stdClass Object ( [id] => 591857 [title] => 'Vrhunac sezone su nam ribarske večeri, to je poražavajuće...': mladi glazbenik iz Podgore prokomentirao probleme u kraju, priprema i tajnoviti projekt s poznatim glumcem [alias] => 39-vrhunac-sezone-su-nam-ribarske-veceri-to-je-porazavajuce-39-mladi-glazbenik-iz-podgore-prokomentirao-probleme-u-kraju-priprema-i-tajnoviti-projekt-s-poznatim-glumcem [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Podgoranin Filip Sulić, poznatiji kao DANCElectricPHILIPE, hrvatski je DJ, producent i rezident dubrovačkog kluba "Revelin" koji se može pohvaliti s više od 20 godina uspješnom karijerom na domaćoj elektronskoj glazbenoj sceni. Nakon srednje Elektrotehničke škole u Makarskoj, godine 2000. seli se u Zagreb gdje upisuje Fakultet prometnih znanosti, a u metropoli živi i radi i danas.

Glazbeni počeci bili su mu u rodnoj Podgori koju i danas voli posjetiti i u koju se jednom želi vratiti, a prije dva mjeseca potpisao je ugovor s jednom od najvećih izdavačkih kuća na svijetu.

S Filipom smo popričali o njegovim najnovijim glazbenim postignućima, pozornicama na kojima je nastupao, stranim DJ-evima s kojima je "miksao", hrvatskoj elektronskoj sceni..., ali, naravno, i njegovim glazbenim počecima u rodnoj Podgori

- Prvi nastup u ljeto 1997. odradio sam u dobro poznatom podgorskom klubu "Aurora" s nepunih 16 godina. Nezaboravno iskustvo.

Kad je počela ljubav prema elektronskoj glazbi?

- Glavni krivac za ljubav prema glazbi uopće, moj je stariji brat. Studio 54, odnosno disco, pa rock, pop i redom svi žanrovi začetnici elektronske glazbe bili su na kazetama u njegovoj ladici koje sam potajno krao i preslušavao dok njega nije bilo kod kuće.

Pod kojim imenom se predstavljate publici?

- Rekao bih da je već dobro poznat moj klupski brend-projekt DANCElectric, pa sam uz ne mnogo maštovitosti spojio ime i projekt iz čega smo dobili DANCElectricPHILIPE pod kojim nastupam već dugi niz godina.

ELECTRICman? Kad je i kako došlo do njega?

- DANCElectricPHILIPE & ELECTRICman su neka vrsta Dr.Jekyll & Mr.Hyde priče. ELECTRICman alias koristim kod gostovanja kada nastupam u pravom mračnom "underground" izdanju iz čega je i proizišlo to ime dok je ŒPHILIPE rezerviran za klubske nastupe prigodnije za širu publiku.

 

 

Što je projekt DANCElectric Residency?

- Ukratko, to bi bio projekt s matičnom bazom u dubrovačkom klubu "Revelin". Osmišljen kao brend kroz koji promoviramo malo ozbiljniji klupski "zvuk" te istovremeno omogućujemo domaćim izvođačima/DJ-ima, koji pokazu izniman rad, trud i talent, da nastupaju sa svjetskim zvijezdama koje nam dolaze u goste na jednu jedinstvenu pozornicu unutar 500 godina strog dvorca gdje su do sada nastupila imena kao što su Carl Cox, Dixon, Fatboy Slim, CamelPhat, Patrick Topping, Solardo, Ame, Technasia, Idris Elba, Paul van Dyk, Claptone, Mark Knight, Boy George, Andhim, Dennis Cruz, Sam Divine, Martin Solveig, Roger Sanchez, Doorly, Manuel De La Mare, Deborha De Luca, Sam Divine, Franky Rizardo, Cube Guys, Axwell... i još stotinjak respektabilnih inozemnih imena.

Gdje ste dosad sve nastupali, s kojim svjetskim DJ-evima ste dijelili binu?

Eh da, imam više od 20 godina nastupa iza sebe tako da bi nabrajanje lokacija potrajalo, ali upečatljivije destinacije su mi Pariz, Amsterdam, Beč i Sardinija te naravno moj matični klub. Rijetko gdje se osjećam tako dobro kao na pozornici kluba Revelin, to je jedna skroz drugačija priča i jedno iznimno iskustvo. Što se tiče imena, stage sam dijelio s preko 100 inozemnih izvođača (većina gore navedenih).

S kim vam je bilo najdraže nastupati?

- Baš kao i lokaciju, teško je izdvojiti i pojedinca, ali prošlo ljeto sam pozvan od strane Marka Knighta da mu se pridružim u jednom zajedničkom nastupu, a i techno majstor Technasia me pozvao da zatvorimo zajedno njegov posljednji nastup u "Revelinu" u ljetu 2018., a unazad par godina, poznati glumac i DJ Idris Elba me također pozvao da zajedno odradimo nastup u klubu "Revelin" i u klubu "Opera". Nezaboravne noći.

Kako biste opisali suradnju sa slavnim Britancem?

- S vremenom smo izgradili istinski prijateljski odnos. On je baš ponizna i skromna osoba, ostavio me jednostavno bez riječi kada smo se prvi put upoznali. Glavni krivac za našu suradnju i prijateljstvo prije svega je Doorly, DJ s Ibize kojeg sam upoznao prije pet godina, a gdje drugo nego na jednom od mnogobrojnih nastupa. S Idrisom sam trenutačno u planiranju novog projekta za ljeto 2019., ali to je sve što za sada smijem reći. Kad finaliziramo sve detalje, datume i ostale sitnice, bit ćete obaviješteni

Gdje vas najčešće možemo vidjeti?

- Minimalno četiri mjeseca godišnje provedem u svom, kako ga zovem, drugom domu, Culture Clubu "Revelin". To je četiri, pet nastupa tjedno, 130 noći po sezoni provedem tamo, a nakon "Revelina" vraćam se u Zagreb gdje sam u svom zimskom domu. Jednom mjesečno nastupam pak u klubu "Opera", a ne tako davno sam započeo suradnju s klubom "Boogaloo". Ostalo se sve svodi na gostujuće nastupe koje pomno biram, po svom guštu.

Malo o najnovijim događanjima... potpisali ste ugovor s jednom od najvećih izdavačkih kuća na svijetu?

- Da, podružnica Warner Musica, Big Beat Records, za koje su do sada izdavali Skrillex, Avicii,Justin Bieber, Diplo, David Guetta, Lill Kim, Nervo, Martin Solveig..., izdala je moj zadnji studijski rad koji je nastao u suradnji sa slovenskim DJ/producentom Mike Valeom. Nismo ciljali tako visoko, ali objeručke smo prihvatili ponudu kada je stigla. Ponuđen nam je nastavak suradnje s njihove strane, ali o tome ćemo nakon ljeta 2019. jer smo Mike i ja popunili kalendar nastupa i studijskih radova za ovu godinu pa nismo u mogućnosti prihvaćati nove obveze prije nego privedemo kraju već ugovorene radove i nastupe.

Nastupali ste i na Ultri?

- Da, tako je, nastupio sam na Ultri 2017. godine. Prošle godine su mi bili ponudili da nastupim na zatvaranju uz Kolscha i Nica Fanciulija, međutim, već ranije sam potvrdio nastup na drugom festival s Andhimm dvojcem iz Njemačke te na žalost nisam mogao nastupiti. But there is always next year... Mislim da ćemo suradnju nastaviti i u budućnosti, ali o tome kao i većini planova za 2019. ne smijem još govoriti.

Za vas je ovo tek početak velikih planova i suradnji, otkrijte nam barem u kojem smjeru ćete dalje ići?

- Što se tiče budućnosti, studijski radovi i produkcija idu za sada po planu, upravo sam potpisao još dvije nove pjesme za Sirup Music Gmbh. Točan datum izlaska u prodaju još ne znam. A što se tiče nastupa, borim se s jednim "malim" problemom zvan klaustrofobija, lagano me muče uski prostori pa tako i letovi avionima, broj poziva za inozemne nastupe je sve veći tako da radim na tome da se natjeram natrag u avion i možda povećam broj gostovanja u zimskom periodu jer neke od ponuda stižu s destinacija koje su pravi pokretači scene i teško ih je ignorirati.

 

 

Živite u Zagrebu, a gdje je Podgora u vašem rasporedu?

- U Zagrebu sam već više od 18 godina i dobro sam se udomaćio, ali svaki slobodan trenutak koristim da se spakiram i pravac u Podgoru. Na žalost, to nije često, ali kad god stignem, obavezno posjetim obitelj. U dalekoj budućnosti se i planiram vratiti dolje živjeti, možda u penziji, možda i ranije, tko zna.

Gdje svoju karijeru vidite kroz nekoliko godina?

- Ne smatram se osobom koja bi htjela planetarnu popularnost, kao što je imaju mnogi koje sam upoznao. Mislim da to jednostavno nisam ja. To je iznimno naporan "posal", preko 200 letova godišnje, spavanje po aerodromima i hotelima, viđanje svojih bližnjih rijetko i nikako, ubojit tempo nastupa, konstantno mijenjanje životnih navika. Ja želim mnogo jednostavniju karijeru, ljetna rezidencija u "Revelinu", gostovanja i putovanja zimi te suradnja s određenim brojem i profilom ljudi kojima se pokušavam okružiti. Do sada mi je to uspijevalo i nadam se da će i ubuduće tako ostati.

Kakva je trenutačna situacija na hrvatskoj elektronskoj sceni?

- Moje mišljenje je da nam je scena jako dobra, malo koji ljubitelj elektronske glazbe u svijetu nije čuo za Hrvatsku zahvaljujući mnogim projektima, festivalima i klubovima u cijeloj zemlji. Još da nailazimo na razumijevanje naših "finih" političara i lokalnih uprava nigdje nam ne bi bilo ravnih. Valjda ću i to doživjeti jednog dana u svom kraju, jer za usporedbu, u jednom Tisnom, Zadru, Šibeniku za ljetnu sezonu nastupi cijela krema elektronske scene (DJ-a) uz potporu lokalne uprave (čitaj: politike), turističke zajednice i drugih. Pri tom privuku potrošače o kojima naši krajevi mogu samo sanjati te im se ujedno broj noćenja povećava u zavidnim postocima dok su kod nas u Podgori ili Makarskoj vrhunac sezone (no disrespect) ribarske večeri i programi pretežno podređeni gostima od 50+ što je poražavajuće za naš kraj, za našu Rivijeru.

"Koketirate" s raznim žanrovima, koji su vam ipak bliži, draži?

- Smatram da je žanrovsko ograničavanje totalno nepotrebno, to je, naravno, stvar izbora pojedinca, ali moje mišljenje je da si to jedan glazbenik-DJ ne bi nikako smio raditi. Osobno preferiram House i TechHouse zvuk, ali u svakom setu-nastupu sam implementirao malo melodičnog techna bar ga tako danas zovu ja sam to sve od uvijek zvao `clubbing'.

Bavite li se još nečim osim glazbom?
- Ne. Glazba je moj život i jednostavno se ne vidim u niti jednom poslu koji nije usko vezan uz glazbu, cijelu scenu i sve što ona nosi sa sobom. Nadam se da ću se još jako dugo baviti ovim poslom i sve sam podredio tome, za sada, da tako i ostane.

 

Ljubav na Balkanu još postoji
- Nekada i danas, kako u svemu tako i u glazbenoj sceni, razlika je velika. Prije je veća ljubav na plesnom podiju vladala, opuštenija atmosfera je bila. Danas se u ovom poslu vrte veliki novac i sve je podređeno profitu. Nekako je ta energija, vibra, ljubav umanjena modernizacijom, globalizacijom cijele scene, bitno je vidjeti i biti viđen, sve ostalo nekako kao da pada u sporedni plan. Imam osjećaj da onaj otkačen ples i užitak živi u rijetkima koji dođu na "rejv", ali na sreću taj trend se još nije skroz prelio kod nas. Mi imamo onaj balkanski mentalitet što je donekle dobro jer ako DJ odradi svoj posal kako treba, publika to zna prepoznati nagraditi i baš zbog toga čujem od mnogih inozemnih izvođača da im je izniman užitak doći nastupati u Hrvatsku.

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"2","value":"Po\u010detak velikih planova "},{"id":"1","value":" "},{"id":"68","value":"2"}] [extra_fields_search] => * [created] => 2019-03-04 12:01:27 [created_by] => 3193 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2019-03-04 18:25:31 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2019-03-04 17:51:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4104 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2019\/03\/04\/SD Portal\/10784842.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/03\/04\/SD Portal\/10784839.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/03\/04\/SD Portal\/10784840.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/03\/04\/SD Portal\/10784841.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/03\/04\/SD Portal\/10784843.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/03\/04\/SD Portal\/10784845.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1440"},{"size0":"1920x1440"},{"size0":"960x329"},{"size0":"1920x2880"},{"size0":"1920x933"},{"size0":"1920x2672"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15191512 Threads: 1 Questions: 3168711882 Slow queries: 7095622 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235327028 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /scena/showbiz/39-vrhunac-sezone-su-nam-ribarske-veceri-to-je-porazavajuce-39-mladi-glazbenik-iz-podgore-prokomentirao-probleme-u-kraju-priprema-i-tajnoviti-projekt-s-poznatim-glumcem-591857 [printLink] => /scena/showbiz/39-vrhunac-sezone-su-nam-ribarske-veceri-to-je-porazavajuce-39-mladi-glazbenik-iz-podgore-prokomentirao-probleme-u-kraju-priprema-i-tajnoviti-projekt-s-poznatim-glumcem-591857?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 235092 [name] => idris elba [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => idris-elba [link] => /tag/idris-elba ) [1] => stdClass Object ( [id] => 445208 [name] => filip sulić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => filip-sulic [link] => /tag/filip-sulic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => 'Vrhunac sezone su nam ribarske večeri, to je poražavajuće...': mladi glazbenik iz Podgore prokomentirao probleme u kraju, priprema i tajnoviti projekt s poznatim glumcem [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3193 [name] => Nina Glučina Ramadža [username] => nina-glu-ina-ramad-a [email] => nina-glu-ina-ramad-a@sd.hr [password] => $2y$10$nKb.j.rMNdy29P223J8I.OFqjhRk6NdbPWmkIXW215PoaPsMKzB/2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/nina-glucina-ramadza-3193 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1711 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9c267e9dcfa64cb269b2da69290eda57?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/03/04/SD Portal/10784842.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/03/04/SD Portal/10784842.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/03/04/SD Portal/10784839.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/03/04/SD Portal/10784840.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/03/04/SD Portal/10784841.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/03/04/SD Portal/10784843.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/03/04/SD Portal/10784845.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Podgoranin Filip Sulić, poznatiji kao DANCElectricPHILIPE, hrvatski je DJ, producent i rezident dubrovačkog kluba "Revelin" koji se može pohvaliti s više od 20 godina uspješnom karijerom na domaćoj elektronskoj glazbenoj sceni. Nakon srednje Elektrotehničke škole u Makarskoj, godine 2000. seli se u Zagreb gdje upisuje Fakultet prometnih znanosti, a u metropoli živi i radi i danas.

Glazbeni počeci bili su mu u rodnoj Podgori koju i danas voli posjetiti i u koju se jednom želi vratiti, a prije dva mjeseca potpisao je ugovor s jednom od najvećih izdavačkih kuća na svijetu.

S Filipom smo popričali o njegovim najnovijim glazbenim postignućima, pozornicama na kojima je nastupao, stranim DJ-evima s kojima je "miksao", hrvatskoj elektronskoj sceni..., ali, naravno, i njegovim glazbenim počecima u rodnoj Podgori

- Prvi nastup u ljeto 1997. odradio sam u dobro poznatom podgorskom klubu "Aurora" s nepunih 16 godina. Nezaboravno iskustvo.

Kad je počela ljubav prema elektronskoj glazbi?

- Glavni krivac za ljubav prema glazbi uopće, moj je stariji brat. Studio 54, odnosno disco, pa rock, pop i redom svi žanrovi začetnici elektronske glazbe bili su na kazetama u njegovoj ladici koje sam potajno krao i preslušavao dok njega nije bilo kod kuće.

Pod kojim imenom se predstavljate publici?

- Rekao bih da je već dobro poznat moj klupski brend-projekt DANCElectric, pa sam uz ne mnogo maštovitosti spojio ime i projekt iz čega smo dobili DANCElectricPHILIPE pod kojim nastupam već dugi niz godina.

ELECTRICman? Kad je i kako došlo do njega?

- DANCElectricPHILIPE & ELECTRICman su neka vrsta Dr.Jekyll & Mr.Hyde priče. ELECTRICman alias koristim kod gostovanja kada nastupam u pravom mračnom "underground" izdanju iz čega je i proizišlo to ime dok je ŒPHILIPE rezerviran za klubske nastupe prigodnije za širu publiku.

 

 

Što je projekt DANCElectric Residency?

- Ukratko, to bi bio projekt s matičnom bazom u dubrovačkom klubu "Revelin". Osmišljen kao brend kroz koji promoviramo malo ozbiljniji klupski "zvuk" te istovremeno omogućujemo domaćim izvođačima/DJ-ima, koji pokazu izniman rad, trud i talent, da nastupaju sa svjetskim zvijezdama koje nam dolaze u goste na jednu jedinstvenu pozornicu unutar 500 godina strog dvorca gdje su do sada nastupila imena kao što su Carl Cox, Dixon, Fatboy Slim, CamelPhat, Patrick Topping, Solardo, Ame, Technasia, Idris Elba, Paul van Dyk, Claptone, Mark Knight, Boy George, Andhim, Dennis Cruz, Sam Divine, Martin Solveig, Roger Sanchez, Doorly, Manuel De La Mare, Deborha De Luca, Sam Divine, Franky Rizardo, Cube Guys, Axwell... i još stotinjak respektabilnih inozemnih imena.

Gdje ste dosad sve nastupali, s kojim svjetskim DJ-evima ste dijelili binu?

Eh da, imam više od 20 godina nastupa iza sebe tako da bi nabrajanje lokacija potrajalo, ali upečatljivije destinacije su mi Pariz, Amsterdam, Beč i Sardinija te naravno moj matični klub. Rijetko gdje se osjećam tako dobro kao na pozornici kluba Revelin, to je jedna skroz drugačija priča i jedno iznimno iskustvo. Što se tiče imena, stage sam dijelio s preko 100 inozemnih izvođača (većina gore navedenih).

S kim vam je bilo najdraže nastupati?

- Baš kao i lokaciju, teško je izdvojiti i pojedinca, ali prošlo ljeto sam pozvan od strane Marka Knighta da mu se pridružim u jednom zajedničkom nastupu, a i techno majstor Technasia me pozvao da zatvorimo zajedno njegov posljednji nastup u "Revelinu" u ljetu 2018., a unazad par godina, poznati glumac i DJ Idris Elba me također pozvao da zajedno odradimo nastup u klubu "Revelin" i u klubu "Opera". Nezaboravne noći.

Kako biste opisali suradnju sa slavnim Britancem?

- S vremenom smo izgradili istinski prijateljski odnos. On je baš ponizna i skromna osoba, ostavio me jednostavno bez riječi kada smo se prvi put upoznali. Glavni krivac za našu suradnju i prijateljstvo prije svega je Doorly, DJ s Ibize kojeg sam upoznao prije pet godina, a gdje drugo nego na jednom od mnogobrojnih nastupa. S Idrisom sam trenutačno u planiranju novog projekta za ljeto 2019., ali to je sve što za sada smijem reći. Kad finaliziramo sve detalje, datume i ostale sitnice, bit ćete obaviješteni

Gdje vas najčešće možemo vidjeti?

- Minimalno četiri mjeseca godišnje provedem u svom, kako ga zovem, drugom domu, Culture Clubu "Revelin". To je četiri, pet nastupa tjedno, 130 noći po sezoni provedem tamo, a nakon "Revelina" vraćam se u Zagreb gdje sam u svom zimskom domu. Jednom mjesečno nastupam pak u klubu "Opera", a ne tako davno sam započeo suradnju s klubom "Boogaloo". Ostalo se sve svodi na gostujuće nastupe koje pomno biram, po svom guštu.

Malo o najnovijim događanjima... potpisali ste ugovor s jednom od najvećih izdavačkih kuća na svijetu?

- Da, podružnica Warner Musica, Big Beat Records, za koje su do sada izdavali Skrillex, Avicii,Justin Bieber, Diplo, David Guetta, Lill Kim, Nervo, Martin Solveig..., izdala je moj zadnji studijski rad koji je nastao u suradnji sa slovenskim DJ/producentom Mike Valeom. Nismo ciljali tako visoko, ali objeručke smo prihvatili ponudu kada je stigla. Ponuđen nam je nastavak suradnje s njihove strane, ali o tome ćemo nakon ljeta 2019. jer smo Mike i ja popunili kalendar nastupa i studijskih radova za ovu godinu pa nismo u mogućnosti prihvaćati nove obveze prije nego privedemo kraju već ugovorene radove i nastupe.

Nastupali ste i na Ultri?

- Da, tako je, nastupio sam na Ultri 2017. godine. Prošle godine su mi bili ponudili da nastupim na zatvaranju uz Kolscha i Nica Fanciulija, međutim, već ranije sam potvrdio nastup na drugom festival s Andhimm dvojcem iz Njemačke te na žalost nisam mogao nastupiti. But there is always next year... Mislim da ćemo suradnju nastaviti i u budućnosti, ali o tome kao i većini planova za 2019. ne smijem još govoriti.

Za vas je ovo tek početak velikih planova i suradnji, otkrijte nam barem u kojem smjeru ćete dalje ići?

- Što se tiče budućnosti, studijski radovi i produkcija idu za sada po planu, upravo sam potpisao još dvije nove pjesme za Sirup Music Gmbh. Točan datum izlaska u prodaju još ne znam. A što se tiče nastupa, borim se s jednim "malim" problemom zvan klaustrofobija, lagano me muče uski prostori pa tako i letovi avionima, broj poziva za inozemne nastupe je sve veći tako da radim na tome da se natjeram natrag u avion i možda povećam broj gostovanja u zimskom periodu jer neke od ponuda stižu s destinacija koje su pravi pokretači scene i teško ih je ignorirati.

 

 

Živite u Zagrebu, a gdje je Podgora u vašem rasporedu?

- U Zagrebu sam već više od 18 godina i dobro sam se udomaćio, ali svaki slobodan trenutak koristim da se spakiram i pravac u Podgoru. Na žalost, to nije često, ali kad god stignem, obavezno posjetim obitelj. U dalekoj budućnosti se i planiram vratiti dolje živjeti, možda u penziji, možda i ranije, tko zna.

Gdje svoju karijeru vidite kroz nekoliko godina?

- Ne smatram se osobom koja bi htjela planetarnu popularnost, kao što je imaju mnogi koje sam upoznao. Mislim da to jednostavno nisam ja. To je iznimno naporan "posal", preko 200 letova godišnje, spavanje po aerodromima i hotelima, viđanje svojih bližnjih rijetko i nikako, ubojit tempo nastupa, konstantno mijenjanje životnih navika. Ja želim mnogo jednostavniju karijeru, ljetna rezidencija u "Revelinu", gostovanja i putovanja zimi te suradnja s određenim brojem i profilom ljudi kojima se pokušavam okružiti. Do sada mi je to uspijevalo i nadam se da će i ubuduće tako ostati.

Kakva je trenutačna situacija na hrvatskoj elektronskoj sceni?

- Moje mišljenje je da nam je scena jako dobra, malo koji ljubitelj elektronske glazbe u svijetu nije čuo za Hrvatsku zahvaljujući mnogim projektima, festivalima i klubovima u cijeloj zemlji. Još da nailazimo na razumijevanje naših "finih" političara i lokalnih uprava nigdje nam ne bi bilo ravnih. Valjda ću i to doživjeti jednog dana u svom kraju, jer za usporedbu, u jednom Tisnom, Zadru, Šibeniku za ljetnu sezonu nastupi cijela krema elektronske scene (DJ-a) uz potporu lokalne uprave (čitaj: politike), turističke zajednice i drugih. Pri tom privuku potrošače o kojima naši krajevi mogu samo sanjati te im se ujedno broj noćenja povećava u zavidnim postocima dok su kod nas u Podgori ili Makarskoj vrhunac sezone (no disrespect) ribarske večeri i programi pretežno podređeni gostima od 50+ što je poražavajuće za naš kraj, za našu Rivijeru.

"Koketirate" s raznim žanrovima, koji su vam ipak bliži, draži?

- Smatram da je žanrovsko ograničavanje totalno nepotrebno, to je, naravno, stvar izbora pojedinca, ali moje mišljenje je da si to jedan glazbenik-DJ ne bi nikako smio raditi. Osobno preferiram House i TechHouse zvuk, ali u svakom setu-nastupu sam implementirao malo melodičnog techna bar ga tako danas zovu ja sam to sve od uvijek zvao `clubbing'.

Bavite li se još nečim osim glazbom?
- Ne. Glazba je moj život i jednostavno se ne vidim u niti jednom poslu koji nije usko vezan uz glazbu, cijelu scenu i sve što ona nosi sa sobom. Nadam se da ću se još jako dugo baviti ovim poslom i sve sam podredio tome, za sada, da tako i ostane.

 

Ljubav na Balkanu još postoji
- Nekada i danas, kako u svemu tako i u glazbenoj sceni, razlika je velika. Prije je veća ljubav na plesnom podiju vladala, opuštenija atmosfera je bila. Danas se u ovom poslu vrte veliki novac i sve je podređeno profitu. Nekako je ta energija, vibra, ljubav umanjena modernizacijom, globalizacijom cijele scene, bitno je vidjeti i biti viđen, sve ostalo nekako kao da pada u sporedni plan. Imam osjećaj da onaj otkačen ples i užitak živi u rijetkima koji dođu na "rejv", ali na sreću taj trend se još nije skroz prelio kod nas. Mi imamo onaj balkanski mentalitet što je donekle dobro jer ako DJ odradi svoj posal kako treba, publika to zna prepoznati nagraditi i baš zbog toga čujem od mnogih inozemnih izvođača da im je izniman užitak doći nastupati u Hrvatsku.

 

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>






[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/39-vrhunac-sezone-su-nam-ribarske-veceri-to-je-porazavajuce-39-mladi-glazbenik-iz-podgore-prokomentirao-probleme-u-kraju-priprema-i-tajnoviti-projekt-s-poznatim-glumcem-591857 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=99b171cbe280013ffe9f6e8b1a9c86a4e6906e4c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%26%23039%3BVrhunac+sezone+su+nam+ribarske+ve%C4%8Deri%2C+to+je+pora%C5%BEavaju%C4%87e...%26%23039%3B%3A+mladi+glazbenik+iz+Podgore+prokomentirao+probleme+u+kraju%2C+priprema+i+tajnoviti+projekt+s+poznatim+glumcem&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2F39-vrhunac-sezone-su-nam-ribarske-veceri-to-je-porazavajuce-39-mladi-glazbenik-iz-podgore-prokomentirao-probleme-u-kraju-priprema-i-tajnoviti-projekt-s-poznatim-glumcem-591857 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2F39-vrhunac-sezone-su-nam-ribarske-veceri-to-je-porazavajuce-39-mladi-glazbenik-iz-podgore-prokomentirao-probleme-u-kraju-priprema-i-tajnoviti-projekt-s-poznatim-glumcem-591857 )
[{"id":"2","value":"Po\u010detak velikih planova "},{"id":"1","value":" "},{"id":"68","value":"2"}]
StoryEditorOCM
ShowbizPočetak velikih planova

'Vrhunac sezone su nam ribarske večeri, to je poražavajuće...': mladi glazbenik iz Podgore prokomentirao probleme u kraju, priprema i tajnoviti projekt s poznatim glumcem

4. ožujka 2019. - 18:51

Podgoranin Filip Sulić, poznatiji kao DANCElectricPHILIPE, hrvatski je DJ, producent i rezident dubrovačkog kluba "Revelin" koji se može pohvaliti s više od 20 godina uspješnom karijerom na domaćoj elektronskoj glazbenoj sceni. Nakon srednje Elektrotehničke škole u Makarskoj, godine 2000. seli se u Zagreb gdje upisuje Fakultet prometnih znanosti, a u metropoli živi i radi i danas.

Glazbeni počeci bili su mu u rodnoj Podgori koju i danas voli posjetiti i u koju se jednom želi vratiti, a prije dva mjeseca potpisao je ugovor s jednom od najvećih izdavačkih kuća na svijetu.

S Filipom smo popričali o njegovim najnovijim glazbenim postignućima, pozornicama na kojima je nastupao, stranim DJ-evima s kojima je "miksao", hrvatskoj elektronskoj sceni..., ali, naravno, i njegovim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 07:02