StoryEditorOCM
Showbizlegendarni par

Nakon 45 godina braka, razvodi se i Meryl Streep; Glumicu i supruga spojila je velika tragedija, a evo što je presudilo

Piše Vanesa Tenžera
5. veljače 2024. - 19:30

Meryl Streep, ime koje je sinonim za glumačku briljantnost i svestranost u svijetu kinematografije, desetljećima je krasila filmska platna svojom iznimnom glumačkom vještinom. Iako su njezina profesionalna postignuća dobro dokumentirana, postoji još jedan aspekt njezina života koji je često u drugom planu – njezin  inspirativan odnos sa suprugom Donom Gummerom, koji je bio jedan od rijetkih za koji se držalo da će zaista biti "dok nas smrt ne rastavi". Nakon brojnih spekulacija, bračni se par našao na naslovnicama šokirajući viješću da se razvode nakon 45 godina idiličnog braka. 

Tragedija je iznjedrila ljubav

Brak Meryl Streep i Dona Gummera karakterizira jedinstvena i dirljiva priča koja je započela nakon tragičnog događaja. Merylin prvi suprug, John Cazale, bio je glumac poznat po ulogama u filmovima kao što su "Kum" i "Lovac na jelene". Nažalost, Cazale je preminuo 1978. od raka pluća, ostavivši Streep  shrvanu. 

U pismu svojoj bivšoj učiteljici drame, Streep je nagovijestila kakav je emocionalni udar Cazaleovo sve lošije zdravlje uzelo na nju. “Moj dragi je užasno bolestan i ponekad je, kao sada, u bolnici”, otkrila je Streep za The New York Post. “On ima vrlo izvrsnu njegu i trudim se ne stajati uokolo i kršiti ruke, ali sam cijelo vrijeme zabrinuta i cijelo vrijeme se pretvaram da sam vesela, što je mentalno fizički emocionalnije iscrpljujuće od bilo kojeg posla koji sam ikada radila.”

image
Youtube/screenshot/

Gummer je ušao je u njezin život kao prijatelj njezina brata Harryja Streepa, kasnije postavši i jedan od bližih Merylinih prijatelja koji joj je pružao podršku i pomagao joj da prebrodi tugu. Ono što je započelo kao prijateljstvo ubrzo je preraslo u duboku i značajnu vezu koja je okrunjena brakom.  

Unatoč relativno kratkom razdoblju udvaranja, Meryl Streep i Don Gummer odlučili su se vjenčati u rujnu 1978., samo šest mjeseci nakon Cazaleove smrti. Njihova odluka da se vjenčaju tako brzo nakon gubitka odražavala je istinsku i duboku povezanost koju su osjećali jedno za drugo. Gummerovo razumijevanje i podrška pomogli su Streep da prebrodi izazovno razdoblje tuge i ponovne izgradnje.

Povezivala ih je i ljubav prema umjetnosti i životu

Jedan od ključnih elemenata koji su ojačali vezu Meryl Streep i Dona Gummera njihova je zajednička strast prema umjetnosti. Dok Streep osvaja publiku svojim nastupima na ekranu, Gummer svoju kreativnost izražava kroz skulpturu. Njihovo uzajamno poštovanje za umjetnička nastojanja drugoga stvorilo je snažnu vezu, omogućujući im da razumiju i cijene zahtjeve profesija drugoga. 

Brak Meryl Streep i Dona Gummera sve do nedavno izdržao je test vremena, opstao je desetljećima s temeljima izgrađenim na ljubavi, zajedničkim interesima i uzajamnom poštovanju. Njihov privatni i skromni pristup njihovoj vezi pridonio je njezinoj dugovječnosti, omogućujući im da održe snažnu vezu daleko od očiju javnosti.

Zajedno imaju četvoro djece

Par je blagoslovljen s četvero djece - Henryjem, Mamie, Grace i Louisom. Unatoč izazovima usklađivanja zahtjevne karijere s obiteljskim životom, Streep i Gummer uspjeli su stvoriti brižno okruženje puno ljubavi za svoju djecu. Streep, poznata po predanosti obitelji i poslu, često je govorila o važnosti održavanja zdrave ravnoteže između posla i privatnog života.

 U raznim intervjuima tijekom godina izrazila je važnost obitelji i radost koju nalazi u provođenju vremena sa svojom djecom. Poznato je da Streep štiti privatnost svoje obitelji i kao rezultat toga možda neće biti opširnih javnih informacija o specifičnostima njihove obiteljske dinamike.

"Majčinstvo. Definitivno. Gluma — to je pohvala, novac, ispunjenje", rekla je za The Washington Post na pitanje je li majčinstvo ili gluma teže. "Majčinstvo - čak ni ne kažu ‘Hvala‘.‘ Nema usporedbe s glumom. Glumu ne mogu nazvati poslom jer je potajno tako zabavna."

image
Youtube/screenshot/

Don Gummer, kipar, također je prepoznat po svojoj predanosti obiteljskom životu. Iako se on u medijima drži neprimjetno, dostupni pogledi sugeriraju da je par zajedno radio na stvaranju poticajnog i poticajnog okruženja za svoju djecu.

Vrijedno je napomenuti da su djeca Meryl Streep i Dona Gummera krenula vlastitim putem, a neka su ušla u industriju zabave. Mamie Gummer je posebno krenula majčinim stopama i afirmirala se kao glumica.

Razvod nakon 45 godina ljubavi

Proteklu godinu Hollywoodom je odzvanjala tad još nepotvrđena vijest da se Meryl Streep i Don Gummer razvode nakon 45 godina idiličnog braka. Supružnici su se tako našli pod povećalom medija, a spekulacije su se nastavile sve do nedavne potvrde Meryl Streep.  Nakon što je više izvještaja potvrdilo da su razdvojeni više od šest godina, mnogi se sada pitaju zašto su se Meryl Streep i Don Gummer uopće razišli.

Legendarna glumica i Don proslavili su 45 godina braka u rujnu 2023. Ali samo mjesec dana kasnije, Streepin menadžer otkrio je za People da je par okončao svoju romantičnu vezu prije nekoliko godina. “Don Gummer i Meryl Streep razdvojeni su više od 6 godina, i iako će uvijek brinuti jedno o drugome, odabrali su odvojene živote”, rekao je menadžer u tadašnjoj izjavi.

image
Youtube/screenshot/

Iako se Streep i Gummer nisu zajedno pojavili u javnosti od dodjele Oscara 2018., Streep je i dalje nosilavjenčani prsten dan prije nego što su se pojavile vijesti o njihovom razdvajanju. Zbog toga je vijest o njihovom razlazu za neke još više iznenađujuća, a mnoge je natjeralo da se zapitaju zašto su se Meryl Streep i Don Gummer razišli nakon toliko zajedničkih godina.

U vrijeme kad je vijest tek odjeknula, činilo se da razdvajanje Streep i Gummera nije bilo povezano s nikakvim izvještajima o nevjeri ili drami tijekom njihova braka. Međutim, to ne znači da nije bilo mogućih znakova problema koji su doveli do njihovog razlaza. U prošlosti je Streep također govorila o problemima balansiranja svoje karijere i obiteljskog života. Govoreći za Vogue 2002., Streep je otkrila svoju tajnu dugog braka: "Dobra volja i spremnost na popuštanje - i šutnju s vremena na vrijeme."

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:44