stdClass Object ( [id] => 577376 [title] => 'Svaka od nas je kraljica, jedine smo na svijetu': Kaštelanka otkriva što znači biti Čolina obožavateljica, totalno ludu stvar je napravila za olujnog bračkog nevremena [alias] => 39-svaka-od-nas-je-kraljica-jedine-smo-na-svijetu-39-kastelanka-otkriva-sto-znaci-biti-colina-obozavateljica-totalno-ludu-stvar-je-napravila-za-olujnog-brackog-nevremena [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Vječni šarmer Zdravko Čolić, kako mu često laskaju, osim što se može pohvaliti karijerom koja traje duže od četrdeset godina, jedan je od rijetkih glazbenika koji uvijek iznova svojim pjesmama osvaja pripadnice ljepšeg spola.

Neke od njih već ga desetljećima vjerno prate na nastupima pa tako putuju i u druge gradove, zemlje, a sve kako bi iz prvog reda svjedočile njegovoj magiji.

Upravo su se te žene našle u središtu novog filma Tonija Volarića, koji će na veliko platno donijeti nesvakidašnju priču o obožavateljicama Zdravka Čolića. Riječ je o prvom Volarićevu filmu nakon dokumenarca "Pope, vrati se" o novinaru, pjesniku i autoru brojnih evergreena Momčilu Popadiću, a kako sam autor naglašava, njegov novi uradak nije film o Čoli, već o "ženama koje su odrastale uz njegove pjesme, a danas si mogu priuštiti da budu na većini njegovih koncerata, od Dubrovnika i Splita do Stockholma".

- Neko sam vrijeme brinuo za medijsku sliku jednog dubrovačkog kluba, pa sam uoči koncerta Zdravka Čolića shvatio da postoji priličan broj žena koje se na sve moguće načine snalaze ne bi li nakon koncerta izborile fotografiranje s njim. Pokušao sam i uspio saznati više i shvatio da je riječ o svojevrsnom glazbenom, ali i sociološkom fenomenu. Dalje je sve išlo po nekoj intuiciji, zahvaljujući razumijevanju spomenutih žena i ogromnoj volji svih involviranih da napravimo zanimljiv dokumentarac – objašnjava nam Volarić.

TV u boji kod tete Tonke

U filmu će predstaviti četiri žene u njihovim četrdesetim i pedesetim godinama, a jedna od njih voditeljica je Hitne medicinske pomoći u Solinu.

Upravo su se tu snimili prvi kadrovi filma pa smo se stoga i mi uputili prema Solinu kako bismo upoznali 52-godišnju Jelenu Aranzu, inače Kaštelanku, koju prvo sjećanje na Čolića vodi još u doba kada je bila sedmogodišnja djevojčica.

- Tada sam ga mogla gledati samo na televiziji. Čekala sam emisiju "Nedjeljno popodne" i nagovarala svoju baku Maricu da idemo posjetiti tetu Tonku Cvitićevu baš nedjeljom popodne, jer je ona među prvima imala televiziju u boji.

Zdravko mi je privukao pažnju uhu ugodnim glasom i oku ugodnim stasom. Kasnije sam, kao i sve tinejdžerice, sakupljala postere, kupovala LP ploče, kazete, CD-ove… – prisjeća se simpatična Aranza, koja će tek trideset godina kasnije postati "prava" obožavateljica karizmatičnog glazbenika. Dogodilo se to nakon koncerta u Puli 2002. godine, kada je prvi put stala u slavni prvi red.

- Postoje i drugi pjevači koji lijepo pjevaju, ali mislim da je Čolina tajna u poštovanju i načinu komuniciranja s publikom, što se posebno osjeća u prvom redu. Svaka od nas obožavateljica ima svoje mjesto i njegovu pažnju, osjećamo se kao kraljice i kao da smo, tog trenutka dok nam se obraća, jedine na svijetu. A koja se to žena ne želi bar na trenutak osjećati kao kraljica – iskreno će Jelena, koja je i neslužbena pokretačica druženja s ostalim fanovima.

'Ekipa od žice'

- Vidjela sam da isti ljudi stižu na koncerte i nekako smo se na moju inicijativu počeli okupljati. Ja nas zovem "ekipa od žice", a oni mene "kraljica od žice", jer ogradu koja nas dijeli od pozornice zovem - žica. Meni su ženski fanovi ono što su muškima navijači. To su slična energija i priča.

Kad dođe koncert, mi se dogovaramo koji ćemo hotel rezervirati, zajedno ručamo, friziramo se, pjevamo, plešemo, razgledavamo gradove, veselimo se... - kaže nam Jelena, čiji je život izvan koncerata Zdravka Čolića itekako ubrzan i stresan.

Osim što je voditeljica Ispostave Hitne medicine Solin i Muć, radi i kao liječnica u Hitnoj helikopterskoj medicinskoj službi. Ipak, i profesionalne trenutke zna povremeno začiniti Čolinom glazbom, a njome je zarazila i svoje kolege.

- Talijanski pilot Renato u posadi HHMS-a na Braču, radeći sa mnom je htio-ne htio slušao Zdravka, a kad bi ga čuo na radiju govorio bi mi: "Our singer, our singer (Naš pjevač, naš pjevač)".

Prije dva tjedna sam bila na druženju HHMS-a Dubrovnik, možete pogoditi koji pjevač je bio nositelj zabave - smije se Jelena.

Nismo mogli odoljeti, a da joj ne uputimo ono klasično pitanje - što je najluđe napravila kako bi stigla na Čolin koncert.

Odgovor je ispunio sva naša očekivanja.

- Dok sam radila na Braču u pilot-projektu HHMS, danju bismo dežurali kao helikopterska HMS, a noću kao zemaljska. Odlazili bismo s otoka kada bi nam trajektom došla smjena iz Splita. Za koncert u Čakovcu sve sam naštimala u minutu da uspijem stići.

Zamijenila sam se za smjenu, odradila 48 sati, navečer sam krenula sanitetskim vozilom iz Zračne luke Brač u trajektnu luku u Supetru, gdje su otvorili jedan frizerski salon izvan radnog vremena radi tog koncerta.

Plan mi je bio uhvatiti večernji trajekt do Splita, pa osobnim autom do Kaštela, rano ujutro "pekarskim letom" do Zagreba, pa autobusom do Čakovca. Ali na Braču se digla nevera, trajekt je dva puta pokušao isploviti prema Splitu i nije uspio.

Podršku u razmišljanju, što ću i kako ću, imala sam u mom medicinskom tehničaru Jošku: hoće li vojni helikopter iz Divulja moći savladati olujno nevrijeme, hoće li tu noć biti bolesnika sa Brača koji će trebati let za bolnicu u Splitu, kako bih ja imala priliku odletjeti sa bolesnikom kao medicinska pratnja.

Odlučila sam se na još jedan morski pokušaj, otišla sam kapetanu trajekta i zamolila ga da pokuša još jednom isploviti, jer ja trebam stići na koncert. Kaže kapetan: "E kad je Čola u pitanju, pokušat ću iz trećega puta". Uspjeli smo doploviti do Splita.

To je bio zadnji trajekt koji je isplovio. Zbog velikog nevremena tri dana trajekti nisu plovili – prepričava nam Jelena, koja je s Čolićem tijekom vremena postala i prijateljica, a na Volarićev poziv rado se odazvala.

Od Ljubljane do Podgorice

- Drago mi je što sudjelujem u snimanju dokumentarnog filma koji ima poveznicu s mojim muzičkim herojem. Ovo je za sve nas novo iskustvo, a sreća koju osjećamo kada iskušamo nešto novo izgrađuje naš identitet. Svi smo mi zbroj vlastitih iskustava, a što su ona šira, to je zanimljivije.

Život je zabavniji kada radimo ono što nas čini raspoloženijim i veselijim. Manji broj prijatelja i kolega zna da ću biti u Tonijevom filmu. S ovim intervjuom zasigurno neće ostati na istom broju – zaključuje kroz smijeh.

Budući da je snimanje dokumentarca tek nedavno započelo, o ostalim obožavateljicama Volarić ne želi puno otkrivati, ali s nama je podijelio da je riječ o radijskoj novinarki iz Podgorice, medicinskoj sestri iz Ljubljane i poduzetnici iz Sombora.

Ozbiljne žene s različitim karijerama

- Sve su to ozbiljne žene različitih profesija, s ozbiljnim karijerama, obiteljima, pa neke od njih i s djecom, koje povezuje ljubav prema liku i glazbi Zdravka Čolića - naglašava Volarić.

Je li ih bilo teško dovesti pred kameru, zanima nas.

- Zasad nije. Naravno, riječ je o ženama koje nisu navikle na takvu vrstu prezentacije svojih života, pa sam morao dugo razgovarati i pojašnjavati što bih volio dobiti.

One ništa ne glume, kamera samo bilježi njihove profesionalne i privatne živote koji uključuju i odlaske na koncerte – kaže nam Volarić, te za kraj otkriva da Zdravko zna da se film snima.

Jako brine za svoju najvjerniju publiku, a ima li i kakvu ulogu, kaže Volarić, saznat će svi koji film budu gledati.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"2","value":"SNIMA SE DOKUMENTARAC "},{"id":"1","value":" "},{"id":"68","value":"2"}] [extra_fields_search] => * [created] => 2018-11-29 13:38:27 [created_by] => 3096 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2018-11-29 14:00:30 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2018-11-29 12:36:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 10306 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2018\/11\/29\/cola00.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/11\/29\/Teme\/10522646.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/11\/29\/Teme\/10522647.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/11\/29\/Teme\/10522648.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/11\/29\/Teme\/10504715.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/11\/29\/Teme\/10504706.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/11\/29\/Teme\/10504704.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/11\/29\/Teme\/10523169.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/11\/29\/Teme\/10397895.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/11\/29\/Teme\/10397892.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/11\/29\/Teme\/10397890.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/11\/29\/Teme\/10397889.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["cola00","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"900x600"},{"size0":"1280x960"},{"size0":"869x1155"},{"size0":"632x862"},{"size0":"1920x1278"},{"size0":"1920x1278"},{"size0":"1920x2885"},{"size0":"1920x1080"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x2880"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38473899 Threads: 3 Questions: 7103025747 Slow queries: 3302016 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608480034 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /scena/showbiz/39-svaka-od-nas-je-kraljica-jedine-smo-na-svijetu-39-kastelanka-otkriva-sto-znaci-biti-colina-obozavateljica-totalno-ludu-stvar-je-napravila-za-olujnog-brackog-nevremena-577376 [printLink] => /scena/showbiz/39-svaka-od-nas-je-kraljica-jedine-smo-na-svijetu-39-kastelanka-otkriva-sto-znaci-biti-colina-obozavateljica-totalno-ludu-stvar-je-napravila-za-olujnog-brackog-nevremena-577376?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 367314 [name] => Zdravko Čolić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zdravko-colic [link] => /tag/zdravko-colic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 278984 [name] => Jelena Aranza [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jelena-aranza [link] => /tag/jelena-aranza ) [2] => stdClass Object ( [id] => 424348 [name] => toni volarić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => toni-volaric [link] => /tag/toni-volaric ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => 'Svaka od nas je kraljica, jedine smo na svijetu': Kaštelanka otkriva što znači biti Čolina obožavateljica, totalno ludu stvar je napravila za olujnog bračkog nevremena [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3096 [name] => Anja Popović [username] => anja-popovi [email] => anja-popovi@sd.hr [password] => $2y$10$6TdYckj9HFOa//3A9SXdcuHGML4QgkAXjm2rqRaA7gqv1RPp2YVRy [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/anja-popovic-3096 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1614 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/2d7972a7d8b83ad244a9e9dcae98bc8e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/11/29/cola00.jpg [galleryCount] => 12 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => cola00 [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/11/29/cola00.jpg [title] => cola00 ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/11/29/Teme/10522646.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/11/29/Teme/10522647.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/11/29/Teme/10522648.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/11/29/Teme/10504715.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/11/29/Teme/10504706.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/11/29/Teme/10504704.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/11/29/Teme/10523169.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/11/29/Teme/10397895.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/11/29/Teme/10397892.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/11/29/Teme/10397890.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/11/29/Teme/10397889.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Vječni šarmer Zdravko Čolić, kako mu često laskaju, osim što se može pohvaliti karijerom koja traje duže od četrdeset godina, jedan je od rijetkih glazbenika koji uvijek iznova svojim pjesmama osvaja pripadnice ljepšeg spola.

Neke od njih već ga desetljećima vjerno prate na nastupima pa tako putuju i u druge gradove, zemlje, a sve kako bi iz prvog reda svjedočile njegovoj magiji.

Upravo su se te žene našle u središtu novog filma Tonija Volarića, koji će na veliko platno donijeti nesvakidašnju priču o obožavateljicama Zdravka Čolića. Riječ je o prvom Volarićevu filmu nakon dokumenarca "Pope, vrati se" o novinaru, pjesniku i autoru brojnih evergreena Momčilu Popadiću, a kako sam autor naglašava, njegov novi uradak nije film o Čoli, već o "ženama koje su odrastale uz njegove pjesme, a danas si mogu priuštiti da budu na većini njegovih koncerata, od Dubrovnika i Splita do Stockholma".

- Neko sam vrijeme brinuo za medijsku sliku jednog dubrovačkog kluba, pa sam uoči koncerta Zdravka Čolića shvatio da postoji priličan broj žena koje se na sve moguće načine snalaze ne bi li nakon koncerta izborile fotografiranje s njim. Pokušao sam i uspio saznati više i shvatio da je riječ o svojevrsnom glazbenom, ali i sociološkom fenomenu. Dalje je sve išlo po nekoj intuiciji, zahvaljujući razumijevanju spomenutih žena i ogromnoj volji svih involviranih da napravimo zanimljiv dokumentarac – objašnjava nam Volarić.

TV u boji kod tete Tonke

U filmu će predstaviti četiri žene u njihovim četrdesetim i pedesetim godinama, a jedna od njih voditeljica je Hitne medicinske pomoći u Solinu.

Upravo su se tu snimili prvi kadrovi filma pa smo se stoga i mi uputili prema Solinu kako bismo upoznali 52-godišnju Jelenu Aranzu, inače Kaštelanku, koju prvo sjećanje na Čolića vodi još u doba kada je bila sedmogodišnja djevojčica.

- Tada sam ga mogla gledati samo na televiziji. Čekala sam emisiju "Nedjeljno popodne" i nagovarala svoju baku Maricu da idemo posjetiti tetu Tonku Cvitićevu baš nedjeljom popodne, jer je ona među prvima imala televiziju u boji.

Zdravko mi je privukao pažnju uhu ugodnim glasom i oku ugodnim stasom. Kasnije sam, kao i sve tinejdžerice, sakupljala postere, kupovala LP ploče, kazete, CD-ove… – prisjeća se simpatična Aranza, koja će tek trideset godina kasnije postati "prava" obožavateljica karizmatičnog glazbenika. Dogodilo se to nakon koncerta u Puli 2002. godine, kada je prvi put stala u slavni prvi red.

- Postoje i drugi pjevači koji lijepo pjevaju, ali mislim da je Čolina tajna u poštovanju i načinu komuniciranja s publikom, što se posebno osjeća u prvom redu. Svaka od nas obožavateljica ima svoje mjesto i njegovu pažnju, osjećamo se kao kraljice i kao da smo, tog trenutka dok nam se obraća, jedine na svijetu. A koja se to žena ne želi bar na trenutak osjećati kao kraljica – iskreno će Jelena, koja je i neslužbena pokretačica druženja s ostalim fanovima.

'Ekipa od žice'

- Vidjela sam da isti ljudi stižu na koncerte i nekako smo se na moju inicijativu počeli okupljati. Ja nas zovem "ekipa od žice", a oni mene "kraljica od žice", jer ogradu koja nas dijeli od pozornice zovem - žica. Meni su ženski fanovi ono što su muškima navijači. To su slična energija i priča.

Kad dođe koncert, mi se dogovaramo koji ćemo hotel rezervirati, zajedno ručamo, friziramo se, pjevamo, plešemo, razgledavamo gradove, veselimo se... - kaže nam Jelena, čiji je život izvan koncerata Zdravka Čolića itekako ubrzan i stresan.

Osim što je voditeljica Ispostave Hitne medicine Solin i Muć, radi i kao liječnica u Hitnoj helikopterskoj medicinskoj službi. Ipak, i profesionalne trenutke zna povremeno začiniti Čolinom glazbom, a njome je zarazila i svoje kolege.

- Talijanski pilot Renato u posadi HHMS-a na Braču, radeći sa mnom je htio-ne htio slušao Zdravka, a kad bi ga čuo na radiju govorio bi mi: "Our singer, our singer (Naš pjevač, naš pjevač)".

Prije dva tjedna sam bila na druženju HHMS-a Dubrovnik, možete pogoditi koji pjevač je bio nositelj zabave - smije se Jelena.

Nismo mogli odoljeti, a da joj ne uputimo ono klasično pitanje - što je najluđe napravila kako bi stigla na Čolin koncert.

Odgovor je ispunio sva naša očekivanja.

- Dok sam radila na Braču u pilot-projektu HHMS, danju bismo dežurali kao helikopterska HMS, a noću kao zemaljska. Odlazili bismo s otoka kada bi nam trajektom došla smjena iz Splita. Za koncert u Čakovcu sve sam naštimala u minutu da uspijem stići.

Zamijenila sam se za smjenu, odradila 48 sati, navečer sam krenula sanitetskim vozilom iz Zračne luke Brač u trajektnu luku u Supetru, gdje su otvorili jedan frizerski salon izvan radnog vremena radi tog koncerta.

Plan mi je bio uhvatiti večernji trajekt do Splita, pa osobnim autom do Kaštela, rano ujutro "pekarskim letom" do Zagreba, pa autobusom do Čakovca. Ali na Braču se digla nevera, trajekt je dva puta pokušao isploviti prema Splitu i nije uspio.

Podršku u razmišljanju, što ću i kako ću, imala sam u mom medicinskom tehničaru Jošku: hoće li vojni helikopter iz Divulja moći savladati olujno nevrijeme, hoće li tu noć biti bolesnika sa Brača koji će trebati let za bolnicu u Splitu, kako bih ja imala priliku odletjeti sa bolesnikom kao medicinska pratnja.

Odlučila sam se na još jedan morski pokušaj, otišla sam kapetanu trajekta i zamolila ga da pokuša još jednom isploviti, jer ja trebam stići na koncert. Kaže kapetan: "E kad je Čola u pitanju, pokušat ću iz trećega puta". Uspjeli smo doploviti do Splita.

To je bio zadnji trajekt koji je isplovio. Zbog velikog nevremena tri dana trajekti nisu plovili – prepričava nam Jelena, koja je s Čolićem tijekom vremena postala i prijateljica, a na Volarićev poziv rado se odazvala.

Od Ljubljane do Podgorice

- Drago mi je što sudjelujem u snimanju dokumentarnog filma koji ima poveznicu s mojim muzičkim herojem. Ovo je za sve nas novo iskustvo, a sreća koju osjećamo kada iskušamo nešto novo izgrađuje naš identitet. Svi smo mi zbroj vlastitih iskustava, a što su ona šira, to je zanimljivije.

Život je zabavniji kada radimo ono što nas čini raspoloženijim i veselijim. Manji broj prijatelja i kolega zna da ću biti u Tonijevom filmu. S ovim intervjuom zasigurno neće ostati na istom broju – zaključuje kroz smijeh.

Budući da je snimanje dokumentarca tek nedavno započelo, o ostalim obožavateljicama Volarić ne želi puno otkrivati, ali s nama je podijelio da je riječ o radijskoj novinarki iz Podgorice, medicinskoj sestri iz Ljubljane i poduzetnici iz Sombora.

Ozbiljne žene s različitim karijerama

- Sve su to ozbiljne žene različitih profesija, s ozbiljnim karijerama, obiteljima, pa neke od njih i s djecom, koje povezuje ljubav prema liku i glazbi Zdravka Čolića - naglašava Volarić.

Je li ih bilo teško dovesti pred kameru, zanima nas.

- Zasad nije. Naravno, riječ je o ženama koje nisu navikle na takvu vrstu prezentacije svojih života, pa sam morao dugo razgovarati i pojašnjavati što bih volio dobiti.

One ništa ne glume, kamera samo bilježi njihove profesionalne i privatne živote koji uključuju i odlaske na koncerte – kaže nam Volarić, te za kraj otkriva da Zdravko zna da se film snima.

Jako brine za svoju najvjerniju publiku, a ima li i kakvu ulogu, kaže Volarić, saznat će svi koji film budu gledati.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
cola00











[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/39-svaka-od-nas-je-kraljica-jedine-smo-na-svijetu-39-kastelanka-otkriva-sto-znaci-biti-colina-obozavateljica-totalno-ludu-stvar-je-napravila-za-olujnog-brackog-nevremena-577376 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c2f6a03f023b917853c36b82dcf9934fa08568b7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%26%23039%3BSvaka+od+nas+je+kraljica%2C+jedine+smo+na+svijetu%26%23039%3B%3A+Ka%C5%A1telanka+otkriva+%C5%A1to+zna%C4%8Di+biti+%C4%8Colina+obo%C5%BEavateljica%2C+totalno+ludu+stvar+je+napravila+za+olujnog+bra%C4%8Dkog+nevremena&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2F39-svaka-od-nas-je-kraljica-jedine-smo-na-svijetu-39-kastelanka-otkriva-sto-znaci-biti-colina-obozavateljica-totalno-ludu-stvar-je-napravila-za-olujnog-brackog-nevremena-577376 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2F39-svaka-od-nas-je-kraljica-jedine-smo-na-svijetu-39-kastelanka-otkriva-sto-znaci-biti-colina-obozavateljica-totalno-ludu-stvar-je-napravila-za-olujnog-brackog-nevremena-577376 )
[{"id":"2","value":"SNIMA SE DOKUMENTARAC "},{"id":"1","value":" "},{"id":"68","value":"2"}]
StoryEditorOCM
ShowbizSNIMA SE DOKUMENTARAC

'Svaka od nas je kraljica, jedine smo na svijetu': Kaštelanka otkriva što znači biti Čolina obožavateljica, totalno ludu stvar je napravila za olujnog bračkog nevremena

29. studenog 2018. - 13:36

Vječni šarmer Zdravko Čolić, kako mu često laskaju, osim što se može pohvaliti karijerom koja traje duže od četrdeset godina, jedan je od rijetkih glazbenika koji uvijek iznova svojim pjesmama osvaja pripadnice ljepšeg spola.

Neke od njih već ga desetljećima vjerno prate na nastupima pa tako putuju i u druge gradove, zemlje, a sve kako bi iz prvog reda svjedočile njegovoj magiji.

Upravo su se te žene našle u središtu novog filma Tonija Volarića, koji će na veliko platno donijeti nesvakidašnju priču o obožavateljicama Zdravka Čolića. Riječ je o prvom Volarićevu filmu nakon dokumenarca "Pope, vrati se" o novinaru, pjesniku i autoru brojnih evergreena Momčilu Popadiću, a kako sam autor naglašava, njegov novi uradak nije film o Čoli, već o "ženama koje su odrastale ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 20:43