StoryEditorOCM
Showbizjesmo li ga zaslužili?

Pisac knjige o Balaševiću otkriva kako je Đole najavljivao svoj prerani odlazak, zašto se Beograd ogriješio o njega, a prisjetio se i jednog trenutka s koncerta u Splitu

Piše PSD
19. srpnja 2022. - 15:16
Đorđe Balašević, 'riječ je o pjesniku najvećeg formata i čovjeku koji je imao izuzetno razvijen dar za melodiju. Nema ni u svijetu puno takvih ljudi'Goran Mehkek/Cropix

Đorđe Balašević vjerojatno je najbolji od mnogih dobrih tekstopisaca i skladatelja, kantautora, na ovim prostorima. Tu je laskavu titulu pjesmama i nastupima suvereno držao više od trideset godina, a njegove pjesme ostale su upisane u kolektivnu memoriju i emocionalnost, a žive i dan danas.

Iznenadna Đoletova smrt prije 17 mjeseci potresla je cijelu bivšu državu i puno šire, svugdje gdje su se od teških 90-ih odselile generacije iz pedeset i neke, kao i one mlađe.

Pothvata da se o životu i djelu Đorđa Balaševića napiše knjiga poduhvatio se novinar i pisac Ivan Ivačković, koji iza sebe ima naslove "Kako smo propjevali" i "Između krajnosti", a bio je i Balaševićev prijatelj.

Kao takvoga snažno ga je potresla Đoletova smrt, ali knjigu "Panonski admiral" - odličnu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:21