StoryEditorOCM
Promo arhiviznimna kvaliteta

Zagreb - centar medicinske izvrsnosti

Piše Promo
3. siječnja 2020. - 14:23

U današnje vrijeme stresa i značajnog pada kvalitete života koju on uzrokuje, razvoj zdravstvenog turizma postaje sve bitniji, a u okviru ovog oblika turizma razvija se i moderni oblik medicinskog turizma, gdje Zagreb zauzima sve važnije mjesto.

Ono što glavni grad Hrvatske pozicionira na europsku kartu zdravstvenog turizma brojne su privatne i javne klinike te zdravstveni centri sa stručnim osobljem i iznimnom kvalitetom usluge, uz konkurentne cijene. Zagreb privlači sve više zdravstvenih turista, a to može zahvaliti odličnom geografskom položaju, sjajnoj prometnoj povezanosti, prirodnoj i kulturnoj baštini te širokoj lepezi zdravstvenih usluga koje se ističu kvalitetom.

U Zagrebu su dostupni tretmani na polju dentalne medicine, estetske medicine, oftalmologije, ortopedije, rehabilitacije, liječenja tumora, kardioloških i drugih zahvata. Na raspolaganju vam stoje renomirane kliničke bolnice i bolnički centri, specijalne bolnice i klinike, vodeće u svom području ili segmentu poslovanja, s dugom tradicijom kvalitete prepoznatom na svjetskoj razini.

Kvalificirano medicinsko osoblje te suvremena oprema bolnica i klinika jamstvo su izvrsne zdravstvene usluge. Većina domaćih medicinskih stručnjaka svoje je znanje stjecala u najvećim europskim i svjetskim medicinskim centrima, kontinuirano usvajajući najnovije trendove u opremanju i liječenju. Zagreb se, sa svojom okolicom, istaknuo kao vodeći centar zdravstvenog turizma, poznat po osnivanju specijaliziranih klinika i bolnica koje su postale mjesto za usavršavanje stručnjaka te uvođenje inovativnih metoda liječenja i novih tehnologija. Tehnološki odlično opremljene, predstavljaju središte inovacija i referentne centre za edukaciju stručnjaka iz brojnih zemalja.

 

Usluge zdravstvenog turizma tijekom cijele godine upotpunjava niz drugih sadržaja, stvarajući dodatnu vrijednost cjelokupnog doživljaja. Osim turističkih atrakcija, hotelskih i ugostiteljskih kapaciteta te vrhunske gastronomije, hrvatska metropola otvara neograničene mogućnosti posjeta glazbenim i kazališnim predstavama, muzejima, umjetničkim i sportskim događanjima, zanimljivoj arhitekturi te uživanja u brojnim parkovima u središtu grada - ili jednostavno, upijanja jedinstvene zagrebačke atmosfere.

Zdravstvenu i turističku ponudu samoga grada Zagreba na najbolji način kompletira zagrebačka okolica, s prirodnim ljekovitim čimbenicima, atraktivnom kulturnom ponudom, srednjovjekovnim i baroknim dvorcima okruženim predivnim zelenim brežuljcima, lječilištima i toplicama s dugogodišnjom tradicijom koja nude medicinske tretmane, rehabilitaciju i programe wellnessa poznate po kvaliteti i inovativnosti te medicinskim centrima svjetskoga glasa. Također, lječilište Naftalan, nalazi se na pola sata vožnje od Zagreba, a jedino je u Europi i drugo u svijetu poznato po nalazištima rijetkih i snažnih prirodnih ljekovitih činitelja-ljekovite nafte, naftalana i termomineralne vode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:33