StoryEditorOCM
ŽivotMOŽE I BEZ SEKSA

Stručnjaci otkrili što seksualna apstinencija radi ljudskom tijelu. Ženama jedna stvar ide na ruku, ali je li ovo dobro?

Piše MOZAIK SD
10. ožujka 2024. - 23:21

Iako intimni odnosi mogu ojačati srce i produžiti život, vrijeme provedeno bez seksa također ima svoje dobrobiti, posebice za mentalno zdravlje.

Iskoristite ovo razdoblje da se posvetite sebi i svom tijelu te da radite na poboljšanju svoje fizičke forme.

Više vježbanja, više samopouzdanja

Razdoblje bez seksa može promijeniti vaše prioritete, pa višak vremena možete iskoristiti za vježbanje i promjenu prehrane. Dolazak u bolju formu svakako će podići vaše samopouzdanje i poboljšati način na koji gledate na svoje tijelo.

Istraživanje vlastitog tijela

"Sušno" razdoblje odlična je prilika za istraživanje vlastitog tijela. Najviše uživanja mogu imati oni koji nikada nisu doživjeli vrhunac s partnerom, pa sada mogu otkriti što ih uzbuđuje, a što ne te koje dodire jako vole.

Nema straha od trudnoće

Život udvoje, unatoč svojim prednostima, ponekad može biti vrlo naporan. Partneri se trebaju međusobno koordinirati i praviti kompromise. Vode se razne rasprave, pa tako i o seksu, pa su i sukobi neizbježni. Bez seksa nema drame, a ni straha od neželjene trudnoće.

Više ćete cijeniti seks

Vrijeme provedeno bez seksa ili apstinencija naučit će vas da više cijenite seks. Nakon što to razdoblje završi, valjanje među plahtama bit će intenzivnije nego ikad, pogotovo ako koristite vještine koje ste naučili istražujući vlastito tijelo, piše Your Tango.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:00