StoryEditorOCM
ŽivotŠTO URADITI

Za 15 četvornih metara radnje dobio račun za struju u iznosu od 260.000 eura: ‘Ne namjeravam to platiti‘

Piše MOZAIK SD
6. ožujka 2024. - 22:23

Vlasnik draguljarnice u Veneciji dobio je račun za struju u iznosu od preko 260.000 eura za svoju trgovinu od 15 četvornih metara na Trgu svetog Marka. U samo dva mjeseca energetska tvrtka u Italiji naplatila mu je potrošnju od milijun kilovatsati.

Raniji računi za struju, iako visoki u usporedbi s prethodnim godinama, bili su u rasponu od 1200 do 1300 eura za dvomjesečno razdoblje, izjavio je vlasnik trgovine Gianmaria Tiozzo za Corriere del Veneto.

Posljednji put kada se prelazak na slobodno tržište električne energije dogodio u Italiji, Tiozzo je prešao na novog opskrbljivača energijom. Kao rezultat toga, dobio je račun za struju od 262.348 eura za mjesece srpanj i kolovoz 2023. godine. "To je iznos koji bih trebao platiti do 12. ožujka i koji ni u kojem slučaju ne namjeravam platiti", uvjerava Tiozzo. Već je kontaktirao opskrbljivača električnom energijom i zatražio od njih da smanje račun.

"Rasvjeta je ograničena i ne koristim nikakve posebne alate, najviše mali bojler koji je uključen samo zimi", kaže Gianmaria Tiozzo.

image

Ilustracija

Shutterstock

Pogreške s računima za vodu i struju nisu rijetkost u Italiji. 88-godišnja Talijanka primljena je na intenzivnu njegu u prosincu nakon što je od opskrbljivača vodom dobila račun od preko 15.339 eura. Polovicu novca njezina je banka već prebacila jer je izdala odobrenje za izravno terećenje.

To je toliko uznemirilo 88-godišnjakinju da je odvedena u bolnicu u Sanremu. Zapravo, umirovljenica je za razdoblje od kolovoza do listopada morala platiti samo 65 eura. Sumnja se da je pogreška posljedica neispravnog brojača ili pogreške u očitanju. Opskrbljivač vodom Iren ispričao se obitelji i vratio iznos. Žena je umrla tri tjedna nakon što je primljena u bolnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:11