StoryEditorOCM
ŽivotNavigatorica

Ovo je najlipša štorija koju ćete proštit danas: kako je maška otišla u frentu, pa s otoka prilazila na otok

Piše M. Budimir
23. srpnja 2023. - 14:23

Ona je Mici.

Miljenica. Hvar‘ka. Mačka.

I voljena i mažena i pažena, ali i bokun izluđena svim onim fureštima koji joj priko dvora prolaze. A njoj je dvor, ako niste znali, cila hvarska riva. Pa je odlučila frentat od kuće.

image

Maca Mici skituljica

Privatan Album/

- Odlučila se ukrcat u ima bit, neku jedrilicu i sebi život učinit smislenijin. I tako je finila u Bol. Vlasnici su je tražili i doznali da je svršila nekome čoviku u dvor. Stupili su u kontakt i onda je Mici naprije katamaranon arivala u Jelsu. Tome čoviku tu njezinu avanturu nisu morali ni platit, jasno - ispripovidala nan je Tonka Alujević.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Navigatorica Mici je tako s Hvara završila na Brač, pa se onda s Brača vratila na Hvar, ma joj to nije bilo dosta...

- Ukrcala se na neki turistički brod i provela sa gostima noć. Jedna gošća je slikala, javila nekoj drugoj, pa su je mislili odvest u neku udrugu, u smještaj za mace. Ali sliku jon je vidila susida i javila vlasnici da je Mici u Splitu - veli nam dalje Tonka.

I onda je opet krenila organizacija, kako skitulju vratit doma. Uletili Splićani, organizirali transport, nabavili košaru, ukipali macu skituljicu na trajekt i vratili je doma. Opet.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Da ih je ova priča o Mici dirnila u dušu - složili su se svi pratitelji društvenih mreža.

- Kad drugi put dođe u Bol neka slobodno svrati. Vratit ćemo je na Hvar o našem trošku - poručila je jedna komentatorica.

- Možda je krenila na Vis, vidit Lučkog, ali ne može pogodit liniju - upitala se druga.

Sitila se i jedna šjora kako se iz Splita priselila na Vis, pa je svoga mačka Medu morala ostavit teti na čuvanje.

image
Ivo Ravlić/Cropix

- Njemu se to ni svidilo, pa kad je teta krenila nama u vižitu, on je za njon uša skrivečki na vapor i kad je vapor s teton ariva na višku rivu, za njon je izaša i Medo i trča nas odma pozdravit - raznježila je sve.

A i ostali su podijelili svoje priče o macama skituljicama, koje su znale za svojim gospodarima prelaziti i granice i kilometra, pa, eto, i morske milje. Jedna se, doznali smo, sa otočića Badija vratila na Korčulu za pet dana, nitko ne zna kako...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:46