StoryEditorOCM
ShowbizISKRENO S PORUKOM

Nina Badrić: Doživjela sam ucjene i zastrašivanja moćnih muškaraca. Upoznala i psihopate koji su me pokušali slomiti

Piše SCENA SD
24. travnja 2024. - 09:51

Nina Badrić je u velikom intervjuu o važnim temama koji je dala za Story  govorila o problemu seksualnog nasilja i uznemiravanja, a osvrnula se i na svoju karijeru. 

"Ne poznajem osobno Matanića i pratila sam, kao i mnogi, cijelu priču putem medija. Zaista je čudno da se o tome godinama glasno govori, da svi to nekako znaju, a da se još davnih dana nije prokazalo njega kao osobu koja uznemirava svoje suradnice.

Koliko vidim u komentarima, i on je dobio ‘simpatizere’ nakon svoje pokajničke izjave, što smatram suludim. Nitko ne bi trebao iskazati empatiju prema osobi koja zbog svog položaja u društvu i moći koju ima na bilo koji način uznemirava suradnice.

Važno je reći da kada nam se događaju takve situacije, momentalno trebamo kontaktirati policiju i prijaviti zlostavljača. Mnoge žene se boje, strah nas je osude, društvene odbačenosti, etiketiranja ili trpimo jer nam egzistencija možda ovisi o toj osobi, pa i tu postoji strah da ne ostanemo bez posla, a djeca bez sigurnosti. No stvari su ipak mnogo dublje nego što ovdje možemo govoriti o njima. Osoba koja je godinama zlostavljana boji se jer dugo živi u konstantnom strahu i poremećenom odnosu" - zaključila je 51-godišnja glazbenica.

image

Nina na proslavi 30. rođendana magazina Gloria

Darko Tomas/Cropix

Na pitanje "s kojim se ona neugodnim situacijama susretala u odnosu na nekog muškarca na poziciji moći", Nina je odgovorila:

"Zadržati svoje dostojanstvo i proći sve bilo je jako teško. I platila sam visoku cijenu svoje neovisnosti. U ovome poslu kao ženi nitko mi nije čuvao leđa, pa sam sama sebi morala biti čuvar i korektor. Mnogi su se ‘očešali‘ o mene jer su znali da me nema tko obraniti.

Ipak, dobri Bog me je pripazio na mome putu, to sa sigurnošću mogu reći jer su se neke iznimno opasne situacije u kojima sam se našla uvijek okrenule na dobro. Susretala sam se na svome putu s različitim ljudima. I dobrim i onim lošima. Doživjela sam puno puta ucjene, nepravde i zastrašivanja moćnih muškaraca.

image

Nina na početku karijere u 90-ima

Tatjana Silipetar/Cropix

U životu sam, nažalost, upoznala i psihopate u pravom smislu te riječi koji su me pokušali psihički ili emocionalno zlostavljati. Zapravo, ispravnije je reći slomiti. Nažalost, to su redom bili muškarci koji su demonstrirali svoju silu u danom trenutku. To su teške situacije kojih se nerado sjetim.

S ovim vremenskim odmakom čudim se svojoj hrabrosti i prkosu, jer ne znam bih li sada imala petlje za takve poteze. Vjerojatno bih. Za hrabrost i snagu zahvaljujem svojoj majci. Odgojila me je da budem borac kao i ona. Ima jedna prekrasna izreka koje se često sjetim: ‘Bože, ako me ne pronađeš kao pobjednika, nađi me kao borca" - ispričala je Nina za Story.

image
Tea Cimaš/Cropix

Na pitanje koliko je u njoj, nakon svega što joj je život servirao, ostalo one mlađahne i zaigrane Nine s početka karijere, s osmijehom je zaključila:

"Još sam ona ista šašava cura iz centra Zagreba s početka karijere. Promijenilo se samo to što više ne dajem srce za džabe, ili što bi se u narodu reklo ‘ne bacam bisere pred svinje‘! Ipak, sazrijevamo s vremenom, pa sada uključujem i mozak, a ne samo srce" - zaključila je pjevačica.

image

Nina u điru s prijateljicom ovih dana na zagrebačkoj špici

Josip Moler/Cropix
image

Vanna i Nina rado zajedno nastupe. Nekad su ih smatrali suparnicama

Vanesa Pandžić/Cropix
image

Vanna i Nina, po mnogima dva najbolja ženska vokala na hrvatskoj sceni

Boris Kovačev/Cropix
image

Poljubac dubokog poštovanja: Damir Urban i Nina Badrić snimljeni na rođendanskom partyju Glorije

Darko Tomas/Cropix
image

S Dinom Dvornikom na sceni 1999. Uvijek ga je duboko respektirala i isticala koliko joj je pomogao u počecima

Davor Pongračić/Cropix
image

Nina je duetom s Petrom Grašom ‘Nemoj‘, izvedenim lani na Melodijama Jadrana, opet našla put do srca publike

Vojko Bašić/Cropix
image

Nina, Goran Ivanišević i Leonarda Boban u Bolu 2001.

Paun Paunović/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 21:40