stdClass Object ( [id] => 1294373 [title] => Ivica Bubalo: Prisvojia san od Miše 200 maraka, njegova me bivša žena Anita uvatila, ali to nikad nisu dali u javnost [alias] => ivica-bubalo-prisvojia-san-od-mise-200-maraka-njegova-me-bivsa-zena-anita-uvatila-ali-to-nikad-nisu-dali-u-javnost [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ivica Bubalo poznati je splitski estradni menadžer koji je radio s najvećim imenima hrvatske glazbene scene – od Miše Kovača, Severine i "Daleke obale", preko Doris Dragović, Thompsona, Dražena Zečića, do klapa, Tereze Kesovije, Mucala… Popis je dug.

U svojoj dugoj karijeri napravio je nebrojeno koncerata, punio Poljud i Gripe. Poznat je i po tome da svoje mišljenje izražava javno, bez dlake na jeziku.

Za "Slobodnu" je dao životnu ispovijest i ispričao nam neke stvari koje nikada nisu izišle u javnost. Poput toga da je odnos s Mišom Kovačem, s kojim je radio više od 20 godina, bio pokvaren jer je od njega "prisvojio" 200 maraka. Njegovu priču objavit ćemo u tri dijela…

KAKO JE POSTAO GLAZBENI MENADŽER

Prije nego san posta menadžer radio san u "Prehrani", u skladištu. Početkom sedamdesetih često san dolazija u "Dalmacija koncert" i tu san počeja upoznavat prve ljude. Nakon par godina san upozna Mišu Kovača. Nakon nekog vrimena on mi je reka: "Slušaj, ti si od sutra moj menadžer." Meni se noge odsikle! Nisan uopće shvaća šta on govori. Tog momenta ja san sebi da na važnosti da kažen: "Sad me cila Jugoslavija zna, priko njega!" Tako je i bilo. Tako sam uša u to.

S ovim sam se počeja bavit u 21. godini, a u 24.​ sam posta​ Mišin menadžer. S Mišom san se zadrža daleko najviše, 24 godine. U tom periodu napunili smo 23 puta Gripe, koje neće niko ni blizu, održali koncerte na Poljudu, u Americi, regiji…

Nakon toga san pojedinačno radija s najboljima u tadašnja vrimena. Prvi je bija Mišo, drugi je bija Gibonni, s njin san od početka bija, od njegova prvog koncerta. Tereza i Doris su bile najbolje od žena. Doris drži još uvik rekord velike dvorane na Gripama – napunila je tri dana za redom. I dva najbolja benda u Hrvatskoj – "Daleka obala" i "Prljavo kazalište". Sa svakin od njih san dugoročno radija. Počeja san radit i svoje projekte. Prvi je bija kad san 1990. godine u Hrvatsku doveja – Valentinovo. Tad niko nije ni zna šta je Valentinovo. Niko nije bija čuja za to. I za Valentinovo je bija prvi nezaboravni koncert Matka Jelavića na Gripama. Bilo je prepuno. Dogodine san opet radija Valentinovo i onda su i ostali gradovi počeli radit takve koncerte. Posli san radija projekt "Adio, školo" na raznim lokacijama, to je bilo za dicu, za kraj školske godine, i onda san se pribacija na Ameriku. Tamo san bija osam-devet puta. Bija san s Mišom, Amulićen, Mucalon, Zrinkom… Svidila mi se jako Amerika, bilo je i puno negativnoga, al‘ mi se svidila. Obiša san i cilu Europu i Južnu Ameriku.

---

image

Ja Bana dandanas smatram genijalcem. On je jedan od najvećih genijalaca u Hrvatskoj - kaže Bubalo

 

Božidar Vukičević/Cropix
---

STADIONSKI KONCERTI

Radija san prvi stadionski koncert još 1978. na Starom placu, to je bija Zdravko Čolić. Hvala tadašnjem direktoru Hajduka, legendarnom Titu Kiriginu, koji mi je vjerovao da će sve biti super. To je bija prvi stadionski koncert uopće.

Nakon toga san se okrenija Poljudu. Deset puta san radija Poljud. Prvi koncert je bija s Mišom, drugi je bija s Thompsonom, a zatim sedam godina zaredom su bile klape, i zadnji je bija "To je moja zemlja", koncert za splitsku bolnicu.

Taj Poljud mi je i dalje u srcu kao najbolja lokacija uopće. Ja na svim koncertima koje san radija u životu nisan gleda u binu, nego u publiku. Mene uopće ne zanimaju izvođači na koncertu, nego publika.

Nakon svega toga dođeš do jednog zaključka: nigdi nije lipše živit nego u Splitu. I dalje mislin da bi Split moga bit jedan od tri najjača grada u Europi, nadan se da će i bit, jer imamo sve preduvjete. Split ima sedam glazbenika koji pune arene: Gibonni, Doris, Rozga, Grašo, Zečić, "Dalmatino", Thompson. Osim njih puni ih samo Tony Cetinski.

KAKO JE ‘PRISVOJIO‘ MIŠINIH 200 MARAKA...

S Mišom sam ima odličan odnos. Ne mogu iskazat kako se on odnosija prema meni i mojoj supruzi, bija je odličan, svako lito smo bili kod njih u Tribunju. Onda sam ja napravija nešto loše...

Bija sam nekorektan i prisvojia san od njega 200 maraka. I tu je puklo 1989. godine. Zato i sada po stoti put zahvaljujen i njemu i njegovoj bivšoj ženi Aniti šta to nikad nisu dali u javnost. Ovo prvi put iznosim. Izda san ga. On je u mene ima neograničeno povjerenje. Bolje da to kažen dok san još živ. Nema opravdanja za to. To je nešto najgore. To me masu puta noću proganjalo. Njegova bivša žena Anita me uvatila da san to napravija. Nakon toga više ništa nije bilo isto.

Zato sam prije četiri godine, kad sam se odlučija povući, dao u tri hrvatske tiskovine da molin sve iz ovoga posla, kako iz Hrvatske tako i cile bivše Jugoslavije, ako sam ikad ikome osta dužan i jednu kunu, da mi se javi.

I javija se jedan kolega iz Sarajeva da mu nisan dužan novce, ali da san dužan njemu i bendu marendu – tripice i pet litara crnoga.

... I KAKO MU JE SLUPAO ‘ŽABU‘

Bila je još jedna zanimljiva anegdota s Mišom. On je prvi čovik u Jugoslaviji koji je kupija Citroen DS 21, popularnu "žabu", to niko tad u Jugi nije moga ni blizu. Išli smo u jedan restoran kraj Splita – Anita, on i ja. Ja san njega izmolija ključ od auta da ga iden provozat. On mi je da ključ i ja san voza taj auto po Splitu, pravija se važan, ruka vanka, i ko ti šta može. I udren u autobus! Sad je najgore od svega šta se to auto nije moglo popravit. Ja doša do Anite da mi bude lakše, noge mi se tresu, nisan zna šta da radin, pitan je: "Daj, Anita, šta ću, šta da radin?" Došli smo do auta, dođen Miši i kažen da ću sve napravit šta triba, a on kaže: "Ko je kupija prvo, i drugo će." Znači, niti riči. Nije se ni naljutija.

Bilo je odlično s tom "žabom" kad smo imali koncert u Unešiću. Izlazimo iz auta, napravimo deset koraka, on se okrene prema autu i napravi rukom prema doli, auto se spusti. Cila drniška krajina govorila je o tome iduća tri dana, svi su ostali zapanjeni. To je bila hidraulika. Neki su mislili da on ima nadnaravne moći, ludilo!

---

image

Ivica Bubalo sve je priznao našoj novinarki Ivani Kapetanović


 

Božidar Vukičević/Cropix
---

LJETA U TRIBUNJU

Mi bi liti bili u njih u Tribunju, išli bi se okupat i on bi navuka istu robu u kojoj bi navečer piva. Njega to nije uopće interesiralo. U iste postole u koje je iša na more on bi iša i pivat navečer. Isto tako i košulju i gaće s plaže bi navuka za koncert. On je bija prejednostavan. Mene je to oduševljavalo.

Jako me za njega veže i New York. Tad je bija sa ženom Lidijom i s Ivanom. Kad su pali "Blizanci", tjedan dana posli toga smo mi došli, on je ima koncert. Dobija je honorar i da mi je pola da iden uplatit za njihove vatrogasce jer ih je puno poginilo. Išli smo Lidija i ja i uplatili. To bi malo ko napravija šta je on napravija.

LAGAO ZBOG ‘DALEKE OBALE‘

Nakon 1989. san počeja radit s jednim bendom koji nije ima nijednu pismu snimljenu. To je bila "Daleka obala". Ja Bana dandanas smatram genijalcem. On je jedan od najvećih genijalaca u Hrvatskoj.

Posli prve pisme ili njihova albuma ja san Miši malo slaga, reka san da je moj najbolji rođak u "Dalekoj" i onda su imali prvi koncert u Rijeci, ka njegova predgrupa. Dvorana prekrcana. Bilo ih je bitno uvalit, i uspija san. Kasnije su oni postali legende ovog podneblja.

POMIRBA S MIŠOM

Mišo i ja smo se pomirili poslin onog događaja s 200 maraka, 1992. godine. Ja i supruga preselili smo se kod njih u Zagreb i ostali misec dana kad mu je sin Edi poginuo. Napravili smo i Poljud nakon toga. To je bilo 1993. godine. Poslin toga radija san s njime i Terezom Poljud, zajedno s klapama 2008. godine. Danas se, nažalost, više ne čujemo.

Mišo se rodija u Šibeniku, živija u Zagrebu, ali Split mu je bija na prvom mistu uvik. Zato san tija napravit jedan koncert da bude cili Split, da mu se svi dođu poklonit, da se Split na jedan način oduži njemu. Žaj mi je šta se to nije desilo, jer je on to zaslužija. Garantiran da bi bilo sto iljada ljudi. Jer on je obilježija život masama ljudi i uspija je ljude učinit sritnima, šta je najvažnije.

Za Mišu stalno govorin: ako se ikad dogodi da se njegove pisme ne puštaju i ne pivaju, to bi značilo da više nema Hrvatske.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"ŽIVOTNA PRIČA"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7785"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}] [extra_fields_search] => ŽIVOTNA PRIČA 2 0 7785 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-05-29 09:40:09 [created_by] => 3271 [created_by_alias] => Ivana Kapetanović [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-05-30 18:04:38 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-05-30 18:04:38 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 945 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ivica Bubalo: 'Prosvojia' san od Miše 200 maraka, negova me bivša žena Anita uvatila, ali to nikad nisu dali u javnost [metakey] => ivica bubalo, mišo kovač, Zdravko Čolić, gibonni, Thompson, doris dragović, Dalmatino, petar grašo [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/05\/29\/24924985.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/29\/24924984.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/29\/24924987.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/29\/24924977.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/29\/24924973.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/29\/24924979.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bozidar Vukicevic\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bozidar Vukicevic\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ivica Bubalo: S Mi\u0161om sam ima odli\u010dan odnos, onda sam ja napravija ne\u0161to lo\u0161e...
\n
\n\u00a0<\/p>","


\n
\n\u00a0<\/p>","

Split,180523
\nIvica Bubalo, glazbeni menad\u017eer
","

Ivica Bubalo sve je priznao\u00a0na\u0161oj novinarki Ivani Kapetanovi\u0107
\n
\n
\n\u00a0<\/p>","

Ja Bana dandanas smatram genijalcem. On je jedan od najve\u0107ih genijalaca u Hrvatskoj - ka\u017ee Bubalo
\n
\n\u00a0<\/p>","

Split,180523
\nIvica Bubalo, glazbeni menad\u017eer
"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1223","hd_24924985_1920.jpg":"1920x1080","k_24924985_1280.jpg":"1280x1280","k_24924985_1024.jpg":"1024x1024","k_24924985_640.jpg":"640x640","k_24924985_480.jpg":"480x480","k_24924985_340.jpg":"340x340","k_24924985_220.jpg":"220x220","o_24924985_1280.jpg":"1280x815","o_24924985_1024.jpg":"1024x652","o_24924985_640.jpg":"640x407","o_24924985_480.jpg":"480x305","o_24924985_340.jpg":"340x216","o_24924985_220.jpg":"220x140","h_24924985_1280.jpg":"1280x854","h_24924985_1024.jpg":"1024x683","h_24924985_640.jpg":"640x427","h_24924985_480.jpg":"480x320","h_24924985_340.jpg":"340x227","h_24924985_220.jpg":"220x147","pp_24924985_1280.jpg":"1280x1628","pp_24924985_1024.jpg":"1024x1303","pp_24924985_640.jpg":"640x814","pp_24924985_480.jpg":"480x611","pp_24924985_340.jpg":"340x432","pp_24924985_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24924984_1920.jpg":"1920x1080","k_24924984_1280.jpg":"1280x1280","k_24924984_1024.jpg":"1024x1024","k_24924984_640.jpg":"640x640","k_24924984_480.jpg":"480x480","k_24924984_340.jpg":"340x340","k_24924984_220.jpg":"220x220","o_24924984_1280.jpg":"1280x853","o_24924984_1024.jpg":"1024x682","o_24924984_640.jpg":"640x426","o_24924984_480.jpg":"480x320","o_24924984_340.jpg":"340x226","o_24924984_220.jpg":"220x146","h_24924984_1280.jpg":"1280x854","h_24924984_1024.jpg":"1024x683","h_24924984_640.jpg":"640x427","h_24924984_480.jpg":"480x320","h_24924984_340.jpg":"340x227","h_24924984_220.jpg":"220x147","pp_24924984_1280.jpg":"1280x1628","pp_24924984_1024.jpg":"1024x1303","pp_24924984_640.jpg":"640x814","pp_24924984_480.jpg":"480x611","pp_24924984_340.jpg":"340x432","pp_24924984_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1243","hd_24924987_1920.jpg":"1920x1080","k_24924987_1280.jpg":"1280x1280","k_24924987_1024.jpg":"1024x1024","k_24924987_640.jpg":"640x640","k_24924987_480.jpg":"480x480","k_24924987_340.jpg":"340x340","k_24924987_220.jpg":"220x220","o_24924987_1280.jpg":"1280x828","o_24924987_1024.jpg":"1024x662","o_24924987_640.jpg":"640x414","o_24924987_480.jpg":"480x310","o_24924987_340.jpg":"340x220","o_24924987_220.jpg":"220x142","h_24924987_1280.jpg":"1280x854","h_24924987_1024.jpg":"1024x683","h_24924987_640.jpg":"640x427","h_24924987_480.jpg":"480x320","h_24924987_340.jpg":"340x227","h_24924987_220.jpg":"220x147","pp_24924987_1280.jpg":"1280x1628","pp_24924987_1024.jpg":"1024x1303","pp_24924987_640.jpg":"640x814","pp_24924987_480.jpg":"480x611","pp_24924987_340.jpg":"340x432","pp_24924987_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1323","hd_24924977_1920.jpg":"1920x1080","k_24924977_1280.jpg":"1280x1280","k_24924977_1024.jpg":"1024x1024","k_24924977_640.jpg":"640x640","k_24924977_480.jpg":"480x480","k_24924977_340.jpg":"340x340","k_24924977_220.jpg":"220x220","o_24924977_1280.jpg":"1280x882","o_24924977_1024.jpg":"1024x705","o_24924977_640.jpg":"640x441","o_24924977_480.jpg":"480x330","o_24924977_340.jpg":"340x234","o_24924977_220.jpg":"220x151","h_24924977_1280.jpg":"1280x854","h_24924977_1024.jpg":"1024x683","h_24924977_640.jpg":"640x427","h_24924977_480.jpg":"480x320","h_24924977_340.jpg":"340x227","h_24924977_220.jpg":"220x147","pp_24924977_1280.jpg":"1280x1628","pp_24924977_1024.jpg":"1024x1303","pp_24924977_640.jpg":"640x814","pp_24924977_480.jpg":"480x611","pp_24924977_340.jpg":"340x432","pp_24924977_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1270","hd_24924973_1920.jpg":"1920x1080","k_24924973_1280.jpg":"1280x1280","k_24924973_1024.jpg":"1024x1024","k_24924973_640.jpg":"640x640","k_24924973_480.jpg":"480x480","k_24924973_340.jpg":"340x340","k_24924973_220.jpg":"220x220","o_24924973_1280.jpg":"1280x846","o_24924973_1024.jpg":"1024x677","o_24924973_640.jpg":"640x423","o_24924973_480.jpg":"480x317","o_24924973_340.jpg":"340x224","o_24924973_220.jpg":"220x145","h_24924973_1280.jpg":"1280x854","h_24924973_1024.jpg":"1024x683","h_24924973_640.jpg":"640x427","h_24924973_480.jpg":"480x320","h_24924973_340.jpg":"340x227","h_24924973_220.jpg":"220x147","pp_24924973_1280.jpg":"1280x1628","pp_24924973_1024.jpg":"1024x1303","pp_24924973_640.jpg":"640x814","pp_24924973_480.jpg":"480x611","pp_24924973_340.jpg":"340x432","pp_24924973_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2706","hd_24924979_1920.jpg":"1920x1080","k_24924979_1280.jpg":"1280x1280","k_24924979_1024.jpg":"1024x1024","k_24924979_640.jpg":"640x640","k_24924979_480.jpg":"480x480","k_24924979_340.jpg":"340x340","k_24924979_220.jpg":"220x220","o_24924979_1280.jpg":"1280x1804","o_24924979_1024.jpg":"1024x1443","o_24924979_640.jpg":"640x902","o_24924979_480.jpg":"480x676","o_24924979_340.jpg":"340x479","o_24924979_220.jpg":"220x310","h_24924979_1280.jpg":"1280x854","h_24924979_1024.jpg":"1024x683","h_24924979_640.jpg":"640x427","h_24924979_480.jpg":"480x320","h_24924979_340.jpg":"340x227","h_24924979_220.jpg":"220x147","pp_24924979_1280.jpg":"1280x1628","pp_24924979_1024.jpg":"1024x1303","pp_24924979_640.jpg":"640x814","pp_24924979_480.jpg":"480x611","pp_24924979_340.jpg":"340x432","pp_24924979_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15010204 Threads: 1 Questions: 3151170252 Slow queries: 7034237 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234982710 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 33 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /scena/showbiz/ivica-bubalo-prisvojia-san-od-mise-200-maraka-njegova-me-bivsa-zena-anita-uvatila-ali-to-nikad-nisu-dali-u-javnost-1294373 [printLink] => /scena/showbiz/ivica-bubalo-prisvojia-san-od-mise-200-maraka-njegova-me-bivsa-zena-anita-uvatila-ali-to-nikad-nisu-dali-u-javnost-1294373?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 292188 [name] => ivica bubalo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivica-bubalo [link] => /tag/ivica-bubalo ) [1] => stdClass Object ( [id] => 399592 [name] => Mišo Kovač [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => miso-kovac [link] => /tag/miso-kovac ) [2] => stdClass Object ( [id] => 367314 [name] => Zdravko Čolić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zdravko-colic [link] => /tag/zdravko-colic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 385429 [name] => Gibonni [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gibonni [link] => /tag/gibonni ) [4] => stdClass Object ( [id] => 338912 [name] => Thompson [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => thompson [link] => /tag/thompson ) [5] => stdClass Object ( [id] => 430716 [name] => doris dragović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => doris-dragovic [link] => /tag/doris-dragovic ) [6] => stdClass Object ( [id] => 679167 [name] => Dalmatino [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dalmatino [link] => /tag/dalmatino ) [7] => stdClass Object ( [id] => 438672 [name] => petar grašo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => petar-graso [link] => /tag/petar-graso ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ivica Bubalo: Prisvojia san od Miše 200 maraka, njegova me bivša žena Anita uvatila, ali to nikad nisu dali u javnost [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3271 [name] => Ivana Kapetanović [username] => ivana.kapetanovic@slobodnadalmacija.hr [email] => ivana.kapetanovic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$OmTs/imYojk0U2lnJXM43uHwmFTXw.yH92JTXlWUAnY.g5OmdI/9S [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/ivana-kapetanovic-3271 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1784 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":"","customparams_layout":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ea6190ae66f23754bb03378e261af015?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/29/24924985.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Božidar Vukičević/Cropix [mainImageDesc] =>

Ivica Bubalo: S Mišom sam ima odličan odnos, onda sam ja napravija nešto loše...

 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/29/24924985.jpg [title] =>

Ivica Bubalo: S Mišom sam ima odličan odnos, onda sam ja napravija nešto loše...

 

Božidar Vukičević/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/29/24924984.jpg [title] =>



 

Božidar Vukičević/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/29/24924987.jpg [title] =>

Split,180523
Ivica Bubalo, glazbeni menadžer
Bozidar Vukicevic/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/29/24924977.jpg [title] =>

Ivica Bubalo sve je priznao našoj novinarki Ivani Kapetanović


 

Božidar Vukičević/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/29/24924973.jpg [title] =>

Ja Bana dandanas smatram genijalcem. On je jedan od najvećih genijalaca u Hrvatskoj - kaže Bubalo

 

Božidar Vukičević/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/29/24924979.jpg [title] =>

Split,180523
Ivica Bubalo, glazbeni menadžer
Bozidar Vukicevic/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ivica Bubalo poznati je splitski estradni menadžer koji je radio s najvećim imenima hrvatske glazbene scene – od Miše Kovača, Severine i "Daleke obale", preko Doris Dragović, Thompsona, Dražena Zečića, do klapa, Tereze Kesovije, Mucala… Popis je dug.

U svojoj dugoj karijeri napravio je nebrojeno koncerata, punio Poljud i Gripe. Poznat je i po tome da svoje mišljenje izražava javno, bez dlake na jeziku.

Za "Slobodnu" je dao životnu ispovijest i ispričao nam neke stvari koje nikada nisu izišle u javnost. Poput toga da je odnos s Mišom Kovačem, s kojim je radio više od 20 godina, bio pokvaren jer je od njega "prisvojio" 200 maraka. Njegovu priču objavit ćemo u tri dijela…

KAKO JE POSTAO GLAZBENI MENADŽER

Prije nego san posta menadžer radio san u "Prehrani", u skladištu. Početkom sedamdesetih često san dolazija u "Dalmacija koncert" i tu san počeja upoznavat prve ljude. Nakon par godina san upozna Mišu Kovača. Nakon nekog vrimena on mi je reka: "Slušaj, ti si od sutra moj menadžer." Meni se noge odsikle! Nisan uopće shvaća šta on govori. Tog momenta ja san sebi da na važnosti da kažen: "Sad me cila Jugoslavija zna, priko njega!" Tako je i bilo. Tako sam uša u to.

S ovim sam se počeja bavit u 21. godini, a u 24.​ sam posta​ Mišin menadžer. S Mišom san se zadrža daleko najviše, 24 godine. U tom periodu napunili smo 23 puta Gripe, koje neće niko ni blizu, održali koncerte na Poljudu, u Americi, regiji…

Nakon toga san pojedinačno radija s najboljima u tadašnja vrimena. Prvi je bija Mišo, drugi je bija Gibonni, s njin san od početka bija, od njegova prvog koncerta. Tereza i Doris su bile najbolje od žena. Doris drži još uvik rekord velike dvorane na Gripama – napunila je tri dana za redom. I dva najbolja benda u Hrvatskoj – "Daleka obala" i "Prljavo kazalište". Sa svakin od njih san dugoročno radija. Počeja san radit i svoje projekte. Prvi je bija kad san 1990. godine u Hrvatsku doveja – Valentinovo. Tad niko nije ni zna šta je Valentinovo. Niko nije bija čuja za to. I za Valentinovo je bija prvi nezaboravni koncert Matka Jelavića na Gripama. Bilo je prepuno. Dogodine san opet radija Valentinovo i onda su i ostali gradovi počeli radit takve koncerte. Posli san radija projekt "Adio, školo" na raznim lokacijama, to je bilo za dicu, za kraj školske godine, i onda san se pribacija na Ameriku. Tamo san bija osam-devet puta. Bija san s Mišom, Amulićen, Mucalon, Zrinkom… Svidila mi se jako Amerika, bilo je i puno negativnoga, al‘ mi se svidila. Obiša san i cilu Europu i Južnu Ameriku.

---

image

Ja Bana dandanas smatram genijalcem. On je jedan od najvećih genijalaca u Hrvatskoj - kaže Bubalo

 

Božidar Vukičević/Cropix
---

STADIONSKI KONCERTI

Radija san prvi stadionski koncert još 1978. na Starom placu, to je bija Zdravko Čolić. Hvala tadašnjem direktoru Hajduka, legendarnom Titu Kiriginu, koji mi je vjerovao da će sve biti super. To je bija prvi stadionski koncert uopće.

Nakon toga san se okrenija Poljudu. Deset puta san radija Poljud. Prvi koncert je bija s Mišom, drugi je bija s Thompsonom, a zatim sedam godina zaredom su bile klape, i zadnji je bija "To je moja zemlja", koncert za splitsku bolnicu.

Taj Poljud mi je i dalje u srcu kao najbolja lokacija uopće. Ja na svim koncertima koje san radija u životu nisan gleda u binu, nego u publiku. Mene uopće ne zanimaju izvođači na koncertu, nego publika.

Nakon svega toga dođeš do jednog zaključka: nigdi nije lipše živit nego u Splitu. I dalje mislin da bi Split moga bit jedan od tri najjača grada u Europi, nadan se da će i bit, jer imamo sve preduvjete. Split ima sedam glazbenika koji pune arene: Gibonni, Doris, Rozga, Grašo, Zečić, "Dalmatino", Thompson. Osim njih puni ih samo Tony Cetinski.

KAKO JE ‘PRISVOJIO‘ MIŠINIH 200 MARAKA...

S Mišom sam ima odličan odnos. Ne mogu iskazat kako se on odnosija prema meni i mojoj supruzi, bija je odličan, svako lito smo bili kod njih u Tribunju. Onda sam ja napravija nešto loše...

Bija sam nekorektan i prisvojia san od njega 200 maraka. I tu je puklo 1989. godine. Zato i sada po stoti put zahvaljujen i njemu i njegovoj bivšoj ženi Aniti šta to nikad nisu dali u javnost. Ovo prvi put iznosim. Izda san ga. On je u mene ima neograničeno povjerenje. Bolje da to kažen dok san još živ. Nema opravdanja za to. To je nešto najgore. To me masu puta noću proganjalo. Njegova bivša žena Anita me uvatila da san to napravija. Nakon toga više ništa nije bilo isto.

Zato sam prije četiri godine, kad sam se odlučija povući, dao u tri hrvatske tiskovine da molin sve iz ovoga posla, kako iz Hrvatske tako i cile bivše Jugoslavije, ako sam ikad ikome osta dužan i jednu kunu, da mi se javi.

I javija se jedan kolega iz Sarajeva da mu nisan dužan novce, ali da san dužan njemu i bendu marendu – tripice i pet litara crnoga.

... I KAKO MU JE SLUPAO ‘ŽABU‘

Bila je još jedna zanimljiva anegdota s Mišom. On je prvi čovik u Jugoslaviji koji je kupija Citroen DS 21, popularnu "žabu", to niko tad u Jugi nije moga ni blizu. Išli smo u jedan restoran kraj Splita – Anita, on i ja. Ja san njega izmolija ključ od auta da ga iden provozat. On mi je da ključ i ja san voza taj auto po Splitu, pravija se važan, ruka vanka, i ko ti šta može. I udren u autobus! Sad je najgore od svega šta se to auto nije moglo popravit. Ja doša do Anite da mi bude lakše, noge mi se tresu, nisan zna šta da radin, pitan je: "Daj, Anita, šta ću, šta da radin?" Došli smo do auta, dođen Miši i kažen da ću sve napravit šta triba, a on kaže: "Ko je kupija prvo, i drugo će." Znači, niti riči. Nije se ni naljutija.

Bilo je odlično s tom "žabom" kad smo imali koncert u Unešiću. Izlazimo iz auta, napravimo deset koraka, on se okrene prema autu i napravi rukom prema doli, auto se spusti. Cila drniška krajina govorila je o tome iduća tri dana, svi su ostali zapanjeni. To je bila hidraulika. Neki su mislili da on ima nadnaravne moći, ludilo!

---

image

Ivica Bubalo sve je priznao našoj novinarki Ivani Kapetanović


 

Božidar Vukičević/Cropix
---

LJETA U TRIBUNJU

Mi bi liti bili u njih u Tribunju, išli bi se okupat i on bi navuka istu robu u kojoj bi navečer piva. Njega to nije uopće interesiralo. U iste postole u koje je iša na more on bi iša i pivat navečer. Isto tako i košulju i gaće s plaže bi navuka za koncert. On je bija prejednostavan. Mene je to oduševljavalo.

Jako me za njega veže i New York. Tad je bija sa ženom Lidijom i s Ivanom. Kad su pali "Blizanci", tjedan dana posli toga smo mi došli, on je ima koncert. Dobija je honorar i da mi je pola da iden uplatit za njihove vatrogasce jer ih je puno poginilo. Išli smo Lidija i ja i uplatili. To bi malo ko napravija šta je on napravija.

LAGAO ZBOG ‘DALEKE OBALE‘

Nakon 1989. san počeja radit s jednim bendom koji nije ima nijednu pismu snimljenu. To je bila "Daleka obala". Ja Bana dandanas smatram genijalcem. On je jedan od najvećih genijalaca u Hrvatskoj.

Posli prve pisme ili njihova albuma ja san Miši malo slaga, reka san da je moj najbolji rođak u "Dalekoj" i onda su imali prvi koncert u Rijeci, ka njegova predgrupa. Dvorana prekrcana. Bilo ih je bitno uvalit, i uspija san. Kasnije su oni postali legende ovog podneblja.

POMIRBA S MIŠOM

Mišo i ja smo se pomirili poslin onog događaja s 200 maraka, 1992. godine. Ja i supruga preselili smo se kod njih u Zagreb i ostali misec dana kad mu je sin Edi poginuo. Napravili smo i Poljud nakon toga. To je bilo 1993. godine. Poslin toga radija san s njime i Terezom Poljud, zajedno s klapama 2008. godine. Danas se, nažalost, više ne čujemo.

Mišo se rodija u Šibeniku, živija u Zagrebu, ali Split mu je bija na prvom mistu uvik. Zato san tija napravit jedan koncert da bude cili Split, da mu se svi dođu poklonit, da se Split na jedan način oduži njemu. Žaj mi je šta se to nije desilo, jer je on to zaslužija. Garantiran da bi bilo sto iljada ljudi. Jer on je obilježija život masama ljudi i uspija je ljude učinit sritnima, šta je najvažnije.

Za Mišu stalno govorin: ako se ikad dogodi da se njegove pisme ne puštaju i ne pivaju, to bi značilo da više nema Hrvatske.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Bozidar Vukicevic/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Bozidar Vukicevic/Cropix
Božidar Vukičević/Cropix

Ivica Bubalo: S Mišom sam ima odličan odnos, onda sam ja napravija nešto loše...

 

Bozidar Vukicevic/Cropix

Split,180523
Ivica Bubalo, glazbeni menadžer

Božidar Vukičević/Cropix

Ivica Bubalo sve je priznao našoj novinarki Ivani Kapetanović


 

Božidar Vukičević/Cropix

Ja Bana dandanas smatram genijalcem. On je jedan od najvećih genijalaca u Hrvatskoj - kaže Bubalo

 

Bozidar Vukicevic/Cropix

Split,180523
Ivica Bubalo, glazbeni menadžer

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/ivica-bubalo-prisvojia-san-od-mise-200-maraka-njegova-me-bivsa-zena-anita-uvatila-ali-to-nikad-nisu-dali-u-javnost-1294373 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=eefe82f33e16b99b23eb8126b0d4d4c0f05e8ef3 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ivica+Bubalo%3A+Prisvojia+san+od+Mi%C5%A1e+200+maraka%2C+njegova+me+biv%C5%A1a+%C5%BEena+Anita+uvatila%2C+ali+to+nikad+nisu+dali+u+javnost&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fivica-bubalo-prisvojia-san-od-mise-200-maraka-njegova-me-bivsa-zena-anita-uvatila-ali-to-nikad-nisu-dali-u-javnost-1294373 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fivica-bubalo-prisvojia-san-od-mise-200-maraka-njegova-me-bivsa-zena-anita-uvatila-ali-to-nikad-nisu-dali-u-javnost-1294373 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"ŽIVOTNA PRIČA"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7785"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizŽIVOTNA PRIČA

Ivica Bubalo: Prisvojia san od Miše 200 maraka, njegova me bivša žena Anita uvatila, ali to nikad nisu dali u javnost

Piše Ivana Kapetanović
30. svibnja 2023. - 20:04

Ivica Bubalo poznati je splitski estradni menadžer koji je radio s najvećim imenima hrvatske glazbene scene – od Miše Kovača, Severine i "Daleke obale", preko Doris Dragović, Thompsona, Dražena Zečića, do klapa, Tereze Kesovije, Mucala… Popis je dug.

U svojoj dugoj karijeri napravio je nebrojeno koncerata, punio Poljud i Gripe. Poznat je i po tome da svoje mišljenje izražava javno, bez dlake na jeziku.

Za "Slobodnu" je dao životnu ispovijest i ispričao nam neke stvari koje nikada nisu izišle u javnost. Poput toga da je odnos s Mišom Kovačem, s kojim je radio više od 20 godina, bio pokvaren jer je od njega "prisvojio" 200 maraka. Njegovu priču objavit ćemo u tri dijela…

KAKO JE POSTAO GLAZBENI MENADŽER

Prije nego san posta menadžer radio san u "Prehrani", u skl...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 04:40