StoryEditorOCM
ShowbizJACK SWEENEY

Student je prvo pratio zrakoplove Elona Muska, pa ruskih oligarha, a onda se ‘okomio‘ na najveću zvijezdu današnjice

Piše SCENA SD
8. veljače 2024. - 07:31

Ne možeš više ni privatnim avionom letjeti u miru - barem ako se zoveš Taylor Swift. Naime, trenutno najveću pop zvijezdu digitalno prati američki student Jack Sweeney, koji objavljuje kretanja zrakoplova brojnih slavnih osoba. Kako bi to učinio, koristi javno dostupne podatke i širi ih na kanalima društvenih medija. Nekoliko američkih medija sada je izvijestilo da su Taylorini odvjetnici poslali pismo u kojem traže da prestane to raditi.

image

Jack Sweeney

Tampa Bay Times/Zuma Press/Profimedia/Tampa Bay Times/zuma Press/profimedia

Jackove objave izazvale su "izravnu i nepopravljivu štetu te emocionalnu i fizičku uznemirenost" Taylor i njezine obitelji, navodi se, a prenosi Washington Post. To je pojačalo "stalno stanje straha za njezinu osobnu sigurnost". Za pjevačicu, za razliku od Jacka, to je "pitanje života i smrti". Također je citirana glasnogovornica Taylor koja je rekla da su progonitelji veliki problem za pjevačicu i da postoje naznake povezanosti između podataka o letu i praćenja Taylor. Taylorini odvjetnici u pismu prijete da će koristiti sve "dostupne pravne lijekove".

image

Travis Kelce i Taylor Swift 

Patrick Smith/Getty Images Via Afp

Student je odgovorio na pismo odvjetnika putem medija, rekavši da pismo vidi kao Taylorin pokušaj da ga spriječi u dijeljenju javnih informacija i ustvrdio da informacije koje je širio ne daju potpunu sliku o tome gdje se nalazi. U tom kontekstu, također je spomenuo Washington Postu da su ulogu odigrali i drugi podaci o njezinim javnim pojavljivanjima, poput koncerata ili NFL utakmica njezinog partnera Travisa Kelcea. Jack je dodao da mu je pismo o prekidu i odustajanju poslano i u vrijeme kada su Taylor kritizirali zbog utjecaja njezinih letova na okoliš.

Podsjetimo: krajem 2022. student je već izazvao gnjev američkog milijardera Elona Muska. jer je javno objavljivao kretanje njegovih zrakoplova. Nakon toga je objavljivao i letove ruskih oligarha, a sada je na red došla i popularna pjevačica.

image

Elon Musk

Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:22