StoryEditorOCM
Showbiznakon upale pluća

U 82. godini preminuo omiljeni profesor iz ‘Harryja Pottera‘, tužnu vijest objavila obitelj

Piše SCENA SD
28. rujna 2023. - 21:41

‘Shrvani smo što moramo objaviti gubitak Sir Michaela Gambona‘, javili su obožavateljima članovi obitelji legendarnog glumca, koji je najpoznatiji po ulozi Albusa Dumbledorea u filmovima o Harryju Potteru. Supruga Anne Gambon i sin Fergus potvrdili su tužne vijesti i pojasnili kako je Michael preminuo u bolnici. 

‘Voljeni suprug i otac preminuo je u bolnici nakon upale pluća, dok su njegova supruga i sin bili uz njegov krevet. Imao je 82 godine. Molimo vas da poštujete našu privatnost u ovom bolnom trenutku i zahvaljujemo vam na porukama podrške i ljubavi‘, objavili su u priopćenju.

Glumac je imao 60 godina dugu karijeru, a prvu ulogu igrao je 1962. u Irskoj. Nije dugo vremena prošlo i pridružio se Nacionalnom kazalištu u Londonu. Na pozornicama su ga gledali diljem Ujedinjenog Kraljevstva, ali i u Njemačkoj i New Yorku.  

Ipak, Harry Potter mu je obilježio život.Osvojio je četiri BAFTA-e, tri Olivier nagrade i dvije nagrada Ceha glumaca. 

‘Dumbledore naš, počivaj u miru‘, ‘Ne mogu vjerovati, koja ružna vijest‘, pisali su pratitelji. Glumio je detektiva Julesa Maigreta u seriji ‘Maigret‘, a poznat je i po ulozi u seriji ‘The Singing Detective‘. Glumio je i u filmovima kao što su ‘Gosford Park‘ te filmovi o Paddingtonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 21:51