stdClass Object ( [id] => 1309755 [title] => Roker ogromne energije, seksepila i inteligencije slavi 80. rođendan. I skače i dalje: ‘Nije li nekad mudro ne odrasti?‘ [alias] => roker-ogromne-energije-seksepila-i-inteligencije-slavi-80-rodendan-i-skace-i-dalje-nije-li-nekad-mudro-ne-odrasti [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

I to smo dočekali! Najdraži djed rock’n’ rolla, frontmen ‘Rolling Stonesa’ Mick Jagger 26. srpnja slavi 80. rođendan.

Prkoseći svemu što znamo o osamdesetogodišnjacima, jubilarni rođendan proslavit će ne samo u zdravlju, što se obično želi slavljenicima te dobi, već zatirući svojom bezgraničnom energijom misao da će se, nakon što je prodao milijune ploča i proveo nebrojene sate na turneji, ikad umiroviti.

Popularni idol rock and rolla priprema za ovu izuzetnu priliku isto takvu proslavu: čak 300 celebrityja dobilo je pozivnicu za raskošnu svečanost na spektakularnom mjestu: u Chelsea Physic Garden u Londonu, jednom od najstarijih botaničkih vrtova u Britaniji.

Otmjena zabava

Uzvanici će sigurno znati cijeniti ljepotu lokacije, na ogromnim površinama moći će se opustiti i učiniti ovu godišnjicu nezaboravnim društvenim događajem. Bit će to otmjeni party s listom “tko je tko u svijetu glazbe i zabave”, Micku najmilijih osoba, uključujući njegove kolege iz benda. Prije svega, Ronnieja Woodsa i Keitha Richardsa, a pozvan je i nekadašnji član ‘Stonesa’, basist Bill Wyman.

---

image

Ron Wood, Mick Jagger i Keith Richards 
 

AFP
---

On im se nedavno ponovno pridružio, nakon punih 30 godina od napuštanja benda, na snimanju albuma koji su posvetili lani preminulom bubnjaru Charlieju Wattsu. Pjevač ‘Sympathy for the Devil’ na proslavu dolazi u pratnji 36-godišnje partnerice Melanie Hamrick, s kojom se nedavno zaručio nakon devet zajedničkih godina i s kojom ima šestogodišnjeg sina.

Michael Philip Jagger, rođen u tipičnoj obitelji srednje klase 26. srpnja 1943. u Dartfordu, Kent, danas je jedan od najuspješnijih glazbenih umjetnika u povijesti, s imovinom vrijednom 500 milijuna dolara. Glazbenik, tekstopisac, filmski producent, glumac koji je, osim s Rolling Stonesima, ostvario i uspješnu solo karijeru, izdajući hit albume “She’s the Boss”, “Primitive Cool”, “Wandering Spirit” i “Goddess in the Doorway”.

---

image

Mick Jagger i Melanie Hamrick

 

Kena Betancur/Afp
---

Jedan od najinteligentnijih u svijetu rocka

Nije iznenađenje da je on jedna od najbogatijih zvijezda u svijetu zabave, jer Jagger se smatra jednim od najinteligentnijih i najobrazovanijih rock glazbenika. Alumni je prestižne London School of Economics, poznato je da se druži s pripadnicima intelektualne elite, a ne samo s estradnim zvijezdama. Ima visok kvocijent inteligencije, oko 140. Osim materinjeg jezika, fluentno razgovara na francuskom koji je naučio ljetujući u Francuskoj s obitelji: s ocem, nastavnikom tjelesnog odgoja, majkom frizerkom i mlađim bratom Christopherom, također glazbenikom.

Počeo je pjevati odmalena u crkvenom zboru, no svoju je strast prema glazbi cijeli život dijelio s notornim Keithom Richardsom, s kojim je na pozornici šest desetljeća, prodavši tijekom tog vremena sa ‘Stonesima’ oko 200 milijuna albuma. Jaggerov jedinstveni vokalni stil, seksualno esplicitni tekstovi i sugestivni pokreti na pozornici priskrbili su njihovu bendu reputaciju “bad boysa” glazbene industrije, pri čemu je Jagger nadahnjujuće utjecao na generacije entuzijasta rock and rolla.

---

image
AFP
---

Tako je Jay-Z opjevao njegov vokalni talent u singlu ‘Swagga Like Us’, a hit Maroon 5 ‘Moves like Jagger’ posvećen je njegovu jedinstvenom plesnom stilu. Inače, u intervjuima je spominjao da je učio plesati od Jamesa Browna i Rudolfa Nureyeva, koji mu je bio prijatelj.

Spektakularan na pozornici, uz Keitha Richardsa s kojim je dijelio iskustva pritvaranja zbog konzumacije droga, ustoličen je kao simbol kontrakulture. Ali za razliku od ostalih vršnjaka u svijetu glazbe, Jagger trajno odbija prerasti svoj rock ‘n’ roll način života, zabavljajući se s ljepoticama jet seta i skačući po zabavama po cijelom svijetu.

Glazbeni vitez

Što mu je i zamjereno kada mu je 2002. godine kraljica Elizabeta II. dodijelila status viteza za njegove zasluge u glazbi tijekom 40 godina karijere. U medijima se pisalo da sir Mick Jagger ne može stati uz bok ostalim vitezovima britanske glazbe: sir Paulu McCartneyu, sir Eltonu Johnu i sir Bobu Geldofu, koji su poznati kao izdašni donatori dobrotvornih akcija. Jagger se, s druge strane, tada preselio u Francusku kako bi izbjegao britanske poreze, ne pokazujući interes za dobrotvorstvo. No, na kraju su komentatori zaključili da se Britanija promijenila, ali Jagger ne.

Tijekom vremena Mick je postao pojam ultra seksi muškarca, a među trivijama se može pronaći podatak da je fotografija njegove stražnjice prodana na aukciji za 4000 dolara.

Ljubavnice, djeca...

Svoju poziciju ovaj 178 centimetara visok muškarac jakog seksepila koristio je u ženskom svijetu bez odmora, pa je stvorio impresivan portfelj žena, djece, pa unuka i praunuka. Ima osmero djece s pet različitih žena, a službeno se vjenčao samo jedanput, sa Nikaragvankom Biancom Perez-Mora Macias, 1971. godine.

---

image

Mick Jagger i Bianca Perez Moreno De Macias 

Profimedia
---

Američka manekenka Marsha Hunt rodila mu je prvo dijete 1970. godine, kćer Karis, nakon što su se viđali u vrijeme njegove veze s pjevačicom Marianne Faithfull.

---

image

Marsha Hunt, tajna Jaggerova ljubav
 

AFP
---

Neposredno prije Karisina rođenja, Jagger je upoznao Biancu s kojom ima kćer Jade. Razveli su se 1979., zbog njegove afere s Jerry Hall.

---

image

Mick Jagger i Jerry Hall

 

AFP
---

S tim je supermodelom Jagger ostvario svoju najdulju ljubavnu vezu u kojoj se rodilo četvero djece: Elizabeth Scarlett (1984.), James Leroy (1985.), Georgia May (1992.) i Gabriel Luke (1997.). Prekinuli su 1999., nakon što se doznalo da je dobio dijete s brazilskom manekenkom Lucianom Gimenez.

---

image

Brazilka Luciana Gimenez, navodno majka sina Micka Jaggera
 

AFP
---

Pradjed koji voli zabavu

Zapravo, njihov odnos ranije je načela veza s manekenkom Carlom Bruni, kasnijom suprugom francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja koja je, međutim, tvrdila da je bilo tada još barem deset žena u njegovu životu. DNK test je pokazao da je otac Lucasa Mauricia, kojeg je rodila brazilska manekenka.

S modnom dizajnericom L’Wren Scott frontmen ‘Stonesa’ upoznao se 2001. i bili su zajedno sve dok si nije oduzela život 2014. – Jagger je u to vrijeme bio na turneji u Australiji.

---

image

Mick Jaggeri i manekenka L‘Wren Scott
 

AFP
---

A 44 godine mlađu Melanie Hamrick, plesačicu Američkog baletnog kazališta, upoznao je malo prije dizajneričine smrti. S njom je dobio svoje osmo dijete, zove se Deveraux Octavian Basil Jagger. U međuvremenu je stekao petero unučadi i postao pradjed.

---

image

Mick Jagger i Melanie Hamrick
 

Profimedia
---

No njegova ljubavna reputacija puno je sadržajnija od nabrojenog, njegovom seksepilu nisu odoljele Angelina Jolie, Bebe Buell, Sophie Dahl, Carly Simon, Anita Pallenberg... Mit o njegovoj muškosti nije bez povoda jer je i s 80 godina nevjerojatno aktivan.

Iako je imao operaciju srca 2019. godine, drži se strogog režima treninga koji uključuje trčanje, jogging, kickboxing i jogu. Strastveni je obožavatelj kriketa i prati trenutno sve izvještaje o engleskoj ligi preko “Jagged Internetworksa”, koji je s tim ciljem i osnovao.

---

image
AFP
---

Mick Jagger, koji je u Rock and Roll Hall of Fame primljen još 1989. godine, a njegov bend je američki časopis Rolling Stone proglasio četvrtim “najvećim rock & roll izvođačima” svih vremena, u svojoj odmakloj dobi razmišlja ovako:

- Ne mislim da je uživanje u životu isključivi prerogativ mladih ljudi... Nije li ponekad mudro ne odrasti?

Time Is On His Side – da parafraziramo njegov hit iz ranih 60-tih. Jer zbilja je imao pravo.

Sretan ti rođendan Mick, i živ nam još dugo bio.

---

image

Ron Wood, Mick Jagger, Steve Jordan i Keith Richards

 

AFP
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"sretno, mick"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7374"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}] [extra_fields_search] => sretno, mick 2 0 7374 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-07-25 12:41:38 [created_by] => 3139 [created_by_alias] => Jasenka Leskur [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-07-26 07:03:03 [modified_by] => 3139 [publish_up] => 2023-07-26 07:03:03 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Roker ogromne energije, seksepila i inteligencije slavi 80. rođendan. I skače i dalje: 'Nije li nekad mudro ne odrasti?' [metakey] => Mick Jagger 80. rođendan, mick jagger, rolling stones [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/07\/25\/25175026.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/25175025.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/23632400.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/23632366.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/23632420.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/23632423.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/23632311.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/23632309.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/23632292.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/22249680.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/23632290.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/23632278.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/23632276.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/23632267.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/22249690.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/19475762.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/19092302.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/19092300.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/19092296.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/25\/19475478.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","Kena Betancur\/Afp","Profimedia","Profimedia","AFP","AFP","AFP","AFP","AFP","AFP","AFP","Profimedia","AFP","Profimedia","AFP","AFP","AFP","AFP","AFP","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Prkose\u0107i svemu \u0161to znamo o osamdesetogodi\u0161njacima, jubilarni ro\u0111endan proslavit \u0107e ne samo u zdravlju, \u0161to se obi\u010dno \u017eeli slavljenicima te dobi, ve\u0107 zatiru\u0107i svojom bezgrani\u010dnom energijom misao da \u0107e se\u00a0ikad umiroviti.<\/p>","

Mick Jagger i Melanie Hamrick<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Mick Jagger i Chrissie Shrimpton<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Bianca i Mick Jagger<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Ron Wood, Mick Jagger, Steve Jordan i Keith Richards<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Ron Wood, Mick Jagger i Keith Richards\u00a0
\n\u00a0<\/p>","

Marsha Hunt, tajna Jaggerova ljubav
\n\u00a0<\/p>","

Brazilka Luciana Gimenez, navodno majka sina Micka Jaggera
\n\u00a0<\/p>","

Jerry Hall, najdulja veza Micka Jaggera
\n\u00a0<\/p>","","

Mick Jagger i Jerry Hall<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Mick Jagger i Bianca Perez Moreno De Macias\u00a0<\/p>","

Mick Jaggeri i manekenka L\u2018Wren Scott
\n\u00a0<\/p>","

Mick Jagger i Melanie Hamrick
\n\u00a0<\/p>","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25175026_1920.jpg":"1920x1080","k_25175026_1280.jpg":"1280x1280","k_25175026_1024.jpg":"1024x1024","k_25175026_640.jpg":"640x640","k_25175026_480.jpg":"480x480","k_25175026_340.jpg":"340x340","k_25175026_220.jpg":"220x220","o_25175026_1280.jpg":"1280x853","o_25175026_1024.jpg":"1024x682","o_25175026_640.jpg":"640x426","o_25175026_480.jpg":"480x320","o_25175026_340.jpg":"340x226","o_25175026_220.jpg":"220x146","h_25175026_1280.jpg":"1280x854","h_25175026_1024.jpg":"1024x683","h_25175026_640.jpg":"640x427","h_25175026_480.jpg":"480x320","h_25175026_340.jpg":"340x227","h_25175026_220.jpg":"220x147","pp_25175026_1280.jpg":"1280x1628","pp_25175026_1024.jpg":"1024x1303","pp_25175026_640.jpg":"640x814","pp_25175026_480.jpg":"480x611","pp_25175026_340.jpg":"340x432","pp_25175026_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1172","hd_25175025_1920.jpg":"1920x1080","k_25175025_1280.jpg":"1280x1280","k_25175025_1024.jpg":"1024x1024","k_25175025_640.jpg":"640x640","k_25175025_480.jpg":"480x480","k_25175025_340.jpg":"340x340","k_25175025_220.jpg":"220x220","o_25175025_1280.jpg":"1280x781","o_25175025_1024.jpg":"1024x625","o_25175025_640.jpg":"640x390","o_25175025_480.jpg":"480x293","o_25175025_340.jpg":"340x207","o_25175025_220.jpg":"220x134","h_25175025_1280.jpg":"1280x854","h_25175025_1024.jpg":"1024x683","h_25175025_640.jpg":"640x427","h_25175025_480.jpg":"480x320","h_25175025_340.jpg":"340x227","h_25175025_220.jpg":"220x147","pp_25175025_1280.jpg":"1280x1628","pp_25175025_1024.jpg":"1024x1303","pp_25175025_640.jpg":"640x814","pp_25175025_480.jpg":"480x611","pp_25175025_340.jpg":"340x432","pp_25175025_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2590","hd_23632400_1920.jpg":"1920x1080","k_23632400_1280.jpg":"1280x1280","k_23632400_1024.jpg":"1024x1024","k_23632400_640.jpg":"640x640","k_23632400_480.jpg":"480x480","k_23632400_340.jpg":"340x340","k_23632400_220.jpg":"220x220","o_23632400_1280.jpg":"1280x1726","o_23632400_1024.jpg":"1024x1381","o_23632400_640.jpg":"640x863","o_23632400_480.jpg":"480x647","o_23632400_340.jpg":"340x458","o_23632400_220.jpg":"220x296","h_23632400_1280.jpg":"1280x854","h_23632400_1024.jpg":"1024x683","h_23632400_640.jpg":"640x427","h_23632400_480.jpg":"480x320","h_23632400_340.jpg":"340x227","h_23632400_220.jpg":"220x147","pp_23632400_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632400_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632400_640.jpg":"640x814","pp_23632400_480.jpg":"480x611","pp_23632400_340.jpg":"340x432","pp_23632400_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2684","hd_23632366_1920.jpg":"1920x1080","k_23632366_1280.jpg":"1280x1280","k_23632366_1024.jpg":"1024x1024","k_23632366_640.jpg":"640x640","k_23632366_480.jpg":"480x480","k_23632366_340.jpg":"340x340","k_23632366_220.jpg":"220x220","o_23632366_1280.jpg":"1280x1789","o_23632366_1024.jpg":"1024x1431","o_23632366_640.jpg":"640x894","o_23632366_480.jpg":"480x671","o_23632366_340.jpg":"340x475","o_23632366_220.jpg":"220x307","h_23632366_1280.jpg":"1280x854","h_23632366_1024.jpg":"1024x683","h_23632366_640.jpg":"640x427","h_23632366_480.jpg":"480x320","h_23632366_340.jpg":"340x227","h_23632366_220.jpg":"220x147","pp_23632366_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632366_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632366_640.jpg":"640x814","pp_23632366_480.jpg":"480x611","pp_23632366_340.jpg":"340x432","pp_23632366_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_23632420_1920.jpg":"1920x1080","k_23632420_1280.jpg":"1280x1280","k_23632420_1024.jpg":"1024x1024","k_23632420_640.jpg":"640x640","k_23632420_480.jpg":"480x480","k_23632420_340.jpg":"340x340","k_23632420_220.jpg":"220x220","o_23632420_1280.jpg":"1280x851","o_23632420_1024.jpg":"1024x681","o_23632420_640.jpg":"640x425","o_23632420_480.jpg":"480x319","o_23632420_340.jpg":"340x226","o_23632420_220.jpg":"220x146","h_23632420_1280.jpg":"1280x854","h_23632420_1024.jpg":"1024x683","h_23632420_640.jpg":"640x427","h_23632420_480.jpg":"480x320","h_23632420_340.jpg":"340x227","h_23632420_220.jpg":"220x147","pp_23632420_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632420_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632420_640.jpg":"640x814","pp_23632420_480.jpg":"480x611","pp_23632420_340.jpg":"340x432","pp_23632420_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1353","hd_23632423_1920.jpg":"1920x1080","k_23632423_1280.jpg":"1280x1280","k_23632423_1024.jpg":"1024x1024","k_23632423_640.jpg":"640x640","k_23632423_480.jpg":"480x480","k_23632423_340.jpg":"340x340","k_23632423_220.jpg":"220x220","o_23632423_1280.jpg":"1280x902","o_23632423_1024.jpg":"1024x721","o_23632423_640.jpg":"640x451","o_23632423_480.jpg":"480x338","o_23632423_340.jpg":"340x239","o_23632423_220.jpg":"220x155","h_23632423_1280.jpg":"1280x854","h_23632423_1024.jpg":"1024x683","h_23632423_640.jpg":"640x427","h_23632423_480.jpg":"480x320","h_23632423_340.jpg":"340x227","h_23632423_220.jpg":"220x147","pp_23632423_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632423_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632423_640.jpg":"640x814","pp_23632423_480.jpg":"480x611","pp_23632423_340.jpg":"340x432","pp_23632423_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2312","hd_23632311_1920.jpg":"1920x1080","k_23632311_1280.jpg":"1280x1280","k_23632311_1024.jpg":"1024x1024","k_23632311_640.jpg":"640x640","k_23632311_480.jpg":"480x480","k_23632311_340.jpg":"340x340","k_23632311_220.jpg":"220x220","o_23632311_1280.jpg":"1280x1541","o_23632311_1024.jpg":"1024x1233","o_23632311_640.jpg":"640x770","o_23632311_480.jpg":"480x578","o_23632311_340.jpg":"340x409","o_23632311_220.jpg":"220x264","h_23632311_1280.jpg":"1280x854","h_23632311_1024.jpg":"1024x683","h_23632311_640.jpg":"640x427","h_23632311_480.jpg":"480x320","h_23632311_340.jpg":"340x227","h_23632311_220.jpg":"220x147","pp_23632311_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632311_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632311_640.jpg":"640x814","pp_23632311_480.jpg":"480x611","pp_23632311_340.jpg":"340x432","pp_23632311_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1228","hd_23632309_1920.jpg":"1920x1080","k_23632309_1280.jpg":"1280x1280","k_23632309_1024.jpg":"1024x1024","k_23632309_640.jpg":"640x640","k_23632309_480.jpg":"480x480","k_23632309_340.jpg":"340x340","k_23632309_220.jpg":"220x220","o_23632309_1280.jpg":"1280x818","o_23632309_1024.jpg":"1024x654","o_23632309_640.jpg":"640x409","o_23632309_480.jpg":"480x307","o_23632309_340.jpg":"340x217","o_23632309_220.jpg":"220x140","h_23632309_1280.jpg":"1280x854","h_23632309_1024.jpg":"1024x683","h_23632309_640.jpg":"640x427","h_23632309_480.jpg":"480x320","h_23632309_340.jpg":"340x227","h_23632309_220.jpg":"220x147","pp_23632309_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632309_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632309_640.jpg":"640x814","pp_23632309_480.jpg":"480x611","pp_23632309_340.jpg":"340x432","pp_23632309_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2723","hd_23632292_1920.jpg":"1920x1080","k_23632292_1280.jpg":"1280x1280","k_23632292_1024.jpg":"1024x1024","k_23632292_640.jpg":"640x640","k_23632292_480.jpg":"480x480","k_23632292_340.jpg":"340x340","k_23632292_220.jpg":"220x220","o_23632292_1280.jpg":"1280x1815","o_23632292_1024.jpg":"1024x1452","o_23632292_640.jpg":"640x907","o_23632292_480.jpg":"480x680","o_23632292_340.jpg":"340x482","o_23632292_220.jpg":"220x312","h_23632292_1280.jpg":"1280x854","h_23632292_1024.jpg":"1024x683","h_23632292_640.jpg":"640x427","h_23632292_480.jpg":"480x320","h_23632292_340.jpg":"340x227","h_23632292_220.jpg":"220x147","pp_23632292_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632292_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632292_640.jpg":"640x814","pp_23632292_480.jpg":"480x611","pp_23632292_340.jpg":"340x432","pp_23632292_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1324","hd_22249680_1920.jpg":"1920x1080","k_22249680_1280.jpg":"1280x1280","k_22249680_1024.jpg":"1024x1024","k_22249680_640.jpg":"640x640","k_22249680_480.jpg":"480x480","k_22249680_340.jpg":"340x340","k_22249680_220.jpg":"220x220","o_22249680_1280.jpg":"1280x882","o_22249680_1024.jpg":"1024x706","o_22249680_640.jpg":"640x441","o_22249680_480.jpg":"480x331","o_22249680_340.jpg":"340x234","o_22249680_220.jpg":"220x151","h_22249680_1280.jpg":"1280x854","h_22249680_1024.jpg":"1024x683","h_22249680_640.jpg":"640x427","h_22249680_480.jpg":"480x320","h_22249680_340.jpg":"340x227","h_22249680_220.jpg":"220x147","pp_22249680_1280.jpg":"1280x1628","pp_22249680_1024.jpg":"1024x1303","pp_22249680_640.jpg":"640x814","pp_22249680_480.jpg":"480x611","pp_22249680_340.jpg":"340x432","pp_22249680_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1836x2500","hd_23632290_1920.jpg":"1920x1080","k_23632290_1280.jpg":"1280x1280","k_23632290_1024.jpg":"1024x1024","k_23632290_640.jpg":"640x640","k_23632290_480.jpg":"480x480","k_23632290_340.jpg":"340x340","k_23632290_220.jpg":"220x220","o_23632290_1280.jpg":"1280x1742","o_23632290_1024.jpg":"1024x1394","o_23632290_640.jpg":"640x871","o_23632290_480.jpg":"480x653","o_23632290_340.jpg":"340x462","o_23632290_220.jpg":"220x299","h_23632290_1280.jpg":"1280x854","h_23632290_1024.jpg":"1024x683","h_23632290_640.jpg":"640x427","h_23632290_480.jpg":"480x320","h_23632290_340.jpg":"340x227","h_23632290_220.jpg":"220x147","pp_23632290_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632290_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632290_640.jpg":"640x814","pp_23632290_480.jpg":"480x611","pp_23632290_340.jpg":"340x432","pp_23632290_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3280","hd_23632278_1920.jpg":"1920x1080","k_23632278_1280.jpg":"1280x1280","k_23632278_1024.jpg":"1024x1024","k_23632278_640.jpg":"640x640","k_23632278_480.jpg":"480x480","k_23632278_340.jpg":"340x340","k_23632278_220.jpg":"220x220","o_23632278_1280.jpg":"1280x2186","o_23632278_1024.jpg":"1024x1749","o_23632278_640.jpg":"640x1093","o_23632278_480.jpg":"480x820","o_23632278_340.jpg":"340x580","o_23632278_220.jpg":"220x375","h_23632278_1280.jpg":"1280x854","h_23632278_1024.jpg":"1024x683","h_23632278_640.jpg":"640x427","h_23632278_480.jpg":"480x320","h_23632278_340.jpg":"340x227","h_23632278_220.jpg":"220x147","pp_23632278_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632278_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632278_640.jpg":"640x814","pp_23632278_480.jpg":"480x611","pp_23632278_340.jpg":"340x432","pp_23632278_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23632276_1920.jpg":"1920x1080","k_23632276_1280.jpg":"1280x1280","k_23632276_1024.jpg":"1024x1024","k_23632276_640.jpg":"640x640","k_23632276_480.jpg":"480x480","k_23632276_340.jpg":"340x340","k_23632276_220.jpg":"220x220","o_23632276_1280.jpg":"1280x1920","o_23632276_1024.jpg":"1024x1536","o_23632276_640.jpg":"640x960","o_23632276_480.jpg":"480x720","o_23632276_340.jpg":"340x510","o_23632276_220.jpg":"220x330","h_23632276_1280.jpg":"1280x854","h_23632276_1024.jpg":"1024x683","h_23632276_640.jpg":"640x427","h_23632276_480.jpg":"480x320","h_23632276_340.jpg":"340x227","h_23632276_220.jpg":"220x147","pp_23632276_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632276_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632276_640.jpg":"640x814","pp_23632276_480.jpg":"480x611","pp_23632276_340.jpg":"340x432","pp_23632276_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2879","hd_23632267_1920.jpg":"1920x1080","k_23632267_1280.jpg":"1280x1280","k_23632267_1024.jpg":"1024x1024","k_23632267_640.jpg":"640x640","k_23632267_480.jpg":"480x480","k_23632267_340.jpg":"340x340","k_23632267_220.jpg":"220x220","o_23632267_1280.jpg":"1280x1919","o_23632267_1024.jpg":"1024x1535","o_23632267_640.jpg":"640x959","o_23632267_480.jpg":"480x719","o_23632267_340.jpg":"340x509","o_23632267_220.jpg":"220x329","h_23632267_1280.jpg":"1280x854","h_23632267_1024.jpg":"1024x683","h_23632267_640.jpg":"640x427","h_23632267_480.jpg":"480x320","h_23632267_340.jpg":"340x227","h_23632267_220.jpg":"220x147","pp_23632267_1280.jpg":"1280x1628","pp_23632267_1024.jpg":"1024x1303","pp_23632267_640.jpg":"640x814","pp_23632267_480.jpg":"480x611","pp_23632267_340.jpg":"340x432","pp_23632267_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1400","hd_22249690_1920.jpg":"1920x1080","k_22249690_1280.jpg":"1280x1280","k_22249690_1024.jpg":"1024x1024","k_22249690_640.jpg":"640x640","k_22249690_480.jpg":"480x480","k_22249690_340.jpg":"340x340","k_22249690_220.jpg":"220x220","o_22249690_1280.jpg":"1280x933","o_22249690_1024.jpg":"1024x746","o_22249690_640.jpg":"640x466","o_22249690_480.jpg":"480x350","o_22249690_340.jpg":"340x247","o_22249690_220.jpg":"220x160","h_22249690_1280.jpg":"1280x854","h_22249690_1024.jpg":"1024x683","h_22249690_640.jpg":"640x427","h_22249690_480.jpg":"480x320","h_22249690_340.jpg":"340x227","h_22249690_220.jpg":"220x147","pp_22249690_1280.jpg":"1280x1628","pp_22249690_1024.jpg":"1024x1303","pp_22249690_640.jpg":"640x814","pp_22249690_480.jpg":"480x611","pp_22249690_340.jpg":"340x432","pp_22249690_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_19475762_1920.jpg":"1920x1080","k_19475762_1280.jpg":"1280x1280","k_19475762_1024.jpg":"1024x1024","k_19475762_640.jpg":"640x640","k_19475762_480.jpg":"480x480","k_19475762_340.jpg":"340x340","k_19475762_220.jpg":"220x220","o_19475762_1280.jpg":"1280x853","o_19475762_1024.jpg":"1024x682","o_19475762_640.jpg":"640x426","o_19475762_480.jpg":"480x320","o_19475762_340.jpg":"340x226","o_19475762_220.jpg":"220x146","h_19475762_1280.jpg":"1280x854","h_19475762_1024.jpg":"1024x683","h_19475762_640.jpg":"640x427","h_19475762_480.jpg":"480x320","h_19475762_340.jpg":"340x227","h_19475762_220.jpg":"220x147","pp_19475762_1280.jpg":"1280x1628","pp_19475762_1024.jpg":"1024x1303","pp_19475762_640.jpg":"640x814","pp_19475762_480.jpg":"480x611","pp_19475762_340.jpg":"340x432","pp_19475762_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1005x661","hd_19092302_1920.jpg":"1920x1080","k_19092302_1280.jpg":"1280x1280","k_19092302_1024.jpg":"1024x1024","k_19092302_640.jpg":"640x640","k_19092302_480.jpg":"480x480","k_19092302_340.jpg":"340x340","k_19092302_220.jpg":"220x220","o_19092302_1280.jpg":"1280x841","o_19092302_1024.jpg":"1024x673","o_19092302_640.jpg":"640x420","o_19092302_480.jpg":"480x315","o_19092302_340.jpg":"340x223","o_19092302_220.jpg":"220x144","h_19092302_1280.jpg":"1280x854","h_19092302_1024.jpg":"1024x683","h_19092302_640.jpg":"640x427","h_19092302_480.jpg":"480x320","h_19092302_340.jpg":"340x227","h_19092302_220.jpg":"220x147","pp_19092302_1280.jpg":"1280x1628","pp_19092302_1024.jpg":"1024x1303","pp_19092302_640.jpg":"640x814","pp_19092302_480.jpg":"480x611","pp_19092302_340.jpg":"340x432","pp_19092302_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1482","hd_19092300_1920.jpg":"1920x1080","k_19092300_1280.jpg":"1280x1280","k_19092300_1024.jpg":"1024x1024","k_19092300_640.jpg":"640x640","k_19092300_480.jpg":"480x480","k_19092300_340.jpg":"340x340","k_19092300_220.jpg":"220x220","o_19092300_1280.jpg":"1280x988","o_19092300_1024.jpg":"1024x790","o_19092300_640.jpg":"640x494","o_19092300_480.jpg":"480x370","o_19092300_340.jpg":"340x262","o_19092300_220.jpg":"220x169","h_19092300_1280.jpg":"1280x854","h_19092300_1024.jpg":"1024x683","h_19092300_640.jpg":"640x427","h_19092300_480.jpg":"480x320","h_19092300_340.jpg":"340x227","h_19092300_220.jpg":"220x147","pp_19092300_1280.jpg":"1280x1628","pp_19092300_1024.jpg":"1024x1303","pp_19092300_640.jpg":"640x814","pp_19092300_480.jpg":"480x611","pp_19092300_340.jpg":"340x432","pp_19092300_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1355","hd_19092296_1920.jpg":"1920x1080","k_19092296_1280.jpg":"1280x1280","k_19092296_1024.jpg":"1024x1024","k_19092296_640.jpg":"640x640","k_19092296_480.jpg":"480x480","k_19092296_340.jpg":"340x340","k_19092296_220.jpg":"220x220","o_19092296_1280.jpg":"1280x903","o_19092296_1024.jpg":"1024x722","o_19092296_640.jpg":"640x451","o_19092296_480.jpg":"480x338","o_19092296_340.jpg":"340x239","o_19092296_220.jpg":"220x155","h_19092296_1280.jpg":"1280x854","h_19092296_1024.jpg":"1024x683","h_19092296_640.jpg":"640x427","h_19092296_480.jpg":"480x320","h_19092296_340.jpg":"340x227","h_19092296_220.jpg":"220x147","pp_19092296_1280.jpg":"1280x1628","pp_19092296_1024.jpg":"1024x1303","pp_19092296_640.jpg":"640x814","pp_19092296_480.jpg":"480x611","pp_19092296_340.jpg":"340x432","pp_19092296_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1351","hd_19475478_1920.jpg":"1920x1080","k_19475478_1280.jpg":"1280x1280","k_19475478_1024.jpg":"1024x1024","k_19475478_640.jpg":"640x640","k_19475478_480.jpg":"480x480","k_19475478_340.jpg":"340x340","k_19475478_220.jpg":"220x220","o_19475478_1280.jpg":"1280x900","o_19475478_1024.jpg":"1024x720","o_19475478_640.jpg":"640x450","o_19475478_480.jpg":"480x337","o_19475478_340.jpg":"340x239","o_19475478_220.jpg":"220x154","h_19475478_1280.jpg":"1280x854","h_19475478_1024.jpg":"1024x683","h_19475478_640.jpg":"640x427","h_19475478_480.jpg":"480x320","h_19475478_340.jpg":"340x227","h_19475478_220.jpg":"220x147","pp_19475478_1280.jpg":"1280x1628","pp_19475478_1024.jpg":"1024x1303","pp_19475478_640.jpg":"640x814","pp_19475478_480.jpg":"480x611","pp_19475478_340.jpg":"340x432","pp_19475478_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7772468 Threads: 2 Questions: 1633963071 Slow queries: 4854935 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111344660 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 33 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/roker-ogromne-energije-seksepila-i-inteligencije-slavi-80-rodendan-i-skace-i-dalje-nije-li-nekad-mudro-ne-odrasti-1309755 [printLink] => /scena/showbiz/roker-ogromne-energije-seksepila-i-inteligencije-slavi-80-rodendan-i-skace-i-dalje-nije-li-nekad-mudro-ne-odrasti-1309755?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 724499 [name] => Mick Jagger 80. rođendan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-26 09:00:15 [main_article_id] => 0 [alias] => mick-jagger-80-rodendan [link] => /tag/mick-jagger-80-rodendan ) [1] => stdClass Object ( [id] => 240452 [name] => Mick Jagger [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mick-jagger [link] => /tag/mick-jagger ) [2] => stdClass Object ( [id] => 237103 [name] => rolling stones [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rolling-stones [link] => /tag/rolling-stones ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Roker ogromne energije, seksepila i inteligencije slavi 80. rođendan. I skače i dalje: ‘Nije li nekad mudro ne odrasti?‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3139 [name] => Jasenka Leskur [username] => jasenka-leskur [email] => jasenka-leskur-stani-i@sd.hr [password] => $2y$10$yxLU5zfSBkK9E0Dw/xQ.FuGfjyguFIugXyk4eWGb5x2bk/KEJ9mPq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 2023-10-13 14:31:49 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/jasenka-leskur-3139 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1657 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/edc0bc8cf76440b4ed51e0a3a7473ef9?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/25175026.jpg [galleryCount] => 20 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] =>

Prkoseći svemu što znamo o osamdesetogodišnjacima, jubilarni rođendan proslavit će ne samo u zdravlju, što se obično želi slavljenicima te dobi, već zatirući svojom bezgraničnom energijom misao da će se ikad umiroviti.

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/25175026.jpg [title] =>

Prkoseći svemu što znamo o osamdesetogodišnjacima, jubilarni rođendan proslavit će ne samo u zdravlju, što se obično želi slavljenicima te dobi, već zatirući svojom bezgraničnom energijom misao da će se ikad umiroviti.

AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/25175025.jpg [title] =>

Mick Jagger i Melanie Hamrick

 

Kena Betancur/Afp ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/23632400.jpg [title] =>

Mick Jagger i Chrissie Shrimpton

 

Profimedia ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/23632366.jpg [title] =>

Bianca i Mick Jagger

 

Profimedia ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/23632420.jpg [title] =>

Ron Wood, Mick Jagger, Steve Jordan i Keith Richards

 

AFP ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/23632423.jpg [title] =>

Ron Wood, Mick Jagger i Keith Richards 
 

AFP ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/23632311.jpg [title] =>

Marsha Hunt, tajna Jaggerova ljubav
 

AFP ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/23632309.jpg [title] =>

Brazilka Luciana Gimenez, navodno majka sina Micka Jaggera
 

AFP ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/23632292.jpg [title] =>

Jerry Hall, najdulja veza Micka Jaggera
 

AFP ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/22249680.jpg [title] => AFP ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/23632290.jpg [title] =>

Mick Jagger i Jerry Hall

 

AFP ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/23632278.jpg [title] =>

Mick Jagger i Bianca Perez Moreno De Macias 

Profimedia ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/23632276.jpg [title] =>

Mick Jaggeri i manekenka L‘Wren Scott
 

AFP ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/23632267.jpg [title] =>

Mick Jagger i Melanie Hamrick
 

Profimedia ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/22249690.jpg [title] => AFP ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/19475762.jpg [title] => AFP ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/19092302.jpg [title] => AFP ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/19092300.jpg [title] => AFP ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/19092296.jpg [title] => AFP ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/25/19475478.jpg [title] => AFP ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

I to smo dočekali! Najdraži djed rock’n’ rolla, frontmen ‘Rolling Stonesa’ Mick Jagger 26. srpnja slavi 80. rođendan.

Prkoseći svemu što znamo o osamdesetogodišnjacima, jubilarni rođendan proslavit će ne samo u zdravlju, što se obično želi slavljenicima te dobi, već zatirući svojom bezgraničnom energijom misao da će se, nakon što je prodao milijune ploča i proveo nebrojene sate na turneji, ikad umiroviti.

Popularni idol rock and rolla priprema za ovu izuzetnu priliku isto takvu proslavu: čak 300 celebrityja dobilo je pozivnicu za raskošnu svečanost na spektakularnom mjestu: u Chelsea Physic Garden u Londonu, jednom od najstarijih botaničkih vrtova u Britaniji.

Otmjena zabava

Uzvanici će sigurno znati cijeniti ljepotu lokacije, na ogromnim površinama moći će se opustiti i učiniti ovu godišnjicu nezaboravnim društvenim događajem. Bit će to otmjeni party s listom “tko je tko u svijetu glazbe i zabave”, Micku najmilijih osoba, uključujući njegove kolege iz benda. Prije svega, Ronnieja Woodsa i Keitha Richardsa, a pozvan je i nekadašnji član ‘Stonesa’, basist Bill Wyman.

---

image

Ron Wood, Mick Jagger i Keith Richards 
 

AFP
---

On im se nedavno ponovno pridružio, nakon punih 30 godina od napuštanja benda, na snimanju albuma koji su posvetili lani preminulom bubnjaru Charlieju Wattsu. Pjevač ‘Sympathy for the Devil’ na proslavu dolazi u pratnji 36-godišnje partnerice Melanie Hamrick, s kojom se nedavno zaručio nakon devet zajedničkih godina i s kojom ima šestogodišnjeg sina.

Michael Philip Jagger, rođen u tipičnoj obitelji srednje klase 26. srpnja 1943. u Dartfordu, Kent, danas je jedan od najuspješnijih glazbenih umjetnika u povijesti, s imovinom vrijednom 500 milijuna dolara. Glazbenik, tekstopisac, filmski producent, glumac koji je, osim s Rolling Stonesima, ostvario i uspješnu solo karijeru, izdajući hit albume “She’s the Boss”, “Primitive Cool”, “Wandering Spirit” i “Goddess in the Doorway”.

---

image

Mick Jagger i Melanie Hamrick

 

Kena Betancur/Afp
---

Jedan od najinteligentnijih u svijetu rocka

Nije iznenađenje da je on jedna od najbogatijih zvijezda u svijetu zabave, jer Jagger se smatra jednim od najinteligentnijih i najobrazovanijih rock glazbenika. Alumni je prestižne London School of Economics, poznato je da se druži s pripadnicima intelektualne elite, a ne samo s estradnim zvijezdama. Ima visok kvocijent inteligencije, oko 140. Osim materinjeg jezika, fluentno razgovara na francuskom koji je naučio ljetujući u Francuskoj s obitelji: s ocem, nastavnikom tjelesnog odgoja, majkom frizerkom i mlađim bratom Christopherom, također glazbenikom.

Počeo je pjevati odmalena u crkvenom zboru, no svoju je strast prema glazbi cijeli život dijelio s notornim Keithom Richardsom, s kojim je na pozornici šest desetljeća, prodavši tijekom tog vremena sa ‘Stonesima’ oko 200 milijuna albuma. Jaggerov jedinstveni vokalni stil, seksualno esplicitni tekstovi i sugestivni pokreti na pozornici priskrbili su njihovu bendu reputaciju “bad boysa” glazbene industrije, pri čemu je Jagger nadahnjujuće utjecao na generacije entuzijasta rock and rolla.

---

image
AFP
---

Tako je Jay-Z opjevao njegov vokalni talent u singlu ‘Swagga Like Us’, a hit Maroon 5 ‘Moves like Jagger’ posvećen je njegovu jedinstvenom plesnom stilu. Inače, u intervjuima je spominjao da je učio plesati od Jamesa Browna i Rudolfa Nureyeva, koji mu je bio prijatelj.

Spektakularan na pozornici, uz Keitha Richardsa s kojim je dijelio iskustva pritvaranja zbog konzumacije droga, ustoličen je kao simbol kontrakulture. Ali za razliku od ostalih vršnjaka u svijetu glazbe, Jagger trajno odbija prerasti svoj rock ‘n’ roll način života, zabavljajući se s ljepoticama jet seta i skačući po zabavama po cijelom svijetu.

Glazbeni vitez

Što mu je i zamjereno kada mu je 2002. godine kraljica Elizabeta II. dodijelila status viteza za njegove zasluge u glazbi tijekom 40 godina karijere. U medijima se pisalo da sir Mick Jagger ne može stati uz bok ostalim vitezovima britanske glazbe: sir Paulu McCartneyu, sir Eltonu Johnu i sir Bobu Geldofu, koji su poznati kao izdašni donatori dobrotvornih akcija. Jagger se, s druge strane, tada preselio u Francusku kako bi izbjegao britanske poreze, ne pokazujući interes za dobrotvorstvo. No, na kraju su komentatori zaključili da se Britanija promijenila, ali Jagger ne.

Tijekom vremena Mick je postao pojam ultra seksi muškarca, a među trivijama se može pronaći podatak da je fotografija njegove stražnjice prodana na aukciji za 4000 dolara.

Ljubavnice, djeca...

Svoju poziciju ovaj 178 centimetara visok muškarac jakog seksepila koristio je u ženskom svijetu bez odmora, pa je stvorio impresivan portfelj žena, djece, pa unuka i praunuka. Ima osmero djece s pet različitih žena, a službeno se vjenčao samo jedanput, sa Nikaragvankom Biancom Perez-Mora Macias, 1971. godine.

---

image

Mick Jagger i Bianca Perez Moreno De Macias 

Profimedia
---

Američka manekenka Marsha Hunt rodila mu je prvo dijete 1970. godine, kćer Karis, nakon što su se viđali u vrijeme njegove veze s pjevačicom Marianne Faithfull.

---

image

Marsha Hunt, tajna Jaggerova ljubav
 

AFP
---

Neposredno prije Karisina rođenja, Jagger je upoznao Biancu s kojom ima kćer Jade. Razveli su se 1979., zbog njegove afere s Jerry Hall.

---

image

Mick Jagger i Jerry Hall

 

AFP
---

S tim je supermodelom Jagger ostvario svoju najdulju ljubavnu vezu u kojoj se rodilo četvero djece: Elizabeth Scarlett (1984.), James Leroy (1985.), Georgia May (1992.) i Gabriel Luke (1997.). Prekinuli su 1999., nakon što se doznalo da je dobio dijete s brazilskom manekenkom Lucianom Gimenez.

---

image

Brazilka Luciana Gimenez, navodno majka sina Micka Jaggera
 

AFP
---

Pradjed koji voli zabavu

Zapravo, njihov odnos ranije je načela veza s manekenkom Carlom Bruni, kasnijom suprugom francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja koja je, međutim, tvrdila da je bilo tada još barem deset žena u njegovu životu. DNK test je pokazao da je otac Lucasa Mauricia, kojeg je rodila brazilska manekenka.

S modnom dizajnericom L’Wren Scott frontmen ‘Stonesa’ upoznao se 2001. i bili su zajedno sve dok si nije oduzela život 2014. – Jagger je u to vrijeme bio na turneji u Australiji.

---

image

Mick Jaggeri i manekenka L‘Wren Scott
 

AFP
---

A 44 godine mlađu Melanie Hamrick, plesačicu Američkog baletnog kazališta, upoznao je malo prije dizajneričine smrti. S njom je dobio svoje osmo dijete, zove se Deveraux Octavian Basil Jagger. U međuvremenu je stekao petero unučadi i postao pradjed.

---

image

Mick Jagger i Melanie Hamrick
 

Profimedia
---

No njegova ljubavna reputacija puno je sadržajnija od nabrojenog, njegovom seksepilu nisu odoljele Angelina Jolie, Bebe Buell, Sophie Dahl, Carly Simon, Anita Pallenberg... Mit o njegovoj muškosti nije bez povoda jer je i s 80 godina nevjerojatno aktivan.

Iako je imao operaciju srca 2019. godine, drži se strogog režima treninga koji uključuje trčanje, jogging, kickboxing i jogu. Strastveni je obožavatelj kriketa i prati trenutno sve izvještaje o engleskoj ligi preko “Jagged Internetworksa”, koji je s tim ciljem i osnovao.

---

image
AFP
---

Mick Jagger, koji je u Rock and Roll Hall of Fame primljen još 1989. godine, a njegov bend je američki časopis Rolling Stone proglasio četvrtim “najvećim rock & roll izvođačima” svih vremena, u svojoj odmakloj dobi razmišlja ovako:

- Ne mislim da je uživanje u životu isključivi prerogativ mladih ljudi... Nije li ponekad mudro ne odrasti?

Time Is On His Side – da parafraziramo njegov hit iz ranih 60-tih. Jer zbilja je imao pravo.

Sretan ti rođendan Mick, i živ nam još dugo bio.

---

image

Ron Wood, Mick Jagger, Steve Jordan i Keith Richards

 

AFP
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP Kena Betancur/Afp Profimedia Profimedia AFP AFP AFP AFP AFP AFP AFP Profimedia AFP Profimedia AFP AFP AFP AFP AFP AFP
AFP

Prkoseći svemu što znamo o osamdesetogodišnjacima, jubilarni rođendan proslavit će ne samo u zdravlju, što se obično želi slavljenicima te dobi, već zatirući svojom bezgraničnom energijom misao da će se ikad umiroviti.

Kena Betancur/Afp

Mick Jagger i Melanie Hamrick

 

Profimedia

Mick Jagger i Chrissie Shrimpton

 

Profimedia

Bianca i Mick Jagger

 

AFP

Ron Wood, Mick Jagger, Steve Jordan i Keith Richards

 

AFP

Ron Wood, Mick Jagger i Keith Richards 
 

AFP

Marsha Hunt, tajna Jaggerova ljubav
 

AFP

Brazilka Luciana Gimenez, navodno majka sina Micka Jaggera
 

AFP

Jerry Hall, najdulja veza Micka Jaggera
 

AFP
AFP

Mick Jagger i Jerry Hall

 

Profimedia

Mick Jagger i Bianca Perez Moreno De Macias 

AFP

Mick Jaggeri i manekenka L‘Wren Scott
 

Profimedia

Mick Jagger i Melanie Hamrick
 

AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/roker-ogromne-energije-seksepila-i-inteligencije-slavi-80-rodendan-i-skace-i-dalje-nije-li-nekad-mudro-ne-odrasti-1309755 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=fc75e0d8d43ffc65ecbf3f997ea70b197d6c2e93 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Roker+ogromne+energije%2C+seksepila+i+inteligencije+slavi+80.+ro%C4%91endan.+I+ska%C4%8De+i+dalje%3A+%E2%80%98Nije+li+nekad+mudro+ne+odrasti%3F%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Froker-ogromne-energije-seksepila-i-inteligencije-slavi-80-rodendan-i-skace-i-dalje-nije-li-nekad-mudro-ne-odrasti-1309755 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Froker-ogromne-energije-seksepila-i-inteligencije-slavi-80-rodendan-i-skace-i-dalje-nije-li-nekad-mudro-ne-odrasti-1309755 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"sretno, mick"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7374"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}]
StoryEditorOCM
Showbizsretno, mick

Roker ogromne energije, seksepila i inteligencije slavi 80. rođendan. I skače i dalje: ‘Nije li nekad mudro ne odrasti?‘

Piše Jasenka Leskur
26. srpnja 2023. - 09:03
Prkoseći svemu što znamo o osamdesetogodišnjacima, jubilarni rođendan proslavit će ne samo u zdravlju, što se obično želi slavljenicima te dobi, već zatirući svojom bezgraničnom energijom misao da će se ikad umiroviti.AFP

I to smo dočekali! Najdraži djed rock’n’ rolla, frontmen ‘Rolling Stonesa’ Mick Jagger 26. srpnja slavi 80. rođendan.

Prkoseći svemu što znamo o osamdesetogodišnjacima, jubilarni rođendan proslavit će ne samo u zdravlju, što se obično želi slavljenicima te dobi, već zatirući svojom bezgraničnom energijom misao da će se, nakon što je prodao milijune ploča i proveo nebrojene sate na turneji, ikad umiroviti.

Popularni idol rock and rolla priprema za ovu izuzetnu priliku isto takvu proslavu: čak 300 celebrityja dobilo je pozivnicu za raskošnu svečanost na spektakularnom mjestu: u Chelsea Physic Garden u Londonu, jednom od najstarijih botaničkih vrtova u Britaniji.

Otmjena zabava

Uzvanici će sigurno znati cijeniti ljepotu lokacije, na ogromnim površinama moći će se o...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 08:51