stdClass Object ( [id] => 1230721 [title] => Uoči nove sezone showa ‘Zvijezde pjevaju‘ naša novinarka ‘izrešetala‘ je Barbaru Kolar i Duška Ćurlića; Uigrani dvojac otkrio sve o trzavicama među njima [alias] => uoci-nove-sezone-showa-zvijezde-pjevaju-nasa-novinarka-izresetala-je-barbaru-kolar-i-duska-curlica-uigrani-dvojac-otkrio-sve-o-trzavicama-medu-njima [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ako ne znate tko su oni, televizor nikad niste ni uključili. Barbara i Duško višegodišnji su voditeljski duo, koji i nakon godina rada bez problema i s lakoćom preko malih ekrana ulazi u domove gledatelja.

Baš zato, ekipa s Hrvatske radiotelevizije nema puno posla oko odabira voditelja za neke od najvažnijih projekata. Megapopularni show “Zvijezde pjevaju” opet je pod njihovom voditeljskom palicom, a prije početka emitiranja s njima smo porazgovarali o zajedničkom radu, snimanjima, novoj sezoni, a otkrili su nam i što se to novo sprema.

Prva asocijacija na nas dvoje

Zaštitna ste lica showa “Zvijezde pjevaju”. Ako se ne varam, ovo je 11. sezona koju vodite. Veselite li se još novim emisijama ili vam je to postala svakodnevica?

Barbara: Uvijek se i bez iznimke veselim!

Doista sam imala sreću baviti se u životu onim što volim pa, kao što omiljena poslovica kaže, zapravo rijetko radim, ha-ha. Jedna od divnih prednosti ovoga posla za ljude karaktera sličnog mojemu jest što teško postaje predvidljiv – čak i u dobro poznatu formu kakva je show “Zvijezde pjevaju” uvijek novi natjecatelji, nova energija i nove okolnosti donose i novo uzbuđenje i puno prostora za kojekakva iznenađenja.

Duško: Naravno da se veselim i zbog ekipe, i zbog Barbare, i zbog samoga sebe.

Sve te sezone “Pjevanja” i onih osam sezona “Plesa”, na neki način obilježilo je i mene i Barbaru kao voditeljski par.

Naravno, radili smo mi i “Zborove” i još mnogo zajedničkih projekata zajedno, ali nekako je ljudima ovo prva asocijacija na nas dvoje. A ako pitate ima li treme pred novu sezonu, odgovor je jednostavan.

Naravno da je ima, jer kada je ne bude prije bilo kojeg posla koji radim, onda je vrijeme “objesiti mikrofon o klin”. Mora biti te pozitivne treme zbog sebe samoga, a i svih čiji posao predstavljaš.

Što nam se novo sprema u ovoj sezoni?

Barbara: Puno je noviteta. Od onih koje svakako valja spomenuti, tu su nova scenografija, neki novi natjecateljski žanrovi i žiri u kojem su ovaj put tri člana.

Duško: Sedam emisija subotom uživo, parova profesionalaca plus zvijezda, tri člana žirija, nova scena, veća prisutnost na društvenim mrežama...

No, meni osobno najvažnije, nadam se novoj sezoni smijeha i pokoje suze, pjesama i neobičnih interpretacija, ljudskih reakcija i iskrenosti, zapravo svega onoga što ovu emisiju čini tako dugovječnom i prihvaćenom od publike.

Falševi da bole uši

Već ste godinama, da ne kažemo desetljećima, zajedno u poslovnom životu. Dosadite li jedno drugome? Funkcionira li sve savršeno kao što se nama gledateljima čini ili ipak bude i nekih trzavica?

Barbara: Nažalost, ritam života je takav da se između zajedničkih projekata viđamo rijetko do nikada! A kako se i privatno i poslovno stvarno izvrsno slažemo i uistinu si gotovo čitamo misli, naš je zajednički rad točno takva milina kako se to vama čini.

Duško: Naravno da svi imamo bolje i lošije dane, naravno da imamo svoje živote i svoje svakodnevne borbe, ali moram priznati da se ne sjećam svih ovih godina ni jedne ozbiljne trzavice između Barbare i mene. Iznimno je poštujem prvo kao sjajnu osobu, a onda i kao profesionalku s kojom je potpuni gušt izići na scenu. Nekako smo prirodno na sceni jedno za drugo i jedno uz drugo.

Tko je opušteniji, a tko trezveniji?

Barbara: Mislim da oboje imamo u sebi dovoljno profesionalne ozbiljnosti, s jedne, ali i zaigranosti da joj bude u protuteži, s druge strane, tako da bih teško mogla reći da jedan drži uzde, a drugi podmeće male požare. Puno toga možemo odraditi na staž, ali i na osjećaj. I definitivno ono što uvijek volim ponoviti – kad ste dobro pripremljeni, možete savršeno improvizirati.

Duško: Sve vam je do trenutka, brzine reakcije i konteksta, pa tako i opuštenost i neka spontanost koja mora biti iskrena i koju je najgore glumiti. Naravno da se savjetujemo i oko scenarija i svega što ima veze s emisijom jer oboje zaista poštujemo i volimo ovaj posao.

Pretpostavljam da nema smisla pitati koji su vam favoriti ove godine kada još nisu mi zapjevali. Imate li barem neku omiljenu sezonu?

Barbara: Joj, potpuno sam kriva osoba za bilo kakve rezimee, jer sam ozbiljno sklona zaboravljanju, a u šumi od desetak sezona showa “Ples sa zvijezdama” i otprilike isto toliko showa “Zvijezde pjevaju”, mislim da nisam u stanju bez pomoći točno nabrojiti sve sudionike bilo koje sezone. Pamte se, naravno, oni koji su bili savršeno dobri i oni koji su bili uvjereni da su takvi iako im činjenice nisu išle u prilog.

Duško: I da imam favorite, ne smijem ih otkriti ni javno reći, he-he. U svakoj sezoni bilo je trenutaka koje bi čovjek na ovaj ili onaj način izdvojio i koji su ostali u nekom dobrom sjećanju. Bilo je tu falševa da bole uši, ali i vrhunskih neočekivanih interpretacija, bilo je smijeha i suza, bilo je treme sa svim indikacijama bez mjera opreza, he-he, ma bilo je svega. Nadam se da će tako biti i ove sezone.

Žiriju se ove godine pridružio i Mario Lipovšek, koji je prošlogodišnji pobjednik. Danijela i Marko su tu već neko vrijeme. Jeste li se već udomaćili na snimanjima?

Barbara: Mislim da se naš žiri uvijek osjeća dobro i komotno – kao osoba koja s njima komunicira na sceni nikad nisam osjetila da im njihova zadaća teško pada ili da im je neugodna.

Naravno, neki članovi su elokventniji, duhovitiji i brži na reakcijama pa mi je s takvima ne samo lakše nego i zabavnije razgovarati i možda se sitno podbadati, sve s ciljem da se gledatelj nakon uživanja u glazbi još malo i nasmije. Ipak je to show.

Duško: Emisija ide uživo i siguran sam da će Batifiaca svojim duhom žiri učiniti dinamičnim i strogo-pravednim, kako samo on to zna. Osim toga imao je iskustvo mentora prije nekoliko mjeseci pa zna što je i kako je kad amater iziđe na scenu pjevati.

Kladionica o konačnom ishodu

Koga biste s naše javne scene voljeli vidjeti u nekim od idućih sezona? Nagovarate li prijatelje za koje znate da imaju glas slavuja?

Barbara: Mislim da je šteta što se posljednjih godina sportaši relativno teško odlučuju za nastup jer smo nacija kojoj je sport važan pa bi sigurno imali puno navijača na svojoj strani. Mnogi zaziru od spoznaje da netko mora ispasti prvi, iako se to događalo i doista velikim zvijezdama i nisu zbog toga doživjele ni naznaku negativnog publiciteta.

S druge strane, ima puno onih koje ponese ideja sudjelovanja, a onda, kad se i konačno treba za to odlučiti, zaključe da se ipak ne mogu u dovoljnoj mjeri posvetiti probama i nastupima.

Duško: Naše sportaše bih svakako volio čuti i vidjeti u “Pjevanju”, možda i ponekoga kritičara pa nek na svojoj koži osjeti kako je to, he-he. Neke sam nagovorio, odnosno bolje reći odvažio u privatnom razgovoru i oni su se natjecali i u prošlim i u ovoj sezoni. Nije ni jednostavno ni lako subotom navečer, u udarnom terminu, na televiziji pustiti glas i zato svaka čast svima koji to učine, koji se trude i daju sve od sebe.

Znate, na forumima i društvenim mrežama postoji i nada da ćemo jednom čuti vaš duet. Postoji li šansa za to? Za koji biste se žanr ili pjesmu odlučili?

Barbara: Bojim se da su onda na tim forumima ljudi koji nisu zagrizeni obožavatelji showa jer bi u tom slučaju znali da smo Duško i ja pjevali Olivera – nemojte me pitati koje je to godine bilo, kao što rekoh, loša sam u tome.

Naravno, uvijek bismo mogli upriličiti i neku novu izvedbu, ali mislim da ima dovoljno profesionalaca zainteresiranih za nastup u show programu da se naše “milozvučje” ne uspije nametnuti, ha-ha.

Duško: Pjevali smo Barbara i ja zajedno uživo prije nekoliko godina “Što to bješe ljubav”, nezaboravno iskustvo.

Tko zna, možda ponovimo nešto slično, ali, ne zaboravite, parovi dođu i otpjevaju svoje dvije minute, a Barbi i ja smo tamo dva sata uživo da ih držimo u dobroj atmosferi bez obzira na sve; osjetimo itekako i njihove dobre i manje dobre emocije nakon nastupa.

Znate li tko ulazi u sezonu prije nego počnu snimanja. Kako vam zasad izgledaju ovogodišnji parovi? Ovako izvana, čini se da je okupljena ekipa stvarno raznolika. Od influencera, preko novinara pa sve do glumaca, talenta ne manjka.

Barbara: O natjecateljima prije nego show počne znamo koliko i svekolika hrvatska javnost – na generalnoj probi uoči početka sezone čujemo ih prvi put i onda obično padne kladionica o konačnom ishodu. Puno je tu parametara koji na koncu odluče, ali moram priznati da nam ne ide loše.

Kao što kažete, i ove sezone je šaroliko i to je divno – ja ionako te subote doživljavam kao dobar izlazak, za koji me lijepo urede i na kojem se savršeno zabavim, a nadam se i gledatelji zajedno sa mnom.

Duško: Ta raznolikost me uvijek veseli i uvijek iznenadi te sruši pokoju predrasudu za koju nisam ni znao da je imam. Veselim se druženjima subotom i nadam se dobroj vibraciji, jer nam itekako treba u ova vremena.

---

image

Voditelji od samih početaka showa

 

Milivoj Keber/Cropix/Cropix
------
image
Goran Sebelic/Cropix
------
image
Tomislav Krišto/Cropix
------
image

Zajedno i na dodjeli ‘Porina‘

 

Neja Markičević/Cropix/arhiva
------
image

S Markom Toljom, Natašom Janjić, Marijom Borić i Ervinom Baučićem 2011.

 

Bruno Konjević/Cropix/arhiva
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"za\u0161titna lica"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"8847"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => zaštitna lica 2 0 8847 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-10-03 07:08:31 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Marija Vuković [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-10-08 18:17:16 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2022-10-08 12:17:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1206 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/10\/03\/23517452.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/03\/17378956.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/03\/19417122.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/03\/23517451.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/03\/23517596.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Milivoj Keber\/Cropix\/Cropix","Goran Sebelic\/Cropix","Tomislav Kri\u0161to\/Cropix","Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix\/arhiva","Bruno Konjevi\u0107\/Cropix\/arhiva"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Voditelji od samih po\u010detaka showa<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","","","

Zajedno i na dodjeli \u2018Porina\u2018<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

S Markom Toljom, Nata\u0161om Janji\u0107, Marijom Bori\u0107 i Ervinom Bau\u010di\u0107em 2011.<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1508","hd_23517452_1920.jpg":"1920x1080","k_23517452_1280.jpg":"1280x1280","k_23517452_1024.jpg":"1024x1024","k_23517452_640.jpg":"640x640","k_23517452_480.jpg":"480x480","k_23517452_340.jpg":"340x340","k_23517452_220.jpg":"220x220","o_23517452_1280.jpg":"1280x1005","o_23517452_1024.jpg":"1024x804","o_23517452_640.jpg":"640x502","o_23517452_480.jpg":"480x377","o_23517452_340.jpg":"340x267","o_23517452_220.jpg":"220x172","h_23517452_1280.jpg":"1280x854","h_23517452_1024.jpg":"1024x683","h_23517452_640.jpg":"640x427","h_23517452_480.jpg":"480x320","h_23517452_340.jpg":"340x227","h_23517452_220.jpg":"220x147","pp_23517452_1280.jpg":"1280x1628","pp_23517452_1024.jpg":"1024x1303","pp_23517452_640.jpg":"640x814","pp_23517452_480.jpg":"480x611","pp_23517452_340.jpg":"340x432","pp_23517452_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_17378956_1920.jpg":"1920x1080","k_17378956_1280.jpg":"1280x1280","k_17378956_1024.jpg":"1024x1024","k_17378956_640.jpg":"640x640","k_17378956_480.jpg":"480x480","k_17378956_340.jpg":"340x340","k_17378956_220.jpg":"220x220","o_17378956_1280.jpg":"1280x1920","o_17378956_1024.jpg":"1024x1536","o_17378956_640.jpg":"640x960","o_17378956_480.jpg":"480x720","o_17378956_340.jpg":"340x510","o_17378956_220.jpg":"220x330","h_17378956_1280.jpg":"1280x854","h_17378956_1024.jpg":"1024x683","h_17378956_640.jpg":"640x427","h_17378956_480.jpg":"480x320","h_17378956_340.jpg":"340x227","h_17378956_220.jpg":"220x147","pp_17378956_1280.jpg":"1280x1628","pp_17378956_1024.jpg":"1024x1303","pp_17378956_640.jpg":"640x814","pp_17378956_480.jpg":"480x611","pp_17378956_340.jpg":"340x432","pp_17378956_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_19417122_1920.jpg":"1920x1080","k_19417122_1280.jpg":"1280x1280","k_19417122_1024.jpg":"1024x1024","k_19417122_640.jpg":"640x640","k_19417122_480.jpg":"480x480","k_19417122_340.jpg":"340x340","k_19417122_220.jpg":"220x220","o_19417122_1280.jpg":"1280x853","o_19417122_1024.jpg":"1024x682","o_19417122_640.jpg":"640x426","o_19417122_480.jpg":"480x320","o_19417122_340.jpg":"340x226","o_19417122_220.jpg":"220x146","h_19417122_1280.jpg":"1280x854","h_19417122_1024.jpg":"1024x683","h_19417122_640.jpg":"640x427","h_19417122_480.jpg":"480x320","h_19417122_340.jpg":"340x227","h_19417122_220.jpg":"220x147","pp_19417122_1280.jpg":"1280x1628","pp_19417122_1024.jpg":"1024x1303","pp_19417122_640.jpg":"640x814","pp_19417122_480.jpg":"480x611","pp_19417122_340.jpg":"340x432","pp_19417122_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1360","hd_23517451_1920.jpg":"1920x1080","k_23517451_1280.jpg":"1280x1280","k_23517451_1024.jpg":"1024x1024","k_23517451_640.jpg":"640x640","k_23517451_480.jpg":"480x480","k_23517451_340.jpg":"340x340","k_23517451_220.jpg":"220x220","o_23517451_1280.jpg":"1280x906","o_23517451_1024.jpg":"1024x725","o_23517451_640.jpg":"640x453","o_23517451_480.jpg":"480x340","o_23517451_340.jpg":"340x240","o_23517451_220.jpg":"220x155","h_23517451_1280.jpg":"1280x854","h_23517451_1024.jpg":"1024x683","h_23517451_640.jpg":"640x427","h_23517451_480.jpg":"480x320","h_23517451_340.jpg":"340x227","h_23517451_220.jpg":"220x147","pp_23517451_1280.jpg":"1280x1628","pp_23517451_1024.jpg":"1024x1303","pp_23517451_640.jpg":"640x814","pp_23517451_480.jpg":"480x611","pp_23517451_340.jpg":"340x432","pp_23517451_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1251","hd_23517596_1920.jpg":"1920x1080","k_23517596_1280.jpg":"1280x1280","k_23517596_1024.jpg":"1024x1024","k_23517596_640.jpg":"640x640","k_23517596_480.jpg":"480x480","k_23517596_340.jpg":"340x340","k_23517596_220.jpg":"220x220","o_23517596_1280.jpg":"1280x834","o_23517596_1024.jpg":"1024x667","o_23517596_640.jpg":"640x417","o_23517596_480.jpg":"480x312","o_23517596_340.jpg":"340x221","o_23517596_220.jpg":"220x143","h_23517596_1280.jpg":"1280x854","h_23517596_1024.jpg":"1024x683","h_23517596_640.jpg":"640x427","h_23517596_480.jpg":"480x320","h_23517596_340.jpg":"340x227","h_23517596_220.jpg":"220x147","pp_23517596_1280.jpg":"1280x1628","pp_23517596_1024.jpg":"1024x1303","pp_23517596_640.jpg":"640x814","pp_23517596_480.jpg":"480x611","pp_23517596_340.jpg":"340x432","pp_23517596_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15365294 Threads: 4 Questions: 3186582618 Slow queries: 7153713 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235713331 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/uoci-nove-sezone-showa-zvijezde-pjevaju-nasa-novinarka-izresetala-je-barbaru-kolar-i-duska-curlica-uigrani-dvojac-otkrio-sve-o-trzavicama-medu-njima-1230721 [printLink] => /scena/showbiz/uoci-nove-sezone-showa-zvijezde-pjevaju-nasa-novinarka-izresetala-je-barbaru-kolar-i-duska-curlica-uigrani-dvojac-otkrio-sve-o-trzavicama-medu-njima-1230721?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 693355 [name] => duško ćurlić i barbara kolar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-08 14:17:24 [main_article_id] => 0 [alias] => dusko-curlic-i-barbara-kolar [link] => /tag/dusko-curlic-i-barbara-kolar ) [1] => stdClass Object ( [id] => 623613 [name] => show zvijezde pjevaju [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-11-21 22:34:02 [main_article_id] => 0 [alias] => show-zvijezde-pjevaju [link] => /tag/show-zvijezde-pjevaju ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Uoči nove sezone showa ‘Zvijezde pjevaju‘ naša novinarka ‘izrešetala‘ je Barbaru Kolar i Duška Ćurlića; Uigrani dvojac otkrio sve o trzavicama među njima [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-05-19-09-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/03/23517452.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Milivoj Keber/Cropix/Cropix [mainImageDesc] =>

Voditelji od samih početaka showa

 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/03/23517452.jpg [title] => Milivoj Keber/Cropix/Cropix

Voditelji od samih početaka showa

 

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/03/17378956.jpg [title] => Goran Sebelic/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/03/19417122.jpg [title] => Tomislav Krišto/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/03/23517451.jpg [title] => Neja Markičević/Cropix/arhiva

Zajedno i na dodjeli ‘Porina‘

 

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/03/23517596.jpg [title] => Bruno Konjević/Cropix/arhiva

S Markom Toljom, Natašom Janjić, Marijom Borić i Ervinom Baučićem 2011.

 

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Ako ne znate tko su oni, televizor nikad niste ni uključili. Barbara i Duško višegodišnji su voditeljski duo, koji i nakon godina rada bez problema i s lakoćom preko malih ekrana ulazi u domove gledatelja.

Baš zato, ekipa s Hrvatske radiotelevizije nema puno posla oko odabira voditelja za neke od najvažnijih projekata. Megapopularni show “Zvijezde pjevaju” opet je pod njihovom voditeljskom palicom, a prije početka emitiranja s njima smo porazgovarali o zajedničkom radu, snimanjima, novoj sezoni, a otkrili su nam i što se to novo sprema.

Prva asocijacija na nas dvoje

Zaštitna ste lica showa “Zvijezde pjevaju”. Ako se ne varam, ovo je 11. sezona koju vodite. Veselite li se još novim emisijama ili vam je to postala svakodnevica?

Barbara: Uvijek se i bez iznimke veselim!

Doista sam imala sreću baviti se u životu onim što volim pa, kao što omiljena poslovica kaže, zapravo rijetko radim, ha-ha. Jedna od divnih prednosti ovoga posla za ljude karaktera sličnog mojemu jest što teško postaje predvidljiv – čak i u dobro poznatu formu kakva je show “Zvijezde pjevaju” uvijek novi natjecatelji, nova energija i nove okolnosti donose i novo uzbuđenje i puno prostora za kojekakva iznenađenja.

Duško: Naravno da se veselim i zbog ekipe, i zbog Barbare, i zbog samoga sebe.

Sve te sezone “Pjevanja” i onih osam sezona “Plesa”, na neki način obilježilo je i mene i Barbaru kao voditeljski par.

Naravno, radili smo mi i “Zborove” i još mnogo zajedničkih projekata zajedno, ali nekako je ljudima ovo prva asocijacija na nas dvoje. A ako pitate ima li treme pred novu sezonu, odgovor je jednostavan.

Naravno da je ima, jer kada je ne bude prije bilo kojeg posla koji radim, onda je vrijeme “objesiti mikrofon o klin”. Mora biti te pozitivne treme zbog sebe samoga, a i svih čiji posao predstavljaš.

Što nam se novo sprema u ovoj sezoni?

Barbara: Puno je noviteta. Od onih koje svakako valja spomenuti, tu su nova scenografija, neki novi natjecateljski žanrovi i žiri u kojem su ovaj put tri člana.

Duško: Sedam emisija subotom uživo, parova profesionalaca plus zvijezda, tri člana žirija, nova scena, veća prisutnost na društvenim mrežama...

No, meni osobno najvažnije, nadam se novoj sezoni smijeha i pokoje suze, pjesama i neobičnih interpretacija, ljudskih reakcija i iskrenosti, zapravo svega onoga što ovu emisiju čini tako dugovječnom i prihvaćenom od publike.

Falševi da bole uši

Već ste godinama, da ne kažemo desetljećima, zajedno u poslovnom životu. Dosadite li jedno drugome? Funkcionira li sve savršeno kao što se nama gledateljima čini ili ipak bude i nekih trzavica?

Barbara: Nažalost, ritam života je takav da se između zajedničkih projekata viđamo rijetko do nikada! A kako se i privatno i poslovno stvarno izvrsno slažemo i uistinu si gotovo čitamo misli, naš je zajednički rad točno takva milina kako se to vama čini.

Duško: Naravno da svi imamo bolje i lošije dane, naravno da imamo svoje živote i svoje svakodnevne borbe, ali moram priznati da se ne sjećam svih ovih godina ni jedne ozbiljne trzavice između Barbare i mene. Iznimno je poštujem prvo kao sjajnu osobu, a onda i kao profesionalku s kojom je potpuni gušt izići na scenu. Nekako smo prirodno na sceni jedno za drugo i jedno uz drugo.

Tko je opušteniji, a tko trezveniji?

Barbara: Mislim da oboje imamo u sebi dovoljno profesionalne ozbiljnosti, s jedne, ali i zaigranosti da joj bude u protuteži, s druge strane, tako da bih teško mogla reći da jedan drži uzde, a drugi podmeće male požare. Puno toga možemo odraditi na staž, ali i na osjećaj. I definitivno ono što uvijek volim ponoviti – kad ste dobro pripremljeni, možete savršeno improvizirati.

Duško: Sve vam je do trenutka, brzine reakcije i konteksta, pa tako i opuštenost i neka spontanost koja mora biti iskrena i koju je najgore glumiti. Naravno da se savjetujemo i oko scenarija i svega što ima veze s emisijom jer oboje zaista poštujemo i volimo ovaj posao.

Pretpostavljam da nema smisla pitati koji su vam favoriti ove godine kada još nisu mi zapjevali. Imate li barem neku omiljenu sezonu?

Barbara: Joj, potpuno sam kriva osoba za bilo kakve rezimee, jer sam ozbiljno sklona zaboravljanju, a u šumi od desetak sezona showa “Ples sa zvijezdama” i otprilike isto toliko showa “Zvijezde pjevaju”, mislim da nisam u stanju bez pomoći točno nabrojiti sve sudionike bilo koje sezone. Pamte se, naravno, oni koji su bili savršeno dobri i oni koji su bili uvjereni da su takvi iako im činjenice nisu išle u prilog.

Duško: I da imam favorite, ne smijem ih otkriti ni javno reći, he-he. U svakoj sezoni bilo je trenutaka koje bi čovjek na ovaj ili onaj način izdvojio i koji su ostali u nekom dobrom sjećanju. Bilo je tu falševa da bole uši, ali i vrhunskih neočekivanih interpretacija, bilo je smijeha i suza, bilo je treme sa svim indikacijama bez mjera opreza, he-he, ma bilo je svega. Nadam se da će tako biti i ove sezone.

Žiriju se ove godine pridružio i Mario Lipovšek, koji je prošlogodišnji pobjednik. Danijela i Marko su tu već neko vrijeme. Jeste li se već udomaćili na snimanjima?

Barbara: Mislim da se naš žiri uvijek osjeća dobro i komotno – kao osoba koja s njima komunicira na sceni nikad nisam osjetila da im njihova zadaća teško pada ili da im je neugodna.

Naravno, neki članovi su elokventniji, duhovitiji i brži na reakcijama pa mi je s takvima ne samo lakše nego i zabavnije razgovarati i možda se sitno podbadati, sve s ciljem da se gledatelj nakon uživanja u glazbi još malo i nasmije. Ipak je to show.

Duško: Emisija ide uživo i siguran sam da će Batifiaca svojim duhom žiri učiniti dinamičnim i strogo-pravednim, kako samo on to zna. Osim toga imao je iskustvo mentora prije nekoliko mjeseci pa zna što je i kako je kad amater iziđe na scenu pjevati.

Kladionica o konačnom ishodu

Koga biste s naše javne scene voljeli vidjeti u nekim od idućih sezona? Nagovarate li prijatelje za koje znate da imaju glas slavuja?

Barbara: Mislim da je šteta što se posljednjih godina sportaši relativno teško odlučuju za nastup jer smo nacija kojoj je sport važan pa bi sigurno imali puno navijača na svojoj strani. Mnogi zaziru od spoznaje da netko mora ispasti prvi, iako se to događalo i doista velikim zvijezdama i nisu zbog toga doživjele ni naznaku negativnog publiciteta.

S druge strane, ima puno onih koje ponese ideja sudjelovanja, a onda, kad se i konačno treba za to odlučiti, zaključe da se ipak ne mogu u dovoljnoj mjeri posvetiti probama i nastupima.

Duško: Naše sportaše bih svakako volio čuti i vidjeti u “Pjevanju”, možda i ponekoga kritičara pa nek na svojoj koži osjeti kako je to, he-he. Neke sam nagovorio, odnosno bolje reći odvažio u privatnom razgovoru i oni su se natjecali i u prošlim i u ovoj sezoni. Nije ni jednostavno ni lako subotom navečer, u udarnom terminu, na televiziji pustiti glas i zato svaka čast svima koji to učine, koji se trude i daju sve od sebe.

Znate, na forumima i društvenim mrežama postoji i nada da ćemo jednom čuti vaš duet. Postoji li šansa za to? Za koji biste se žanr ili pjesmu odlučili?

Barbara: Bojim se da su onda na tim forumima ljudi koji nisu zagrizeni obožavatelji showa jer bi u tom slučaju znali da smo Duško i ja pjevali Olivera – nemojte me pitati koje je to godine bilo, kao što rekoh, loša sam u tome.

Naravno, uvijek bismo mogli upriličiti i neku novu izvedbu, ali mislim da ima dovoljno profesionalaca zainteresiranih za nastup u show programu da se naše “milozvučje” ne uspije nametnuti, ha-ha.

Duško: Pjevali smo Barbara i ja zajedno uživo prije nekoliko godina “Što to bješe ljubav”, nezaboravno iskustvo.

Tko zna, možda ponovimo nešto slično, ali, ne zaboravite, parovi dođu i otpjevaju svoje dvije minute, a Barbi i ja smo tamo dva sata uživo da ih držimo u dobroj atmosferi bez obzira na sve; osjetimo itekako i njihove dobre i manje dobre emocije nakon nastupa.

Znate li tko ulazi u sezonu prije nego počnu snimanja. Kako vam zasad izgledaju ovogodišnji parovi? Ovako izvana, čini se da je okupljena ekipa stvarno raznolika. Od influencera, preko novinara pa sve do glumaca, talenta ne manjka.

Barbara: O natjecateljima prije nego show počne znamo koliko i svekolika hrvatska javnost – na generalnoj probi uoči početka sezone čujemo ih prvi put i onda obično padne kladionica o konačnom ishodu. Puno je tu parametara koji na koncu odluče, ali moram priznati da nam ne ide loše.

Kao što kažete, i ove sezone je šaroliko i to je divno – ja ionako te subote doživljavam kao dobar izlazak, za koji me lijepo urede i na kojem se savršeno zabavim, a nadam se i gledatelji zajedno sa mnom.

Duško: Ta raznolikost me uvijek veseli i uvijek iznenadi te sruši pokoju predrasudu za koju nisam ni znao da je imam. Veselim se druženjima subotom i nadam se dobroj vibraciji, jer nam itekako treba u ova vremena.

---

image

Voditelji od samih početaka showa

 

Milivoj Keber/Cropix/Cropix
------
image
Goran Sebelic/Cropix
------
image
Tomislav Krišto/Cropix
------
image

Zajedno i na dodjeli ‘Porina‘

 

Neja Markičević/Cropix/arhiva
------
image

S Markom Toljom, Natašom Janjić, Marijom Borić i Ervinom Baučićem 2011.

 

Bruno Konjević/Cropix/arhiva
---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Milivoj Keber/Cropix/Cropix Goran Sebelic/Cropix Tomislav Krišto/Cropix Neja Markičević/Cropix/arhiva Bruno Konjević/Cropix/arhiva
Milivoj Keber/Cropix/Cropix

Voditelji od samih početaka showa

 

Neja Markičević/Cropix/arhiva

Zajedno i na dodjeli ‘Porina‘

 

Bruno Konjević/Cropix/arhiva

S Markom Toljom, Natašom Janjić, Marijom Borić i Ervinom Baučićem 2011.

 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/uoci-nove-sezone-showa-zvijezde-pjevaju-nasa-novinarka-izresetala-je-barbaru-kolar-i-duska-curlica-uigrani-dvojac-otkrio-sve-o-trzavicama-medu-njima-1230721 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=700770d9d50f16a5e02031cea4bb7589e458fb83 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Uo%C4%8Di+nove+sezone+showa+%E2%80%98Zvijezde+pjevaju%E2%80%98+na%C5%A1a+novinarka+%E2%80%98izre%C5%A1etala%E2%80%98+je+Barbaru+Kolar+i+Du%C5%A1ka+%C4%86urli%C4%87a%3B+Uigrani+dvojac+otkrio+sve+o+trzavicama+me%C4%91u+njima&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fuoci-nove-sezone-showa-zvijezde-pjevaju-nasa-novinarka-izresetala-je-barbaru-kolar-i-duska-curlica-uigrani-dvojac-otkrio-sve-o-trzavicama-medu-njima-1230721 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fuoci-nove-sezone-showa-zvijezde-pjevaju-nasa-novinarka-izresetala-je-barbaru-kolar-i-duska-curlica-uigrani-dvojac-otkrio-sve-o-trzavicama-medu-njima-1230721 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"za\u0161titna lica"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"8847"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
Showbizzaštitna lica

Uoči nove sezone showa ‘Zvijezde pjevaju‘ naša novinarka ‘izrešetala‘ je Barbaru Kolar i Duška Ćurlića; Uigrani dvojac otkrio sve o trzavicama među njima

Piše Marija Vuković
8. listopada 2022. - 14:17

Ako ne znate tko su oni, televizor nikad niste ni uključili. Barbara i Duško višegodišnji su voditeljski duo, koji i nakon godina rada bez problema i s lakoćom preko malih ekrana ulazi u domove gledatelja.

Baš zato, ekipa s Hrvatske radiotelevizije nema puno posla oko odabira voditelja za neke od najvažnijih projekata. Megapopularni show “Zvijezde pjevaju” opet je pod njihovom voditeljskom palicom, a prije početka emitiranja s njima smo porazgovarali o zajedničkom radu, snimanjima, novoj sezoni, a otkrili su nam i što se to novo sprema.

Prva asocijacija na nas dvoje

Zaštitna ste lica showa “Zvijezde pjevaju”. Ako se ne varam, ovo je 11. sezona koju vodite. Veselite li se još novim emisijama ili vam je to postala svakodnevica?

Barbara: Uvijek se i bez iznimke...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 07:19