugo straga, s puno više raznih otvora nego što treba, pa nisam znao kroz što ide glava, kroz što ruka, onda su nam tu još montirali i mikrofon (bubicu), morali smo paziti da nam se ispod toga ne vidi donje rublje, a u tome se trebalo i kretati... Ma urnebes - govori Krešimir, dok Morana dodaje:

- Kostim, na koji te samo Knjaz može nagovoriti, bio je sve samo ne veganski. I prilično oskudan. Tako da smo se fino smrznuli. Mladenu definitivno najbolje stoji neandertalska opravica i drago mi je da su i njegove noge došle do izražaja. I bez brige, svi smo nosili donje rublje iz kenozoika ispod kostima - kaže Morana.

Kako su se Lovci osjećali u ulogama neandertalaca?

- Najteža je bila hladnoća. Naime, nakon što smo odgodili termin snimanja u kolovozu zbog najavljene kiše (koja na kraju nije pala), ušli smo u cajtnot i morali snimati jedan oblačni dan kada se temperatura spustila na nekih 11 stupnjeva, uz poprilično jak vjetar. Nadali smo se da ćemo se ugrijati uz vatru (koju smo trebali zapaliti), ali smo se više zagrijali pokušavajući ju upaliti (što nije nimalo lako), a kada smo napokon posjedali oko vatre i počeli razgovarati sa stručnjacima o životu neandertalaca, drva koja smo bacali na vatru bila su strahovito vlažna i užasno se dimila, tako da smo se nagutali gomile dima i od ugodnog grijanja uz vatricu nije ostalo mnogo - prisjeća se Krešimir.

image

Lovci kao neandertalci u ‘Knjazalištu‘ s Robertom Knjazom

Sirovina I Sinovi

Knjaz, s druge strane, nema dovoljno riječi zahvale i pohvale za Moranu, Krešimira i Mladena, piše Jutarnji list.

- Super su se snašli kao neandertalci. Svi zajedno smo se zabavili i mnogo toga naučili jer su u ovoj epizodi ‘Knjazališta‘ sudjelovali i stručnjaci za ovo područje. Dio smo snimali u Krapini, u samom Muzeju nenadertalaca, potom u okolici muzeja, u pećini preko puta, te nešto i u gradu Zagrebu. Bilo je puno akcije, zanimljivih scena... Kao neandertalci Lovci su se okušali u nekim njima dosad nepoznatim vještinama, poput paljenja vatre golim rukama uz pomoć prirodnog pribora iz šume. Crtali su i neandertalsku pećinu, bavili su se lovom, gađanjem životinja jer treba znati da su u to doba našu zemlju nastanjivali pećinski medvjed, nosorog... Nije bilo lako hodati po Jelačić placu dok tamo šeću nosorozi - govori Knjaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:09