stdClass Object ( [id] => 1052047 [title] => ‘U Splitu bih se družila s vampiricom Oljom, ali jela joj ne bih probala!‘: Nikita je ostala bliska s Kasandrom, otkriva nam recept za najbolji ručak [alias] => u-splitu-bih-se-druzila-s-vampiricom-oljom-ali-jela-joj-ne-bih-probala-nikita-je-ostala-bliska-s-kasandrom-otkriva-nam-recept-za-najbolji-rucak [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ovotjedna RTL-ova "Večera za 5 na selu" odvija se u Rijeci, natjecatelji su vegani ili vegetarijanci i redom su zanimljive osobe, prilično osebujni karakteri.

Među njima je i Nikolina Ivošević, u 90-ima proslavljena kao pjevačica i glumica umjetničkog imena Nikita.

Nikita je u dance dekadi zaista žarila i palila hrvatskom scenom. Osim po sjajnom vokalu, bila je prepoznatljiva po otkačenom stylingu, a uspješna je bila i na kazališnim daskama.

No pored pjevanja i glume, Nikita je u međuvremenu njegovala i razvijala i druge talente. Jedan od njih je i kulinarstvo, stoga se i prijavila u "Večeru za 5". Saznali smo i da je spretna s tarotom, a zanima je i iscjeliteljstvo. I više no dovoljno razloga da bi se zanimljivu Riječanku štošta pitalo.

Kako biste sebe danas, u 51. godini života, predstavili?

- Nije me još nitko pitao ovakvo pitanje, zanimljivo pitanje. Ja danas sebe vidim kao zrelu ženu, prvenstveno majku, koja se brine o djetetu, dakle odgovornu, nema bježanja, sve karte su otvorene.

Sve igrice i ratove smo odavno prošli, tko hoće neka se bavi time, nisam više taj tip. Topla sam, vesele naravi i veliki komedijaš.

Što su vaše najveće preokupacije, kako izgleda vaša svakodnevica?

- Uglavnom je obilježava spremanje sina za školu, jer tri puta tjedno idemo u Glazbenu školu Lovran. Kuhanje ručka, pa čisti, peri, pa malo oko roditelja, a imamo i kućnog ljubimca Cezara Salvatiusa, treba i njega šetati. U slobodno vrijeme se družim s prijateljima.  

Devedesetih ste bili izuzetno aktivni kao glazbenica, te kao kazališna glumica u mjuziklima u "Komediji“, što se dogodilo kasnije?

- U kazalištu sam bila aktivna skroz do 2011. godine, igrali smo tada mjuzikl "Skidajte se do kraja", a što se dogodilo...  jednostavno se prekinula suradnja!

---

image
U mjuziklu "Isus Krist Superstar" s Giulianom
Dražen Kokorić/Cropix
---


A onda sam u 2018. i 2019. igrala u Zagrebačkom Kabaretu by Miro Ungar, s kolegom Bojanom Jambrošićem isječak iz filma "Tko pjeva, zlo ne misli", te izvodila Verdijevu opernu ariju "Sempre libera" u modernijem aranžmanu.

Što se tiče moje glazbene karijere, ona nije stala, radila sam intenzivno skroz do 2005. godine, gostovala u emisijima, snimala spotove, nastupala, gostovala po festivalima.

Godina 2006. bila je značajna zbog rođenja sina Antonija, ali i zbog mog prvog izdanja za svjetsko tržište, snimila sam online album za australsku diskografsku kuću Blue Pie Records. Album se zove "The best of Nikita from Croatia".

No kako sam rodila, nisam se mogla posvetiti karijeri na isti način kao nekad. S Roxy, kolegom iz devedesetih, snimila sam dva dueta, a kasnije i spotove. Onda sam počela svoj projekt "Kraljica noći show."

---

---


Tu sam pjevala kabaret, mjuzikle i operne arije. Nakon toga sam malo stala jer sam, iskreno, izgubila nadu u ljude, u pjesmu, u sve...

---

image
"Kraljica noći show"
Željko Šop/Cropix
---


Što vas je vratilo glazbi, 2018. ste izdali "povratnički" album?

- Izdala sam albume Ratnica ljubavi, The Path of Love i Only You preko internet distribucije. Javio mi se i kolega Ray Karl Hall alias KinetiKindred iz Australije, snimili smo dva dueta, trenutno radimo na drugom spotu za pjesmu "Lies". Inače, uredno svake godine prijavim pjesmu za Porin, ali nikako da uleti pjesma, tako da mogli ste me i tamo vidjeti prije korone.

Jeste li u zadnja dva desetljeća radili možda neki drugi posao od onoga kroz kojeg vas publika percipira?

- Nikad ništa drugo nisam radila.

Što se događalo u vašem privatnom životu?

- Sama sam već preko osam  godina i, iskreno, najbolje se tek sad osjećam.

Čitam da se bavite tarotom i iscjeljiteljstvom, radite li to profesionalno,  u smislu da time zarađujete za život?

Ne bavim se profesionalno time, više kao hobi.

Kad se probudio taj interes? Ili je bio prisutan i ranije, samo što je bio vaša osobna stvar?

- Još u mlađim danima sam se igrala kartama, grahom i dobro mi je išlo, ali kad sam otkrila tarot karte, tako divno ocrtane, naprosto čitaš događaje sa svake karte, ja sam se zaljubila...

Jeste li pratili "Večeru za 5“ u splitskom tjednu, kad je medijski najeksponiranija natjecateljica bila splitska dizajnerica, samozvana "vampirica“ Olja Mihovilović Einfalt? Kako vas se dojmila?

- Olja mi je bila jako zanimljiva, ali ne jedem meso i poštujem životinje, pa mi je njena večera bila negledljiva. No odličan mi je bio ples s njenim robom. Sve u svemu, jedna otkačena umjetnička duša!

Dojmom vas dvije imate nešto zajedničko, točno bi vas mogla zamisliti u njezinim kreacijama, sviđaju li vam se?

- Upravo tako sam i ja pomislila kad sam je vidjela, imamo dosta sličan ukus u odijevanju, da živim u Splitu, sigurno bi se družile!

Na vašem Facebook profilu objavljujete kao Nikita Ivošević i Nikita Welch. Možete li to objasniti?

- Htjela sam odvojiti pjevanje od glume, s obzirom da su mi ime Nikita Welch dali neki agenti za poznate glumce iz Los Angelesa i otvorili mi imbd stranicu. Tako da izgleda sam neka faca tamo, haha!

Kad biste mogli vratiti vrijeme, biste li išta promijenili u vašoj karijeri?

- Kad čovjek stane i razmisli, ne bih ništa promijenila, neka bude tako kako je.

Kakva su vaša sjećanja na dance 90-te, radosna ili je bilo razočarenja?

- Dance 90-tih je bio moj najljepši životni glazbeni period, ovisila sam samo o vlastitim odlukama, puno sam nastupala, publika je bila pristupačnija, putovala sam stalno... Bilo je svega, i radosti i razočarenja, ali nisam stala.

---

---

Jeste li ostali u kontaktu s kim s "cro dance scene"? Čujete li se s glavnim protagonistima, Sennom M, Ellom, Ivanom Banfić, znate li gdje je Kasandra? Vas dvije ste bile definitivno najosebujnija ženska lica te glazbene epohe.

- Sa Sennom M sam bila jako dobra, a ostala sam u kontaktu sa Papagenom i Kasandrom. Ona i ja smo naprosto zračile toplinom i bile smo srčanije i emotivnije od ostalih, a još kad nadodamo glasovne mogućnosti - to je bilo to.

---

---


Gdje je Papageno, s kojim ste snimili neke od vaših najvećih hitova, poput "Papagena" i "Kapučina u Kninu"? Danas ti spotovi izgledaju kao da su na steroidima. Biste li danas mogli izvoditi istu glazbu ili bi vaš glazbeni odabir bio potpuno drugačiji?

- Pa ja i dalje izvodim te pjesme, baš sam imala divni koncert u Tunelu u Rijeci i bilo je ludo... Eh, da nije te korone, trebala sam imati veliki koncert u Zagrebu u Boogalo klubu. 

Sjećamo se i pjesme "Telefon", koja je bila zapravo pravi funk...

Pjesma "Telefon" je stvarno bila posebna, pop dance više, ne izvodim je baš na koncertima, znam je poslušati u miru ponekad.

---

---

Ivana Banfić je objavila biografiju, podijelila je s javnošću sjećanja na te, jednima preuzbudljive, drugima prestrašne glazbene godine, jeste li kad pomislili napraviti nešto slično?

- Definitivno ću napraviti svoju verziju, razmišljala sam da sve povežem s novinskim intervjuima kojih imam jako puno, oko četiri velike kutije iz tog vremena.

Koji su vam bili motivi za prijavu u "Večeru za 5“' Ljubav prema kuhanju, medijska promocija, ili možda oboje pomalo?

- Upravo tako, emisija "Večera za 5 na selu" mi se sviđa jer se družiš s nekim novim ljudima, promoviraš veganstvo u ime životinja i promoviram sebe kao umjetnicu.

Kako biste opisali sebe kao kuharicu, što najradije spremate? Veganka ste, biste li s našim čitateljima podijelili neki vaš omiljeni recept, ideju za ručak, koji bi recimo mogli sutra skuhati?

- Snalažljiva sam kao kuharica, izmišljam jela na licu mjesta. Ručak, evo recimo juhica od povrća s malo karfiola, 1 mrkvica, list kelja, pola paradajza, malo živog peršina, korijen celera, sve izrezati na sitno i baciti da se kuha, čim provrije skinuti s vatre.

Uz to bih predložila narezati tikvice, umočiti ih u smjesu napravljenu od brašna, zobenog mlijeka i začina, crvene paprike, papra, soli, dalmatinske mješavine, pa ispeći dok se zarumeni.

Uz tikvice možemo servirati pomfrit i eto ručka bez ugrožavanja životinja. S vegetarijanskom prehranom se zaista osjećate bolje kao čovjek i puno poletnije.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"INTRIGANTNO LICE"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"78","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"}] [extra_fields_search] => INTRIGANTNO LICE 1 1 1 1 1 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-10-19 09:18:16 [created_by] => 3166 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-10-20 12:53:29 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2020-10-20 12:25:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/10\/19\/15036864.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/19\/15036856.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/19\/15036872.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/19\/15036874.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/19\/15036876.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/19\/15036878.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/19\/15036880.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/19\/15036866.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/19\/15036868.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/19\/15036870.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Arhiva\/Cropix","Arhiva\/Cropix","Davor Pongra\u010di\u0107\/Cropix","Dra\u017een Kokori\u0107\/Cropix","RTL","RTL","RTL","RTL","\u017deljko \u0160op\/Cropix","\u017deljko \u0160op\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["'Dance 90-tih je bio moj najljep\u0161i \u017eivotni glazbeni period'","U dru\u0161tvu Vlade Kalembera 2001. godine","Na Zagrebfestu 2000. godine","U mjuziklu \u201dIsus Krist Superstar\u201d s Giulianom","Kuhanje u \u201dVe\u010deri za 5\u201d","Opera u \u201dVe\u010deri za 5\u201d","","\u010citanje iz tarota","\u201dKraljica no\u0107i show\u201d","\u201dKraljica no\u0107i show\u201d: na sceni s Ervinom Bau\u010di\u0107em"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1047x698","k_15036864_1280.jpg":"1280x1280","k_15036864_1024.jpg":"1024x1024","k_15036864_640.jpg":"640x640","k_15036864_480.jpg":"480x480","k_15036864_340.jpg":"340x340","k_15036864_220.jpg":"220x220","o_15036864_1280.jpg":"1280x853","o_15036864_1024.jpg":"1024x682","o_15036864_640.jpg":"640x426","o_15036864_480.jpg":"480x320","o_15036864_340.jpg":"340x226","o_15036864_220.jpg":"220x146","h_15036864_1280.jpg":"1280x854","h_15036864_1024.jpg":"1024x683","h_15036864_640.jpg":"640x427","h_15036864_480.jpg":"480x320","h_15036864_340.jpg":"340x227","h_15036864_220.jpg":"220x147","pp_15036864_1280.jpg":"1006x1280","pp_15036864_1024.jpg":"805x1024","pp_15036864_640.jpg":"503x640","pp_15036864_480.jpg":"377x480","pp_15036864_340.jpg":"267x340","pp_15036864_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1583x1074","k_15036856_1280.jpg":"1280x1280","k_15036856_1024.jpg":"1024x1024","k_15036856_640.jpg":"640x640","k_15036856_480.jpg":"480x480","k_15036856_340.jpg":"340x340","k_15036856_220.jpg":"220x220","o_15036856_1280.jpg":"1280x868","o_15036856_1024.jpg":"1024x694","o_15036856_640.jpg":"640x434","o_15036856_480.jpg":"480x325","o_15036856_340.jpg":"340x230","o_15036856_220.jpg":"220x149","h_15036856_1280.jpg":"1280x854","h_15036856_1024.jpg":"1024x683","h_15036856_640.jpg":"640x427","h_15036856_480.jpg":"480x320","h_15036856_340.jpg":"340x227","h_15036856_220.jpg":"220x147","pp_15036856_1280.jpg":"1006x1280","pp_15036856_1024.jpg":"805x1024","pp_15036856_640.jpg":"503x640","pp_15036856_480.jpg":"377x480","pp_15036856_340.jpg":"267x340","pp_15036856_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1017x1575","k_15036872_1280.jpg":"1280x1280","k_15036872_1024.jpg":"1024x1024","k_15036872_640.jpg":"640x640","k_15036872_480.jpg":"480x480","k_15036872_340.jpg":"340x340","k_15036872_220.jpg":"220x220","o_15036872_1280.jpg":"1280x1982","o_15036872_1024.jpg":"1024x1585","o_15036872_640.jpg":"640x991","o_15036872_480.jpg":"480x743","o_15036872_340.jpg":"340x526","o_15036872_220.jpg":"220x340","h_15036872_1280.jpg":"1280x854","h_15036872_1024.jpg":"1024x683","h_15036872_640.jpg":"640x427","h_15036872_480.jpg":"480x320","h_15036872_340.jpg":"340x227","h_15036872_220.jpg":"220x147","pp_15036872_1280.jpg":"1006x1280","pp_15036872_1024.jpg":"805x1024","pp_15036872_640.jpg":"503x640","pp_15036872_480.jpg":"377x480","pp_15036872_340.jpg":"267x340","pp_15036872_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1268","k_15036874_1280.jpg":"1280x1280","k_15036874_1024.jpg":"1024x1024","k_15036874_640.jpg":"640x640","k_15036874_480.jpg":"480x480","k_15036874_340.jpg":"340x340","k_15036874_220.jpg":"220x220","o_15036874_1280.jpg":"1280x845","o_15036874_1024.jpg":"1024x676","o_15036874_640.jpg":"640x422","o_15036874_480.jpg":"480x317","o_15036874_340.jpg":"340x224","o_15036874_220.jpg":"220x145","h_15036874_1280.jpg":"1280x854","h_15036874_1024.jpg":"1024x683","h_15036874_640.jpg":"640x427","h_15036874_480.jpg":"480x320","h_15036874_340.jpg":"340x227","h_15036874_220.jpg":"220x147","pp_15036874_1280.jpg":"1006x1280","pp_15036874_1024.jpg":"805x1024","pp_15036874_640.jpg":"503x640","pp_15036874_480.jpg":"377x480","pp_15036874_340.jpg":"267x340","pp_15036874_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1348x880","k_15036876_1280.jpg":"1280x1280","k_15036876_1024.jpg":"1024x1024","k_15036876_640.jpg":"640x640","k_15036876_480.jpg":"480x480","k_15036876_340.jpg":"340x340","k_15036876_220.jpg":"220x220","o_15036876_1280.jpg":"1280x835","o_15036876_1024.jpg":"1024x668","o_15036876_640.jpg":"640x417","o_15036876_480.jpg":"480x313","o_15036876_340.jpg":"340x221","o_15036876_220.jpg":"220x143","h_15036876_1280.jpg":"1280x854","h_15036876_1024.jpg":"1024x683","h_15036876_640.jpg":"640x427","h_15036876_480.jpg":"480x320","h_15036876_340.jpg":"340x227","h_15036876_220.jpg":"220x147","pp_15036876_1280.jpg":"1006x1280","pp_15036876_1024.jpg":"805x1024","pp_15036876_640.jpg":"503x640","pp_15036876_480.jpg":"377x480","pp_15036876_340.jpg":"267x340","pp_15036876_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1621x966","k_15036878_1280.jpg":"1280x1280","k_15036878_1024.jpg":"1024x1024","k_15036878_640.jpg":"640x640","k_15036878_480.jpg":"480x480","k_15036878_340.jpg":"340x340","k_15036878_220.jpg":"220x220","o_15036878_1280.jpg":"1280x762","o_15036878_1024.jpg":"1024x610","o_15036878_640.jpg":"640x381","o_15036878_480.jpg":"480x286","o_15036878_340.jpg":"340x202","o_15036878_220.jpg":"220x131","h_15036878_1280.jpg":"1280x854","h_15036878_1024.jpg":"1024x683","h_15036878_640.jpg":"640x427","h_15036878_480.jpg":"480x320","h_15036878_340.jpg":"340x227","h_15036878_220.jpg":"220x147","pp_15036878_1280.jpg":"1006x1280","pp_15036878_1024.jpg":"805x1024","pp_15036878_640.jpg":"503x640","pp_15036878_480.jpg":"377x480","pp_15036878_340.jpg":"267x340","pp_15036878_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1502x823","k_15036880_1280.jpg":"1280x1280","k_15036880_1024.jpg":"1024x1024","k_15036880_640.jpg":"640x640","k_15036880_480.jpg":"480x480","k_15036880_340.jpg":"340x340","k_15036880_220.jpg":"220x220","o_15036880_1280.jpg":"1280x701","o_15036880_1024.jpg":"1024x561","o_15036880_640.jpg":"640x350","o_15036880_480.jpg":"480x263","o_15036880_340.jpg":"340x186","o_15036880_220.jpg":"220x120","h_15036880_1280.jpg":"1280x854","h_15036880_1024.jpg":"1024x683","h_15036880_640.jpg":"640x427","h_15036880_480.jpg":"480x320","h_15036880_340.jpg":"340x227","h_15036880_220.jpg":"220x147","pp_15036880_1280.jpg":"1006x1280","pp_15036880_1024.jpg":"805x1024","pp_15036880_640.jpg":"503x640","pp_15036880_480.jpg":"377x480","pp_15036880_340.jpg":"267x340","pp_15036880_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1636x951","k_15036866_1280.jpg":"1280x1280","k_15036866_1024.jpg":"1024x1024","k_15036866_640.jpg":"640x640","k_15036866_480.jpg":"480x480","k_15036866_340.jpg":"340x340","k_15036866_220.jpg":"220x220","o_15036866_1280.jpg":"1280x744","o_15036866_1024.jpg":"1024x595","o_15036866_640.jpg":"640x372","o_15036866_480.jpg":"480x279","o_15036866_340.jpg":"340x197","o_15036866_220.jpg":"220x127","h_15036866_1280.jpg":"1280x854","h_15036866_1024.jpg":"1024x683","h_15036866_640.jpg":"640x427","h_15036866_480.jpg":"480x320","h_15036866_340.jpg":"340x227","h_15036866_220.jpg":"220x147","pp_15036866_1280.jpg":"1006x1280","pp_15036866_1024.jpg":"805x1024","pp_15036866_640.jpg":"503x640","pp_15036866_480.jpg":"377x480","pp_15036866_340.jpg":"267x340","pp_15036866_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1553","k_15036868_1280.jpg":"1280x1280","k_15036868_1024.jpg":"1024x1024","k_15036868_640.jpg":"640x640","k_15036868_480.jpg":"480x480","k_15036868_340.jpg":"340x340","k_15036868_220.jpg":"220x220","o_15036868_1280.jpg":"1280x1035","o_15036868_1024.jpg":"1024x828","o_15036868_640.jpg":"640x517","o_15036868_480.jpg":"480x388","o_15036868_340.jpg":"340x275","o_15036868_220.jpg":"220x177","h_15036868_1280.jpg":"1280x854","h_15036868_1024.jpg":"1024x683","h_15036868_640.jpg":"640x427","h_15036868_480.jpg":"480x320","h_15036868_340.jpg":"340x227","h_15036868_220.jpg":"220x147","pp_15036868_1280.jpg":"1006x1280","pp_15036868_1024.jpg":"805x1024","pp_15036868_640.jpg":"503x640","pp_15036868_480.jpg":"377x480","pp_15036868_340.jpg":"267x340","pp_15036868_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1479","k_15036870_1280.jpg":"1280x1280","k_15036870_1024.jpg":"1024x1024","k_15036870_640.jpg":"640x640","k_15036870_480.jpg":"480x480","k_15036870_340.jpg":"340x340","k_15036870_220.jpg":"220x220","o_15036870_1280.jpg":"1280x986","o_15036870_1024.jpg":"1024x788","o_15036870_640.jpg":"640x493","o_15036870_480.jpg":"480x369","o_15036870_340.jpg":"340x261","o_15036870_220.jpg":"220x169","h_15036870_1280.jpg":"1280x854","h_15036870_1024.jpg":"1024x683","h_15036870_640.jpg":"640x427","h_15036870_480.jpg":"480x320","h_15036870_340.jpg":"340x227","h_15036870_220.jpg":"220x147","pp_15036870_1280.jpg":"1006x1280","pp_15036870_1024.jpg":"805x1024","pp_15036870_640.jpg":"503x640","pp_15036870_480.jpg":"377x480","pp_15036870_340.jpg":"267x340","pp_15036870_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7901049 Threads: 1 Questions: 1648858475 Slow queries: 4901061 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111730304 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/u-splitu-bih-se-druzila-s-vampiricom-oljom-ali-jela-joj-ne-bih-probala-nikita-je-ostala-bliska-s-kasandrom-otkriva-nam-recept-za-najbolji-rucak-1052047 [printLink] => /scena/showbiz/u-splitu-bih-se-druzila-s-vampiricom-oljom-ali-jela-joj-ne-bih-probala-nikita-je-ostala-bliska-s-kasandrom-otkriva-nam-recept-za-najbolji-rucak-1052047?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 190294 [name] => nikita [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nikita [link] => /tag/nikita ) [1] => stdClass Object ( [id] => 468106 [name] => večera za 5 [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vecera-za-5 [link] => /tag/vecera-za-5 ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => ‘U Splitu bih se družila s vampiricom Oljom, ali jela joj ne bih probala!‘: Nikita je ostala bliska s Kasandrom, otkriva nam recept za najbolji ručak [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3166 [name] => Marijana Klarić [username] => marijana-klari [email] => marijana-klari@sd.hr [password] => $2y$10$cEy3SarMmT9ZCMFni1Z8vOpK6K2PYYlXYI30QrQLxCeLS/f6IXVqG [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marijana-klaric-3166 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1684 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/f7740f5e7f685a1d01afdb326c18229e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/19/15036864.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Arhiva/Cropix [mainImageDesc] => 'Dance 90-tih je bio moj najljepši životni glazbeni period' [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/19/15036864.jpg [title] => 'Dance 90-tih je bio moj najljepši životni glazbeni period' Arhiva/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/19/15036856.jpg [title] => U društvu Vlade Kalembera 2001. godine Arhiva/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/19/15036872.jpg [title] => Na Zagrebfestu 2000. godine Davor Pongračić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/19/15036874.jpg [title] => U mjuziklu ”Isus Krist Superstar” s Giulianom Dražen Kokorić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/19/15036876.jpg [title] => Kuhanje u ”Večeri za 5” RTL ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/19/15036878.jpg [title] => Opera u ”Večeri za 5” RTL ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/19/15036880.jpg [title] => RTL ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/19/15036866.jpg [title] => Čitanje iz tarota RTL ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/19/15036868.jpg [title] => ”Kraljica noći show” Željko Šop/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/19/15036870.jpg [title] => ”Kraljica noći show”: na sceni s Ervinom Baučićem Željko Šop/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ovotjedna RTL-ova "Večera za 5 na selu" odvija se u Rijeci, natjecatelji su vegani ili vegetarijanci i redom su zanimljive osobe, prilično osebujni karakteri.

Među njima je i Nikolina Ivošević, u 90-ima proslavljena kao pjevačica i glumica umjetničkog imena Nikita.

Nikita je u dance dekadi zaista žarila i palila hrvatskom scenom. Osim po sjajnom vokalu, bila je prepoznatljiva po otkačenom stylingu, a uspješna je bila i na kazališnim daskama.

No pored pjevanja i glume, Nikita je u međuvremenu njegovala i razvijala i druge talente. Jedan od njih je i kulinarstvo, stoga se i prijavila u "Večeru za 5". Saznali smo i da je spretna s tarotom, a zanima je i iscjeliteljstvo. I više no dovoljno razloga da bi se zanimljivu Riječanku štošta pitalo.

Kako biste sebe danas, u 51. godini života, predstavili?

- Nije me još nitko pitao ovakvo pitanje, zanimljivo pitanje. Ja danas sebe vidim kao zrelu ženu, prvenstveno majku, koja se brine o djetetu, dakle odgovornu, nema bježanja, sve karte su otvorene.

Sve igrice i ratove smo odavno prošli, tko hoće neka se bavi time, nisam više taj tip. Topla sam, vesele naravi i veliki komedijaš.

Što su vaše najveće preokupacije, kako izgleda vaša svakodnevica?

- Uglavnom je obilježava spremanje sina za školu, jer tri puta tjedno idemo u Glazbenu školu Lovran. Kuhanje ručka, pa čisti, peri, pa malo oko roditelja, a imamo i kućnog ljubimca Cezara Salvatiusa, treba i njega šetati. U slobodno vrijeme se družim s prijateljima.  

Devedesetih ste bili izuzetno aktivni kao glazbenica, te kao kazališna glumica u mjuziklima u "Komediji“, što se dogodilo kasnije?

- U kazalištu sam bila aktivna skroz do 2011. godine, igrali smo tada mjuzikl "Skidajte se do kraja", a što se dogodilo...  jednostavno se prekinula suradnja!

---

image
U mjuziklu "Isus Krist Superstar" s Giulianom
Dražen Kokorić/Cropix
---


A onda sam u 2018. i 2019. igrala u Zagrebačkom Kabaretu by Miro Ungar, s kolegom Bojanom Jambrošićem isječak iz filma "Tko pjeva, zlo ne misli", te izvodila Verdijevu opernu ariju "Sempre libera" u modernijem aranžmanu.

Što se tiče moje glazbene karijere, ona nije stala, radila sam intenzivno skroz do 2005. godine, gostovala u emisijima, snimala spotove, nastupala, gostovala po festivalima.

Godina 2006. bila je značajna zbog rođenja sina Antonija, ali i zbog mog prvog izdanja za svjetsko tržište, snimila sam online album za australsku diskografsku kuću Blue Pie Records. Album se zove "The best of Nikita from Croatia".

No kako sam rodila, nisam se mogla posvetiti karijeri na isti način kao nekad. S Roxy, kolegom iz devedesetih, snimila sam dva dueta, a kasnije i spotove. Onda sam počela svoj projekt "Kraljica noći show."

---

---


Tu sam pjevala kabaret, mjuzikle i operne arije. Nakon toga sam malo stala jer sam, iskreno, izgubila nadu u ljude, u pjesmu, u sve...

---

image
"Kraljica noći show"
Željko Šop/Cropix
---


Što vas je vratilo glazbi, 2018. ste izdali "povratnički" album?

- Izdala sam albume Ratnica ljubavi, The Path of Love i Only You preko internet distribucije. Javio mi se i kolega Ray Karl Hall alias KinetiKindred iz Australije, snimili smo dva dueta, trenutno radimo na drugom spotu za pjesmu "Lies". Inače, uredno svake godine prijavim pjesmu za Porin, ali nikako da uleti pjesma, tako da mogli ste me i tamo vidjeti prije korone.

Jeste li u zadnja dva desetljeća radili možda neki drugi posao od onoga kroz kojeg vas publika percipira?

- Nikad ništa drugo nisam radila.

Što se događalo u vašem privatnom životu?

- Sama sam već preko osam  godina i, iskreno, najbolje se tek sad osjećam.

Čitam da se bavite tarotom i iscjeljiteljstvom, radite li to profesionalno,  u smislu da time zarađujete za život?

Ne bavim se profesionalno time, više kao hobi.

Kad se probudio taj interes? Ili je bio prisutan i ranije, samo što je bio vaša osobna stvar?

- Još u mlađim danima sam se igrala kartama, grahom i dobro mi je išlo, ali kad sam otkrila tarot karte, tako divno ocrtane, naprosto čitaš događaje sa svake karte, ja sam se zaljubila...

Jeste li pratili "Večeru za 5“ u splitskom tjednu, kad je medijski najeksponiranija natjecateljica bila splitska dizajnerica, samozvana "vampirica“ Olja Mihovilović Einfalt? Kako vas se dojmila?

- Olja mi je bila jako zanimljiva, ali ne jedem meso i poštujem životinje, pa mi je njena večera bila negledljiva. No odličan mi je bio ples s njenim robom. Sve u svemu, jedna otkačena umjetnička duša!

Dojmom vas dvije imate nešto zajedničko, točno bi vas mogla zamisliti u njezinim kreacijama, sviđaju li vam se?

- Upravo tako sam i ja pomislila kad sam je vidjela, imamo dosta sličan ukus u odijevanju, da živim u Splitu, sigurno bi se družile!

Na vašem Facebook profilu objavljujete kao Nikita Ivošević i Nikita Welch. Možete li to objasniti?

- Htjela sam odvojiti pjevanje od glume, s obzirom da su mi ime Nikita Welch dali neki agenti za poznate glumce iz Los Angelesa i otvorili mi imbd stranicu. Tako da izgleda sam neka faca tamo, haha!

Kad biste mogli vratiti vrijeme, biste li išta promijenili u vašoj karijeri?

- Kad čovjek stane i razmisli, ne bih ništa promijenila, neka bude tako kako je.

Kakva su vaša sjećanja na dance 90-te, radosna ili je bilo razočarenja?

- Dance 90-tih je bio moj najljepši životni glazbeni period, ovisila sam samo o vlastitim odlukama, puno sam nastupala, publika je bila pristupačnija, putovala sam stalno... Bilo je svega, i radosti i razočarenja, ali nisam stala.

---

---

Jeste li ostali u kontaktu s kim s "cro dance scene"? Čujete li se s glavnim protagonistima, Sennom M, Ellom, Ivanom Banfić, znate li gdje je Kasandra? Vas dvije ste bile definitivno najosebujnija ženska lica te glazbene epohe.

- Sa Sennom M sam bila jako dobra, a ostala sam u kontaktu sa Papagenom i Kasandrom. Ona i ja smo naprosto zračile toplinom i bile smo srčanije i emotivnije od ostalih, a još kad nadodamo glasovne mogućnosti - to je bilo to.

---

---


Gdje je Papageno, s kojim ste snimili neke od vaših najvećih hitova, poput "Papagena" i "Kapučina u Kninu"? Danas ti spotovi izgledaju kao da su na steroidima. Biste li danas mogli izvoditi istu glazbu ili bi vaš glazbeni odabir bio potpuno drugačiji?

- Pa ja i dalje izvodim te pjesme, baš sam imala divni koncert u Tunelu u Rijeci i bilo je ludo... Eh, da nije te korone, trebala sam imati veliki koncert u Zagrebu u Boogalo klubu. 

Sjećamo se i pjesme "Telefon", koja je bila zapravo pravi funk...

Pjesma "Telefon" je stvarno bila posebna, pop dance više, ne izvodim je baš na koncertima, znam je poslušati u miru ponekad.

---

---

Ivana Banfić je objavila biografiju, podijelila je s javnošću sjećanja na te, jednima preuzbudljive, drugima prestrašne glazbene godine, jeste li kad pomislili napraviti nešto slično?

- Definitivno ću napraviti svoju verziju, razmišljala sam da sve povežem s novinskim intervjuima kojih imam jako puno, oko četiri velike kutije iz tog vremena.

Koji su vam bili motivi za prijavu u "Večeru za 5“' Ljubav prema kuhanju, medijska promocija, ili možda oboje pomalo?

- Upravo tako, emisija "Večera za 5 na selu" mi se sviđa jer se družiš s nekim novim ljudima, promoviraš veganstvo u ime životinja i promoviram sebe kao umjetnicu.

Kako biste opisali sebe kao kuharicu, što najradije spremate? Veganka ste, biste li s našim čitateljima podijelili neki vaš omiljeni recept, ideju za ručak, koji bi recimo mogli sutra skuhati?

- Snalažljiva sam kao kuharica, izmišljam jela na licu mjesta. Ručak, evo recimo juhica od povrća s malo karfiola, 1 mrkvica, list kelja, pola paradajza, malo živog peršina, korijen celera, sve izrezati na sitno i baciti da se kuha, čim provrije skinuti s vatre.

Uz to bih predložila narezati tikvice, umočiti ih u smjesu napravljenu od brašna, zobenog mlijeka i začina, crvene paprike, papra, soli, dalmatinske mješavine, pa ispeći dok se zarumeni.

Uz tikvice možemo servirati pomfrit i eto ručka bez ugrožavanja životinja. S vegetarijanskom prehranom se zaista osjećate bolje kao čovjek i puno poletnije.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Arhiva/Cropix Arhiva/Cropix Davor Pongračić/Cropix Dražen Kokorić/Cropix RTL RTL RTL RTL Željko Šop/Cropix Željko Šop/Cropix
Arhiva/Cropix
'Dance 90-tih je bio moj najljepši životni glazbeni period'
Arhiva/Cropix
U društvu Vlade Kalembera 2001. godine
Davor Pongračić/Cropix
Na Zagrebfestu 2000. godine
Dražen Kokorić/Cropix
U mjuziklu ”Isus Krist Superstar” s Giulianom
RTL
Kuhanje u ”Večeri za 5”
RTL
Opera u ”Večeri za 5”
RTL
RTL
Čitanje iz tarota
Željko Šop/Cropix
”Kraljica noći show”
Željko Šop/Cropix
”Kraljica noći show”: na sceni s Ervinom Baučićem
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/u-splitu-bih-se-druzila-s-vampiricom-oljom-ali-jela-joj-ne-bih-probala-nikita-je-ostala-bliska-s-kasandrom-otkriva-nam-recept-za-najbolji-rucak-1052047 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1b6946c1cb6c4a8548e764e4d4ea7b4a89655ada [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%E2%80%98U+Splitu+bih+se+dru%C5%BEila+s+vampiricom+Oljom%2C+ali+jela+joj+ne+bih+probala%21%E2%80%98%3A+Nikita+je+ostala+bliska+s+Kasandrom%2C+otkriva+nam+recept+za+najbolji+ru%C4%8Dak&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fu-splitu-bih-se-druzila-s-vampiricom-oljom-ali-jela-joj-ne-bih-probala-nikita-je-ostala-bliska-s-kasandrom-otkriva-nam-recept-za-najbolji-rucak-1052047 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fu-splitu-bih-se-druzila-s-vampiricom-oljom-ali-jela-joj-ne-bih-probala-nikita-je-ostala-bliska-s-kasandrom-otkriva-nam-recept-za-najbolji-rucak-1052047 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"INTRIGANTNO LICE"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"78","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizINTRIGANTNO LICE

‘U Splitu bih se družila s vampiricom Oljom, ali jela joj ne bih probala!‘: Nikita je ostala bliska s Kasandrom, otkriva nam recept za najbolji ručak

20. listopada 2020. - 14:25

Ovotjedna RTL-ova "Večera za 5 na selu" odvija se u Rijeci, natjecatelji su vegani ili vegetarijanci i redom su zanimljive osobe, prilično osebujni karakteri.

Među njima je i Nikolina Ivošević, u 90-ima proslavljena kao pjevačica i glumica umjetničkog imena Nikita.

Nikita je u dance dekadi zaista žarila i palila hrvatskom scenom. Osim po sjajnom vokalu, bila je prepoznatljiva po otkačenom stylingu, a uspješna je bila i na kazališnim daskama.

No pored pjevanja i glume, Nikita je u međuvremenu njegovala i razvijala i druge talente. Jedan od njih je i kulinarstvo, stoga se i prijavila u "Večeru za 5". Saznali smo i da je spretna s tarotom, a zanima je i iscjeliteljstvo. I više no dovoljno razloga da bi se zanimljivu Riječanku štošta pitalo.

Kako biste sebe danas, u 51....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 20:34