stdClass Object ( [id] => 1227270 [title] => Trener Edo o Splićanima u ‘Životu na vagi‘, od sutra se s kilogramima bori njih dvoje: Oni su jedinstveni, izravni, nema uljepšavanja! Čine se tvrdi, a topli su. Respektiram [alias] => trener-edo-o-splicanima-u-zivotu-na-vagi-od-sutra-se-s-kilogramima-bori-njih-dvoje-oni-su-jedinstveni-izravni-nema-uljepsavanja-cine-se-tvrdi-a-topli-su-respektiram [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Sutra u 21.15 sati na RTL-u započinje iščekivana, šesta sezona serijala "Život na vagi". Ovaj popularni show osvojio je srca publike diljem Hrvatske svojim inspirativnim sadržajem, koji svima dokazuje onu: Sve se može kad se hoće.  

Šesta i, kako se saznaje, "najekstremnija" sezona "Života na vagi", svojih će 16 natjecatelja u Gorskom kotaru podvrgnuti rigoroznim izazovima.

Podršku i motivaciju natjecateljima će u turbulentnoj borbi s viškom kilograma pružati treneri Edin Mehmedović i Maja Ćustić.

Tim smo povodom razgovarali s kineziologom i fitness trenerom, popularnim Edom, evo što kaže...  

"Ptičica nam je šapnula" kako su čak dva natjecatelja ove sezone iz Splita. Osjeti li se "splitski dišpet" u njihovom pristupu?  

- Moje iskustvo s našom ekipom s juga je uvijek bilo posebno, a u toj skupini Splićani i Splićanke imaju jedinstvenu ulogu. Njihov mentalitet je uistinu zanimljiv, i bez obzira na problem s pretilosti, zbog kojeg svi dolaze u "Život na vagi", najviše me dojmi izravnost koja ih krasi.

Nema potrebe za uljepšavanjem ili okolišanjem, cijene iskrenost i konkretnost. Takav odnos i ja najviše respektiram. Ponekad se čine kao tvrdokošci, skrivajući emocije, ali kad malo zagrebeš ispod te tvrde vanjštine, osjeti se itekako toplina.    

Pretilost je epidemija modernog doba, koja se među mladima i starima širi u sve većem postotku. Koji je, prema vašem iskustvu, najčešći okidač koji ljude vodi prejedanju i nakupljanju viška kilograma?  

- Da, trenutno vlada prava epidemija pretilosti među mlađom populacijom i to je zbilja zabrinjavajuće. Bojim se da je prekomjerna tjelesna težina gotovo uvijek u korelaciji s emotivnim disbalansom, a ovaj užurbani način života te nedostatak odnosa, bliskosti i prekomjerno korištenje društvenih mreža nam ne ide u prilog.

Jako se teško izvući iz tog začaranog kruga, pa je jedan oštar rez i drastična promjena životnih navika itekako poželjna. Zato se mnogi odluče na prijavu u naš show.    

Podvrgnuti se strogoj prehrani i novom životnom ritmu, koji iziskuje puno discipline, definitivno nije laka odluka. U kojem trenutku se osoba zaista odluči posvetiti ovoj teškoj borbi s kilogramima?  

- Pretpostavljam da mislite na naše kandidate i njihov ulazak u kuću te početak izolacije? Njihove prve dane ja, od milja, zovem medeni mjesec, jer se sve čini tako idilično. Uglavnom su svi puni pozitivne energije i volje.

Do prvog vaganja, kad se ocjenjuje njihov napredak i rezultat rada. Tad počinje prava tranzicija iz starog života i stvarno poimanje onoga što je pred njima. Teška i mukotrpna borba za opstankom, koja je uvjetovana isključivo maksimalnim angažmanom i upijanjem svega što im stručni tim savjetuje, te instantnom primjenom.  

---

image
Privatni album
---


S obzirom na činjenicu da svi natjecatelji showa "Život na vagi" iz korijena trebaju promijeniti svoje dugogodišnje navike i životni stil, kojoj metodi se okrećete kako biste ih motivirali i izbacili iz zone komfora u trenutcima kada su blizu odustajanju?  

- Iskrenim i poštenim odnosom. Ne okolišam, ne uljepšavam, ne filozofiram nego sam spreman zajedno s njima zavrnuti rukave i prionuti na posao.

Širom otvorenih ruku nudim svoje iskustvo i znanje svakome tko ga želi iskoristiti i sebe kao prijatelja da ih podržim na tom trnovitom putu.

Svaki kandidat traži drugačiji pristup, nekome više odgovara vojnička stega, koja kod nekog drugog neće proći jer mu treba podrška, utjeha ili neka ohrabrujuća riječ. Treba ih osluškivati, konstantno.    

Kako ste otkrili svoju ljubav prema fitnessu?  

- To je duga priča, ne znam imate li dovoljno prostora (smijeh)... Nekako sam se spletom romantičnih okolnosti, kao student četvrte godine Kineziološkog fakulteta, počeo raditi u jednom zagrebačkom wellness centru. Još kao klinac sam počeo odlaziti u teretanu u svrhu kondicijske pripreme dok sam se aktivno bavio rukometom, a na faksu je to postalo poprilično ozbiljno, jer se moj dobri prijatelj Igor vrlo pobožno bavio bodybuildingom.

Pa sam uz njega nekako i ja zaronio u taj svijet.

Tek dolaskom na novo radno mjesto u jedan veliki zagrebački fitness centar započinje moje profesionalno usavršavanje i ozbiljnija karijera. Sve je zapravo promijenio TRX. Rekvizit i sustav koji je u potpunosti promijenio moj pogled na fitness industriju.

Vrlo brzo sam postao master trener za TRX, započeo provoditi edukacije u Hrvatskoj i regiji te uvidio kako je moj studentski posao zapravo moj životni poziv.    

---

image
Privatni album
---

Uz snimanje emisije, posao osobnog trenera i obiteljskog života, jasno je da imate poprilično pun raspored. Kada uspijete odvojiti vrijeme za vlastiti trening? Što biste savjetovali svima onima koji žele trenirati, ali nemaju vremena?  

- Sve je stvar prioriteta. Tjelesna aktivnost spada u osnovne ljudske potrebe, dizajnirani smo za kretanje, a ne sjedenje i mirovanje. Ja osobno, ako se dogodi da par dana ne odradim trening, osjetim nemir i nelagodu koju moram hitno riješiti.

Znam da se mnogi muče s konstantom, jer je životni ritam postao strašno ubrzan, ali takvima poručujem da samo bace pogled na svoje mobilne uređaje i njihovo prosječno dnevno korištenje. Pa neka mi onda kažu kako nemaju vremena za trening.    

Otac ste prekrasnih triju djevojčica: Linde, Lorene i najmlađe Arijane. Koliko vas je uloga roditelja promijenila i trenirate li s vašim curicama?  

- Biti tata moja je najvažnija i najljepša uloga u životu, zbog koje se osjećam nevjerojatno blagoslovljen i zahvalan. Teško mi je uopće riječima opisati te emocije, ali znam da će me svaki roditelj koji ovo bude čitao u potpunosti razumjeti.

Kao kineziolog i pasionirani sportaš, velika mi je želja da kćeri budu tjelesno aktivne, ali nemam nikakva posebna očekivanja od njih u smislu sportskih uspjeha. To je njihov put i ako budu željele krenuti u tom smjeru ja ću ih svesrdno podržati u tome. Vjerujem kako ću svojim životnim stilom usaditi naviku redovite tjelesne aktivnosti.  

---

image
Privatni album
---

Sanja Žuljević, vaša nekadašnja kolegica iz serijala "Život na vagi" nedavno se iz Zagreba odselila u Split, a s tom odlukom je, kaže - presretna. Uspijevate li održati kontakt s obzirom na daljinu i obaveze koje vas okupiraju?  

 - Sanja se preporodila i potpuno ju razumijem, možda sam čak i malo ljubomoran. Sanjam u nekoj, ne tako dalekoj budućnosti, kako bar pola godine živim uz more. Možda jednom dođe neka zaslužena mirovina, pa supruga i ja svoju drugu mladost provedemo na otoku s malom barkom i maslinikom.

Sanja, kao i svi mi koji smo sudjelovali u "Životu na vagi" je zauvijek ‘‘obilježena‘‘ tim iskustvom te su nam sudbine na neki način isprepletene. Zato smo zauvijek u kontaktu jedni s drugima. 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"O SHOWU I \u017dIVOTU"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"6650"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => O SHOWU I ŽIVOTU 2 0 6650 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-09-25 19:51:32 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Rebeka Pastuović [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-09-25 20:59:47 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2022-09-25 20:58:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2433 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23475770.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23475082.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23475083.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23475084.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Edin Mehmedovi\u0107: Sanja se preporodila otkad \u017eivi u Splitu i potpuno ju razumijem, mo\u017eda sam \u010dak i malo ljubomoran. Sanjam u nekoj, ne tako dalekoj budu\u0107nosti, kako bar pola godine \u017eivim uz more<\/p>","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["47:40","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x900","hd_23475770_1920.jpg":"1920x1080","k_23475770_1280.jpg":"1280x1280","k_23475770_1024.jpg":"1024x1024","k_23475770_640.jpg":"640x640","k_23475770_480.jpg":"480x480","k_23475770_340.jpg":"340x340","k_23475770_220.jpg":"220x220","o_23475770_1280.jpg":"1280x960","o_23475770_1024.jpg":"1024x768","o_23475770_640.jpg":"640x480","o_23475770_480.jpg":"480x360","o_23475770_340.jpg":"340x255","o_23475770_220.jpg":"220x165","h_23475770_1280.jpg":"1280x854","h_23475770_1024.jpg":"1024x683","h_23475770_640.jpg":"640x427","h_23475770_480.jpg":"480x320","h_23475770_340.jpg":"340x227","h_23475770_220.jpg":"220x147","pp_23475770_1280.jpg":"1280x1628","pp_23475770_1024.jpg":"1024x1303","pp_23475770_640.jpg":"640x814","pp_23475770_480.jpg":"480x611","pp_23475770_340.jpg":"340x432","pp_23475770_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1920","hd_23475082_1920.jpg":"1920x1080","k_23475082_1280.jpg":"1280x1280","k_23475082_1024.jpg":"1024x1024","k_23475082_640.jpg":"640x640","k_23475082_480.jpg":"480x480","k_23475082_340.jpg":"340x340","k_23475082_220.jpg":"220x220","o_23475082_1280.jpg":"1280x1280","o_23475082_1024.jpg":"1024x1024","o_23475082_640.jpg":"640x640","o_23475082_480.jpg":"480x480","o_23475082_340.jpg":"340x340","o_23475082_220.jpg":"220x220","h_23475082_1280.jpg":"1280x854","h_23475082_1024.jpg":"1024x683","h_23475082_640.jpg":"640x427","h_23475082_480.jpg":"480x320","h_23475082_340.jpg":"340x227","h_23475082_220.jpg":"220x147","pp_23475082_1280.jpg":"1280x1628","pp_23475082_1024.jpg":"1024x1303","pp_23475082_640.jpg":"640x814","pp_23475082_480.jpg":"480x611","pp_23475082_340.jpg":"340x432","pp_23475082_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1536x2048","hd_23475083_1920.jpg":"1920x1080","k_23475083_1280.jpg":"1280x1280","k_23475083_1024.jpg":"1024x1024","k_23475083_640.jpg":"640x640","k_23475083_480.jpg":"480x480","k_23475083_340.jpg":"340x340","k_23475083_220.jpg":"220x220","o_23475083_1280.jpg":"1280x1706","o_23475083_1024.jpg":"1024x1365","o_23475083_640.jpg":"640x853","o_23475083_480.jpg":"480x640","o_23475083_340.jpg":"340x453","o_23475083_220.jpg":"220x293","h_23475083_1280.jpg":"1280x854","h_23475083_1024.jpg":"1024x683","h_23475083_640.jpg":"640x427","h_23475083_480.jpg":"480x320","h_23475083_340.jpg":"340x227","h_23475083_220.jpg":"220x147","pp_23475083_1280.jpg":"1280x1628","pp_23475083_1024.jpg":"1024x1303","pp_23475083_640.jpg":"640x814","pp_23475083_480.jpg":"480x611","pp_23475083_340.jpg":"340x432","pp_23475083_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1536x2048","hd_23475084_1920.jpg":"1920x1080","k_23475084_1280.jpg":"1280x1280","k_23475084_1024.jpg":"1024x1024","k_23475084_640.jpg":"640x640","k_23475084_480.jpg":"480x480","k_23475084_340.jpg":"340x340","k_23475084_220.jpg":"220x220","o_23475084_1280.jpg":"1280x1706","o_23475084_1024.jpg":"1024x1365","o_23475084_640.jpg":"640x853","o_23475084_480.jpg":"480x640","o_23475084_340.jpg":"340x453","o_23475084_220.jpg":"220x293","h_23475084_1280.jpg":"1280x854","h_23475084_1024.jpg":"1024x683","h_23475084_640.jpg":"640x427","h_23475084_480.jpg":"480x320","h_23475084_340.jpg":"340x227","h_23475084_220.jpg":"220x147","pp_23475084_1280.jpg":"1280x1628","pp_23475084_1024.jpg":"1024x1303","pp_23475084_640.jpg":"640x814","pp_23475084_480.jpg":"480x611","pp_23475084_340.jpg":"340x432","pp_23475084_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15322943 Threads: 4 Questions: 3182727508 Slow queries: 7141275 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235629962 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/trener-edo-o-splicanima-u-zivotu-na-vagi-od-sutra-se-s-kilogramima-bori-njih-dvoje-oni-su-jedinstveni-izravni-nema-uljepsavanja-cine-se-tvrdi-a-topli-su-respektiram-1227270 [printLink] => /scena/showbiz/trener-edo-o-splicanima-u-zivotu-na-vagi-od-sutra-se-s-kilogramima-bori-njih-dvoje-oni-su-jedinstveni-izravni-nema-uljepsavanja-cine-se-tvrdi-a-topli-su-respektiram-1227270?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 508204 [name] => edin mehmedović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => edin-mehmedovic [link] => /tag/edin-mehmedovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 679474 [name] => Život na vagi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zivot-na-vagi [link] => /tag/zivot-na-vagi ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Trener Edo o Splićanima u ‘Životu na vagi‘, od sutra se s kilogramima bori njih dvoje: Oni su jedinstveni, izravni, nema uljepšavanja! Čine se tvrdi, a topli su. Respektiram [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-17-33-18-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23475770.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Privatni album [mainImageDesc] =>

Edin Mehmedović: Sanja se preporodila otkad živi u Splitu i potpuno ju razumijem, možda sam čak i malo ljubomoran. Sanjam u nekoj, ne tako dalekoj budućnosti, kako bar pola godine živim uz more

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23475770.jpg [title] =>

Edin Mehmedović: Sanja se preporodila otkad živi u Splitu i potpuno ju razumijem, možda sam čak i malo ljubomoran. Sanjam u nekoj, ne tako dalekoj budućnosti, kako bar pola godine živim uz more

Privatni album ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23475082.jpg [title] => Privatni album ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23475083.jpg [title] => Privatni album ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23475084.jpg [title] => Privatni album ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Sutra u 21.15 sati na RTL-u započinje iščekivana, šesta sezona serijala "Život na vagi". Ovaj popularni show osvojio je srca publike diljem Hrvatske svojim inspirativnim sadržajem, koji svima dokazuje onu: Sve se može kad se hoće.  

Šesta i, kako se saznaje, "najekstremnija" sezona "Života na vagi", svojih će 16 natjecatelja u Gorskom kotaru podvrgnuti rigoroznim izazovima.

Podršku i motivaciju natjecateljima će u turbulentnoj borbi s viškom kilograma pružati treneri Edin Mehmedović i Maja Ćustić.

Tim smo povodom razgovarali s kineziologom i fitness trenerom, popularnim Edom, evo što kaže...  

"Ptičica nam je šapnula" kako su čak dva natjecatelja ove sezone iz Splita. Osjeti li se "splitski dišpet" u njihovom pristupu?  

- Moje iskustvo s našom ekipom s juga je uvijek bilo posebno, a u toj skupini Splićani i Splićanke imaju jedinstvenu ulogu. Njihov mentalitet je uistinu zanimljiv, i bez obzira na problem s pretilosti, zbog kojeg svi dolaze u "Život na vagi", najviše me dojmi izravnost koja ih krasi.

Nema potrebe za uljepšavanjem ili okolišanjem, cijene iskrenost i konkretnost. Takav odnos i ja najviše respektiram. Ponekad se čine kao tvrdokošci, skrivajući emocije, ali kad malo zagrebeš ispod te tvrde vanjštine, osjeti se itekako toplina.    

Pretilost je epidemija modernog doba, koja se među mladima i starima širi u sve većem postotku. Koji je, prema vašem iskustvu, najčešći okidač koji ljude vodi prejedanju i nakupljanju viška kilograma?  

- Da, trenutno vlada prava epidemija pretilosti među mlađom populacijom i to je zbilja zabrinjavajuće. Bojim se da je prekomjerna tjelesna težina gotovo uvijek u korelaciji s emotivnim disbalansom, a ovaj užurbani način života te nedostatak odnosa, bliskosti i prekomjerno korištenje društvenih mreža nam ne ide u prilog.

Jako se teško izvući iz tog začaranog kruga, pa je jedan oštar rez i drastična promjena životnih navika itekako poželjna. Zato se mnogi odluče na prijavu u naš show.    

Podvrgnuti se strogoj prehrani i novom životnom ritmu, koji iziskuje puno discipline, definitivno nije laka odluka. U kojem trenutku se osoba zaista odluči posvetiti ovoj teškoj borbi s kilogramima?  

- Pretpostavljam da mislite na naše kandidate i njihov ulazak u kuću te početak izolacije? Njihove prve dane ja, od milja, zovem medeni mjesec, jer se sve čini tako idilično. Uglavnom su svi puni pozitivne energije i volje.

Do prvog vaganja, kad se ocjenjuje njihov napredak i rezultat rada. Tad počinje prava tranzicija iz starog života i stvarno poimanje onoga što je pred njima. Teška i mukotrpna borba za opstankom, koja je uvjetovana isključivo maksimalnim angažmanom i upijanjem svega što im stručni tim savjetuje, te instantnom primjenom.  

---

image
Privatni album
---


S obzirom na činjenicu da svi natjecatelji showa "Život na vagi" iz korijena trebaju promijeniti svoje dugogodišnje navike i životni stil, kojoj metodi se okrećete kako biste ih motivirali i izbacili iz zone komfora u trenutcima kada su blizu odustajanju?  

- Iskrenim i poštenim odnosom. Ne okolišam, ne uljepšavam, ne filozofiram nego sam spreman zajedno s njima zavrnuti rukave i prionuti na posao.

Širom otvorenih ruku nudim svoje iskustvo i znanje svakome tko ga želi iskoristiti i sebe kao prijatelja da ih podržim na tom trnovitom putu.

Svaki kandidat traži drugačiji pristup, nekome više odgovara vojnička stega, koja kod nekog drugog neće proći jer mu treba podrška, utjeha ili neka ohrabrujuća riječ. Treba ih osluškivati, konstantno.    

Kako ste otkrili svoju ljubav prema fitnessu?  

- To je duga priča, ne znam imate li dovoljno prostora (smijeh)... Nekako sam se spletom romantičnih okolnosti, kao student četvrte godine Kineziološkog fakulteta, počeo raditi u jednom zagrebačkom wellness centru. Još kao klinac sam počeo odlaziti u teretanu u svrhu kondicijske pripreme dok sam se aktivno bavio rukometom, a na faksu je to postalo poprilično ozbiljno, jer se moj dobri prijatelj Igor vrlo pobožno bavio bodybuildingom.

Pa sam uz njega nekako i ja zaronio u taj svijet.

Tek dolaskom na novo radno mjesto u jedan veliki zagrebački fitness centar započinje moje profesionalno usavršavanje i ozbiljnija karijera. Sve je zapravo promijenio TRX. Rekvizit i sustav koji je u potpunosti promijenio moj pogled na fitness industriju.

Vrlo brzo sam postao master trener za TRX, započeo provoditi edukacije u Hrvatskoj i regiji te uvidio kako je moj studentski posao zapravo moj životni poziv.    

---

image
Privatni album
---

Uz snimanje emisije, posao osobnog trenera i obiteljskog života, jasno je da imate poprilično pun raspored. Kada uspijete odvojiti vrijeme za vlastiti trening? Što biste savjetovali svima onima koji žele trenirati, ali nemaju vremena?  

- Sve je stvar prioriteta. Tjelesna aktivnost spada u osnovne ljudske potrebe, dizajnirani smo za kretanje, a ne sjedenje i mirovanje. Ja osobno, ako se dogodi da par dana ne odradim trening, osjetim nemir i nelagodu koju moram hitno riješiti.

Znam da se mnogi muče s konstantom, jer je životni ritam postao strašno ubrzan, ali takvima poručujem da samo bace pogled na svoje mobilne uređaje i njihovo prosječno dnevno korištenje. Pa neka mi onda kažu kako nemaju vremena za trening.    

Otac ste prekrasnih triju djevojčica: Linde, Lorene i najmlađe Arijane. Koliko vas je uloga roditelja promijenila i trenirate li s vašim curicama?  

- Biti tata moja je najvažnija i najljepša uloga u životu, zbog koje se osjećam nevjerojatno blagoslovljen i zahvalan. Teško mi je uopće riječima opisati te emocije, ali znam da će me svaki roditelj koji ovo bude čitao u potpunosti razumjeti.

Kao kineziolog i pasionirani sportaš, velika mi je želja da kćeri budu tjelesno aktivne, ali nemam nikakva posebna očekivanja od njih u smislu sportskih uspjeha. To je njihov put i ako budu željele krenuti u tom smjeru ja ću ih svesrdno podržati u tome. Vjerujem kako ću svojim životnim stilom usaditi naviku redovite tjelesne aktivnosti.  

---

image
Privatni album
---

Sanja Žuljević, vaša nekadašnja kolegica iz serijala "Život na vagi" nedavno se iz Zagreba odselila u Split, a s tom odlukom je, kaže - presretna. Uspijevate li održati kontakt s obzirom na daljinu i obaveze koje vas okupiraju?  

 - Sanja se preporodila i potpuno ju razumijem, možda sam čak i malo ljubomoran. Sanjam u nekoj, ne tako dalekoj budućnosti, kako bar pola godine živim uz more. Možda jednom dođe neka zaslužena mirovina, pa supruga i ja svoju drugu mladost provedemo na otoku s malom barkom i maslinikom.

Sanja, kao i svi mi koji smo sudjelovali u "Životu na vagi" je zauvijek ‘‘obilježena‘‘ tim iskustvom te su nam sudbine na neki način isprepletene. Zato smo zauvijek u kontaktu jedni s drugima. 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album
Privatni album

Edin Mehmedović: Sanja se preporodila otkad živi u Splitu i potpuno ju razumijem, možda sam čak i malo ljubomoran. Sanjam u nekoj, ne tako dalekoj budućnosti, kako bar pola godine živim uz more

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/trener-edo-o-splicanima-u-zivotu-na-vagi-od-sutra-se-s-kilogramima-bori-njih-dvoje-oni-su-jedinstveni-izravni-nema-uljepsavanja-cine-se-tvrdi-a-topli-su-respektiram-1227270 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f963c6ab16c1eb5a91b8d1e0521aa7ed3e464c88 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Trener+Edo+o+Spli%C4%87anima+u+%E2%80%98%C5%BDivotu+na+vagi%E2%80%98%2C+od+sutra+se+s+kilogramima+bori+njih+dvoje%3A+Oni+su+jedinstveni%2C+izravni%2C+nema+uljep%C5%A1avanja%21+%C4%8Cine+se+tvrdi%2C+a+topli+su.+Respektiram&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Ftrener-edo-o-splicanima-u-zivotu-na-vagi-od-sutra-se-s-kilogramima-bori-njih-dvoje-oni-su-jedinstveni-izravni-nema-uljepsavanja-cine-se-tvrdi-a-topli-su-respektiram-1227270 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Ftrener-edo-o-splicanima-u-zivotu-na-vagi-od-sutra-se-s-kilogramima-bori-njih-dvoje-oni-su-jedinstveni-izravni-nema-uljepsavanja-cine-se-tvrdi-a-topli-su-respektiram-1227270 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"O SHOWU I \u017dIVOTU"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"6650"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizO SHOWU I ŽIVOTU

Trener Edo o Splićanima u ‘Životu na vagi‘, od sutra se s kilogramima bori njih dvoje: Oni su jedinstveni, izravni, nema uljepšavanja! Čine se tvrdi, a topli su. Respektiram

Piše Rebeka Pastuović
25. rujna 2022. - 22:58
Edin Mehmedović: Sanja se preporodila otkad živi u Splitu i potpuno ju razumijem, možda sam čak i malo ljubomoran. Sanjam u nekoj, ne tako dalekoj budućnosti, kako bar pola godine živim uz morePrivatni album

Sutra u 21.15 sati na RTL-u započinje iščekivana, šesta sezona serijala "Život na vagi". Ovaj popularni show osvojio je srca publike diljem Hrvatske svojim inspirativnim sadržajem, koji svima dokazuje onu: Sve se može kad se hoće.  

Šesta i, kako se saznaje, "najekstremnija" sezona "Života na vagi", svojih će 16 natjecatelja u Gorskom kotaru podvrgnuti rigoroznim izazovima.

Podršku i motivaciju natjecateljima će u turbulentnoj borbi s viškom kilograma pružati treneri Edin Mehmedović i Maja Ćustić.

Tim smo povodom razgovarali s kineziologom i fitness trenerom, popularnim Edom, evo što kaže...  

"Ptičica nam je šapnula" kako su čak dva natjecatelja ove sezone iz Splita. Osjeti li se "splitski dišpet" u njihovom pristupu?  

- Moje iskustvo s našom ekipom ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 19:33