StoryEditor
ŽivotU NISKOM STARTU

Naš je fotoreporter učinio đir po Zagrebu, zanima vas kako je otkad su popustile mjere? Nisu mogli dočekati...

Piše PSD
6. svibnja 2020. - 08:57
Damjan Tadić/Hanza Media

Sudeći po atmosferi sa zagrebačkih ulica, koju nam je u svom redovnom điru udijelio kolega Damjan Tadić, Zagrepčani su, poput dobrog dijela građana diljem zemlje, jedva dočekali drugi val popuštanja mjera, koji je uključio i otvaranje trgovina, frizerskih i kozmetičkih salona, kao i drugih obrta potrebnih čovjeku.

Ručice naočala i remenje sata nosilo se na popravke, s olakšanjem dočekala mogućnost da se produže istekli dokumenti.

Premda je u susretu s poznatim ljudima prisutna suzdržanost od pozdravljanja koje bi uključilo grljenje, ipak veliku radost pričinja nailazak na poznata lica i osjećaj da se život, kakav-takav, polako vraća u relativnu normalu.

image
Damjan Tadić/Hanza Media


"Razvoj situacije s koronavirusom, posljedice, ali i posljedice potresa i dalje su najprisutnije teme u većini razgovora...", kazuje nam naš izvjestitelj.

Bez obzira na nemogućnost da se odjevni predmet proba u trgovini, neke su Zagrepčanke s užitkom dočekale mogućnost da malo obnove garderobu i razvesele se aktivnošću koja nije isključivo spremanje po kući, kuhanje i pomaganje djeci oko domaćeg.

Možda neku od kupljenih haljina budu imale prilike odjenuti na kakvom glazbenom ili kulturnom događaju, kakvima se mnogi nadaju, makar na otvorenim prostorima, kad još malo ugrije.

image
Damjan Tadić/Hanza Media


Možda se već gledaju kupaći kostimi.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, gostujući jutros u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska", otkrio je kako se razgovara o natjecanjima, kulturi, koncertima, kazališnim predstavama.

Ustvrdio je i da će građani sigurno ići na more, ali da to neće izgledati onako kako je bilo.

- Neće biti gužve na plažama. Bit će komunalni redari, vlasnici plaža ili koncesionari, koji će morati brinuti o tome da ne dolazi do fizičkog kontakta - ustvrdio je.

Objasnio je i kako bi trebao izgledati raspored gostiju u kafićima kad se otvore idući tjedan.

- Nećemo stavljati pleksiglase između ljudi. Ideja toga je da blagajnica za blagajnom ima pleksiglas i da bude barijera, ali u kafićima i restoranima to nema smisla.

Tražit ćemo osnovne mjere, higijenu i dezinfekciju - kazao je Capak.

#ZAGREB#ZAGREB POPUŠTANJE MJERA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 10:56