StoryEditorOCM
TV&RealityNOVI IZAZOV

Od jeseni se na HTV-u više neće emitirati ‘5com s Danielom‘: evo čime će se Trbović baviti

Piše Mozaik SD
14. srpnja 2023. - 12:29

HTV nam, ekskluzivno doznaje Jutarnji list, za jesen priprema pravu televizijsku poslasticu. Daniela Trbović, naime, postaje voditeljica novog zabavno-nostalgičnog formata pod imenom ‘Godina koju pamtimo‘. Radi se o emisiji koja će obrađivati slavne godine iz naše povijesti, na zabavan i televizičan način, uz puno isječaka iz arhive, kako filmskih, tako i glazbenih. Da bi stvar bila bolja, uz Danielu će u emisiji biti i Robert Ferlin, te Mario Lipovšek Battifiaca i to u ulogama vođa timova koje čine slavne osobe koje su doživjele i proživjela godinu u kojoj će se pričati u emisiji. Konkretno, ako će se obrađivati šezdesete godine uz Ferlina i Battifiacu bit će, na primjer, Đorđi Peruzović ili Drago Diklić koji će o tim sada davno prošlim godinama itekako iz prve ruke imati što za ispričati.

image

5com

Koncept je, dakle, jednostavan: show ‘Godina za pamćenje‘ vraća gledatelje u određenu godinu iz prošlosti, uz pomoć voditeljice i dva kapetana koji će sa svojim timom odgovarati na pitanja koja se odnose na najveće glazbene hitove te godine, legendarne televizijske trenutke, neobične izume, filmske scene, svjetske vijesti...

Originalni show dolazi iz Velike Britanije, tamo se već desetljećima prikazuje pod imenom ‘A Year to remember‘, a preuzeli su ga u Nizozemskoj, Francuskoj... Mi smo na RAI-ju pratili emisiju koju su po uzoru na ovaj show napravili Talijani. Tamo je emisiju vodio Carlo Conti, baš smo guštali gledajući lijepe i zabavne ‘stranice‘ povijesti kroz glazbu, televiziju, modu, običaje i zvijezde tih godina čiji sjaj i dalje traje.

‘Godina koju pamtimo‘ na HTV-u će krenuti na jesen, imat će osam epizoda, a svaka će trajati sedamdesetak minuta, neslužbeno doznajemo s HTV-a, gdje još nisu odlučili kojim danom će se emisija emitirati. Poznato je, međutim, da show ‘5com s Danielom‘ od jeseni više nećemo gledati na HTV-u, no, koliko god nam to nije drago, uvjereni smo da će ‘Godina koju pamtimo‘ biti i više nego dostojna zamjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:31