StoryEditorOCM
Showbizmerima isaković

Bila je jedna od najtalentiranijih i najljepših glumica bivše države, teška prometna nesreća učinila ju je nepokretnom

Piše mozaik sd
18. kolovoza 2023. - 14:45

Merima Isaković bila je zvijezda jugoslavenskog filma. Proslavila se ulogama u filmovima "Ljubav i bijes", "Jovana Lukina", "Neka druga žene"…

Smatrali su je jednom od najtalentiranijih glumica svoje generacije, a u glumu je ušla prije sedamnaeste godine. U periodu kada je njena karijera bila u usponu dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je Merima zadobila ozljedu kralježnice, zbog čega je ostala nepokretna.

"U autu sam bila zajedno sa svojim bratom, kao i s našim prijateljem Nedimom koji je tada bio na odsluženju vojnog roka. Nesreću je skrivio pijani policajac Predrag Milojević koji se vraćao s pijanke u hotelu "Jugoslavija". Kada je policija stigla na lice mjesta, on je kao njihov šef praktično sam obavio uviđaj. Bio je toliko pijan da uopće nije mogao izaći iz automobila. Tek kada je zbog Nedima došla vojna policija radi istrage, Milojević je morao napuhati balon, pa je ušao u zapisnik kao krivac. Bratu je nagnječen bubreg, Nedim je prebačen u bolnicu s teškim ozljedama glave, a meni je dijagnosticirana teška ozljeda kralježnice s najtrajnijim posljedicama", kazala je glumica ranije lokalnim medijima, prenosi Nova.rs.

image

Merima Isaković u jednoj od svojih uloga

Screenshot YouTube

Zbog pogreške liječnika ostala je nepokretna. Pokušala se izliječiti u mnogim zemljama, a tijekom boravka u Kini upoznala je supruga Vladimira s kojim je kasnije dobila sina.

No, njezin brak nije potrajao, a nakon razvoda sa sinom se preselila na Novi Zeland.

Prošle godine otkrila je i kako izgledaju njeni dani na Novom Zelandu.

"Radim kao klinički psiholog i klinički neuropsiholog (trenutno online) ili nadgledam studente stažiste koji odrađuju kliničku praksu. Koristimo Zoom, Facetime ili Viber, ovisno o tome što klijentima najviše odgovara. Radim iz svog stana pa mi je psić uvijek sa mnom. Ponekad gleda u ekran i to klijenti vole vidjeti. Ima samo pet i pol mjeseci. Zove se Luna i školujem je za psića terapeuta. Prekrasna je, dobrog srca, svi u susjedstvu je poznaju i vole. "Nekoliko večeri tjedno i svaki vikend provodim divno vrijeme sa svojom djecom: sinom i snahom. Često dovedu svoje bliske prijatelje i tada kuhamo, družimo se, pričamo. Nikada dosta toga", rekla je Merima Isaković, piše Nova.rs.

Talentirana glumica dobro je prebrodila tešku nesreću i zasnovala novi sretni život. Njenim napuštanjem scene kazališni i filmski svijet ostali su na gubitku, ali Merima je pronašla svoje mjesto u svijetu.

image

Merima Isaković danas živi na Novom Zelandu i radi kao psihoterapeut

Screenshot Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:57