StoryEditorOCM
ShowbizJUBILARNI IZBOR

Večeras se bira nova Miss Hrvatske: Gdje su danas i što rade najljepše i najuspješnije missice u posljednjih 30 godina

Piše I.P.
27. studenog 2023. - 17:40

Ove godine obilježava se 30 godina izbora za Miss Hrvatske 2023. Večeras će u Zagrebu biti izabrana 27. Miss Hrvatske nakon stanke zbog pandemije koronavirusa. Velikim slavljem obilježit će se svečanih 30 godina od osnutka našeg najstarijeg izbora ljepote, a novo okrunjena ljepotica bit će izabrana između dvanaest finalistica. Tim povodom prisjetili smo se najljepših i najuspješnijih hrvatskih missica do sad. 

Prva koja je ostvarila zavidan uspjeh na svjetskom izboru za Miss svijeta bila je Fani Čapalija koja je 1993. proglašena Miss Europe. Fani, za koju su govorili da bi postala i Miss svijeta da nije bilo nespretnog odgovora "It‘s OK" na pitanje žirija što misli o natjecateljicama koje u kupaćim kostimima šetaju pistom, zbog ljubavi se odrekla karijere. Bila je u braku s bivšim nogometašem Ivicom Mornarom, a nakon razvoda nije pronašla novu ljubav. Živi na Čiovu i rijetko istupa u javnost.

image

Fani Čapalija

Tom Dubravec/Cropix

Isti uspjeh kao i Fani na svjetskom izboru ponijela je i Branka Bebić 1994. Nakon izbora udala se za poduzetnika Hrvoja Krstulovića s kojim ima troje djece. Par se upoznao 2002. godine u noćnom klubu na Hvaru, a točno godinu dana poslije, Hrvoje je kleknuo pred Branku na istom mjestu gdje su se upoznali i zaprosio je. Vjenčali su se 2005. godine u zagrebačkom hotelu Westin, a vjenčana kuma bila je njezina sestra Milana. Branka iza sebe ima i kratki brak sa Sandijem Cenovom. Bili su omiljeni par devedesetih, a Sandi ju je javno zaprosio uz pjesmu "Žena budi mi ti".

image

Branka i Hrvoje Krstulović

Biljana Gaurina/Cropix

Najveći uspjeh na izboru za Miss Svijeta postigla je Anica Martinović 1995. ponijevši titulu prve pratilje Miss svijeta. Anica Kovač danas je u braku s bivšim hrvatskim nogometnim reprezentativcem Robertom Kovačem s kojim ima troje djece. Njihova ljubav počela je još u tinejdžerskim danima. Veza je trajala pet mjeseci jer su, kako je Anica kasnije isticala, bili premladi. Pet godina nakon poslije, 1998., tri godine nakon što je ponijela krunu Miss Hrvatske, vidio ju je na televiziji i ponovo je kontaktirao. Zaprosio ju je na Božić u restoranu u Njemačkoj, a vjenčali su se godinu kasnije u crkvi u Zagrebu. Svadbeno slavlje održalo se u hotelu Westin, a kumovi su im bili Zdravko Mamić i Aničina rođakinja Milovena.

image

Anica i Robert Kovač

Neja Markičević/Cropix

Nakon tih blistavih postignuća dugo godina naše misice nisu uspijevale ući u Top 30 sve do 2008. kada je Josipa Kusić osvojila osmo mjesto na svjetskom izboru za Miss. Nakon svjetskog izbora Josipa je nosila revije u inozemstvu, a prije tri godine sudjelovala je u "Plesu sa zvijezdama" te otvorila beauty salon u Zagrebu. Povezivali su je i s Goranom Baretom nakon što je glazbenik izjavio da su bili skupa, no ona je to oštro demantirala rekavši da ga nisu niti prijatelji. Osim s njim, Josipu su povezivali i s pripadnicima nekadašnje zagrebačke "zlatne mladeži" Josipom Šelendićem i Josipom Delačem.

image

Josipa Kusić

Zeljko Puhovski/Cropix

Elena Šuran bila je prva hrvatska Miss 1992., a danas živi daleko od očiju javnosti obiteljskim životom.

image

Elena Šuran (prva s lijeva)

Ranko Šuvar/Cropix

Vanja Rupena, Miss Hrvatske 1996. također se povukla iz javnosti te živi obiteljskim životom u Italiji. Jedno vrijeme u Italiji je bila "velina", plesačica u talijanskim televizijskim showovima poput Nine Morić, ali i nositeljica showa "Top model by Vanja Rupena". Posljednji put u hrvatskoj javnosti pojavila se prije pet godina kad je bila u žiriju izbora za Miss Hrvatske.

image

Vanja Rupena

Milivoj Keber/Cropix

Martina Novosel, Miss Hrvatske 1997. bila je u braku s Antom Todorićem, sinom Ivice Todorića, no nakon razvoda 2018. i ona se povukla iz javnosti. Razvod je zatražila nedugo nakon izbijanja afere Agrokor. Tad se pričalo kako joj je brak postao opterećenje, ali ne zbog financijskih neprilika, nego zbog pritiska dominantne obitelji Todorić.

image

Martina Novosel i Ante Todorić

Bruno Konjević/Cropix

Lejla Šehović, Miss Hrvatske 1998. s Tarikom Filipovićem zasnovala je obitelj. Izbor za Miss Hrvatske 1998. i danas se pamti kao najskandalozniji. Naime Lejlu su proglasili missicom da bi joj dan poslije oduzeli titulu. Tada je navedeno kako je zbog nepravilnosti u radu Ocjenjivačkog suda i činjenici da je jedan glasački listić bio neregularno popunjen, Direkcija izbora donijela odluku poništiti izbor Lejle Šehović za Miss Hrvatske te umjesto nje proglasiti Ivanu Petković, djevojku koja je prema njihovom mišljenju dobila najveći broj glasova čitatelja dnevnih listova i TV gledatelja. To je sve tako obrazložio direktor izbora za Miss Milan Šećković na konferenciji za medije. Međutim, Lejla Šehović je ubrzo sazvala svoju konferenciju za medije gdje je ispričala da joj je titula oduzeta jer je muslimanske vjeroispovijesti. Priča je završila tako što Lejli na kraju nisu oduzeli titulu te je predstavljala Hrvatsku na izboru 1998. godine, a Ivana Petković Miss je bila iduće godine. 

image

Lejla i Tarik Filipović

Josip Moler/Cropix

Missica koja je najviše punila medijske stupce bila je Miss Hrvatske 2002. Aleksandra Grdić koju su svojedobno prozvali Miss Praxitena nakon što joj je policilja u automobilu pronašla tablete za koje nije imala recept. Grdić je dospjela u stranice crne kronike i zbog nasilnog dečka koji je pretukao njene roditelje, a kasnije završio u zatvoru. Aleksandra je bila i u burnoj vezi sa sinom slikara Mersada Berbera, također pripadnikom nekadašnje zagrebačke "zlatne mladeži" Azerom Berberom. Navodno njegova majka nije odobravala tu vezu. Posljednjih godina također se povukla iz javnosti i živi mirnim obiteljskim životom u rodnoj Virovitici.

image

Aleksandra Grdić

Biljana Gaurina/Cropix

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:22