StoryEditorOCM
TV&Realityfilip i nikša

Jeste li znali da su naš legendarni rukometaš i voditelj RTL-a veliki prijatelji: ‘Dnevno prehodamo i do 20 kilometara‘

Piše Scena SD
4. siječnja 2024. - 08:30

Stručni komentatori Europskog rukometnog prvenstva na RTL-u tijekom godina sjajne sportske suradnje razvili su i prijateljski odnos. Legendarni reprezentativac Nikša Kaleb i RTL-ov voditelj i sportski komentator Filip Brkić obilježit će ove godine na EP u Njemačkoj pet godina sjajne suradnje.

"Ovo nam je već peta sezona. Na kraju svakog prvenstva ponašamo se kao da smo 20 godina bili zatvoreni zajedno, a po izlasku i dalje imamo jedan drugom što reći. Tema nikad ne nedostaje, uvijek se nađe nešto novo za ispričati. Imamo iste vrijednosti i navike pa smo obojica sretni što je vrijeme koronavirusa iza nas. Slobodno vrijeme ćemo u Njemačkoj kratiti kao i u Austriji svojedobno. Prije pet godina započeli smo tradiciju šetanja - u Beču smo prehodali 15 kilometara", otkrio je Nikša Kaleb o suradnji s Filipom Brkićem.

Anegdota s putovanja, ističe Kaleb, nikad ne nedostaje. "Spavali smo u odvojenim sobama, dozivali se sa kolegama preko hotelskih balkona poput Romea i Julije. Neke anegdote, naravno, čuvamo i za naše interne krugove", dodao je Kaleb.

image

Nikša Kaleb i Filip Brkić

RTL

Slaže se s kolegom Kalebom i RTL-ov Filip Brkić. "Imamo dobar, prijateljski odnos. Nikša i ja čujemo se i izvan rukometne sezone, imamo svoje teme, a koje nisu nužno rukometne, iako rukomet dominira. Kada radimo, radimo puno, fokusirani smo na utakmicu. Slobodan dan, pak, koristimo za hodanje, u tim šetnjama puno tema prolazimo i pripremamo se za buduće utakmice. Našli smo tu zajedničku crtu, zajedno znamo prehodati i 15 kilometara dnevno. Jednom i 20", otkrio je Brkić.

Brkić i Kaleb složni su u najboljim željama za hrvatsku reprezentaciju. "Rekao bih da prva utakmica uvelike može odrediti smjer kojim ćemo ići na Europskom prvenstvu. Sistem je takav da prenosiš bodove dalje i bitno ih je prenijeti što više. Maksimalan broj, što znači da moramo dobiti Španjolsku. Nameće se da je Hrvatska, uz Španjolsku, favorit skupine, tu su i Austrija i Rumunjska. Kad bismo prvu utakmicu dobili, mislim da bismo se otvorili, igrali vlastiti rukomet, no korak po korak", jasan je Filip.

"Svi bismo voljeli da se naša reprezentacija nađe u krugu onih koje se bore za medalju, no svake godine nam je to sve teže i nedostižnije, moramo hvatati korak s najboljima, a tu prije svega mislim na Skandinavce - Danci, Šveđani, Norvežani, koji su standardno uz Francuze krug favorita, i Nijemci kao domaćini. Bit će zahtjevno ući u krug reprezentacija koje se bore za medalju, no uvijek vjerujemo da imamo ono nešto s čime ćemo se progurati. Osim novog izbornika i kvalitete računam i na naše brojne navijače", dodaje Brkićev sukomentator Nikša Kaleb.

image

Ekipa emisije ‘Vrijeme je za rukomet‘

RTL

RTL će hrvatsku reprezentaciju pratiti na Europskom rukometnom prvenstvu koje se održava od 10. do 28. siječnja u Njemačkoj. Najbolji rukometaši Europe odigrat će više od 50 utakmica, a sve njih gledatelji će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a te na streaming platformi VOYO.

Glavni kanal RTL-a gledateljima donosi više od 20 atraktivnih utakmica, a emisija ‘Vrijeme je za rukomet‘ s prikazivanjem kreće u petak, 12. siječnja, kada hrvatska reprezentacija igra s reprezentacijom Španjolske. Hrvatska reprezentacija je, naime, u skupini B - sa Španjolskom, Austrijom i Rumunjskom. Rukometaši će tri utakmice prvog kruga igrati u Mannheimu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:32