stdClass Object ( [id] => 1177086 [title] => Večeras kreće omiljeni show, među natjecateljima je i Maja Ciglenečki. Svirala je sintesajzer, pjevala u crkvi, a s mentorom Stjepanom ide i korak dalje... [alias] => veceras-krece-omiljeni-show-medu-natjecateljima-je-i-maja-ciglenecki-svirala-je-sintesajzer-pjevala-u-crkvi-a-s-mentorom-stjepanom-ide-i-korak-dalje [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kroz dnevni boravak emisija na Prisavlju prošao je popriličan broj voditeljskih lica. Svatko je imao ono nešto. Nešto čime je kupio gledatelje. Posljednjih godina to odlično radi simpatična voditeljica, karizmatičnog osmijeha i plavih očiju, Maja Ciglenečki, koja je 2019. preuzela voditeljsku palicu jedne od najpoznatijih HRT-ovih emisija, "Dobro jutro, Hrvatska".

Ova mozaična emisija, uz koju se građani razbuđuju već skoro tri desetljeća, nije jedini Majin angažman. Uz to vodi i emisiju na Drugom programu Hrvatskog radija, a 19. ožujka zapjevat će kao jedna od natjecateljica u glazbenom showu "Zvijezde pjevaju". Iako se za voditeljskim mikrofonom, kao što smo do sada mogli i vidjeti, od rane zore itekako snalazi, kako će se snaći za onim pjevačkim, tek nam ostaje vidjeti.

---

image
Katarina Banić
---

No, Maja nam priznaje kako je sa svojim mentorom i partnerom u showu, pjevačem Stjepanom Lachom, "kliknula na prvu" pa stoga nema sumnje da će se ta pozitiva odraziti i na njihovu pjevačku izvedbu.

Stjepan je inače profesor geografije koji je učionicu odlučio zamijeniti pozornicom te nekadašnji natjecatelj "A-strane" čije pjesme odišu nježnim, laganim, ljubavnim prizvukom. A kako nam Maja veli, mnogo ih toga veže, pa ne sumnja da će i suradnja biti kako treba.

- U sličnoj smo situaciji, oboje smo roditelji male djece, aktivni smo od 0 do 24. Dobro se razumijemo i imamo sličan smisao za humor. Stjepanov mentorski pristup je blag, ali ja nisam tip učenika kojeg treba nagovarati na vježbu i puno motivirati, tako da je ta blagost konstruktivna! – veli nam Maja koja do sada u životu nije imala nekakvog posebnog doticaja s pjevanjem, pa će angažman u showu za nju zasigurno biti jedno izazovno iskustvo.

---

image
Katarina Banić
---

- Svi smo se u mojoj obitelji u određenoj fazi života bavili glazbom, na ovaj ili onaj način. Svirala sam sintesajzer tijekom osnovne škole i pjevala u crkvenom zboru, ali nemam iskustva sa solo pjevanjem. Imam sluha, ali nemam tehniku pjevanja, pa je pred mojim mentorom velik izazov! – iskreno će naša sugovornica.

Detekcija slabih točaka

Vaš najnoviji televizijski angažman je sudjelovanje u glazbenom showu "Zvijezde pjevaju". Kako teku pripreme?

-Započele su i službene probe, vježbamo, detektiramo slabe točke i radimo na njima, u dobroj atmosferi i uz puno smijeha.

Kakva vam se čini ekipa u showu? Ovo je prvi show u kojem će biti i jedan muško-muški i žensko-ženski par?

- Ekipa je za poželjeti! Mislim da su urednici koji su birali postavu pogodili "vibru"i da ćemo se odlično zabaviti na zajedničkim probama i druženjima. Moj dragi radijski kolega Robert Ferlin i ja nekako se često u posljednje vrijeme nalazimo u konkurentskim ulogama, a moram priznati da mislim da će u kombinaciji s Marijem Battifiacom biti pun pogodak – kaže nam Maja koja se za žiri ipak nada da neće biti prestrog.

Što vam se čini, koji bi član žirija mogao biti najzahtjevniji, a koji najpopustljiviji?

- Nadam se da će članovi žirija biti blagi i puni razumijevanja. Barem u komentarima, ako već ne u ocjenama! Ne bih prognozirala tko će biti kakav, mislim da će prva emisija već puno toga razjasniti – poručila je. U duši je, što na prvu ne bismo očekivali, ova simpatična voditeljica prava rokerica. Kada bira uz kakvu će se glazbu u slobodno vrijeme opustiti, priznaje nam, više voli zaviriti u prošlost nego u pjesme novijeg datuma koje pune trenutno glazbene ljestvice.

- Volim različite glazbene žanrove, a nekako sam više orijentirana na stranu glazbu nego na domaću. Trenutačno me najviše vesele rock stvari starijeg datuma. Rolling Stonesi, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Eaglesi, Mark Knopfler, Eric Clapton i Chris Rea samo su neki od izvođača koje obožavam slušati.

Najdraže pjesme neću nabrajati jer sam sigurna da bih koju slučajno izostavila! Moj popis najdražih pjesama je dug i uvijek mu pridodajem nove, zahvaljujući odličnim glazbenim urednicima s HR2 koji mi obogaćuju glazbeno znanje, ali i život otkrivanjem novih izvođača ili meni nepoznatih stvari.

---

image
Dario Njavro/HRT
---

Osim Stjepana Lacha, kada biste mogli birati partnera u pjevanju, koga biste izabrali?

- Odgovor na ovo pitanje ću taktički izbjeći! Stjepan je najbolji, jedini i nezamjenjiv! – odlučno će ova televizijska i radijska voditeljica, koja od sudjelovanja u ovoj glazbenoj emisiji ipak očekuje da to bude jedno opušteno i zabavno iskustvo. A koliko će joj u budućim pjevačkim nastupima pomoći dosadašnji televizijski nastupi…

- Mislim da mi je iskustvo u televizijskom i radijskom voditeljstvu ovdje dvosjekli mač. S jedne strane, mikrofon i pozornica mi nisu nepoznanica, a s druge, naći ću se u posve novoj ulozi u kojoj se ne osjećam kao na svom terenu. S tremom se u voditeljstvu dobro znam nositi, a u pjevanju mi je upravo to najveća briga. Zato je uz mene Stjepan, koji se istinski trudi učiniti mi ovo iskustvo opuštenim i zabavnim – prpošno će Maja.

U showu "Zvijezde pjevaju" trebali ste sudjelovati i 2020. godine, ali ste ipak odustali. Zašto?

- Emisiju smo trebali odraditi uživo početkom 2020., no zbog epidemiološke situacije došlo je do promjene plana. Epizode su se snimale tijekom ljeta u malim razmacima te snimanja nikako ne bih uspjela uklopiti u svoje obveze na televiziji i radiju. Osim toga, finalna emisija koja je išla uživo u studenome bila je samo mjesec dana prije termina mog poroda pa je ta činjenica dodatno doprinijela odluci o odustajanju od projekta.

Kako izgleda vaš radni dan uz sve ove poslovne obveze?

- Moji dani se jako razlikuju jedan od drugog. Dnevni raspored kombinacija je različitih faktora, ne postoji rutina, tako da pazim da zapišem svaku obvezu koja me čeka. Budući da su moji televizijski i radijski angažmani kroz jutro, ostaje mi dovoljno vremena za obiteljske obveze i druženje s najmilijima u drugom dijelu dana. Mana je što ustajem vrlo rano, ali svjesna sam da savršen raspored ne postoji. A kako trenutačno stvari stoje, što se tiče ostalih angažmana, sve ostaje kao i do sada.

Okušali ste se i na radiju i na televiziji, no kada biste morali izabrati jedan medij, koji bi prevladao i zašto?

- Ljubav prema njima je podjednako jaka, tako da ću ih kombinirati dokle god to bude moguće!

Postoji li neki televizijski sadržaj, emisija, koju u zadnje vrijeme pratite?

- Obiteljski volimo pogledati "Potjeru", a ako uhvatim koji slobodan trenutak, uživam u mini serijama s Netflixa. Veliki sam ljubitelj trilera i krimića. Međutim, većinu vremena na našem se televizoru vrte dječje pjesmice i brojalice, uz neizbježan "Juhuhu" na HTV2.

Iako je tek prije koju godinu zakoračila u treće desetljeće života, u novinarskom poslu već je nanizala poprilične uspjehe. Baš zbog toga zanimalo nas je krije li se na poslovnom planu još poneka želja koju bi htjela ostvariti.

- Radim ono što istinski volim i sretna sam zbog toga. Što se posla tiče, trudim se dati sve od sebe u danom trenutku i ne razmišljam puno unaprijed – pojašnjava nam.

Treninzi javnih nastupa

No, ipak uspjeli smo iz nje izvući područje kojem bi se u budućnosti htjela posvetiti te tako još malo nadopuniti svoju, već ionako pohvalnu, karijeru.

- Treninge javnog nastupa održavala sam prije nego što se intenzivirao moj angažman na HRT-u. To je nešto u čemu se vidim i u budućnosti. Za javni nastup najvažnije je dobro poznavati tematiku o kojoj se govori, odraditi detaljnu pripremu i biti iskren tijekom obraćanja publici. Mislim da je to ključno – otkriva nam ova srdačna voditeljica i spikerica. Što se tiče televizijskih ili radijskih uzora, ne izdvaja nikoga posebno, ali naglašava nam kako vrlo rado baci pogled na nastup kolega voditelja.

Koji biste savjet dali televizijskim i radijskim voditeljima koji tek trebaju zakoračiti u voditeljske ili novinarske vode?

- Budite ustrajni. Učite, upijajte, ali ostanite svoji i nemojte oponašati druge. Gledatelji i slušatelji vrlo lako primijete i osjete neiskrenost.

Javljali ste se nekada i uživo s terena. Sada ste se već u očima gledatelja "udomaćili" u studiju. No, nedostaju li vam nekada čari terenskog novinarstva i što ipak preferirate, rad na terenu ili u studiju?

---

image






 

Damjan Tadić/Cropix
---

- Više sam tip za studio. Na terenu sam upoznala puno zanimljivih ljudi i pronašla mnoštvo inspirativnih priča, no u studiju sam svoj na svome.

Rekli ste u jednom intervjuu da vam je majka u duši istraživački novinar. Je li ona dijelom zaslužna za to što ste započeli karijeru u novinarstvu?

- Svakako. Od nje sam naslijedila znatiželju, zaigranost i samopouzdanje da mogu postići ono što želim. Mama i tata uvijek su mi bili bezrezervna podrška na medijskom putu, a bez njihovog ohrabrivanja vjerojatno bih u ranoj fazi odustala i odabrala neki drugi posao.

Stjepan Lach ima poprilično zvonki, nježan glas. Kako se to uklapa u kombinaciji s vašim glasom?

-Sve ćete doznati već u subotu, 19. ožujka!

Postoji li neka pjesma koju biste htjeli otpjevati u showu i neka koju biste izbjegli?

-Savladala sam već jednu važnu lekciju; to što neku pjesmu volim ne znači da ću je dobro otpjevati! Zato se u izboru pjesme oslanjam na Stjepana. Do sada je već upoznao moj glazbeni ukus pa pri odabiru sve lakše pronalazimo zajednički jezik.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"ZVIJEZDE PJEVAJU"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => ZVIJEZDE PJEVAJU 2 0 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-03-15 07:01:47 [created_by] => 264 [created_by_alias] => ANTEA BURAZIN [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-03-19 20:00:12 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2022-03-19 17:54:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/03\/15\/21272090.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/15\/21272094.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/15\/21272098.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/15\/21272100.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/15\/21272102.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/15\/21272104.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/15\/21275000.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/15\/21276240.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/15\/21276244.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Dario Njavro\/HRT","Katarina Bani\u0107","Katarina Bani\u0107","Katarina Bani\u0107","Dario Njavro\/HRT","Katarina Bani\u0107","Dario NJAVRO\/HRT PRESS","Damjan Tadi\u0107\/Cropix","Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

U izboru pjesama oslanja se na mentora<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>\n","","

Pjevala je u crkvenom zboru i svirala sintesajzer - to su Majina dosada\u0161nja iskustva s glazbom<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>\n","","","","","


\n
\n
\n
\n
\n\u00a0<\/p>\n","

Maja je i radijska i TV voditeljica
\n\u00a0<\/p>\n"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1280x890","hd_21272090_1920.jpg":"1920x1080","k_21272090_1280.jpg":"1280x1280","k_21272090_1024.jpg":"1024x1024","k_21272090_640.jpg":"640x640","k_21272090_480.jpg":"480x480","k_21272090_340.jpg":"340x340","k_21272090_220.jpg":"220x220","o_21272090_1280.jpg":"1280x890","o_21272090_1024.jpg":"1024x712","o_21272090_640.jpg":"640x445","o_21272090_480.jpg":"480x333","o_21272090_340.jpg":"340x236","o_21272090_220.jpg":"220x152","h_21272090_1280.jpg":"1280x854","h_21272090_1024.jpg":"1024x683","h_21272090_640.jpg":"640x427","h_21272090_480.jpg":"480x320","h_21272090_340.jpg":"340x227","h_21272090_220.jpg":"220x147","pp_21272090_1280.jpg":"1006x1280","pp_21272090_1024.jpg":"805x1024","pp_21272090_640.jpg":"503x640","pp_21272090_480.jpg":"377x480","pp_21272090_340.jpg":"267x340","pp_21272090_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_21272094_1920.jpg":"1920x1080","k_21272094_1280.jpg":"1280x1280","k_21272094_1024.jpg":"1024x1024","k_21272094_640.jpg":"640x640","k_21272094_480.jpg":"480x480","k_21272094_340.jpg":"340x340","k_21272094_220.jpg":"220x220","o_21272094_1280.jpg":"1280x1920","o_21272094_1024.jpg":"1024x1536","o_21272094_640.jpg":"640x960","o_21272094_480.jpg":"480x720","o_21272094_340.jpg":"340x510","o_21272094_220.jpg":"220x330","h_21272094_1280.jpg":"1280x854","h_21272094_1024.jpg":"1024x683","h_21272094_640.jpg":"640x427","h_21272094_480.jpg":"480x320","h_21272094_340.jpg":"340x227","h_21272094_220.jpg":"220x147","pp_21272094_1280.jpg":"1006x1280","pp_21272094_1024.jpg":"805x1024","pp_21272094_640.jpg":"503x640","pp_21272094_480.jpg":"377x480","pp_21272094_340.jpg":"267x340","pp_21272094_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_21272098_1920.jpg":"1920x1080","k_21272098_1280.jpg":"1280x1280","k_21272098_1024.jpg":"1024x1024","k_21272098_640.jpg":"640x640","k_21272098_480.jpg":"480x480","k_21272098_340.jpg":"340x340","k_21272098_220.jpg":"220x220","o_21272098_1280.jpg":"1280x1920","o_21272098_1024.jpg":"1024x1536","o_21272098_640.jpg":"640x960","o_21272098_480.jpg":"480x720","o_21272098_340.jpg":"340x510","o_21272098_220.jpg":"220x330","h_21272098_1280.jpg":"1280x854","h_21272098_1024.jpg":"1024x683","h_21272098_640.jpg":"640x427","h_21272098_480.jpg":"480x320","h_21272098_340.jpg":"340x227","h_21272098_220.jpg":"220x147","pp_21272098_1280.jpg":"1006x1280","pp_21272098_1024.jpg":"805x1024","pp_21272098_640.jpg":"503x640","pp_21272098_480.jpg":"377x480","pp_21272098_340.jpg":"267x340","pp_21272098_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_21272100_1920.jpg":"1920x1080","k_21272100_1280.jpg":"1280x1280","k_21272100_1024.jpg":"1024x1024","k_21272100_640.jpg":"640x640","k_21272100_480.jpg":"480x480","k_21272100_340.jpg":"340x340","k_21272100_220.jpg":"220x220","o_21272100_1280.jpg":"1280x1920","o_21272100_1024.jpg":"1024x1536","o_21272100_640.jpg":"640x960","o_21272100_480.jpg":"480x720","o_21272100_340.jpg":"340x510","o_21272100_220.jpg":"220x330","h_21272100_1280.jpg":"1280x854","h_21272100_1024.jpg":"1024x683","h_21272100_640.jpg":"640x427","h_21272100_480.jpg":"480x320","h_21272100_340.jpg":"340x227","h_21272100_220.jpg":"220x147","pp_21272100_1280.jpg":"1006x1280","pp_21272100_1024.jpg":"805x1024","pp_21272100_640.jpg":"503x640","pp_21272100_480.jpg":"377x480","pp_21272100_340.jpg":"267x340","pp_21272100_220.jpg":"173x220"},{"size0":"854x1280","hd_21272102_1920.jpg":"1920x1080","k_21272102_1280.jpg":"1280x1280","k_21272102_1024.jpg":"1024x1024","k_21272102_640.jpg":"640x640","k_21272102_480.jpg":"480x480","k_21272102_340.jpg":"340x340","k_21272102_220.jpg":"220x220","o_21272102_1280.jpg":"1280x1918","o_21272102_1024.jpg":"1024x1534","o_21272102_640.jpg":"640x959","o_21272102_480.jpg":"480x719","o_21272102_340.jpg":"340x509","o_21272102_220.jpg":"220x329","h_21272102_1280.jpg":"1280x854","h_21272102_1024.jpg":"1024x683","h_21272102_640.jpg":"640x427","h_21272102_480.jpg":"480x320","h_21272102_340.jpg":"340x227","h_21272102_220.jpg":"220x147","pp_21272102_1280.jpg":"1006x1280","pp_21272102_1024.jpg":"805x1024","pp_21272102_640.jpg":"503x640","pp_21272102_480.jpg":"377x480","pp_21272102_340.jpg":"267x340","pp_21272102_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_21272104_1920.jpg":"1920x1080","k_21272104_1280.jpg":"1280x1280","k_21272104_1024.jpg":"1024x1024","k_21272104_640.jpg":"640x640","k_21272104_480.jpg":"480x480","k_21272104_340.jpg":"340x340","k_21272104_220.jpg":"220x220","o_21272104_1280.jpg":"1280x1920","o_21272104_1024.jpg":"1024x1536","o_21272104_640.jpg":"640x960","o_21272104_480.jpg":"480x720","o_21272104_340.jpg":"340x510","o_21272104_220.jpg":"220x330","h_21272104_1280.jpg":"1280x854","h_21272104_1024.jpg":"1024x683","h_21272104_640.jpg":"640x427","h_21272104_480.jpg":"480x320","h_21272104_340.jpg":"340x227","h_21272104_220.jpg":"220x147","pp_21272104_1280.jpg":"1006x1280","pp_21272104_1024.jpg":"805x1024","pp_21272104_640.jpg":"503x640","pp_21272104_480.jpg":"377x480","pp_21272104_340.jpg":"267x340","pp_21272104_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1280x922","hd_21275000_1920.jpg":"1920x1080","k_21275000_1280.jpg":"1280x1280","k_21275000_1024.jpg":"1024x1024","k_21275000_640.jpg":"640x640","k_21275000_480.jpg":"480x480","k_21275000_340.jpg":"340x340","k_21275000_220.jpg":"220x220","o_21275000_1280.jpg":"1280x922","o_21275000_1024.jpg":"1024x737","o_21275000_640.jpg":"640x461","o_21275000_480.jpg":"480x345","o_21275000_340.jpg":"340x244","o_21275000_220.jpg":"220x158","h_21275000_1280.jpg":"1280x854","h_21275000_1024.jpg":"1024x683","h_21275000_640.jpg":"640x427","h_21275000_480.jpg":"480x320","h_21275000_340.jpg":"340x227","h_21275000_220.jpg":"220x147","pp_21275000_1280.jpg":"1006x1280","pp_21275000_1024.jpg":"805x1024","pp_21275000_640.jpg":"503x640","pp_21275000_480.jpg":"377x480","pp_21275000_340.jpg":"267x340","pp_21275000_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1662x2394","hd_21276240_1920.jpg":"1920x1080","k_21276240_1280.jpg":"1280x1280","k_21276240_1024.jpg":"1024x1024","k_21276240_640.jpg":"640x640","k_21276240_480.jpg":"480x480","k_21276240_340.jpg":"340x340","k_21276240_220.jpg":"220x220","o_21276240_1280.jpg":"1280x1843","o_21276240_1024.jpg":"1024x1475","o_21276240_640.jpg":"640x921","o_21276240_480.jpg":"480x691","o_21276240_340.jpg":"340x489","o_21276240_220.jpg":"220x316","h_21276240_1280.jpg":"1280x854","h_21276240_1024.jpg":"1024x683","h_21276240_640.jpg":"640x427","h_21276240_480.jpg":"480x320","h_21276240_340.jpg":"340x227","h_21276240_220.jpg":"220x147","pp_21276240_1280.jpg":"1006x1280","pp_21276240_1024.jpg":"805x1024","pp_21276240_640.jpg":"503x640","pp_21276240_480.jpg":"377x480","pp_21276240_340.jpg":"267x340","pp_21276240_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_21276244_1920.jpg":"1920x1080","k_21276244_1280.jpg":"1280x1280","k_21276244_1024.jpg":"1024x1024","k_21276244_640.jpg":"640x640","k_21276244_480.jpg":"480x480","k_21276244_340.jpg":"340x340","k_21276244_220.jpg":"220x220","o_21276244_1280.jpg":"1280x1920","o_21276244_1024.jpg":"1024x1536","o_21276244_640.jpg":"640x960","o_21276244_480.jpg":"480x720","o_21276244_340.jpg":"340x510","o_21276244_220.jpg":"220x330","h_21276244_1280.jpg":"1280x854","h_21276244_1024.jpg":"1024x683","h_21276244_640.jpg":"640x427","h_21276244_480.jpg":"480x320","h_21276244_340.jpg":"340x227","h_21276244_220.jpg":"220x147","pp_21276244_1280.jpg":"1006x1280","pp_21276244_1024.jpg":"805x1024","pp_21276244_640.jpg":"503x640","pp_21276244_480.jpg":"377x480","pp_21276244_340.jpg":"267x340","pp_21276244_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38224987 Threads: 5 Questions: 7087442711 Slow queries: 3297958 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608085797 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/veceras-krece-omiljeni-show-medu-natjecateljima-je-i-maja-ciglenecki-svirala-je-sintesajzer-pjevala-u-crkvi-a-s-mentorom-stjepanom-ide-i-korak-dalje-1177086 [printLink] => /scena/showbiz/veceras-krece-omiljeni-show-medu-natjecateljima-je-i-maja-ciglenecki-svirala-je-sintesajzer-pjevala-u-crkvi-a-s-mentorom-stjepanom-ide-i-korak-dalje-1177086?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 434790 [name] => Zvijezde pjevaju [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zvijezde-pjevaju [link] => /tag/zvijezde-pjevaju ) [1] => stdClass Object ( [id] => 499146 [name] => maja ciglenecki [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => maja-ciglenecki [link] => /tag/maja-ciglenecki ) [2] => stdClass Object ( [id] => 323369 [name] => HTV [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => htv [link] => /tag/htv ) [3] => stdClass Object ( [id] => 671101 [name] => stjepan lach [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-03-19 18:54:33 [main_article_id] => 0 [alias] => stjepan-lach [link] => /tag/stjepan-lach ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Večeras kreće omiljeni show, među natjecateljima je i Maja Ciglenečki. Svirala je sintesajzer, pjevala u crkvi, a s mentorom Stjepanom ide i korak dalje... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-21-35-06-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/15/21272090.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Dario Njavro/HRT [mainImageDesc] =>

U izboru pjesama oslanja se na mentora

 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/15/21272090.jpg [title] =>

U izboru pjesama oslanja se na mentora

 

Dario Njavro/HRT ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/15/21272094.jpg [title] => Katarina Banić ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/15/21272098.jpg [title] =>

Pjevala je u crkvenom zboru i svirala sintesajzer - to su Majina dosadašnja iskustva s glazbom

 

Katarina Banić ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/15/21272100.jpg [title] => Katarina Banić ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/15/21272102.jpg [title] => Dario Njavro/HRT ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/15/21272104.jpg [title] => Katarina Banić ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/15/21275000.jpg [title] => Dario NJAVRO/HRT PRESS ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/15/21276240.jpg [title] =>






 

Damjan Tadić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/15/21276244.jpg [title] =>

Maja je i radijska i TV voditeljica
 

Neja Markičević/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kroz dnevni boravak emisija na Prisavlju prošao je popriličan broj voditeljskih lica. Svatko je imao ono nešto. Nešto čime je kupio gledatelje. Posljednjih godina to odlično radi simpatična voditeljica, karizmatičnog osmijeha i plavih očiju, Maja Ciglenečki, koja je 2019. preuzela voditeljsku palicu jedne od najpoznatijih HRT-ovih emisija, "Dobro jutro, Hrvatska".

Ova mozaična emisija, uz koju se građani razbuđuju već skoro tri desetljeća, nije jedini Majin angažman. Uz to vodi i emisiju na Drugom programu Hrvatskog radija, a 19. ožujka zapjevat će kao jedna od natjecateljica u glazbenom showu "Zvijezde pjevaju". Iako se za voditeljskim mikrofonom, kao što smo do sada mogli i vidjeti, od rane zore itekako snalazi, kako će se snaći za onim pjevačkim, tek nam ostaje vidjeti.

---

image
Katarina Banić
---

No, Maja nam priznaje kako je sa svojim mentorom i partnerom u showu, pjevačem Stjepanom Lachom, "kliknula na prvu" pa stoga nema sumnje da će se ta pozitiva odraziti i na njihovu pjevačku izvedbu.

Stjepan je inače profesor geografije koji je učionicu odlučio zamijeniti pozornicom te nekadašnji natjecatelj "A-strane" čije pjesme odišu nježnim, laganim, ljubavnim prizvukom. A kako nam Maja veli, mnogo ih toga veže, pa ne sumnja da će i suradnja biti kako treba.

- U sličnoj smo situaciji, oboje smo roditelji male djece, aktivni smo od 0 do 24. Dobro se razumijemo i imamo sličan smisao za humor. Stjepanov mentorski pristup je blag, ali ja nisam tip učenika kojeg treba nagovarati na vježbu i puno motivirati, tako da je ta blagost konstruktivna! – veli nam Maja koja do sada u životu nije imala nekakvog posebnog doticaja s pjevanjem, pa će angažman u showu za nju zasigurno biti jedno izazovno iskustvo.

---

image
Katarina Banić
---

- Svi smo se u mojoj obitelji u određenoj fazi života bavili glazbom, na ovaj ili onaj način. Svirala sam sintesajzer tijekom osnovne škole i pjevala u crkvenom zboru, ali nemam iskustva sa solo pjevanjem. Imam sluha, ali nemam tehniku pjevanja, pa je pred mojim mentorom velik izazov! – iskreno će naša sugovornica.

Detekcija slabih točaka

Vaš najnoviji televizijski angažman je sudjelovanje u glazbenom showu "Zvijezde pjevaju". Kako teku pripreme?

-Započele su i službene probe, vježbamo, detektiramo slabe točke i radimo na njima, u dobroj atmosferi i uz puno smijeha.

Kakva vam se čini ekipa u showu? Ovo je prvi show u kojem će biti i jedan muško-muški i žensko-ženski par?

- Ekipa je za poželjeti! Mislim da su urednici koji su birali postavu pogodili "vibru"i da ćemo se odlično zabaviti na zajedničkim probama i druženjima. Moj dragi radijski kolega Robert Ferlin i ja nekako se često u posljednje vrijeme nalazimo u konkurentskim ulogama, a moram priznati da mislim da će u kombinaciji s Marijem Battifiacom biti pun pogodak – kaže nam Maja koja se za žiri ipak nada da neće biti prestrog.

Što vam se čini, koji bi član žirija mogao biti najzahtjevniji, a koji najpopustljiviji?

- Nadam se da će članovi žirija biti blagi i puni razumijevanja. Barem u komentarima, ako već ne u ocjenama! Ne bih prognozirala tko će biti kakav, mislim da će prva emisija već puno toga razjasniti – poručila je. U duši je, što na prvu ne bismo očekivali, ova simpatična voditeljica prava rokerica. Kada bira uz kakvu će se glazbu u slobodno vrijeme opustiti, priznaje nam, više voli zaviriti u prošlost nego u pjesme novijeg datuma koje pune trenutno glazbene ljestvice.

- Volim različite glazbene žanrove, a nekako sam više orijentirana na stranu glazbu nego na domaću. Trenutačno me najviše vesele rock stvari starijeg datuma. Rolling Stonesi, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Eaglesi, Mark Knopfler, Eric Clapton i Chris Rea samo su neki od izvođača koje obožavam slušati.

Najdraže pjesme neću nabrajati jer sam sigurna da bih koju slučajno izostavila! Moj popis najdražih pjesama je dug i uvijek mu pridodajem nove, zahvaljujući odličnim glazbenim urednicima s HR2 koji mi obogaćuju glazbeno znanje, ali i život otkrivanjem novih izvođača ili meni nepoznatih stvari.

---

image
Dario Njavro/HRT
---

Osim Stjepana Lacha, kada biste mogli birati partnera u pjevanju, koga biste izabrali?

- Odgovor na ovo pitanje ću taktički izbjeći! Stjepan je najbolji, jedini i nezamjenjiv! – odlučno će ova televizijska i radijska voditeljica, koja od sudjelovanja u ovoj glazbenoj emisiji ipak očekuje da to bude jedno opušteno i zabavno iskustvo. A koliko će joj u budućim pjevačkim nastupima pomoći dosadašnji televizijski nastupi…

- Mislim da mi je iskustvo u televizijskom i radijskom voditeljstvu ovdje dvosjekli mač. S jedne strane, mikrofon i pozornica mi nisu nepoznanica, a s druge, naći ću se u posve novoj ulozi u kojoj se ne osjećam kao na svom terenu. S tremom se u voditeljstvu dobro znam nositi, a u pjevanju mi je upravo to najveća briga. Zato je uz mene Stjepan, koji se istinski trudi učiniti mi ovo iskustvo opuštenim i zabavnim – prpošno će Maja.

U showu "Zvijezde pjevaju" trebali ste sudjelovati i 2020. godine, ali ste ipak odustali. Zašto?

- Emisiju smo trebali odraditi uživo početkom 2020., no zbog epidemiološke situacije došlo je do promjene plana. Epizode su se snimale tijekom ljeta u malim razmacima te snimanja nikako ne bih uspjela uklopiti u svoje obveze na televiziji i radiju. Osim toga, finalna emisija koja je išla uživo u studenome bila je samo mjesec dana prije termina mog poroda pa je ta činjenica dodatno doprinijela odluci o odustajanju od projekta.

Kako izgleda vaš radni dan uz sve ove poslovne obveze?

- Moji dani se jako razlikuju jedan od drugog. Dnevni raspored kombinacija je različitih faktora, ne postoji rutina, tako da pazim da zapišem svaku obvezu koja me čeka. Budući da su moji televizijski i radijski angažmani kroz jutro, ostaje mi dovoljno vremena za obiteljske obveze i druženje s najmilijima u drugom dijelu dana. Mana je što ustajem vrlo rano, ali svjesna sam da savršen raspored ne postoji. A kako trenutačno stvari stoje, što se tiče ostalih angažmana, sve ostaje kao i do sada.

Okušali ste se i na radiju i na televiziji, no kada biste morali izabrati jedan medij, koji bi prevladao i zašto?

- Ljubav prema njima je podjednako jaka, tako da ću ih kombinirati dokle god to bude moguće!

Postoji li neki televizijski sadržaj, emisija, koju u zadnje vrijeme pratite?

- Obiteljski volimo pogledati "Potjeru", a ako uhvatim koji slobodan trenutak, uživam u mini serijama s Netflixa. Veliki sam ljubitelj trilera i krimića. Međutim, većinu vremena na našem se televizoru vrte dječje pjesmice i brojalice, uz neizbježan "Juhuhu" na HTV2.

Iako je tek prije koju godinu zakoračila u treće desetljeće života, u novinarskom poslu već je nanizala poprilične uspjehe. Baš zbog toga zanimalo nas je krije li se na poslovnom planu još poneka želja koju bi htjela ostvariti.

- Radim ono što istinski volim i sretna sam zbog toga. Što se posla tiče, trudim se dati sve od sebe u danom trenutku i ne razmišljam puno unaprijed – pojašnjava nam.

Treninzi javnih nastupa

No, ipak uspjeli smo iz nje izvući područje kojem bi se u budućnosti htjela posvetiti te tako još malo nadopuniti svoju, već ionako pohvalnu, karijeru.

- Treninge javnog nastupa održavala sam prije nego što se intenzivirao moj angažman na HRT-u. To je nešto u čemu se vidim i u budućnosti. Za javni nastup najvažnije je dobro poznavati tematiku o kojoj se govori, odraditi detaljnu pripremu i biti iskren tijekom obraćanja publici. Mislim da je to ključno – otkriva nam ova srdačna voditeljica i spikerica. Što se tiče televizijskih ili radijskih uzora, ne izdvaja nikoga posebno, ali naglašava nam kako vrlo rado baci pogled na nastup kolega voditelja.

Koji biste savjet dali televizijskim i radijskim voditeljima koji tek trebaju zakoračiti u voditeljske ili novinarske vode?

- Budite ustrajni. Učite, upijajte, ali ostanite svoji i nemojte oponašati druge. Gledatelji i slušatelji vrlo lako primijete i osjete neiskrenost.

Javljali ste se nekada i uživo s terena. Sada ste se već u očima gledatelja "udomaćili" u studiju. No, nedostaju li vam nekada čari terenskog novinarstva i što ipak preferirate, rad na terenu ili u studiju?

---

image






 

Damjan Tadić/Cropix
---

- Više sam tip za studio. Na terenu sam upoznala puno zanimljivih ljudi i pronašla mnoštvo inspirativnih priča, no u studiju sam svoj na svome.

Rekli ste u jednom intervjuu da vam je majka u duši istraživački novinar. Je li ona dijelom zaslužna za to što ste započeli karijeru u novinarstvu?

- Svakako. Od nje sam naslijedila znatiželju, zaigranost i samopouzdanje da mogu postići ono što želim. Mama i tata uvijek su mi bili bezrezervna podrška na medijskom putu, a bez njihovog ohrabrivanja vjerojatno bih u ranoj fazi odustala i odabrala neki drugi posao.

Stjepan Lach ima poprilično zvonki, nježan glas. Kako se to uklapa u kombinaciji s vašim glasom?

-Sve ćete doznati već u subotu, 19. ožujka!

Postoji li neka pjesma koju biste htjeli otpjevati u showu i neka koju biste izbjegli?

-Savladala sam već jednu važnu lekciju; to što neku pjesmu volim ne znači da ću je dobro otpjevati! Zato se u izboru pjesme oslanjam na Stjepana. Do sada je već upoznao moj glazbeni ukus pa pri odabiru sve lakše pronalazimo zajednički jezik.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Dario Njavro/HRT Katarina Banić Katarina Banić Katarina Banić Dario Njavro/HRT Katarina Banić Dario NJAVRO/HRT PRESS Damjan Tadić/Cropix Neja Markičević/Cropix
Dario Njavro/HRT

U izboru pjesama oslanja se na mentora

 

Katarina Banić

Pjevala je u crkvenom zboru i svirala sintesajzer - to su Majina dosadašnja iskustva s glazbom

 

Neja Markičević/Cropix

Maja je i radijska i TV voditeljica
 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/veceras-krece-omiljeni-show-medu-natjecateljima-je-i-maja-ciglenecki-svirala-je-sintesajzer-pjevala-u-crkvi-a-s-mentorom-stjepanom-ide-i-korak-dalje-1177086 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=2c66d39cad9ef4065716c13608ffb326fae2b4c4 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ve%C4%8Deras+kre%C4%87e+omiljeni+show%2C+me%C4%91u+natjecateljima+je+i+Maja+Ciglene%C4%8Dki.+Svirala+je+sintesajzer%2C+pjevala+u+crkvi%2C+a+s+mentorom+Stjepanom+ide+i+korak+dalje...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fveceras-krece-omiljeni-show-medu-natjecateljima-je-i-maja-ciglenecki-svirala-je-sintesajzer-pjevala-u-crkvi-a-s-mentorom-stjepanom-ide-i-korak-dalje-1177086 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fveceras-krece-omiljeni-show-medu-natjecateljima-je-i-maja-ciglenecki-svirala-je-sintesajzer-pjevala-u-crkvi-a-s-mentorom-stjepanom-ide-i-korak-dalje-1177086 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"ZVIJEZDE PJEVAJU"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizZVIJEZDE PJEVAJU

Večeras kreće omiljeni show, među natjecateljima je i Maja Ciglenečki. Svirala je sintesajzer, pjevala u crkvi, a s mentorom Stjepanom ide i korak dalje...

Piše ANTEA BURAZIN
19. ožujka 2022. - 18:54

Kroz dnevni boravak emisija na Prisavlju prošao je popriličan broj voditeljskih lica. Svatko je imao ono nešto. Nešto čime je kupio gledatelje. Posljednjih godina to odlično radi simpatična voditeljica, karizmatičnog osmijeha i plavih očiju, Maja Ciglenečki, koja je 2019. preuzela voditeljsku palicu jedne od najpoznatijih HRT-ovih emisija, "Dobro jutro, Hrvatska".

Ova mozaična emisija, uz koju se građani razbuđuju već skoro tri desetljeća, nije jedini Majin angažman. Uz to vodi i emisiju na Drugom programu Hrvatskog radija, a 19. ožujka zapjevat će kao jedna od natjecateljica u glazbenom showu "Zvijezde pjevaju". Iako se za voditeljskim mikrofonom, kao što smo do sada mogli i vidjeti, od rane zore itekako snalazi, kako će se snaći za onim pjevačkim, tek nam ostaje vidjeti....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 23:35