StoryEditorOCM
TV&RealityKRIVE PRETPOSTAVKE

Inženjer matematike u Jokeru je zapucao na 15 tisuća, a kući ponio samo 100 eura; Ovo ga je pitanje ‘došlo glave‘

Piše SCENA SD
25. ožujka 2024. - 20:35

Borko Barić, inženjer matematike, krenuo je hrabro u prvi ovotjedni kviz ‘‘Joker‘‘, nadajući se da će kući ponijeti značajnu nagradu. No, put do uspjeha bio je popločan izazovima i neizvjesnostima.

Njegova avantura započela je obećavajuće, s filmskim pitanjem koje je odmah prepoznao. Pitanje glasi: Kako se zvao pas dr. Emmeta Browna iz filma „Povratak u budućnost“, prvo biće koje je u filmu putovalo kroz vrijeme? Bez oklijevanja, Borko je odabrao točan odgovor, oslanjajući se na svoje poznavanje klasika - pas se zvao Einstein.

No, put dalje nije bio bez prepreka. Najveći izazov predstavljalo je sportsko pitanje koje je potrošilo čak tri jokera. Međutim, njegova upornost se isplatila jer je uspio doseći vrijednu nagradu od 15.000 eura odgovorivši ispravno na pitanje: Koliko se država natjecalo za medalje na prvim modernim Olimpijskim igrama u Ateni 1896. godine? Nakon pažljivog razmatranja, odabrao je opciju C, 18 država, što se ispostavilo kao točan odgovor. 

image
Nova Tv Press/

Ipak, na kraju se suočio s odlučujućim pitanjem koje je odredilo ishod njegove igre. Pitanje je glasilo: Ukoliko na etiketi odjeće uočite znak prekriženog crnog trokuta, to znači da tu odjeću nikako ne smijete: Borko je pažljivo razmotrio svoje opcije i donio odluku za koju je vjerovao da je najbliža istini - opciju A, ‘izbjeljivati‘. 

Nažalost, Borko nije uvijek bio u pravu. Njegovo nagađanje nije se pokazalo točnim, jer je pravilni odgovor bio opcija C - ‘čistiti u kemijskoj čistionici‘.  Unatoč tome što nije točno odgovorio na tri od 12 pitanja, Borko je ipak uspio odnijeti kući 100 eura kao utjehu iz kviza ‘‘Joker‘‘. Svojim nastupom pokazao je hrabrost i odlučnost, dokazujući da se u svijetu kviza, kao i u životu, ponekad isplati riskirati. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:40