StoryEditorOCM
TV&Realitykulinarski show

Bile bez ideje, a onda su ovim jelom dobile pljesak od strogog žirija Masterchefa: ‘To je reakcija koju svi želimo!‘

Piše Scena SD
7. listopada 2023. - 09:00

Uzbudljivo kuhanje u omiljenom showu zadalo je kandidatima glavobolje, ali ih i zabavilo. Parovi zavezani jedni za druge, kuhali su naizmjence, ali ideja za jela nije im nedostajalo. Petar Tucman zamislio je da u paru s Miroslavom napravi jelo koje će ga podsjećati na Pariz. No od ideje do realizacije i njima i drugim parovima put je bio otežan. „Ne vidim kako bismo jelo koje smo zamislili mogli dovršiti u zadanom vremenu“, rekao je Petar Tudja tijekom kuhanja. Piero i Manuel su također tijekom kuhanja shvatili da neće moći dovršiti jelo koje su osmislili.

image

Masterchef

Nova TV

„Mislim da smo bili uspješni samim time što nitko nije pao“, komentirala je Asmira nakon kuhanja u paru s Josipom s kojim je bila zavezana pregačom. Antonia i Dominik su kuhali zajedno, a Dominik je zaključio kako su jedno drugome bili i mentori i učenici. „Ona je od mene učila tehnike, a ja od nje okuse“, kazao je Dominik. Gaia koja je kuhala s Meri, istaknula je kako se najviše od svih kuhanja umorila danas.

Lara i Ivana donijele su tanjur s burekom i finim umakom od cvjetače i manga, na koji je žiri zapljeskao nakon što je probao. „Ovo je reakcija koju svi priželjkuju u MasterChefu“, rekla je Ivana. „To je velika nagrada kad dođeš bez ideje, a onda dobiješ pljesak od sve trojice“, rekla je Lara. Stjepan je toliko nahvalio jelo da je rekao svima da mu je žao što ga ostali kandidati ne mogu probati.

image

Masterchef

Nova TV

Leon i Petar Tudja donijeli su jelo koje je žiri kritizirao. „Teško jedemo ovo jelo. Nije kompaktno, raspada se. Ali okusi su tu“, rekao je Stjepan. „Ideja je izvrsna. Velika je razlika između ovoga i vašeg zadnjeg jela. No, uzeli ste jelo koje je tehnički jako zahtjevno“, rekao im je Melkior.

Najboljim parovima proglašeni su Josip i Asmira te Lara i Ivana. Kartica imuniteta samo je jedna, a osvojio ju je potonji par. „Drago nam je, jer je to imunitet izgrađen na tradiciji s dodatkom modernog“, sretna je Ivana. Među najlošijim parovima prozvani su Piero i Manuel, Mateja i Luka, Ana-Maria i Ivan te Petar i Leon koji će zbog toga morati u stres test u kojem će se boriti za ostanak u showu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 04:30