stdClass Object ( [id] => 1028924 [title] => Vječno igraju jedne te iste uloge? Čini li vam se da je svako pojavljivanje ovih glumaca ‘već viđeno‘, niste jedini: pogledajte naš popis [alias] => vjecno-igraju-jedne-te-iste-uloge-cini-li-vam-se-da-je-svako-pojavljivanje-ovih-glumaca-vec-videno-niste-jedini-pogledajte-nas-popis [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hollywoodski glumci često jednom ulogom steknu slavu i katapultiraju se u "zvjezdano nebo". Nakon toga, neki uspijevaju igrati nove likove i uloge koje otkrivaju "lepezu" njihovih glumačkih sposobnosti, dok javnost pamti i druge po specifičnim glumačkim karakteristikama koje ih, barem se tako čini, prate tijekom cijele karijere.

Tako postoje glumici za koje se čini da uvijek igraju istu ulogu. Ne kažemo da nikada nisu radili ništa drugo, ali se vrlo često čini da su njihove uloge pomalo slične. Jedan od idealnih primjera takvih fantastičnih glumaca, prvi se našao na našoj listi.

1. John Wayne

Njegovo je ime sinonim za čuvara "Divljeg zapada" i to s dobrim razlogom. Unosna karijera ovog američkog glumca uključivala je bezbroj kaubojskih likova ili drugih uloga postavljenih u tom istom razdoblju. Dosta toga je bilo izazvano njegovom ranom ulogom u filmu "Poštanska kočija" iz 1939., koji je vratio i revitalizirao žanr vestern filmova. Njegova jedina pobjeda na dodjeli nagrada Oscar bila je za film "Čovjek zvan Hrabrost" iz 1969. godine.

2. Jason Bateman

Znate tko je, ali često prolazi neprimijećeno. Bez obzira na to što je glavni glumac u filmu, obično glumi samo običnog momka ili muškarca, lik koji javnosti služi kao referenca protiv ekscentričnih uloga. Ako postoji netko tko ispunjava tu ulogu, to je Jason Bateman. Njegov izraz, ponašanje i način glume u filmovima poput "Hancocka" i "Kako se riješiti šefa?" služe kao protuteža njegovim teatralnim kolegama glumcima. Trenutno glumi u Netflixovoj seriji "Ozark" u kojoj je, čini se, konačno promijenio uloge.

---

---

3. Keira Knightley

Ako putovanje vremenom ikad postane moguće, sigurni smo da će Keira biti prva koja će to isprobati. Od "Pirata s Kariba" do "Ane Karenjine" i "Okajanja", britanska se glumica etablirala kao glumica za svaku povijesnu ulogu koja joj se može ponuditi. U intervjuu je priznala svoju ljubav prema filmovima koji su postavljeni u prošlosti: "Mislim da neki ljudi pronalaze eskapizam putem znanstvene fantastike ili fantazije, a pretpostavljam da je moj eskapizam u neki drugi svijet uvijek bio kroz razdoblje drame."

4. Seth Rogen

Prepoznatljiv zbog svog mračnog humora i zaraznog smijeha. Seth Rogen nije samo glumac, već je i režiser, a producira i piše mnoge filmove u kojima glumi. U većini filmova u kojima je bio, čini se da igra ulogu lika koji je neprestano pod utjecajem opijata, ali previše je umiljat da bi mu to neki zamjerili. Valja napomenuti da je prošle godine lansirao i vlastitu kanabis kompaniju, tako da su, čini se, neke uloge povezane i sa strašću koju gaji i u privatnom životu. Tako se možemo prisjetiti nekoliko filmovima u kojima glumi, primjerice "Ananas ekspres", "Zalomilo se", i "Ovo je kraj".

Zanimljivo je da je jedna od njegovih najuspješnijih i potpuno nepovezanih uloga, Mantisov glas u animiranoj sagi Kung Fu Panda.

---

---

5. Melissa McCarthy

Ova glumica koja je učestala u komedijama svoje početke je ostvarila u "Gilmoricama" i u seriji "Mike i Molly". Odatle je prešla na veliki ekran. Osim nekoliko uloga, i od tada se pronalazila u ulozi skandalozne i teatralne punašne žene. Pojavila se u ulozi u filmovima poput "Krađa identiteta", "Špijunu" i Djeverušama. Za posljednje je 2012. nominirana za Oscara za "najbolju sporednu glumicu".Danas mnoge njene filmove producira njezina vlastita tvrtka, pod nazivom "On the Day Productions", kojom upravlja zajedno sa suprugom, glumcem Benom Falconeom.

6. Milla Jovovich

Nakon uspješnog početka u svojoj ranoj mladosti, Milla je s manekenstva prešla na veliko filmsko platno u nastavku popularnog filma "Povratak u Plavu Lagunu". Potom se etablirala kao međunarodna zvijezda zahvaljujući znanstvenofantastičnom filmu "Peti element" u kojem je glumila neustrašivog vanzemaljca Leeloou.

Nakon kraćeg vremena, pojavila se još jedna prilika koja bi je na kraju definirala u svijetu kinematografije: filmska adaptacija zombi videoigre "Resident Evil", u kojoj je glumila glavnu protagonisticu, Alice. Od tog dalekog filma iz 2002. godine dogodilo se puno, a po mnogo čemu mislimo da se Milla pojavila u svih šest franšiznih filmova Resident Evil. Između svakog nastavka glumica je snimala i druge filmove, ali u većini njih glumila je neku verziju svojih likova Alice ili Leeloo, u osnovi: smrtonosne i ekscentrične heroine ili negativca u svijetu mašte.

7. Noel Gugliemi

Vjerojatno ga ne poznajete po imenu, ali nesumnjivo ste vidjeli njegovo lice. Gugliemi se bavio igranjem gangstera u filmovima poput "Brzi i žestoki", "Dan obuke" i "Vitez tame: Povratak".

Karijera mu je započela nakon mnogih burnih životnih preokreta, što lako objašnjava njegov glumački put. U jednom intervjuu je rekao:

"Prešao sam iz normalnog života, u napuštanje i beskućništvo, u zločinački život, a zatim u život glumca", rekao je i referiravši se na vrijeme koje je proveo kao član bande nakon što su ga roditelji napustili u dobi kada je imao tek 13 godina. Konačni spas s lošeg životnog puta bila je djevojka koja ga je odvela na klasu glume, što ga je dovelo do uloge u reklami. A ostalo, kako kažu, je povijest.

8. Liam Neeson

Irski glumac vrlo je poseban slučaj. Čini se da pola vremena igra prilično definirane dramatične uloge, poput njegovog nastupa u "Schindlerovoj listi", "Batmanu" ili "Šutnji". Drugu polovicu vremena provodi preživljavajući ili jureći za svim negativcima koji pokušavaju oteti njegovu kćer ili njegovu ženu, ili…

Čini se da je sve počelo njegovom ulogom u trileru "96 sati" iz 2008 godine. Nakon ogromnog uspjeha filma Neeson je odigrao nekoliko sličnih uloga. Tako je u filmu "Ukradeni identitet", iz 2011. godine tražio nekoga tko mu je ukrao identitet, u filmu "Non stop" iz 2014. godine pratio je terorista u zrakoplovu, dok je u "Hladnoj osveti", iz 2019. godine želio osvetiti smrt svog sina. Inače, zanimljivo je da se Neeson zbog vjenčanja s Natashom Richardson odrekao uloge tajnog agenta Jamesa Bonda.

---

---

9. Jackie Chan

U kinematografiji dao je pečat svojim nevjerojatnim i riskantnim akcijskim scenama, koje sam izvodi bez pomoći kaskaderskog dvojnika.

Ali ono što nudi u raznim borbama, on ne glumi. Bez obzira koji je žanr filma, njegov lik će se uvijek pojaviti u showu borilačkih vještina, bilo da je to čuvar djece u "Špijunu iz susjedstva", batler u filmu "Put oko svijeta za 80 dana" ili kao policajac u "Gasu do daske".

Zanimljivo, Chan je inače obučeni operni pjevač, a dok je bio dijete, uz kung fu treninge pohađao je opernu akademiju. Niti malo ne čudi činjenica da je 2019. godine bio peti najbolje plaćeni glumac u svijetu.

10. Katherine Heigl

Heiglova karijera postavljena je na pravi put kada je preskočila ulogu Izzie u priznatoj seriji "Uvod u anatomiju". Nakon nekoliko godina razgovora s producenticom serije Shondom Rhimes o smjeru u kojem ju je vodila uloga, 2008. godine Heigl je odbila nominaciju za Emmy za svoju ulogu Izzie, a ubrzo nakon toga je odlučila napustiti seriju i usredotočiti se na svoju obitelj.

Za vrijeme i nakon tih događaja, Katherine je izgradila karijeru u romantičnim filmovima u kojima je glumila djevojku koja je vrlo izbirljiva kada se radi o zaljubljivanju, kao što je film "Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta", "Gola istina" i "Sretna Nova godina".

---

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"DEJA VU"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"87","value":""},{"id":"67","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"}] [extra_fields_search] => DEJA VU 1 1 1 1 1 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-06-11 09:43:41 [created_by] => 3122 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-06-26 21:05:00 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2020-06-26 21:05:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 3468 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/06\/11\/13988470.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/11\/13917650.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/11\/13917604.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/11\/13917654.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/11\/13917626.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/11\/13917630.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/11\/13917628.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Kena Betancur\/AFP","Hahn Lionel\/abaca\/Abaca Press\/Profimedia","Phil Loftus\/Capital Pictures\/Profimedia","Dimension Films\/Everett\/Profimedia","The Hollywood Archive\/Hollywood Archive\/Profimedia","Doane Gregory\/Afp\/Profimedia","Usa Network\/Planet\/Profimedia"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","Negativka iz svijeta ma\u0161te \u010desta je okosnica uloga Mille Jovovich","Keira Knightley etablirala se kao glumica za svaku povijesnu ulogu
\nProfimedia","Bez obzira koji je \u017eanr filma, njegov lik \u0107e se uvijek pojaviti u showu borila\u010dkih vje\u0161tina","John Wayne - vje\u010dni \u010duvar Divljeg zapada","Liam Neeson u akciji","Katherine je izgradila karijeru u romanti\u010dnim filmovima"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x667","k_13988470_1280.jpg":"1280x1280","k_13988470_1024.jpg":"1024x1024","k_13988470_640.jpg":"640x640","k_13988470_480.jpg":"480x480","k_13988470_340.jpg":"340x340","k_13988470_220.jpg":"220x220","o_13988470_1280.jpg":"1280x833","o_13988470_1024.jpg":"1024x667","o_13988470_640.jpg":"640x416","o_13988470_480.jpg":"480x312","o_13988470_340.jpg":"340x221","o_13988470_220.jpg":"220x143","h_13988470_1280.jpg":"1280x854","h_13988470_1024.jpg":"1024x683","h_13988470_640.jpg":"640x427","h_13988470_480.jpg":"480x320","h_13988470_340.jpg":"340x227","h_13988470_220.jpg":"220x147","pp_13988470_1280.jpg":"1006x1280","pp_13988470_1024.jpg":"805x1024","pp_13988470_640.jpg":"503x640","pp_13988470_480.jpg":"377x480","pp_13988470_340.jpg":"267x340","pp_13988470_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1279","k_13917650_1280.jpg":"1280x1280","k_13917650_1024.jpg":"1024x1024","k_13917650_640.jpg":"640x640","k_13917650_480.jpg":"480x480","k_13917650_340.jpg":"340x340","k_13917650_220.jpg":"220x220","o_13917650_1280.jpg":"1280x852","o_13917650_1024.jpg":"1024x682","o_13917650_640.jpg":"640x426","o_13917650_480.jpg":"480x319","o_13917650_340.jpg":"340x226","o_13917650_220.jpg":"220x146","h_13917650_1280.jpg":"1280x854","h_13917650_1024.jpg":"1024x683","h_13917650_640.jpg":"640x427","h_13917650_480.jpg":"480x320","h_13917650_340.jpg":"340x227","h_13917650_220.jpg":"220x147","pp_13917650_1280.jpg":"1006x1280","pp_13917650_1024.jpg":"805x1024","pp_13917650_640.jpg":"503x640","pp_13917650_480.jpg":"377x480","pp_13917650_340.jpg":"267x340","pp_13917650_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2876","k_13917604_1280.jpg":"1280x1280","k_13917604_1024.jpg":"1024x1024","k_13917604_640.jpg":"640x640","k_13917604_480.jpg":"480x480","k_13917604_340.jpg":"340x340","k_13917604_220.jpg":"220x220","o_13917604_1280.jpg":"1280x1917","o_13917604_1024.jpg":"1024x1533","o_13917604_640.jpg":"640x958","o_13917604_480.jpg":"480x719","o_13917604_340.jpg":"340x509","o_13917604_220.jpg":"220x329","h_13917604_1280.jpg":"1280x854","h_13917604_1024.jpg":"1024x683","h_13917604_640.jpg":"640x427","h_13917604_480.jpg":"480x320","h_13917604_340.jpg":"340x227","h_13917604_220.jpg":"220x147","pp_13917604_1280.jpg":"1006x1280","pp_13917604_1024.jpg":"805x1024","pp_13917604_640.jpg":"503x640","pp_13917604_480.jpg":"377x480","pp_13917604_340.jpg":"267x340","pp_13917604_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1429","k_13917654_1280.jpg":"1280x1280","k_13917654_1024.jpg":"1024x1024","k_13917654_640.jpg":"640x640","k_13917654_480.jpg":"480x480","k_13917654_340.jpg":"340x340","k_13917654_220.jpg":"220x220","o_13917654_1280.jpg":"1280x952","o_13917654_1024.jpg":"1024x762","o_13917654_640.jpg":"640x476","o_13917654_480.jpg":"480x357","o_13917654_340.jpg":"340x253","o_13917654_220.jpg":"220x163","h_13917654_1280.jpg":"1280x854","h_13917654_1024.jpg":"1024x683","h_13917654_640.jpg":"640x427","h_13917654_480.jpg":"480x320","h_13917654_340.jpg":"340x227","h_13917654_220.jpg":"220x147","pp_13917654_1280.jpg":"1006x1280","pp_13917654_1024.jpg":"805x1024","pp_13917654_640.jpg":"503x640","pp_13917654_480.jpg":"377x480","pp_13917654_340.jpg":"267x340","pp_13917654_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1296","k_13917626_1280.jpg":"1280x1280","k_13917626_1024.jpg":"1024x1024","k_13917626_640.jpg":"640x640","k_13917626_480.jpg":"480x480","k_13917626_340.jpg":"340x340","k_13917626_220.jpg":"220x220","o_13917626_1280.jpg":"1280x864","o_13917626_1024.jpg":"1024x691","o_13917626_640.jpg":"640x432","o_13917626_480.jpg":"480x324","o_13917626_340.jpg":"340x229","o_13917626_220.jpg":"220x148","h_13917626_1280.jpg":"1280x854","h_13917626_1024.jpg":"1024x683","h_13917626_640.jpg":"640x427","h_13917626_480.jpg":"480x320","h_13917626_340.jpg":"340x227","h_13917626_220.jpg":"220x147","pp_13917626_1280.jpg":"1006x1280","pp_13917626_1024.jpg":"805x1024","pp_13917626_640.jpg":"503x640","pp_13917626_480.jpg":"377x480","pp_13917626_340.jpg":"267x340","pp_13917626_220.jpg":"173x220"},{"size0":"768x431","k_13917630_1280.jpg":"1280x1280","k_13917630_1024.jpg":"1024x1024","k_13917630_640.jpg":"640x640","k_13917630_480.jpg":"480x480","k_13917630_340.jpg":"340x340","k_13917630_220.jpg":"220x220","o_13917630_1280.jpg":"1280x718","o_13917630_1024.jpg":"1024x574","o_13917630_640.jpg":"640x359","o_13917630_480.jpg":"480x269","o_13917630_340.jpg":"340x190","o_13917630_220.jpg":"220x123","h_13917630_1280.jpg":"1280x854","h_13917630_1024.jpg":"1024x683","h_13917630_640.jpg":"640x427","h_13917630_480.jpg":"480x320","h_13917630_340.jpg":"340x227","h_13917630_220.jpg":"220x147","pp_13917630_1280.jpg":"1006x1280","pp_13917630_1024.jpg":"805x1024","pp_13917630_640.jpg":"503x640","pp_13917630_480.jpg":"377x480","pp_13917630_340.jpg":"267x340","pp_13917630_220.jpg":"173x220"},{"size0":"739x600","k_13917628_1280.jpg":"1280x1280","k_13917628_1024.jpg":"1024x1024","k_13917628_640.jpg":"640x640","k_13917628_480.jpg":"480x480","k_13917628_340.jpg":"340x340","k_13917628_220.jpg":"220x220","o_13917628_1280.jpg":"1280x1039","o_13917628_1024.jpg":"1024x831","o_13917628_640.jpg":"640x519","o_13917628_480.jpg":"480x389","o_13917628_340.jpg":"340x276","o_13917628_220.jpg":"220x178","h_13917628_1280.jpg":"1280x854","h_13917628_1024.jpg":"1024x683","h_13917628_640.jpg":"640x427","h_13917628_480.jpg":"480x320","h_13917628_340.jpg":"340x227","h_13917628_220.jpg":"220x147","pp_13917628_1280.jpg":"1006x1280","pp_13917628_1024.jpg":"805x1024","pp_13917628_640.jpg":"503x640","pp_13917628_480.jpg":"377x480","pp_13917628_340.jpg":"267x340","pp_13917628_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15404381 Threads: 5 Questions: 3191703691 Slow queries: 7171347 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235815387 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/vjecno-igraju-jedne-te-iste-uloge-cini-li-vam-se-da-je-svako-pojavljivanje-ovih-glumaca-vec-videno-niste-jedini-pogledajte-nas-popis-1028924 [printLink] => /scena/showbiz/vjecno-igraju-jedne-te-iste-uloge-cini-li-vam-se-da-je-svako-pojavljivanje-ovih-glumaca-vec-videno-niste-jedini-pogledajte-nas-popis-1028924?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 611370 [name] => katherine heighl [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-06-26 23:05:15 [main_article_id] => 0 [alias] => katherine-heighl [link] => /tag/katherine-heighl ) [1] => stdClass Object ( [id] => 462453 [name] => MILLA JOVOVICH [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => milla-jovovich [link] => /tag/milla-jovovich ) [2] => stdClass Object ( [id] => 611371 [name] => john wayne [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-06-26 23:05:15 [main_article_id] => 0 [alias] => john-wayne [link] => /tag/john-wayne ) [3] => stdClass Object ( [id] => 611372 [name] => jason bateman [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-06-26 23:05:15 [main_article_id] => 0 [alias] => jason-bateman [link] => /tag/jason-bateman ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vječno igraju jedne te iste uloge? Čini li vam se da je svako pojavljivanje ovih glumaca ‘već viđeno‘, niste jedini: pogledajte naš popis [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3122 [name] => Gabrijela Radanović [username] => gabrijela-radanovi [email] => gabrijela-radanovi@sd.hr [password] => $2y$10$NtUNGu9jmbXsYI3nUfyZXu3p7b19Xvul2YNV3IUs9jXG4876TRszC [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/gabrijela-radanovic-3122 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1640 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a93b69aeecf5f12cd917d1a2714dc56a?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/11/13988470.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Kena Betancur/AFP [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/11/13988470.jpg [title] => Kena Betancur/AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/11/13917650.jpg [title] => Hahn Lionel/abaca/Abaca Press/ProfimediaNegativka iz svijeta mašte česta je okosnica uloga Mille Jovovich ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/11/13917604.jpg [title] => Phil Loftus/Capital Pictures/ProfimediaKeira Knightley etablirala se kao glumica za svaku povijesnu ulogu
Profimedia
) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/11/13917654.jpg [title] => Dimension Films/Everett/ProfimediaBez obzira koji je žanr filma, njegov lik će se uvijek pojaviti u showu borilačkih vještina ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/11/13917626.jpg [title] => The Hollywood Archive/Hollywood Archive/ProfimediaJohn Wayne - vječni čuvar Divljeg zapada ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/11/13917630.jpg [title] => Doane Gregory/Afp/ProfimediaLiam Neeson u akciji ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/11/13917628.jpg [title] => Usa Network/Planet/ProfimediaKatherine je izgradila karijeru u romantičnim filmovima ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Hollywoodski glumci često jednom ulogom steknu slavu i katapultiraju se u "zvjezdano nebo". Nakon toga, neki uspijevaju igrati nove likove i uloge koje otkrivaju "lepezu" njihovih glumačkih sposobnosti, dok javnost pamti i druge po specifičnim glumačkim karakteristikama koje ih, barem se tako čini, prate tijekom cijele karijere.

Tako postoje glumici za koje se čini da uvijek igraju istu ulogu. Ne kažemo da nikada nisu radili ništa drugo, ali se vrlo često čini da su njihove uloge pomalo slične. Jedan od idealnih primjera takvih fantastičnih glumaca, prvi se našao na našoj listi.

1. John Wayne

Njegovo je ime sinonim za čuvara "Divljeg zapada" i to s dobrim razlogom. Unosna karijera ovog američkog glumca uključivala je bezbroj kaubojskih likova ili drugih uloga postavljenih u tom istom razdoblju. Dosta toga je bilo izazvano njegovom ranom ulogom u filmu "Poštanska kočija" iz 1939., koji je vratio i revitalizirao žanr vestern filmova. Njegova jedina pobjeda na dodjeli nagrada Oscar bila je za film "Čovjek zvan Hrabrost" iz 1969. godine.

2. Jason Bateman

Znate tko je, ali često prolazi neprimijećeno. Bez obzira na to što je glavni glumac u filmu, obično glumi samo običnog momka ili muškarca, lik koji javnosti služi kao referenca protiv ekscentričnih uloga. Ako postoji netko tko ispunjava tu ulogu, to je Jason Bateman. Njegov izraz, ponašanje i način glume u filmovima poput "Hancocka" i "Kako se riješiti šefa?" služe kao protuteža njegovim teatralnim kolegama glumcima. Trenutno glumi u Netflixovoj seriji "Ozark" u kojoj je, čini se, konačno promijenio uloge.

---

---

3. Keira Knightley

Ako putovanje vremenom ikad postane moguće, sigurni smo da će Keira biti prva koja će to isprobati. Od "Pirata s Kariba" do "Ane Karenjine" i "Okajanja", britanska se glumica etablirala kao glumica za svaku povijesnu ulogu koja joj se može ponuditi. U intervjuu je priznala svoju ljubav prema filmovima koji su postavljeni u prošlosti: "Mislim da neki ljudi pronalaze eskapizam putem znanstvene fantastike ili fantazije, a pretpostavljam da je moj eskapizam u neki drugi svijet uvijek bio kroz razdoblje drame."

4. Seth Rogen

Prepoznatljiv zbog svog mračnog humora i zaraznog smijeha. Seth Rogen nije samo glumac, već je i režiser, a producira i piše mnoge filmove u kojima glumi. U većini filmova u kojima je bio, čini se da igra ulogu lika koji je neprestano pod utjecajem opijata, ali previše je umiljat da bi mu to neki zamjerili. Valja napomenuti da je prošle godine lansirao i vlastitu kanabis kompaniju, tako da su, čini se, neke uloge povezane i sa strašću koju gaji i u privatnom životu. Tako se možemo prisjetiti nekoliko filmovima u kojima glumi, primjerice "Ananas ekspres", "Zalomilo se", i "Ovo je kraj".

Zanimljivo je da je jedna od njegovih najuspješnijih i potpuno nepovezanih uloga, Mantisov glas u animiranoj sagi Kung Fu Panda.

---

---

5. Melissa McCarthy

Ova glumica koja je učestala u komedijama svoje početke je ostvarila u "Gilmoricama" i u seriji "Mike i Molly". Odatle je prešla na veliki ekran. Osim nekoliko uloga, i od tada se pronalazila u ulozi skandalozne i teatralne punašne žene. Pojavila se u ulozi u filmovima poput "Krađa identiteta", "Špijunu" i Djeverušama. Za posljednje je 2012. nominirana za Oscara za "najbolju sporednu glumicu".Danas mnoge njene filmove producira njezina vlastita tvrtka, pod nazivom "On the Day Productions", kojom upravlja zajedno sa suprugom, glumcem Benom Falconeom.

6. Milla Jovovich

Nakon uspješnog početka u svojoj ranoj mladosti, Milla je s manekenstva prešla na veliko filmsko platno u nastavku popularnog filma "Povratak u Plavu Lagunu". Potom se etablirala kao međunarodna zvijezda zahvaljujući znanstvenofantastičnom filmu "Peti element" u kojem je glumila neustrašivog vanzemaljca Leeloou.

Nakon kraćeg vremena, pojavila se još jedna prilika koja bi je na kraju definirala u svijetu kinematografije: filmska adaptacija zombi videoigre "Resident Evil", u kojoj je glumila glavnu protagonisticu, Alice. Od tog dalekog filma iz 2002. godine dogodilo se puno, a po mnogo čemu mislimo da se Milla pojavila u svih šest franšiznih filmova Resident Evil. Između svakog nastavka glumica je snimala i druge filmove, ali u većini njih glumila je neku verziju svojih likova Alice ili Leeloo, u osnovi: smrtonosne i ekscentrične heroine ili negativca u svijetu mašte.

7. Noel Gugliemi

Vjerojatno ga ne poznajete po imenu, ali nesumnjivo ste vidjeli njegovo lice. Gugliemi se bavio igranjem gangstera u filmovima poput "Brzi i žestoki", "Dan obuke" i "Vitez tame: Povratak".

Karijera mu je započela nakon mnogih burnih životnih preokreta, što lako objašnjava njegov glumački put. U jednom intervjuu je rekao:

"Prešao sam iz normalnog života, u napuštanje i beskućništvo, u zločinački život, a zatim u život glumca", rekao je i referiravši se na vrijeme koje je proveo kao član bande nakon što su ga roditelji napustili u dobi kada je imao tek 13 godina. Konačni spas s lošeg životnog puta bila je djevojka koja ga je odvela na klasu glume, što ga je dovelo do uloge u reklami. A ostalo, kako kažu, je povijest.

8. Liam Neeson

Irski glumac vrlo je poseban slučaj. Čini se da pola vremena igra prilično definirane dramatične uloge, poput njegovog nastupa u "Schindlerovoj listi", "Batmanu" ili "Šutnji". Drugu polovicu vremena provodi preživljavajući ili jureći za svim negativcima koji pokušavaju oteti njegovu kćer ili njegovu ženu, ili…

Čini se da je sve počelo njegovom ulogom u trileru "96 sati" iz 2008 godine. Nakon ogromnog uspjeha filma Neeson je odigrao nekoliko sličnih uloga. Tako je u filmu "Ukradeni identitet", iz 2011. godine tražio nekoga tko mu je ukrao identitet, u filmu "Non stop" iz 2014. godine pratio je terorista u zrakoplovu, dok je u "Hladnoj osveti", iz 2019. godine želio osvetiti smrt svog sina. Inače, zanimljivo je da se Neeson zbog vjenčanja s Natashom Richardson odrekao uloge tajnog agenta Jamesa Bonda.

---

---

9. Jackie Chan

U kinematografiji dao je pečat svojim nevjerojatnim i riskantnim akcijskim scenama, koje sam izvodi bez pomoći kaskaderskog dvojnika.

Ali ono što nudi u raznim borbama, on ne glumi. Bez obzira koji je žanr filma, njegov lik će se uvijek pojaviti u showu borilačkih vještina, bilo da je to čuvar djece u "Špijunu iz susjedstva", batler u filmu "Put oko svijeta za 80 dana" ili kao policajac u "Gasu do daske".

Zanimljivo, Chan je inače obučeni operni pjevač, a dok je bio dijete, uz kung fu treninge pohađao je opernu akademiju. Niti malo ne čudi činjenica da je 2019. godine bio peti najbolje plaćeni glumac u svijetu.

10. Katherine Heigl

Heiglova karijera postavljena je na pravi put kada je preskočila ulogu Izzie u priznatoj seriji "Uvod u anatomiju". Nakon nekoliko godina razgovora s producenticom serije Shondom Rhimes o smjeru u kojem ju je vodila uloga, 2008. godine Heigl je odbila nominaciju za Emmy za svoju ulogu Izzie, a ubrzo nakon toga je odlučila napustiti seriju i usredotočiti se na svoju obitelj.

Za vrijeme i nakon tih događaja, Katherine je izgradila karijeru u romantičnim filmovima u kojima je glumila djevojku koja je vrlo izbirljiva kada se radi o zaljubljivanju, kao što je film "Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta", "Gola istina" i "Sretna Nova godina".

---

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Kena Betancur/AFP Hahn Lionel/abaca/Abaca Press/Profimedia Phil Loftus/Capital Pictures/Profimedia Dimension Films/Everett/Profimedia The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia Doane Gregory/Afp/Profimedia Usa Network/Planet/Profimedia
Hahn Lionel/abaca/Abaca Press/Profimedia
Negativka iz svijeta mašte česta je okosnica uloga Mille Jovovich
Phil Loftus/Capital Pictures/Profimedia
Keira Knightley etablirala se kao glumica za svaku povijesnu ulogu
Profimedia
Dimension Films/Everett/Profimedia
Bez obzira koji je žanr filma, njegov lik će se uvijek pojaviti u showu borilačkih vještina
The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia
John Wayne - vječni čuvar Divljeg zapada
Doane Gregory/Afp/Profimedia
Liam Neeson u akciji
Usa Network/Planet/Profimedia
Katherine je izgradila karijeru u romantičnim filmovima
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/vjecno-igraju-jedne-te-iste-uloge-cini-li-vam-se-da-je-svako-pojavljivanje-ovih-glumaca-vec-videno-niste-jedini-pogledajte-nas-popis-1028924 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=19665372d0d995a2f8ffb954b0d487021040b5ab [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vje%C4%8Dno+igraju+jedne+te+iste+uloge%3F+%C4%8Cini+li+vam+se+da+je+svako+pojavljivanje+ovih+glumaca+%E2%80%98ve%C4%87+vi%C4%91eno%E2%80%98%2C+niste+jedini%3A+pogledajte+na%C5%A1+popis&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fvjecno-igraju-jedne-te-iste-uloge-cini-li-vam-se-da-je-svako-pojavljivanje-ovih-glumaca-vec-videno-niste-jedini-pogledajte-nas-popis-1028924 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fvjecno-igraju-jedne-te-iste-uloge-cini-li-vam-se-da-je-svako-pojavljivanje-ovih-glumaca-vec-videno-niste-jedini-pogledajte-nas-popis-1028924 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"DEJA VU"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"87","value":""},{"id":"67","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizDEJA VU

Vječno igraju jedne te iste uloge? Čini li vam se da je svako pojavljivanje ovih glumaca ‘već viđeno‘, niste jedini: pogledajte naš popis

26. lipnja 2020. - 23:05

Hollywoodski glumci često jednom ulogom steknu slavu i katapultiraju se u "zvjezdano nebo". Nakon toga, neki uspijevaju igrati nove likove i uloge koje otkrivaju "lepezu" njihovih glumačkih sposobnosti, dok javnost pamti i druge po specifičnim glumačkim karakteristikama koje ih, barem se tako čini, prate tijekom cijele karijere.

Tako postoje glumici za koje se čini da uvijek igraju istu ulogu. Ne kažemo da nikada nisu radili ništa drugo, ali se vrlo često čini da su njihove uloge pomalo slične. Jedan od idealnih primjera takvih fantastičnih glumaca, prvi se našao na našoj listi.

1. John Wayne

Njegovo je ime sinonim za čuvara "Divljeg zapada" i to s dobrim razlogom. Unosna karijera ovog američkog glumca uključivala je bezbroj kaubojskih likova ili drugih uloga postavljenih...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 18:10