StoryEditorOCM
TV&RealityTV ANKETA

‘Je li moglo gluplje? Ako im je do preživljavanja, nek‘ odu u Liku ili Slavoniju!‘: Dalmatinci komentiraju ‘Survivor‘

Piše Dada Batinić
10. travnja 2024. - 07:30

Nove epizode “Survivora” u kojem sudionici idu do krajnjih granica fizičke i psihičke izdržljivosti snimane su u Dominikanskoj Republici, a show vodi Mario Mlinarić.

Emisija je prisutna na malim ekranima više od dva desetljeća, no većina Makarana nema interesa za takav tip emisije i nikad se ne bi prijavili.

- Prije sam gledala, čak mi se i sviđala emisija, no sad niti gledam niti bih se prijavila - kaže Kate Urlić.

Mate Ujević se također ne bi prijavio niti gleda emisiju, a tridesetogodišnji Danijel smatra da se emisija mogla snimati i negdje bliže.

- Ako im je do preživljavanja, nek odu u Liku ili Slavoniju! Neka probaju živit od penzije i poljoprivrede, to bi bilo zanimljivo gledat. Koliko su mentalno jaki kad im država naredi da zakolju svinje, pa im za desetak dana kažu da mogu kupit nove. A oni u Dominikansku otišli... jel moglo gluplje?

image

Iva Radalj

Privatni album

- Ne gledam televiziju, pa tako ni “Survivor”. Nekad mi iskoči na internetu pa mi ponešto bude zanimljivo, ali uglavnom pratim Netflix i HBO programe preko laptopa - kaže Iva Radalj.

- Nikad u životu nisam pogledao tu emisiju - rekao nam je učenik sedmog razreda Jure.

Slično je kazala i Ulla Jović - Ne znam što je to.

- Ponekad pogledam i divim im se. Osobno se ne bih prijavila jer nisam spremna za takve napore, mada sam spremnija sada negoli sam bila u dvadesetima.To je dobar show da se pokaže snaga tijela i uma - rekla nam je Tanja Topić.

image

Tanja Topić

Ivo Ravlic/

Neki Makarani gledaju emisiju “kad nema ništa zanimljivije na televiziji”, ali to su uglavnom starije dobne skupine. Većina dvadesetogodišnjaka, i onih malo starijih, televiziju ne gleda uopće. Dvije osamdesetogodišnjakinje kažu da malo kunjaju, malo gledaju:

- Ne bih se prijavila ni da sam u kondiciji! Kome se dokazuju? Je li im se to plaća?

- Ja ne bih ni za milijune - dodaje druga i oprezno nastavi...

- Mislim da se u te emisije prijavljuju malo onako... čudni... znate.

Milena Jozipović ne prati emisiju iako joj se, kako kaže, sviđaju emisije sličnog sadržaja.

- Smatram da bi trebalo biti manje poligona za natjecanje, a više “survival” tehnika, jer ovako podsjeća na “Igre bez granica”. Imaju doktore i psihologe, pa sve to više sliči na preispitivanje osobnih granica i morala...

image

Miroslav Dudaš

Ivo Ravlic/Cropix

Milenin stav donekle dijeli i Miroslav Dudaš.

- Prve “Survivor” emisije koje sam gledao bile su Afrika, Australija i Brazil gdje je u većini vremena preživljavanje bilo potrebno za opstanak i pobjedu. Prijavio bih se tad, ali nisam imao dovoljno hrabrosti. Prije godinu dana sam pogledao jednu epizodu našeg “Survivora” i otad ne gledam. Prošlo je dugo vremena od pravog smisla “survivala”, društvo se promijenilo, pa se tako i franšiza prilagodila gledateljstvu. “Big Brother” u prirodi definitivno nije “survival”, ali nema biznisa do show biznisa - zaključio je Miroslav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:34