StoryEditorOCM
ŽivotŠOKANTNO

Tražitelji posla generacije Z dovode roditelje na razgovore, poslodavci kažu: Nepripremljeni su i često neprofesionalni

Piše MOZAIK SD
8. siječnja 2024. - 20:11

Nedavno je Intelligent, internetski časopis usredotočen na studentski život, anketirao 800 američkih menadžera, direktora i rukovoditelja uključenih u proces zapošljavanja.

Utvrđeno je da 39% poslodavaca aktivno izbjegava zapošljavanje nedavno diplomiranih studenata za poslove za koje su kvalificirani.

Od 800 ispitanih, skoro svaka peta osoba (19%) izjavila je kako je nedavno diplomirani student doveo roditelja sa sobom na razgovor za posao.

Ali to nije jedini razlog koji sprječava poslodavce da zaposle kandidate generacije Z.

image
Shutterstock

Svaki peti poslodavac kaže da su nedavno diplomirani studenti "nepripremljeni" za intervjue - i često su neprofesionalni.

Pedeset posto anketiranih poslodavaca navelo je da nedavno diplomirani studenti  traže nerazumnu plaću, 47% da se ne odijeva na odgovarajući način za intervjue, a 21% da odbija uključiti kamere za virtualne intervjue.

Ali Diane M. Gayeski, profesorica strateških komunikacija na Ithaca Collegeu, sugerirala je da takva ponašanja nisu u potpunosti njihova krivnja.

"Poslodavci moraju priznati da su, zbog pandemije COVID-19, mladi ljudi koji su diplomirali na fakultetu imali više od dvije godine poremećaja u obrazovanju, kao i u društvenom i profesionalnom razvoju", rekla je Gayeski u izvješću. "Sadašnji maturanti bili su na prvoj godini na vrhuncu COVID-a. Vjerojatno su pohađali nastavu putem interneta i nisu mogli sudjelovati u raznim klubovima, stažiranju ili ljetnim poslovima."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:20