StoryEditorOCM
Životpotvrdilo iskustvo

Tri mjesta za seks treba izbjegavati, jedno je posebno opasno: ‘Slomio sam rebra!‘; može se javiti i sinkopa

Piše mozaik sd
16. kolovoza 2024. - 22:58

 

Vruće filmske scene imaju moć učiniti da se avanturistički intimni odnosi čine kao dobra ideja. Ipak, neke intimne radnje nije sigurno poduzimati, koliko god se činile odvažne i zanimljive. Neki su smatrali da su intimni odnosi pod tušem, u šumi, pa čak i na plaži dobra ideja, ali oni koji su to isprobali kažu da nije tako. Zapravo, čak se tvrdi da se te tri radnje ne bi trebale pokušati.

- Od seksa pod tušem zavrtjelo mi se u glavi kao da ću se onesvijestiti, napisao je jedan čovjek koji ga je probao. 

- Tijekom seksa pod tušem zapravo sam se onesvijestio. Nikad više, dodao je drugi, piše Daily Mail, prenosi Espreso.

Drugi su rekli da nedostatak prostora znači opasnost za zdravlje, a jedan korisnik tvrdi da je tijekom seksa pod tušem slomio rebra i udario glavom o keramičku policu. K tome toplina pod tušem može uzrokovati vrtoglavicu.

image

Mana tuš kabine kao mjesta za seks jest nedostatak prostora, k tome toplina pod tušem može uzrokovati vrtoglavicu (ilustracija)

Afp

Vazovagalna sinkopa, najčešći tip nesvjestice, javlja se kada vam krvni tlak naglo padne, privremeno lišavajući mozak kisika, uzrokujući da se osoba onesvijesti. Nastaje kada nervus vagus, koji regulira otkucaje srca i stezanje krvnih žila, privremeno izgubi normalnu regulaciju zbog pretjerane stimulacije.

Kao rezultat toga, krvne žile se šire, krvni tlak pada, a broj otkucaja srca također može pasti ili čak zastati na nekoliko sekundi.

Mnogi čimbenici mogu uzrokovati ovu vrstu nesvjestice, uključujući i orgazam, ako legnete ili doživite navalu emocija koje povećavaju rizik od pretjerane stimulacije živca vagusa.

Zašto seks pod tušem nije dobar?

Redoviti odnos pod tušem također može uzrokovati iritaciju genitalija jer smanjuje prirodno podmazivanje i povećava rizik od prijenosa infekcija. Stručnjaci već dugo upozoravaju da se sjeme, vaginalne tekućine i druge tjelesne tekućine ne mogu u potpunosti isprati, što omogućuje dobivanje spolno prenosivih infekcija (SPI) tijekom odnosa pod tušem.

image

Seks na plaži donosi veliku opasnost od bakterija

Afp

Intimni odnos na plaži

Mnogi na Redditu ističu da seks na plaži nije ugodan te da postoji veliki rizik od infekcija mokraćnog sustava koje su uobičajene tijekom cijele godine, a istraživanja upućuju na to da ih žene češće doživljavaju tijekom ljetnih mjeseci.

Stručnjaci sugeriraju da je to zato što se bakterije razmnožavaju u vrućim, vlažnim okruženjima - poput kupaćih kostima.

Pijesak na plaži također može sadržavati 100 puta više fekalnih bakterija od morske vode, prema studiji objavljenoj u časopisu Environmental Science & Technology.

Intimni odnos u šumi

Može doći do ozljeda kože ako dodirnete biljku. Jedan korisnik rekao je da su bili prisiljeni posjetiti bolnicu nakon odnosa na otvorenom.

- Veza u šumi, u mraku... najgore iskustvo koje sam ikad doživio. Završili smo na zemlji... Ujutro sam imao plikove od genitalija do koljena i podlaktica od otrovne hrastovine... Morao sam u bolnicu - kaže jedan korisnik, piše Espreso.

image

U klasičnim položajima u krevetu najmanja je mogućnost ozljeda

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 21:52