stdClass Object ( [id] => 1142768 [title] => Šarmantna Bračka odlično ‘hendla‘ u pjevačkim i voditeljskim vodama: bez problema na radiju kažem nešto glupo, plačem, urlam od smijeha - iskrenost je jedino autentična [alias] => sarmantna-bracka-odlicno-hendla-u-pjevackim-i-voditeljskim-vodama-bez-problema-na-radiju-kazem-nesto-glupo-placem-urlam-od-smijeha-iskrenost-je-jedino-autenticna [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Jesen je i inače rezervirana za neke nove početke, a ona je to ove godine odlučili potvrditi na nekoliko frontova. Gina, bivša pjevačica grupe Detour ima novu pjesmu, albumu se nazire kraj, s "narodnog" je prešla na TOP RADIO..., a sve novosti podijelila je sa čitateljima Reflektora.

- Izašla je "Mama" - jedna od mojih najdražih pjesama! Kao i sve pjesme dosad, jako je osobna, posvećena mojoj mami, ali ovo je pjesma i za sve mame. I za sve ljude kojima njihove važne osobe u životu nedostaju.

Pjesma je velikim dijelom bračka jer je glazbu napisao Josip Radić, a za mikrofonom je i moj brat Vice. Kada smo Marko Bratoš i ja napisali tekst, smislili smo i rap dio u pjesmi i zaključili da je najprirodnije da se tu Vice uključi, tako da je "Mama" jedna topla, obiteljska priča.

Prije nekoliko tjedana napustili ste "narodni" i prešli na TOP RADIO, gdje su vam sada kolegice Barbara Kolar, Tamara Loos... Je li "tranzicijsko" razdoblje okončano... i sad kad su se dojmovi malo slegli, kako biste komparirali iskustva na prethodnom i ovom radiju?
- Zahvaljujući "narodnom" stekla sam iskustvo funkcioniranja u velikom multimedijalnom sustavu, upoznala tajne modernog radija, a sve to znanje i iskustvo sada koristim i na TOP RADIJU, koji mi je opet otvorio neke nove vidike.

---

image
Gina i Miran kliknuli su na prvu i guštaju na poslu
 
Snimka: Dino Ninković
---

Moj novi radijski partner Miran Bistričić i ja kliknuli smo na prvu, što je neopisivo važno za dobar radijski show. Imam sreću da radim posao koji obožavam, a na radiju se zaista mogu kreativno izraziti. U našem TOP POP showu od 13 do 17 sati držimo se one da se treba smijati svaki dan, a nekad nas toliko udari "luda luna" da se stvarno nadamo da nam slušatelji oproste i poneku lošu foru i da se smiju zajedno s nama. Glazba nam je najvažnija, puštamo probrane, uglavnom strane pop-rock stvari, a često se uhvatimo i pjevačkog mikrofona. Miran je gitarist, tako da se stalno svira i pjeva. Volimo u momentu smišljati pjesme za slušatelje, a nerijetko se spontano uključimo na neku stvar koja nam svira. Kod nas je uvijek veselo!

Crvena lampica


Promjene, neovisno o tome kakve one bile, nikada nisu lagane, no vi ste, napustivši prije godinu dana sigurnu luku grupe "Detour" i odlučivši zaploviti novim vodama, pokazali da izazovima nećete zatvoriti vrata. Takav je slučaj i s TOP RADIJOM... Kako je bilo kada ste se prvi put tamo uključili u eter. Trema, strah?

- Uzbuđenje na n-tu! Bilo je treme naravno, ali sam jedva čekala upaliti mikrofon i vidjeti kako svijetli crvena lampica (koja signalizira da smo u eteru). I nakon pet godina, svaki put me obuzme sreća kad se pali lampica!

Velika je čast i odgovornost biti dio ekipe koja stvara sasvim novi radio na frekvenciji 101, koja nosi posebnu težinu. Ovaj radio postavlja nove standarde na medijskog sceni, imamo jak kolektiv, sve redom vrhunske profesionalce - Barbara Kolar, Ivan Vukušić, Tamara Loos, Filip Riđički, Nina Trumbić i moj dragi Miran, a tu su i mladi, potkovani producenti koji osluškuju svjetske trendove, prate što novo i dobro možemo donijeti u Zagreb i Hrvatsku.

Kao glazbenici, jako mi je važna otvorenost prema domaćim kreativcima i promicanje urbanog zvuka. Vrata našeg radija su svima otvorena, i glazbenim velikanima poput Jasenka Houre i mladima poput Vinka Ćemeraša. Navrate do nas i poznati sportaši; u gostima su bila braća Sinković i Josip Pavić, a i Goran Ivanišević nas je nasmijao svojim javljanjem u eter koje je bilo baš onako u njegovu điru.

Sigurno osluškujete i reakcije publike. Koji je najbolji kompliment koji ste dobili na račun svoj radijskog posla?
- Najdraže mi je kada slušatelji jave da smo im popravili dan, nasmijali ih ili dirnuli. Za takve trenutke baš živim. Volim kad se razumijemo i na loše dane. Predivno je kada mi kažu da imaju osjećaj da se poznajemo, jer se stvarno trudimo dati sebe slušateljima, bez maski i filtra. I jako mi je simpa kada me skuže negdje vani po glasu.

Koji su najveći izazovi s kojima se radijski voditelj susreće?
- Biti uvijek svoj i stvoriti tu posebnu kemiju u studiju… Na radiju ne možeš ništa sakriti jer te glas uvijek oda. Na početku sam se čak trudila skrivati neke stvari, jer mi je nekako bilo neugodno da ljudi skuže da npr. plačem jer me nešto dotaklo. Sve je to život, a iskrenost je jedini način da budeš autentičan, kako u životu, tako i na radiju.

Sada bez problema pustim suzu na pjesmu ili dirljivu priču, doslovce urlam od smijeha, bez problema kažem nešto glupo, s guštom gasim mikrofon mom Miranu kad izvali lošu bazu i priznam slušateljima kada zaboravimo nešto reći i kada se dogodi da stisnem krivi botun.

Imate li ambicija okušati se i u voditeljskim TV vodama?
- Radio je za mene oduvijek najdraži i najintimniji medij, ali otvorena sam i za neka nova iskustva i prilike.

Paralelno s radijem, vi ste i kantautorica, u posljednjih godinu dana izbacili ste nekoliko pjesama poput "Miris tvoje majice", "Pepeo"... Što je sljedeće, kada će album?
- Gotovo cijeli album je već napisan, materijal je žanrovski raznolik, a nosi autorski pečat Marka Bratoša i mene. Planiramo uskoro sve pripremljeno snimiti i uobličiti u završno ruho, tako da vjerujem da će dogodine album ugledati svjetlo dana.

Magija šalše

---

image
'Najdraže mi je kada slušatelji jave da smo im popravili dan, nasmijali ih ili dirnuli'
 
Snimka: Zvonimir_Ferina
---


Korona se opet zahuktala... jeste li uskoro planirali neke nastupe i bojite li se da bi se opet, da tako to kažemo, glazba mogla utišati?
- Glazba je uvijek tu. I u vrijeme lockdowna glazbenici su bili ti koji su ljudima uljepšavali dane; u nedostatku koncerata, intenzivnije se stvaralo i dijelilo s publikom na jedini mogući način tada - unutar virtualnog svijeta. A nadam se da ćemo uskoro sve stvoreno moći neometano dijeliti onako kako nam je svima najdraže - uživo. Što se tiče Dalmacije, u planu je koncert u Trogiru 10.12. u sklopu "Zimske Adventure", a i ostatak prosinca se polako puni - nadam se da se vidimo!

Pjesme pišete zajedno s dečkom Markom Bratošem, zajedno ste radili i na "narodnom"... Dosta sličnosti..., a koje su vam najveće različitosti?
- Naglasak, ukus za obuću i najdraža hrana - čovik jednostavno ne kuži magiju šalše!

Bili ste mentorica u showu "Zvijezde pjevaju", vokalna trenerica u "The Voiceu"... Smiješi li vam se u skoroj budućnosti nešto tog tipa?
- Obožavam te glazbene projekte, izazove koje nose i najljepše uspomene i iskustva koja ostaju. Tako da se nadam da da, evo, nasmiješit ću se ja njima prvo pa možda uzvrate.

Volite more, jogu, prirodu... Kako izgleda vaš idealan odmor?
- Otok, sunce, more, križaljke, muzika, dobra spiza i najdraži ljudi.

Jeste li se skroz prilagodili na život u Zagrebu i kako "liječite" nostalgiju za Bračom?
- Zagreb obožavam i moj drugi dom je odavno, a nostalgija se najbolje liječi vraćanjem doma mami.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"GINA NE STAJE"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => GINA NE STAJE 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-11-12 11:02:52 [created_by] => 3095 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-11-13 17:38:01 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2021-11-13 17:37:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2245 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/11\/12\/19942710.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/12\/19942712.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/12\/19942714.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/12\/19942730.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Snimka: Dino Ninkovi\u0107","Snimka: Zvonimir_Ferina","Snimka: Vladimir URBAN","Snimka: Dino Ninkovi\u0107"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Gina i Miran kliknuli su na prvu i gu\u0161taju na poslu
\n\u00a0","'Najdra\u017ee mi je kada slu\u0161atelji jave da smo im popravili dan, nasmijali ih ili dirnuli'
\n\u00a0","I brat Vice uklju\u010dio se u pjesmu 'Mama'
\n\u00a0","'Radio je za mene oduvijek najdra\u017ei i najintimniji medij, ali otvorena sam i za neka nova iskustva i prilike'"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_19942710_1920.jpg":"1920x1080","k_19942710_1280.jpg":"1280x1280","k_19942710_1024.jpg":"1024x1024","k_19942710_640.jpg":"640x640","k_19942710_480.jpg":"480x480","k_19942710_340.jpg":"340x340","k_19942710_220.jpg":"220x220","o_19942710_1280.jpg":"1280x853","o_19942710_1024.jpg":"1024x682","o_19942710_640.jpg":"640x426","o_19942710_480.jpg":"480x320","o_19942710_340.jpg":"340x226","o_19942710_220.jpg":"220x146","h_19942710_1280.jpg":"1280x854","h_19942710_1024.jpg":"1024x683","h_19942710_640.jpg":"640x427","h_19942710_480.jpg":"480x320","h_19942710_340.jpg":"340x227","h_19942710_220.jpg":"220x147","pp_19942710_1280.jpg":"1006x1280","pp_19942710_1024.jpg":"805x1024","pp_19942710_640.jpg":"503x640","pp_19942710_480.jpg":"377x480","pp_19942710_340.jpg":"267x340","pp_19942710_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_19942712_1920.jpg":"1920x1080","k_19942712_1280.jpg":"1280x1280","k_19942712_1024.jpg":"1024x1024","k_19942712_640.jpg":"640x640","k_19942712_480.jpg":"480x480","k_19942712_340.jpg":"340x340","k_19942712_220.jpg":"220x220","o_19942712_1280.jpg":"1280x1920","o_19942712_1024.jpg":"1024x1536","o_19942712_640.jpg":"640x960","o_19942712_480.jpg":"480x720","o_19942712_340.jpg":"340x510","o_19942712_220.jpg":"220x330","h_19942712_1280.jpg":"1280x854","h_19942712_1024.jpg":"1024x683","h_19942712_640.jpg":"640x427","h_19942712_480.jpg":"480x320","h_19942712_340.jpg":"340x227","h_19942712_220.jpg":"220x147","pp_19942712_1280.jpg":"1006x1280","pp_19942712_1024.jpg":"805x1024","pp_19942712_640.jpg":"503x640","pp_19942712_480.jpg":"377x480","pp_19942712_340.jpg":"267x340","pp_19942712_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1776x1184","hd_19942714_1920.jpg":"1920x1080","k_19942714_1280.jpg":"1280x1280","k_19942714_1024.jpg":"1024x1024","k_19942714_640.jpg":"640x640","k_19942714_480.jpg":"480x480","k_19942714_340.jpg":"340x340","k_19942714_220.jpg":"220x220","o_19942714_1280.jpg":"1280x853","o_19942714_1024.jpg":"1024x682","o_19942714_640.jpg":"640x426","o_19942714_480.jpg":"480x320","o_19942714_340.jpg":"340x226","o_19942714_220.jpg":"220x146","h_19942714_1280.jpg":"1280x854","h_19942714_1024.jpg":"1024x683","h_19942714_640.jpg":"640x427","h_19942714_480.jpg":"480x320","h_19942714_340.jpg":"340x227","h_19942714_220.jpg":"220x147","pp_19942714_1280.jpg":"1006x1280","pp_19942714_1024.jpg":"805x1024","pp_19942714_640.jpg":"503x640","pp_19942714_480.jpg":"377x480","pp_19942714_340.jpg":"267x340","pp_19942714_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_19942730_1920.jpg":"1920x1080","k_19942730_1280.jpg":"1280x1280","k_19942730_1024.jpg":"1024x1024","k_19942730_640.jpg":"640x640","k_19942730_480.jpg":"480x480","k_19942730_340.jpg":"340x340","k_19942730_220.jpg":"220x220","o_19942730_1280.jpg":"1280x853","o_19942730_1024.jpg":"1024x682","o_19942730_640.jpg":"640x426","o_19942730_480.jpg":"480x320","o_19942730_340.jpg":"340x226","o_19942730_220.jpg":"220x146","h_19942730_1280.jpg":"1280x854","h_19942730_1024.jpg":"1024x683","h_19942730_640.jpg":"640x427","h_19942730_480.jpg":"480x320","h_19942730_340.jpg":"340x227","h_19942730_220.jpg":"220x147","pp_19942730_1280.jpg":"1006x1280","pp_19942730_1024.jpg":"805x1024","pp_19942730_640.jpg":"503x640","pp_19942730_480.jpg":"377x480","pp_19942730_340.jpg":"267x340","pp_19942730_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4826355 Threads: 5 Questions: 168908760 Slow queries: 73440 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4954480 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/sarmantna-bracka-odlicno-hendla-u-pjevackim-i-voditeljskim-vodama-bez-problema-na-radiju-kazem-nesto-glupo-placem-urlam-od-smijeha-iskrenost-je-jedino-autenticna-1142768 [printLink] => /scena/showbiz/sarmantna-bracka-odlicno-hendla-u-pjevackim-i-voditeljskim-vodama-bez-problema-na-radiju-kazem-nesto-glupo-placem-urlam-od-smijeha-iskrenost-je-jedino-autenticna-1142768?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 643983 [name] => gina [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-16 17:59:01 [main_article_id] => 0 [alias] => gina [link] => /tag/gina ) [1] => stdClass Object ( [id] => 338262 [name] => nova pjesma [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nova-pjesma [link] => /tag/nova-pjesma ) [2] => stdClass Object ( [id] => 385199 [name] => mama [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mama [link] => /tag/mama ) [3] => stdClass Object ( [id] => 656279 [name] => TOP RADIO [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-11-13 18:38:18 [main_article_id] => 0 [alias] => top-radio [link] => /tag/top-radio ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Šarmantna Bračka odlično ‘hendla‘ u pjevačkim i voditeljskim vodama: bez problema na radiju kažem nešto glupo, plačem, urlam od smijeha - iskrenost je jedino autentična [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3095 [name] => Anita Matić [username] => anita-mati [email] => anita-mati@sd.hr [password] => $2y$10$GjpBtNa.YRMDPnrRjunSLO2dRI1pWs.zFfgFXxSc2DO6OWvNbQp1K [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/anita-matic-3095 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1613 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ceaf3f62415cf4b539552b7ff1377124?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/12/19942710.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Snimka: Dino Ninković [mainImageDesc] => Gina i Miran kliknuli su na prvu i guštaju na poslu
  [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/12/19942710.jpg [title] => Gina i Miran kliknuli su na prvu i guštaju na poslu
 
Snimka: Dino Ninković ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/12/19942712.jpg [title] => 'Najdraže mi je kada slušatelji jave da smo im popravili dan, nasmijali ih ili dirnuli'
 
Snimka: Zvonimir_Ferina ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/12/19942714.jpg [title] => I brat Vice uključio se u pjesmu 'Mama'
 
Snimka: Vladimir URBAN ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/12/19942730.jpg [title] => 'Radio je za mene oduvijek najdraži i najintimniji medij, ali otvorena sam i za neka nova iskustva i prilike' Snimka: Dino Ninković ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Jesen je i inače rezervirana za neke nove početke, a ona je to ove godine odlučili potvrditi na nekoliko frontova. Gina, bivša pjevačica grupe Detour ima novu pjesmu, albumu se nazire kraj, s "narodnog" je prešla na TOP RADIO..., a sve novosti podijelila je sa čitateljima Reflektora.

- Izašla je "Mama" - jedna od mojih najdražih pjesama! Kao i sve pjesme dosad, jako je osobna, posvećena mojoj mami, ali ovo je pjesma i za sve mame. I za sve ljude kojima njihove važne osobe u životu nedostaju.

Pjesma je velikim dijelom bračka jer je glazbu napisao Josip Radić, a za mikrofonom je i moj brat Vice. Kada smo Marko Bratoš i ja napisali tekst, smislili smo i rap dio u pjesmi i zaključili da je najprirodnije da se tu Vice uključi, tako da je "Mama" jedna topla, obiteljska priča.

Prije nekoliko tjedana napustili ste "narodni" i prešli na TOP RADIO, gdje su vam sada kolegice Barbara Kolar, Tamara Loos... Je li "tranzicijsko" razdoblje okončano... i sad kad su se dojmovi malo slegli, kako biste komparirali iskustva na prethodnom i ovom radiju?
- Zahvaljujući "narodnom" stekla sam iskustvo funkcioniranja u velikom multimedijalnom sustavu, upoznala tajne modernog radija, a sve to znanje i iskustvo sada koristim i na TOP RADIJU, koji mi je opet otvorio neke nove vidike.

---

image
Gina i Miran kliknuli su na prvu i guštaju na poslu
 
Snimka: Dino Ninković
---

Moj novi radijski partner Miran Bistričić i ja kliknuli smo na prvu, što je neopisivo važno za dobar radijski show. Imam sreću da radim posao koji obožavam, a na radiju se zaista mogu kreativno izraziti. U našem TOP POP showu od 13 do 17 sati držimo se one da se treba smijati svaki dan, a nekad nas toliko udari "luda luna" da se stvarno nadamo da nam slušatelji oproste i poneku lošu foru i da se smiju zajedno s nama. Glazba nam je najvažnija, puštamo probrane, uglavnom strane pop-rock stvari, a često se uhvatimo i pjevačkog mikrofona. Miran je gitarist, tako da se stalno svira i pjeva. Volimo u momentu smišljati pjesme za slušatelje, a nerijetko se spontano uključimo na neku stvar koja nam svira. Kod nas je uvijek veselo!

Crvena lampica


Promjene, neovisno o tome kakve one bile, nikada nisu lagane, no vi ste, napustivši prije godinu dana sigurnu luku grupe "Detour" i odlučivši zaploviti novim vodama, pokazali da izazovima nećete zatvoriti vrata. Takav je slučaj i s TOP RADIJOM... Kako je bilo kada ste se prvi put tamo uključili u eter. Trema, strah?

- Uzbuđenje na n-tu! Bilo je treme naravno, ali sam jedva čekala upaliti mikrofon i vidjeti kako svijetli crvena lampica (koja signalizira da smo u eteru). I nakon pet godina, svaki put me obuzme sreća kad se pali lampica!

Velika je čast i odgovornost biti dio ekipe koja stvara sasvim novi radio na frekvenciji 101, koja nosi posebnu težinu. Ovaj radio postavlja nove standarde na medijskog sceni, imamo jak kolektiv, sve redom vrhunske profesionalce - Barbara Kolar, Ivan Vukušić, Tamara Loos, Filip Riđički, Nina Trumbić i moj dragi Miran, a tu su i mladi, potkovani producenti koji osluškuju svjetske trendove, prate što novo i dobro možemo donijeti u Zagreb i Hrvatsku.

Kao glazbenici, jako mi je važna otvorenost prema domaćim kreativcima i promicanje urbanog zvuka. Vrata našeg radija su svima otvorena, i glazbenim velikanima poput Jasenka Houre i mladima poput Vinka Ćemeraša. Navrate do nas i poznati sportaši; u gostima su bila braća Sinković i Josip Pavić, a i Goran Ivanišević nas je nasmijao svojim javljanjem u eter koje je bilo baš onako u njegovu điru.

Sigurno osluškujete i reakcije publike. Koji je najbolji kompliment koji ste dobili na račun svoj radijskog posla?
- Najdraže mi je kada slušatelji jave da smo im popravili dan, nasmijali ih ili dirnuli. Za takve trenutke baš živim. Volim kad se razumijemo i na loše dane. Predivno je kada mi kažu da imaju osjećaj da se poznajemo, jer se stvarno trudimo dati sebe slušateljima, bez maski i filtra. I jako mi je simpa kada me skuže negdje vani po glasu.

Koji su najveći izazovi s kojima se radijski voditelj susreće?
- Biti uvijek svoj i stvoriti tu posebnu kemiju u studiju… Na radiju ne možeš ništa sakriti jer te glas uvijek oda. Na početku sam se čak trudila skrivati neke stvari, jer mi je nekako bilo neugodno da ljudi skuže da npr. plačem jer me nešto dotaklo. Sve je to život, a iskrenost je jedini način da budeš autentičan, kako u životu, tako i na radiju.

Sada bez problema pustim suzu na pjesmu ili dirljivu priču, doslovce urlam od smijeha, bez problema kažem nešto glupo, s guštom gasim mikrofon mom Miranu kad izvali lošu bazu i priznam slušateljima kada zaboravimo nešto reći i kada se dogodi da stisnem krivi botun.

Imate li ambicija okušati se i u voditeljskim TV vodama?
- Radio je za mene oduvijek najdraži i najintimniji medij, ali otvorena sam i za neka nova iskustva i prilike.

Paralelno s radijem, vi ste i kantautorica, u posljednjih godinu dana izbacili ste nekoliko pjesama poput "Miris tvoje majice", "Pepeo"... Što je sljedeće, kada će album?
- Gotovo cijeli album je već napisan, materijal je žanrovski raznolik, a nosi autorski pečat Marka Bratoša i mene. Planiramo uskoro sve pripremljeno snimiti i uobličiti u završno ruho, tako da vjerujem da će dogodine album ugledati svjetlo dana.

Magija šalše

---

image
'Najdraže mi je kada slušatelji jave da smo im popravili dan, nasmijali ih ili dirnuli'
 
Snimka: Zvonimir_Ferina
---


Korona se opet zahuktala... jeste li uskoro planirali neke nastupe i bojite li se da bi se opet, da tako to kažemo, glazba mogla utišati?
- Glazba je uvijek tu. I u vrijeme lockdowna glazbenici su bili ti koji su ljudima uljepšavali dane; u nedostatku koncerata, intenzivnije se stvaralo i dijelilo s publikom na jedini mogući način tada - unutar virtualnog svijeta. A nadam se da ćemo uskoro sve stvoreno moći neometano dijeliti onako kako nam je svima najdraže - uživo. Što se tiče Dalmacije, u planu je koncert u Trogiru 10.12. u sklopu "Zimske Adventure", a i ostatak prosinca se polako puni - nadam se da se vidimo!

Pjesme pišete zajedno s dečkom Markom Bratošem, zajedno ste radili i na "narodnom"... Dosta sličnosti..., a koje su vam najveće različitosti?
- Naglasak, ukus za obuću i najdraža hrana - čovik jednostavno ne kuži magiju šalše!

Bili ste mentorica u showu "Zvijezde pjevaju", vokalna trenerica u "The Voiceu"... Smiješi li vam se u skoroj budućnosti nešto tog tipa?
- Obožavam te glazbene projekte, izazove koje nose i najljepše uspomene i iskustva koja ostaju. Tako da se nadam da da, evo, nasmiješit ću se ja njima prvo pa možda uzvrate.

Volite more, jogu, prirodu... Kako izgleda vaš idealan odmor?
- Otok, sunce, more, križaljke, muzika, dobra spiza i najdraži ljudi.

Jeste li se skroz prilagodili na život u Zagrebu i kako "liječite" nostalgiju za Bračom?
- Zagreb obožavam i moj drugi dom je odavno, a nostalgija se najbolje liječi vraćanjem doma mami.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Snimka: Dino Ninković Snimka: Zvonimir_Ferina Snimka: Vladimir URBAN Snimka: Dino Ninković
Snimka: Dino Ninković
Gina i Miran kliknuli su na prvu i guštaju na poslu
 
Snimka: Zvonimir_Ferina
'Najdraže mi je kada slušatelji jave da smo im popravili dan, nasmijali ih ili dirnuli'
 
Snimka: Vladimir URBAN
I brat Vice uključio se u pjesmu 'Mama'
 
Snimka: Dino Ninković
'Radio je za mene oduvijek najdraži i najintimniji medij, ali otvorena sam i za neka nova iskustva i prilike'
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/sarmantna-bracka-odlicno-hendla-u-pjevackim-i-voditeljskim-vodama-bez-problema-na-radiju-kazem-nesto-glupo-placem-urlam-od-smijeha-iskrenost-je-jedino-autenticna-1142768 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=8ec0b876d3dc87c5216da1d791c20c3b3fe8307a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%A0armantna+Bra%C4%8Dka+odli%C4%8Dno+%E2%80%98hendla%E2%80%98+u+pjeva%C4%8Dkim+i+voditeljskim+vodama%3A+bez+problema+na+radiju+ka%C5%BEem+ne%C5%A1to+glupo%2C+pla%C4%8Dem%2C+urlam+od+smijeha+-+iskrenost+je+jedino+autenti%C4%8Dna&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fsarmantna-bracka-odlicno-hendla-u-pjevackim-i-voditeljskim-vodama-bez-problema-na-radiju-kazem-nesto-glupo-placem-urlam-od-smijeha-iskrenost-je-jedino-autenticna-1142768 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fsarmantna-bracka-odlicno-hendla-u-pjevackim-i-voditeljskim-vodama-bez-problema-na-radiju-kazem-nesto-glupo-placem-urlam-od-smijeha-iskrenost-je-jedino-autenticna-1142768 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"GINA NE STAJE"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizGINA NE STAJE

Šarmantna Bračka odlično ‘hendla‘ u pjevačkim i voditeljskim vodama: bez problema na radiju kažem nešto glupo, plačem, urlam od smijeha - iskrenost je jedino autentična

13. studenog 2021. - 18:37

Jesen je i inače rezervirana za neke nove početke, a ona je to ove godine odlučili potvrditi na nekoliko frontova. Gina, bivša pjevačica grupe Detour ima novu pjesmu, albumu se nazire kraj, s "narodnog" je prešla na TOP RADIO..., a sve novosti podijelila je sa čitateljima Reflektora.

- Izašla je "Mama" - jedna od mojih najdražih pjesama! Kao i sve pjesme dosad, jako je osobna, posvećena mojoj mami, ali ovo je pjesma i za sve mame. I za sve ljude kojima njihove važne osobe u životu nedostaju.

Pjesma je velikim dijelom bračka jer je glazbu napisao Josip Radić, a za mikrofonom je i moj brat Vice. Kada smo Marko Bratoš i ja napisali tekst, smislili smo i rap dio u pjesmi i zaključili da je najprirodnije da se tu Vice uključi, tako da je "Mama" jedna topla, obiteljska priča.

P...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 01:07