StoryEditorOCM
ŽivotDUGA BORBA

Tri mjeseca nakon iznenadne majčine smrti, poznata glumica podnijela je prijavu protiv staračkog doma

Piše MOZAIK SD
30. studenog 2023. - 12:19

Iako nikada prije nije bila na društvenim mrežama, slavna francuska glumica Sandrine Bonnaire željela je iskoristiti moć internetskih platformi kako bi podijelila svoju borbu. Putem Instagram profila svog prijatelja, komičara Jeanfija Janssensa koji ima 140.000 pratitelja, Sandrine je otkrila da podnosi prijavu protiv staračkog doma u kojem je prije smrti živjela njezina majka.

"Odlučila sam osuditi disfunkciju, zanemarivanje i zlostavljanje u staračkom domu u kojem je živjela moja majka. Moja majka je preminula 23. kolovoza. Nije bila bolesna. To nas je navelo da istražimo uzrok njezine smrti", rekla je na profilu svog prijatelja. "Moja obitelj i ja prikupili smo dovoljno dokaza da podnesemo žalbu."

"Nezamislivo je da u nekim institucijama postoji zanemarivanje i zlostavljanje", dodala je Sandrine Bonnaire, puna emocija. "Znam da će to biti duga borba, ali to je borba koju ću voditi do kraja kako bih vratila dostojanstvo svojoj majci."

"Gubitak majke već je tužan. Ali izgubiti majku u žalosnim uvjetima, to je izuzetno bolno", zaključila je glumica. Vrlo bliska s majkom i predana sigurnosti žena u Francuskoj, Sandrine Bonnaire uvijek je iskazivala divljenje prema njoj.

"Moja majka je lik koji je imao svu smjelost, sve fantazije", rekla je u jednom intervjuu 2019. godine. "Kao dijete vidjela sam je kako pleše, piše pjesme, pjeva, sanja. Bila je vrlo radosna žena, vrlo slobodna."

image

Sandrine Bonnaire

Joel Saget/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:34