stdClass Object ( [id] => 1052042 [title] => Petra Kapor i Anamarija Božinović nove su uzdanice Radio Dalmacije: Eter ne trpi ono ‘nit smrdi, nit miriše‘, niti voditelja koji se pravi pametan... [alias] => petra-kapor-i-anamarija-bozinovic-nove-su-uzdanice-radio-dalmacije-eter-ne-trpi-ono-nit-smrdi-nit-mirise-niti-voditelja-koji-se-pravi-pametan [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Oni u Dalmaciji – rasturaju. Najslušaniji su radio, medij s najviše pratitelja na dvjema najjačim društvenim mrežama za mlade – Instagramu i TikToku – a ovaj ponedjeljak napunili su tek 25. Rođendanska fešta u eteru traje danima jer Radio Dalmacija od ponedjeljka kroz igru "Poziv koji se ne propušta" dijeli ukupno 25 tisuća kuna. Socijalna distanca se poštuje, a veza sa slušateljima nikad nije bila jača. To nam je bio sasvim dovoljan razlog za ćakulu s najnovijim mladim snagama Radio Dalmacije – Petrom Kapor (31) i Anamarijom Božinović (26).

Krenuli smo s Petrom...

Sjećate li se kad ste prvi put slušali Radio Dalmaciju i jeste li ikad mogli zamisliti da ćete i vi jednom raditi na ovoj postaji, koja je postala svojevrsni brend Dalmacije?

– Otkad znam za sebe u mojoj se kući sluša Radio Dalmacija i to je jedina frekvencija koju pamtim, kao i imena i glasove tadašnjih voditelja. Ne sjećam se ručka doma bez Dalmacije u pozadini. Nedavno sam upisala Radio Dalmacija u tražilici na Facebooku i izbacilo mi je da sam prije šest godina oglasila da su mi ukradene naočale i patike. Tad nisam ni sanjala da ću danas baš ja biti ta koja pomaže drugima pronaći izgubljeno. "Fun fact": na zgradi u kojoj sam unajmila stan kada sam otišla na razgovor za posao stoji reklama Radio Dalmacije, znala sam da to mora biti znak.

Uz samostalne smjene na radiju, čujemo vas i u jutarnjem programu zajedno s Editom Lučić Jelić. Kako vam padaju ranojutarnja buđenja?

– Nikad se ranije, a nikad lakše, nisam ustajala! Radim posao u kojem guštam i prva mi je misao kad zazvoni alarm: "O.K., radiš Jutro na Dalmaciji, diži se! I normalno Edita ujutro diže iz mrtvih, ona piva u svih 16 i jutro nam je stvarno veselo.

Možete li izdvojiti neku zanimljivu anegdotu koja vam se dogodila u eteru?

– Nedavno sam u eteru ispričala sve što sam imala, tema je bila škola vaterpola. Kad sam završila i išla ugasiti mikrofon, shvatila sam da sam cijelo vrijeme držala krivi botun, a ne svoj mikrofon. Pošaljem prijateljici poruku: "Daj, je l' slušaš RD, jesi čula ovu školu vaterpola?", ona odgovara: "Kakav vaterpolo, bila je sad neka tišina, mislila sam da šteka aplikacija." Inače, zaštekao je moj prst na krivom botunu. Inače, aplikacija nam je super – skinite je!

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Kako se slažete s Anamarijom? Podupirete li jedna drugu, dijelite li savjete?

– Zar ne vidite da smo na snimanje došle isto obučene? Anamarija mi je odma sila, iako ne dijelimo smjenu, često se malo u eteru našalimo na račun one druge. Tako je ona nedavno u svoju smjenu ubacila moje WhatsApp glasovne poruke koje sam joj slala šetajući do dućana. Privatno smo dobre i našu zajedničku zezanciju ubacimo u eter. Dijelimo ljubav prema Tomu Hardyju i seriji "La casa del papel". Sasvim dovoljno da budemo prije!

Tko vam je najomiljeniji hrvatski radijski glas?

– Radijski voditelj nije samo glas. Glas je samo sredstvo kojim se prenosi sve ono drugo što voditelja čini posebnim i svojim. Ispred ugodnoga glasa stoje karakter i stav, emocija, skromnost i neki svoj specifičan način da se dopre do slušatelja. Informaciju možda nećeš zapamtiti, glas ćeš vjerojatno zaboraviti, ali nikad emociju koju je u tebi izazvao netko s druge strane zvučnika. Radio ne trpi ono "nit smrdi, nit miriše", niti voditelja koji se pravi pametan.

Nedavno ste na Marjanu trčali u čast svih žena koje se bore protiv raka dojke. Volite li inače trčati, baviti se sportom?

– Trčati baš i ne i volim. Da kažem bilo što drugo, svi moji znat će da lažem. Ali cijenim ljude koji imaju tu naviku. Inače sam certificirana učiteljica joge i, uz radijski posao, vodim grupne sate joge. Uz to volim i teretanu. Utezi za mišiće, joga za um. Bitan je balans.

Dogodi li vam se ikad da na radio dođete u trenirci ili volite biti modno osviješteni?

– Kod nas na radiju je opušteno što se tiče odijevanja, tako da šaram. Jutarnje smjene znam odraditi sportivo, ako radim malo kasnije, iskoristim vrijeme za kombiniranje. U modernom žargonu: kinda classy, kinda hood.

Prije devet godina glumili ste u seriji "Larin izbor". Po čemu najviše pamtite taj izlet u glumačke vode?

– Gluma je moja strast odmalena. Godinama sam glumila u GKM-u, nisam završila na Akademiji, ali kompenziram tu ljubav na sve druge načine. I rad na radiju je jedna vrsta glume, voditelj mora imati sve što i glumac, osim što mora biti u svom liku, a ne u tuđem. "Larin izbor" mi je ostao u sjećanju kao zabavno iskustvo i donio poznanstva koja su mi otvorila mnoga vrata.

Snimili ste i reklamu za pivo. Kako to da ste na kraju završili na radiju, umjesto pred svjetlima reflektora? Ili još ne isključujete mogućnost da se vratite glumi?

– Dvije reklame za pivo, i još 20-ak drugih (smijeh). Baš zato što me svi pitaju isto što i vi, rad na radiju mi je bio izazov. Sve je na "izvol'te" osim izgleda. I to je čar. Ništa u životu ne isključujem pa ni glumački angažman, zašto ne?

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Po vašim objavama na društvenim mrežima, vidi se da ste strastvena obožavateljica putovanja. Koje od njih vam je ostalo u najljepšem sjećanju? Kako na vas, putoholičarku, utječe situacija s pandemijom koronavirusa?

– Putovanja su za mene nešto najvrjednije što nosim u srcu, umu i fotoalbumu na Instagramu. Mogu reći da su me odlasci u nepoznato najviše formirali u kasnijim godinama. Od osobe s dva kufera koja nosi sve došla sam do jednog malog ruksaka za mjesec dana putovanja. Indija je država u koju bih se vratila sutra. Kad proživiš tako intenzivnu zemlju, spreman si s lakoćom odgovoriti i na razne izazove svakodnevice. Ako se snađeš u Indiji, snaći ćeš se svugdje. Koronavirus, šta?? Čim uhvatim neki dobar let – odoh!

Ode Petra, a stiže nam Anamarija...

Jedno ste vrijeme živjeli u Zagrebu, gdje ste radili na Narodnom. Nedostaje li vam život u metropoli? Gdje vam je ljepše?

– Bila je to klasična priča snalaženja Dalmatinke u Zagrebu. Zezali smo se da su to bile "patnje mlade Dalmatinke" kad sam se prvi put susrela sa strugalicom za led. Toliko puta sam kasnila na posao jer nisam znala kako odmrznuti auto i mislila se u sebi: "blaženi Split!" Zato neka mene tu, na suncu, uz more, uz moje ljude i daleko od leda. Zagreb me primio ko svoju, a Split... Doma je doma. Znate ono "fjaka" i "pusti me stat".

Ovog ste se ljeta u eteru požalili kako još niste dobili godišnji odmor jer ste tek počeli raditi. Kad smo dogovarali ovaj intervju, zatekao sam vas upravo na godišnjemu. Jeste li se uspjeli odmoriti i napuniti baterije, kako je bilo?

– Evo sad jedan paradoks, u vezi s prvim pitanjem i uspoređivanjem Zagreba i Splita. Tjedan dana sam provela u Zagrebu i baš sam se odmorila i napunila baterije za dalje.

Na radiju vas uglavnom čujemo u večernjim smjenama. Odgovara li vam taj, za radio, manje atraktivan termin, jer znamo da je udarni termin svih radija po pitanju slušanosti jutro?

– Rekla bih da svaka smjena, svaki termin, ima svoje čari. Jutarnji voditelji prate slušatelje na posao i informiraju ih o najvažnijim temama dana, a onda, kako dan ide kraju, ja ih opuštam od radnih obveza, s laganim, zabavnim temama... Moja voditeljska karijera je tek na početku, bit će vremena za atraktivnije termine.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Vaša kolegica Edita Lučić Jelić jednom mi je kazala kako je posao na radiju teži od posla na televiziji i u novinama. Slažete li se s njome? Kakve sve kvalitete treba imati dobar radijski voditelj?

– Do sada sam radila samo na radiju pa ne bih mogla uspoređivati ta tri medija. Što se tiče kvaliteta dobrog radijskog voditelja, možda će biti čudno, ali glas bih čak stavila na zadnje mjesto. Bitna je osobnost, znati prenijeti emociju, pokazati im zapravo da je osoba iza mikrofona netko s kim mogu dijeliti svoje priče, osjećaje, netko tko im je blizu. Radio je topao, živ medij, za razliku od televizije i novina, mislim da je nekako najbliži publici na osobnoj razini.

O kojim temama volite najviše govoriti slušateljima?

– Uh, o svemu. Puno me toga veseli. Od one najmanje sitnice kad kažem "izbjegnite tu i te ceste jer je gužva" pa se javi slušatelj i zahvali mi jer sam mu spasila sastanak, preko onoga da jednom pjesmom možeš nekome uljepšati cijeli dan. Kad dobiješ poruku: "Ajmeeee hvala za ovu pjesmu, baš mi je trebalo dignit raspoloženje na poslu"... Naravno, tu su i one bolne, ali realne ljudske priče i apeli za pomoć. Čim takva priča iziđe u eter, odmah stižu poruke "kako ste ono rekli, gdje je broj računa za uplatu" i tako dignemo sve na noge.

Je li se vama dogodila kakva smiješna situacija u eteru?

– Odakle da krenem!? I kako izdvojiti samo jednu?! Ova je možda ostala najviše zapamćena. Govorila sam o vremenskoj prognozi i o temperaturama, u Splitu je bilo 25 stupnjeva, ne znam što je meni bilo da sam pročitala "... a u Splitu je trenutno 50 stupnjeva" i pustila pjesmu. Pjesma je krenula, nije bilo prilike da se ispravim... Ne moram ni reći koliko je slušatelja u to vrijeme reagiralo. Sreća, bio je baš vruć dan pa smo okrenuli na zezanciju "vani je tako vruće ko da je 50 stupnjeva" i imali se čemu rugati cijelu smjenu.

Tko je vaš najvjerniji slušatelj?

– Definitivno mama. Najvjernija jer toliko prati što radim, da čak i kad nije doma ili autu, stavi slušalice u uho i sluša me preko naše mobilne aplikacije. Najiskrenija je jer mi je jednom prilikom rekla: "Nisam te mogla slušat danas, malo si mi bila dosadna."

Ovog ljeta, na Oliverovu godišnjicu smrti, na Instagramu ste objavili video iz etera u kojem ste gotovo zaplakali. Je li vam to bila jedna od najemotivnijih smjena?

– Inače nemam običaj javno pokazivati emocije, ali kad je u pitanju Oliver i njegove pjesme, onda ne možeš pobjeći od njih. Priče naših slušatelja, koji ogole dušu kad je u pitanju Oliver, posebno su emotivne. Ovo je ipak Dalmacija, svi dišemo isto, svi Olivera osjećamo kao svoga. Kad našim slušateljima zadrhti glas, teško je suzdržati emocije...

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"SLAVLJENIČKI TJEDAN"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"73","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"}] [extra_fields_search] => SLAVLJENIČKI TJEDAN 1 1 1 1 1 2 0 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-10-20 11:52:03 [created_by] => 3225 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-10-20 12:24:47 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2020-10-20 12:24:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 3168 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/10\/20\/14985484.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/20\/14985492.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/20\/14985478.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/20\/14985512.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/20\/14985514.jpg","\/images\/slike\/2020\/10\/20\/14985538.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1274","k_14985484_1280.jpg":"1280x1280","k_14985484_1024.jpg":"1024x1024","k_14985484_640.jpg":"640x640","k_14985484_480.jpg":"480x480","k_14985484_340.jpg":"340x340","k_14985484_220.jpg":"220x220","o_14985484_1280.jpg":"1280x849","o_14985484_1024.jpg":"1024x679","o_14985484_640.jpg":"640x424","o_14985484_480.jpg":"480x318","o_14985484_340.jpg":"340x225","o_14985484_220.jpg":"220x145","h_14985484_1280.jpg":"1280x854","h_14985484_1024.jpg":"1024x683","h_14985484_640.jpg":"640x427","h_14985484_480.jpg":"480x320","h_14985484_340.jpg":"340x227","h_14985484_220.jpg":"220x147","pp_14985484_1280.jpg":"1006x1280","pp_14985484_1024.jpg":"805x1024","pp_14985484_640.jpg":"503x640","pp_14985484_480.jpg":"377x480","pp_14985484_340.jpg":"267x340","pp_14985484_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1293","k_14985492_1280.jpg":"1280x1280","k_14985492_1024.jpg":"1024x1024","k_14985492_640.jpg":"640x640","k_14985492_480.jpg":"480x480","k_14985492_340.jpg":"340x340","k_14985492_220.jpg":"220x220","o_14985492_1280.jpg":"1280x862","o_14985492_1024.jpg":"1024x689","o_14985492_640.jpg":"640x431","o_14985492_480.jpg":"480x323","o_14985492_340.jpg":"340x228","o_14985492_220.jpg":"220x148","h_14985492_1280.jpg":"1280x854","h_14985492_1024.jpg":"1024x683","h_14985492_640.jpg":"640x427","h_14985492_480.jpg":"480x320","h_14985492_340.jpg":"340x227","h_14985492_220.jpg":"220x147","pp_14985492_1280.jpg":"1006x1280","pp_14985492_1024.jpg":"805x1024","pp_14985492_640.jpg":"503x640","pp_14985492_480.jpg":"377x480","pp_14985492_340.jpg":"267x340","pp_14985492_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x3012","k_14985478_1280.jpg":"1280x1280","k_14985478_1024.jpg":"1024x1024","k_14985478_640.jpg":"640x640","k_14985478_480.jpg":"480x480","k_14985478_340.jpg":"340x340","k_14985478_220.jpg":"220x220","o_14985478_1280.jpg":"1280x2008","o_14985478_1024.jpg":"1024x1606","o_14985478_640.jpg":"640x1004","o_14985478_480.jpg":"480x753","o_14985478_340.jpg":"340x533","o_14985478_220.jpg":"220x345","h_14985478_1280.jpg":"1280x854","h_14985478_1024.jpg":"1024x683","h_14985478_640.jpg":"640x427","h_14985478_480.jpg":"480x320","h_14985478_340.jpg":"340x227","h_14985478_220.jpg":"220x147","pp_14985478_1280.jpg":"1006x1280","pp_14985478_1024.jpg":"805x1024","pp_14985478_640.jpg":"503x640","pp_14985478_480.jpg":"377x480","pp_14985478_340.jpg":"267x340","pp_14985478_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2536","k_14985512_1280.jpg":"1280x1280","k_14985512_1024.jpg":"1024x1024","k_14985512_640.jpg":"640x640","k_14985512_480.jpg":"480x480","k_14985512_340.jpg":"340x340","k_14985512_220.jpg":"220x220","o_14985512_1280.jpg":"1280x1690","o_14985512_1024.jpg":"1024x1352","o_14985512_640.jpg":"640x845","o_14985512_480.jpg":"480x634","o_14985512_340.jpg":"340x449","o_14985512_220.jpg":"220x290","h_14985512_1280.jpg":"1280x854","h_14985512_1024.jpg":"1024x683","h_14985512_640.jpg":"640x427","h_14985512_480.jpg":"480x320","h_14985512_340.jpg":"340x227","h_14985512_220.jpg":"220x147","pp_14985512_1280.jpg":"1006x1280","pp_14985512_1024.jpg":"805x1024","pp_14985512_640.jpg":"503x640","pp_14985512_480.jpg":"377x480","pp_14985512_340.jpg":"267x340","pp_14985512_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1279","k_14985514_1280.jpg":"1280x1280","k_14985514_1024.jpg":"1024x1024","k_14985514_640.jpg":"640x640","k_14985514_480.jpg":"480x480","k_14985514_340.jpg":"340x340","k_14985514_220.jpg":"220x220","o_14985514_1280.jpg":"1280x852","o_14985514_1024.jpg":"1024x682","o_14985514_640.jpg":"640x426","o_14985514_480.jpg":"480x319","o_14985514_340.jpg":"340x226","o_14985514_220.jpg":"220x146","h_14985514_1280.jpg":"1280x854","h_14985514_1024.jpg":"1024x683","h_14985514_640.jpg":"640x427","h_14985514_480.jpg":"480x320","h_14985514_340.jpg":"340x227","h_14985514_220.jpg":"220x147","pp_14985514_1280.jpg":"1006x1280","pp_14985514_1024.jpg":"805x1024","pp_14985514_640.jpg":"503x640","pp_14985514_480.jpg":"377x480","pp_14985514_340.jpg":"267x340","pp_14985514_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_14985538_1280.jpg":"1280x1280","k_14985538_1024.jpg":"1024x1024","k_14985538_640.jpg":"640x640","k_14985538_480.jpg":"480x480","k_14985538_340.jpg":"340x340","k_14985538_220.jpg":"220x220","o_14985538_1280.jpg":"1280x853","o_14985538_1024.jpg":"1024x682","o_14985538_640.jpg":"640x426","o_14985538_480.jpg":"480x320","o_14985538_340.jpg":"340x226","o_14985538_220.jpg":"220x146","h_14985538_1280.jpg":"1280x854","h_14985538_1024.jpg":"1024x683","h_14985538_640.jpg":"640x427","h_14985538_480.jpg":"480x320","h_14985538_340.jpg":"340x227","h_14985538_220.jpg":"220x147","pp_14985538_1280.jpg":"1006x1280","pp_14985538_1024.jpg":"805x1024","pp_14985538_640.jpg":"503x640","pp_14985538_480.jpg":"377x480","pp_14985538_340.jpg":"267x340","pp_14985538_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14961093 Threads: 3 Questions: 3146747020 Slow queries: 7018819 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234893162 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/petra-kapor-i-anamarija-bozinovic-nove-su-uzdanice-radio-dalmacije-eter-ne-trpi-ono-nit-smrdi-nit-mirise-niti-voditelja-koji-se-pravi-pametan-1052042 [printLink] => /scena/showbiz/petra-kapor-i-anamarija-bozinovic-nove-su-uzdanice-radio-dalmacije-eter-ne-trpi-ono-nit-smrdi-nit-mirise-niti-voditelja-koji-se-pravi-pametan-1052042?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 620859 [name] => anamarija božinović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-10-20 14:24:49 [main_article_id] => 0 [alias] => anamarija-bozinovic [link] => /tag/anamarija-bozinovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 620860 [name] => petra kapor [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-10-20 14:24:49 [main_article_id] => 0 [alias] => petra-kapor [link] => /tag/petra-kapor ) [2] => stdClass Object ( [id] => 325143 [name] => Radio Dalmacija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => radio-dalmacija [link] => /tag/radio-dalmacija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Petra Kapor i Anamarija Božinović nove su uzdanice Radio Dalmacije: Eter ne trpi ono ‘nit smrdi, nit miriše‘, niti voditelja koji se pravi pametan... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3225 [name] => Vinko Paić [username] => vinko-pai [email] => vinko-pai@sd.hr [password] => $2y$10$SknZe4UBTTiUIG6JL3R9z.dOzVdZvDxtCiEFcNkz0/F30t1p8Oo7u [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-paic-3225 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1743 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/5dd410bdfa2fba0b946f11b0784bd5df?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/20/14985484.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Božidar Vukičević/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/20/14985484.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/20/14985492.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/20/14985478.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/20/14985512.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/20/14985514.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/10/20/14985538.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Oni u Dalmaciji – rasturaju. Najslušaniji su radio, medij s najviše pratitelja na dvjema najjačim društvenim mrežama za mlade – Instagramu i TikToku – a ovaj ponedjeljak napunili su tek 25. Rođendanska fešta u eteru traje danima jer Radio Dalmacija od ponedjeljka kroz igru "Poziv koji se ne propušta" dijeli ukupno 25 tisuća kuna. Socijalna distanca se poštuje, a veza sa slušateljima nikad nije bila jača. To nam je bio sasvim dovoljan razlog za ćakulu s najnovijim mladim snagama Radio Dalmacije – Petrom Kapor (31) i Anamarijom Božinović (26).

Krenuli smo s Petrom...

Sjećate li se kad ste prvi put slušali Radio Dalmaciju i jeste li ikad mogli zamisliti da ćete i vi jednom raditi na ovoj postaji, koja je postala svojevrsni brend Dalmacije?

– Otkad znam za sebe u mojoj se kući sluša Radio Dalmacija i to je jedina frekvencija koju pamtim, kao i imena i glasove tadašnjih voditelja. Ne sjećam se ručka doma bez Dalmacije u pozadini. Nedavno sam upisala Radio Dalmacija u tražilici na Facebooku i izbacilo mi je da sam prije šest godina oglasila da su mi ukradene naočale i patike. Tad nisam ni sanjala da ću danas baš ja biti ta koja pomaže drugima pronaći izgubljeno. "Fun fact": na zgradi u kojoj sam unajmila stan kada sam otišla na razgovor za posao stoji reklama Radio Dalmacije, znala sam da to mora biti znak.

Uz samostalne smjene na radiju, čujemo vas i u jutarnjem programu zajedno s Editom Lučić Jelić. Kako vam padaju ranojutarnja buđenja?

– Nikad se ranije, a nikad lakše, nisam ustajala! Radim posao u kojem guštam i prva mi je misao kad zazvoni alarm: "O.K., radiš Jutro na Dalmaciji, diži se! I normalno Edita ujutro diže iz mrtvih, ona piva u svih 16 i jutro nam je stvarno veselo.

Možete li izdvojiti neku zanimljivu anegdotu koja vam se dogodila u eteru?

– Nedavno sam u eteru ispričala sve što sam imala, tema je bila škola vaterpola. Kad sam završila i išla ugasiti mikrofon, shvatila sam da sam cijelo vrijeme držala krivi botun, a ne svoj mikrofon. Pošaljem prijateljici poruku: "Daj, je l' slušaš RD, jesi čula ovu školu vaterpola?", ona odgovara: "Kakav vaterpolo, bila je sad neka tišina, mislila sam da šteka aplikacija." Inače, zaštekao je moj prst na krivom botunu. Inače, aplikacija nam je super – skinite je!

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Kako se slažete s Anamarijom? Podupirete li jedna drugu, dijelite li savjete?

– Zar ne vidite da smo na snimanje došle isto obučene? Anamarija mi je odma sila, iako ne dijelimo smjenu, često se malo u eteru našalimo na račun one druge. Tako je ona nedavno u svoju smjenu ubacila moje WhatsApp glasovne poruke koje sam joj slala šetajući do dućana. Privatno smo dobre i našu zajedničku zezanciju ubacimo u eter. Dijelimo ljubav prema Tomu Hardyju i seriji "La casa del papel". Sasvim dovoljno da budemo prije!

Tko vam je najomiljeniji hrvatski radijski glas?

– Radijski voditelj nije samo glas. Glas je samo sredstvo kojim se prenosi sve ono drugo što voditelja čini posebnim i svojim. Ispred ugodnoga glasa stoje karakter i stav, emocija, skromnost i neki svoj specifičan način da se dopre do slušatelja. Informaciju možda nećeš zapamtiti, glas ćeš vjerojatno zaboraviti, ali nikad emociju koju je u tebi izazvao netko s druge strane zvučnika. Radio ne trpi ono "nit smrdi, nit miriše", niti voditelja koji se pravi pametan.

Nedavno ste na Marjanu trčali u čast svih žena koje se bore protiv raka dojke. Volite li inače trčati, baviti se sportom?

– Trčati baš i ne i volim. Da kažem bilo što drugo, svi moji znat će da lažem. Ali cijenim ljude koji imaju tu naviku. Inače sam certificirana učiteljica joge i, uz radijski posao, vodim grupne sate joge. Uz to volim i teretanu. Utezi za mišiće, joga za um. Bitan je balans.

Dogodi li vam se ikad da na radio dođete u trenirci ili volite biti modno osviješteni?

– Kod nas na radiju je opušteno što se tiče odijevanja, tako da šaram. Jutarnje smjene znam odraditi sportivo, ako radim malo kasnije, iskoristim vrijeme za kombiniranje. U modernom žargonu: kinda classy, kinda hood.

Prije devet godina glumili ste u seriji "Larin izbor". Po čemu najviše pamtite taj izlet u glumačke vode?

– Gluma je moja strast odmalena. Godinama sam glumila u GKM-u, nisam završila na Akademiji, ali kompenziram tu ljubav na sve druge načine. I rad na radiju je jedna vrsta glume, voditelj mora imati sve što i glumac, osim što mora biti u svom liku, a ne u tuđem. "Larin izbor" mi je ostao u sjećanju kao zabavno iskustvo i donio poznanstva koja su mi otvorila mnoga vrata.

Snimili ste i reklamu za pivo. Kako to da ste na kraju završili na radiju, umjesto pred svjetlima reflektora? Ili još ne isključujete mogućnost da se vratite glumi?

– Dvije reklame za pivo, i još 20-ak drugih (smijeh). Baš zato što me svi pitaju isto što i vi, rad na radiju mi je bio izazov. Sve je na "izvol'te" osim izgleda. I to je čar. Ništa u životu ne isključujem pa ni glumački angažman, zašto ne?

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Po vašim objavama na društvenim mrežima, vidi se da ste strastvena obožavateljica putovanja. Koje od njih vam je ostalo u najljepšem sjećanju? Kako na vas, putoholičarku, utječe situacija s pandemijom koronavirusa?

– Putovanja su za mene nešto najvrjednije što nosim u srcu, umu i fotoalbumu na Instagramu. Mogu reći da su me odlasci u nepoznato najviše formirali u kasnijim godinama. Od osobe s dva kufera koja nosi sve došla sam do jednog malog ruksaka za mjesec dana putovanja. Indija je država u koju bih se vratila sutra. Kad proživiš tako intenzivnu zemlju, spreman si s lakoćom odgovoriti i na razne izazove svakodnevice. Ako se snađeš u Indiji, snaći ćeš se svugdje. Koronavirus, šta?? Čim uhvatim neki dobar let – odoh!

Ode Petra, a stiže nam Anamarija...

Jedno ste vrijeme živjeli u Zagrebu, gdje ste radili na Narodnom. Nedostaje li vam život u metropoli? Gdje vam je ljepše?

– Bila je to klasična priča snalaženja Dalmatinke u Zagrebu. Zezali smo se da su to bile "patnje mlade Dalmatinke" kad sam se prvi put susrela sa strugalicom za led. Toliko puta sam kasnila na posao jer nisam znala kako odmrznuti auto i mislila se u sebi: "blaženi Split!" Zato neka mene tu, na suncu, uz more, uz moje ljude i daleko od leda. Zagreb me primio ko svoju, a Split... Doma je doma. Znate ono "fjaka" i "pusti me stat".

Ovog ste se ljeta u eteru požalili kako još niste dobili godišnji odmor jer ste tek počeli raditi. Kad smo dogovarali ovaj intervju, zatekao sam vas upravo na godišnjemu. Jeste li se uspjeli odmoriti i napuniti baterije, kako je bilo?

– Evo sad jedan paradoks, u vezi s prvim pitanjem i uspoređivanjem Zagreba i Splita. Tjedan dana sam provela u Zagrebu i baš sam se odmorila i napunila baterije za dalje.

Na radiju vas uglavnom čujemo u večernjim smjenama. Odgovara li vam taj, za radio, manje atraktivan termin, jer znamo da je udarni termin svih radija po pitanju slušanosti jutro?

– Rekla bih da svaka smjena, svaki termin, ima svoje čari. Jutarnji voditelji prate slušatelje na posao i informiraju ih o najvažnijim temama dana, a onda, kako dan ide kraju, ja ih opuštam od radnih obveza, s laganim, zabavnim temama... Moja voditeljska karijera je tek na početku, bit će vremena za atraktivnije termine.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Vaša kolegica Edita Lučić Jelić jednom mi je kazala kako je posao na radiju teži od posla na televiziji i u novinama. Slažete li se s njome? Kakve sve kvalitete treba imati dobar radijski voditelj?

– Do sada sam radila samo na radiju pa ne bih mogla uspoređivati ta tri medija. Što se tiče kvaliteta dobrog radijskog voditelja, možda će biti čudno, ali glas bih čak stavila na zadnje mjesto. Bitna je osobnost, znati prenijeti emociju, pokazati im zapravo da je osoba iza mikrofona netko s kim mogu dijeliti svoje priče, osjećaje, netko tko im je blizu. Radio je topao, živ medij, za razliku od televizije i novina, mislim da je nekako najbliži publici na osobnoj razini.

O kojim temama volite najviše govoriti slušateljima?

– Uh, o svemu. Puno me toga veseli. Od one najmanje sitnice kad kažem "izbjegnite tu i te ceste jer je gužva" pa se javi slušatelj i zahvali mi jer sam mu spasila sastanak, preko onoga da jednom pjesmom možeš nekome uljepšati cijeli dan. Kad dobiješ poruku: "Ajmeeee hvala za ovu pjesmu, baš mi je trebalo dignit raspoloženje na poslu"... Naravno, tu su i one bolne, ali realne ljudske priče i apeli za pomoć. Čim takva priča iziđe u eter, odmah stižu poruke "kako ste ono rekli, gdje je broj računa za uplatu" i tako dignemo sve na noge.

Je li se vama dogodila kakva smiješna situacija u eteru?

– Odakle da krenem!? I kako izdvojiti samo jednu?! Ova je možda ostala najviše zapamćena. Govorila sam o vremenskoj prognozi i o temperaturama, u Splitu je bilo 25 stupnjeva, ne znam što je meni bilo da sam pročitala "... a u Splitu je trenutno 50 stupnjeva" i pustila pjesmu. Pjesma je krenula, nije bilo prilike da se ispravim... Ne moram ni reći koliko je slušatelja u to vrijeme reagiralo. Sreća, bio je baš vruć dan pa smo okrenuli na zezanciju "vani je tako vruće ko da je 50 stupnjeva" i imali se čemu rugati cijelu smjenu.

Tko je vaš najvjerniji slušatelj?

– Definitivno mama. Najvjernija jer toliko prati što radim, da čak i kad nije doma ili autu, stavi slušalice u uho i sluša me preko naše mobilne aplikacije. Najiskrenija je jer mi je jednom prilikom rekla: "Nisam te mogla slušat danas, malo si mi bila dosadna."

Ovog ljeta, na Oliverovu godišnjicu smrti, na Instagramu ste objavili video iz etera u kojem ste gotovo zaplakali. Je li vam to bila jedna od najemotivnijih smjena?

– Inače nemam običaj javno pokazivati emocije, ali kad je u pitanju Oliver i njegove pjesme, onda ne možeš pobjeći od njih. Priče naših slušatelja, koji ogole dušu kad je u pitanju Oliver, posebno su emotivne. Ovo je ipak Dalmacija, svi dišemo isto, svi Olivera osjećamo kao svoga. Kad našim slušateljima zadrhti glas, teško je suzdržati emocije...

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/petra-kapor-i-anamarija-bozinovic-nove-su-uzdanice-radio-dalmacije-eter-ne-trpi-ono-nit-smrdi-nit-mirise-niti-voditelja-koji-se-pravi-pametan-1052042 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b0209c6afbfd1e2bbf6c3508606da22cb5f6caad [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Petra+Kapor+i+Anamarija+Bo%C5%BEinovi%C4%87+nove+su+uzdanice+Radio+Dalmacije%3A+Eter+ne+trpi+ono+%E2%80%98nit+smrdi%2C+nit+miri%C5%A1e%E2%80%98%2C+niti+voditelja+koji+se+pravi+pametan...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fpetra-kapor-i-anamarija-bozinovic-nove-su-uzdanice-radio-dalmacije-eter-ne-trpi-ono-nit-smrdi-nit-mirise-niti-voditelja-koji-se-pravi-pametan-1052042 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fpetra-kapor-i-anamarija-bozinovic-nove-su-uzdanice-radio-dalmacije-eter-ne-trpi-ono-nit-smrdi-nit-mirise-niti-voditelja-koji-se-pravi-pametan-1052042 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"SLAVLJENIČKI TJEDAN"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"73","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizSLAVLJENIČKI TJEDAN

Petra Kapor i Anamarija Božinović nove su uzdanice Radio Dalmacije: Eter ne trpi ono ‘nit smrdi, nit miriše‘, niti voditelja koji se pravi pametan...

20. listopada 2020. - 14:24

Oni u Dalmaciji – rasturaju. Najslušaniji su radio, medij s najviše pratitelja na dvjema najjačim društvenim mrežama za mlade – Instagramu i TikToku – a ovaj ponedjeljak napunili su tek 25. Rođendanska fešta u eteru traje danima jer Radio Dalmacija od ponedjeljka kroz igru "Poziv koji se ne propušta" dijeli ukupno 25 tisuća kuna. Socijalna distanca se poštuje, a veza sa slušateljima nikad nije bila jača. To nam je bio sasvim dovoljan razlog za ćakulu s najnovijim mladim snagama Radio Dalmacije – Petrom Kapor (31) i Anamarijom Božinović (26).

Krenuli smo s Petrom...

Sjećate li se kad ste prvi put slušali Radio Dalmaciju i jeste li ikad mogli zamisliti da ćete i vi jednom raditi na ovoj postaji, koja je postala svojevrsni brend Dalmacije?

– Otkad znam za sebe u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 15:02