StoryEditorOCM
ŽivotO NAJSKUPLJIM GLJIVAMA PRIČA DAMIR MODRUŠAN, ŠEF KUŽINE U ‘ZIGANTEU’

Svježi tartufi jačaju imunološku otpornost

Piše PSD.
5. travnja 2009. - 20:53

Ni slučajno tartufe nemojte posluživati uz svježu kapulu i slane srdele. Umjesto da istaknu profinjen okus istarske delicije, ove dvije namirnice ugušit će je kraja, ne dopuštajući da na površinu izbije njezin istančan okus.

Ali zato nećete pogriješiti ako istarski zaštitni znak povežete s kolačima, sladoledom, čokoladom, kremom od badema ili palačinkama punjenim medom.

Kada su ovakve stvari u pitanju, na riječ moramo vjerovati Damiru Modrušanu, šefu kužine u “Ziganteu” u Livadama, jednom od najpoznatijih domaćih obiteljskih restorana, koji u svojoj gastrobazi ima više od 900 jela s tartufom.

- Tartufi su začin nad začinima za koje vrsni poznavatelj kužine dobro zna s čime se slažu - kaže Modrušan, kojemu na riječ moramo vjerovati zbog još jednog...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 00:13