StoryEditorOCM
Showbizjezivi detalji

U dokumentima iz slučaja Epstein spominje se i Miss Jugoslavije: ‘Bila je u njegovoj kući‘

Piše MOZAIK SD
9. siječnja 2024. - 08:42

Objavljena je treća runda dokumenata iz tužbe povezane s Jeffreyjem Epsteinom, osuđenim pedofilom koji je umro u zatvoru prije nego što se mogao suočiti s optužbama za trgovinu ljudima u seksualne svrhe.

Objava je uslijedila nakon što su stotine stranica dokumenata već objavljene u dva navrata, a očekuje ih se još, prenosi Jutarnji list.

Stotine stranica sudskih spisa uključuju brojna imena žrtava, prijatelja i suradnika Jeffreyja Epsteina i njegove suradnice Ghislaine Maxwell. No, kada je riječ o lancu trgovine ljudima i podvođenju mladih djevojaka za seksualne zabave, u dokumentima se spominje i - Jugoslavija, točnije neimenovana Miss Jugoslavije.

Odgovarajući na pitanja istražitelja o tome tko je sve boravio na Epsteinovu imanju u Palm Beachu u Floridi, Juan P. Alessi koji je bio zaposlen kod Epsteina od siječnja 1991. do prosinca 2002., rekao je: "Naveo sam princa Andrewa, Sarah Ferguson, Miss Jugoslavije, Miss Njemačke, Alana Dershowitza, tajnika princeze Diane s djecom, gospodina Trumpa, gospodina Roberta Kennedyja mlađeg i nekoliko dobitnika Nobelove nagrade."

Međutim, strancima je pojam Jugoslavije poprilično širok, pa se iz nekih svjedočenja može zaključiti i da su svjedoci pod Jugoslaviju stavljali i Češku ili Slovačku.

Primjerice, Epsteinovu djevojku Nadiju Marcinko smatrali su Jugoslavenkom, iako je Slovakinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 02:23