StoryEditorOCM
ŽivotVAŽNAPORUKA

Tajna dugovječnosti? Nemojte imati djecu, poručuje jedna od najstarijih stanovnica na svijetu

Piše mozaik sd
18. studenog 2023. - 20:24

Starica - jedna od najstarijih živućih žena na planeti uopće - koja je ove godine proslavila 108. rođendan, otkrila je svoju tajnu dugovječnosti. Ada Daniel, koja živi u Codnor Park Care Home u Derbyshireu, otkrila je koji je njen recept za dugovječnost. Mnogima se taj recept vjerojatno neće svidjeti, ali tako je poručila "baka koja zna", piše Mirror.

Ada je inače dobila više od 300 čestitki od raznih ljudi koji joj žele dobro - uključujući jednu od kralja i kraljice - za poseban 108. rođendan po redu.

Koordinatorica Doma umirovljenika u kojemu Ada živi od svoje 103. godine, rekla je sljedeće:

- Jednom sam je pitala što je njena tajna i ona je rekla da je to da ima pse, a ne djecu. Imala je puno hrtova - prenijela je koordinatorica Adinu "ricetu", te prepričala kako su proslavili bakičin jubilarni 105. rođendan, te na Facebook stranici kuće objavili fotografiju nasmiješene štićenice kako pijucka koktelčić. Pozvala je javnost i da ove godine gospođi Adi pošalje 108 čestitki za isto toliko godina koliko je navršila.

No, poruka je stiglo čak 135, a među njima bila je i osobna čestitka kralja Charlesa i kraljice Camille. U njoj je pisalo:

- Moja žena i ja smo tako zadovoljni što znamo da slavite svoj sto i osmi rođendan. Izražavam Vam naše najsrdačnije čestitke i iskrene dobre želje za tako posebnu priliku - stoji u "čestitci s krunom".

Slavljenica Ada je rođena u Ambergateu 1915. godine. Sa 27 godina se udala za svog pokojnog muža Percyja - koji se borio u ratu - 1944. Par nije imao djece, a suprug je preminuo u dobi od 73 godine. Ada je nastavila živjeti sa psima, uživajući u svakodnevnoj šetnji. U domski smještaj stupila je sa 103 godine, a prema evidenciji glasila Oldest In Britain, Ada je 65. najstarija osoba u Velikoj Britaniji ikad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 09:10