StoryEditorOCM
Životprojektira i drugima

Samohrana majka otkrila rješenje za podstanare; umorna od plaćanja preskupe stanarine sama je sebi sagradila kuću

Piše mozaik sd
12. travnja 2024. - 13:40

Podstanarske rate znaju biti prevelik udar na kućni budžet. Samohrana majka, konobarica Michelle Boyle donedavno je bila prisiljena plaćati 1173 eura mjesečno za najam kuće u Oregonu koja je imala tri spavaće sobe, kuhinju, kupaonicu, hodnik i garažu.

Zbog visoke stanarine i niske plaće, Michelle nije mogla ništa uštedjeti. Sve što je zarađivala radeći u kafiću odlazilo je na troškove i hranu, piše Stil.

Međutim kada su joj se djeca osamostalila Michelle je odlučila uzeti stvari u svoje ruke i sagraditi malu kuću za sebe.

Počela je proučavati lekcije u kojima su ljudi govorili o tome kako su gradili malene kuće. Uspjela je s vrlo malo novca izgraditi kuću od 18,5 kvadrata. Za najam malog komada zemlje na kojem se nalazi kuća, Michelle sad plaća samo 58 eura, u što je uključen priključak za struju, vodu i WIFI.

Sav namještaj u kući je iz 40-ih ili 50-ih godina prošlog stoljeća. Michelle je posljednje dvije godine skupljala namještaj, misleći da će jednog dana imati svoju kuću.

Iz pripadajućih fotografija i videa ima se osjećaj da je kuća veća od 18,5 četvornih metara. Michelle kaže da je sretnija u ovoj kući nego u velikoj koju je unajmila dok su djeca živjela s njom.

Treba reći i to da je Michelle ne samo da je sama izgradila kuću, već ju je i projektirala. Danas gradi i projektira kuće za druge ljude koji žele smanjiti troškove života. Njezin san je postao njezin posao s više prihoda nego što se ikada nadala, piše Stil.

Nema što, njen primjer može biti inspirativan i za druge podstanare koje muče slični problemi previsokih najamnina.

image

Kuća koju je projektirala i sagradila samohrana majka

Screenshot YouTube/ FLORB
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:17