StoryEditorOCM
ShowbizGLAZBENA NOSTALGIJA

Sanja Doležal bacila publiku u trans izvođenjem starog hita: je li vam draže kako ga pjeva ona ili Đurđica?

Piše Scena SD
1. veljače 2024. - 11:46

Korisnik TikToka podijelio je snimku s koncerta na kojemu Sanja Doležal izvodi svevremenski hit Novih Fosila "E moj Saša".

Sudeći po reakcijama okupljene publike, svi se još itekako dobro sjećaju zaraznih stihova: "Ti imaš stan i krasnog klinca, posao stalan i kućnog mezinca, sretan brak i dobar glas, al‘ nemaš više nas...", koji su utjelovljavali sve ono što se u socijalizmu smatralo dobrim i uspješnim životom, a nije drugačije ni danas, dakako.

Samo što je veliki broj ljudi, nažalost, daleko od žuđenog ideala.

Publika s ovih prostora, ona čije godine se broje 50 +, u pravilu je nostalgična u sjećanjima na nekadašnji znatno bezbrižniji život, a pjesme poput ove pravi su soundtrack tog vremena, pa je i podijeljena snimka izazvala oduševljene reakcije.

"Obožavam", "Di je to bilo?", "E, kad sam bio mali...", "Sanja je također legenda Hrvatske"... - neki su od njih.

Pjesmu "Saša" Novi Fosili su objavili na albumu iz 1981., koji je obilovao još morem hitova, poput "Košulje plave", "Tonke", "Ključ je ispod otirača", "Hoću li znati" i koji utjelovljuje vrijeme najplodonosnije suradnje Rajka Dujmića i tadašnjeg novinara Slobodne Dalmacije i pjesnika Momčila Popadića Popa.

Pjesmu je u originalu izvodila prva pjevačica Novih Fosila, nezaboravna Splićanka Đurđica Barlović, pa se, s puno poštovanja, prisjećamo i njezine izvedbe, kao i one Sanje Doležal s početka njezine također blistave karijere u Fosilima.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:03