StoryEditorOCM
ShowbizUZBUDLJIVE GODINE

Tko se sjeća ovakvog Vuce? Bila je ‘89. u Splitu, cure su ludjele za njima: pogledajte ovaj video, možda se prepoznate

Piše Scena SD
16. siječnja 2024. - 20:09

Snimka koja je prije nekog vremena "izronila" na YouTubeu pokazuje nastup Siniše Vuce kakvog većina ne poznaje i ne prepoznaje.

Siniša Vuco je, dakle, tada bio pjevač rock banda "Vatrene ulice" i svi koji pamte splitsku glazbenu scenu iz tog vremena i njegov bend, vidjeli su ga u budućnosti jedino kao potencijalnog pjevača "Divljih jagoda", ne baš kao izvođača koji će jednom pjevati "Nek‘ sam pijan, nek‘ sam proklet...".

Ali - to je neka druga priča.

Siniša Vuco je, svakako, i u tim ranim godinama imao vojsku djevojaka koje su ga pratile po koncertima i tajno uzdisale za njim, da postane zvijezda bilo mu je suđeno.

Premda snimka nije osobite kvalitete, pri čemu je zvuk posebno loš, ukoliko ste zalazili na splitske svirke 80-ih, vrijedi se potruditi i pomnije je promotriti, možda ćete se u nevjerici i nasmijati, jer ćete ugledati - sebe.

U "Vatrenim ulicama" su, u ovoj postavi, uz Sinišu Vucu za mikrofonom, svirali i Goran Pinterić Pinta za gitarom, Dražen Pfeiffer na klavijaturama, Milan Cojić Coja na bas gitari, te Elvis Katić na bubnjevima.

Snimka u nastavku pokazuje i fotogaleriju, na kojoj se daju prepoznati i drugi splitski glazbenici iz mladih dana, poput vrsnog gitariste Ilije Utrobičića ili Dade Gradinskog iz "Osmog putnika".

U intervjuu koji je ovih dana dao novinarki Slobodne, Mireli Goreti, Vuco je najavio izdavanje albuma "Vuco prije Vuce", na kojem želi sabrati upravo svoje rane radove.

image

Siniša Vuco i ‘Vatrene ulice‘

Privatni album


"Odlučio sam publiku počastiti i s bonus CD-om "Vuco prije Vuce". Vidio sam da ljudi vole pjesme mog nekadašnjeg benda Vatrene ulice, pogotovo "Ljubavi odlazi", a tu je i "Domovino" iz 1991..

Obje će se naći na tom albumu s pjesmama od 1989. do 1992., do objave mog prvog solo albuma.

Među njima i pjesma "Moj je život rock‘n‘roll" koju sam 1989., u trećem razredu srednje, snimio s pokojnim Dinom Dvornikom. Zaboravio sam i da postoji, baš kao što sam bio zagubio pjesme iz 2008. s Arsenom Dedićem. Lani sam ih pronašao... - pun adrenalina je ispričao Vuco.

Razlog više da upoznate - manje poznati dio njegovog opusa.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:56