StoryEditorOCM
ŽivotRubyna tajna

Medicinska sestra sprema se za proslavu 101. rođendana; Nikada nije bila na bolovanju ni u teretani

Piše mozaik sd
16. listopada 2023. - 18:07

Ljudi koji dožive visoke godine, naročito ako prijeđu stotu, s razlogom izazivaju poštovanje, ali i znatiželju kako su to uspjeli.

Amerikanka Ruby Cole, koja će uskoro proslaviti 101. rođendan, otkrila je tajne vlastite dugovječnosti.

Ruby je radila kao medicinska sestra i rekla je da je uprkos svim životnim izazovima nastojala imati pozitivan stav.

"Morate biti ljubazni, puni ljubavi i spremni pomoći drugima. Kada pomažete drugim ljudima da se osjećaju dobro, i sami se osjećate dobro", navela je Ruby.

Njena nećakinja Paula Martin je dodala kako Ruby nije uzela nijedan dan bolovanja u više od šest desetljeća rada.

"Nije željela iznevjeriti ljude. Naučila nas je da je nesebičnost ono što nas čini sretnim, a sreća je ključ dobro proživljenog života", rekla je nećakinja, prenosi Klix.ba.

Ruby vjeruje da su prehrana i vježbanje najvažniji kada je riječ o dugovječnosti. Tvrdi da je jede tri obroka dnevno otkad zna za sebe.

"Pravilna prehrana znači to da ne možete propustiti obrok", kazala je Ruby i upozorila da ne treba pretjerano jesti začinjenu hranu, naročito u večernjim satima. Preporučila je jednostavnu prehranu koja se sastoji od proteina, škroba i povrća. Ruby nikada nije preferirala vježbanje u teretani. Radije odlazi na duge šetnje.

Premda ni za dugovječnost ne vrijede recepti primjenjivi za sve, pa tako ni o odlasku u teretanu i neodlasku na bolovanje, savjeti o više pravilnih obroka u danu i šetnjama primjenjivi su za svakoga. Baš kao i ljubav, nesebičnost i ljubaznost i ljubaznost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:15