StoryEditorOCM
Život‘pun tanjur obaveza‘

Je li supruga kanadskog premijera lani dala naslutiti da u njihovom braku nešto ne štima? Gostovala je kod Meghan Markle

Piše MOZAIK SD
2. kolovoza 2023. - 21:40

Kanadski premijer Justin Trudeau objavio je u srijedu da se rastaje od supruge Sophie.

U objavi na Instagramu napisao je da su on i supruga "nakon mnogih teških razgovora" donijeli odluku da se razdvoje.

Nakon te objave Daily Mail prisjetio se kako je Sophie Grégoire Trudeau prošle godine u podcastu Meghan Markle govorila o želji da se oslobodi tradicionalnih ženskih kućanskih uloga.

image
Mandel Ngan/Afp

Grégoire Trudeau (48) bila je spomenuta kao ‘Soph‘ u neuspjelom podcastu Meghan Markle pod nazivom "Dobra supruga/loša supruga, dobra majka/loša majka" u studenom 2022.

Govorila je o tome kako sve žene "žude biti slobodne u onome što jesmo", budući da nose "većinu tereta" u domaćinstvu i brizi o djeci. Meghan Markle opisala je Sophie kao "dragu prijateljicu" koja je "simbol snage koja dolazi iz prihvaćanja čovječnosti, čak i pod pritiskom obitelji, doma i javnosti".

‘Pun tanjur obaveza‘

Sophie je imala "pun tanjur" obveza kao roditeljica i supruga u javnom životu nakon što je bila u braku s Justinom već 18 godina, tvrdi Meghan u podcastu.

image
Mandel Ngan/Afp

Trudeauovi, koji imaju troje djece zajedno, danas su objavili svoju razdvojenost.

Kanadska Prva dama također je bila svjesna "pritiska očekivanja" koje se nameću majkama i ženama općenito, rekla je vojvotkinja od Sussexa u svojem uvodu.

Grégoire Trudeau se složila i rekla o osjećaju krivnje žena i teretu preuzimanja više uloga: "Mislim da smo to naučile same sebi nametnuti. "Mala djevojčica se ne rađa osjećajući se krivom zbog toga što je djevojčica.

To naučimo. A to je potpuno neprihvatljivo. Kada sam postajala starija djevojka u ranoj odrasloj dobi, shvatila sam da često definiramo ‘slobodu‘ kao način da budemo slobodne od svijeta, ali zapravo je to način da budemo slobodne u svijetu."

Meghan Markle je potom pročitala odlomak iz knjige "A Radical Awakening" Shefali Tsabary o ženi koja, poput hrabre lavice, odbacuje sva očekivanja i živi autentično.

Nastavljajući usporedbu žene s lavicom, Meghan zaključuje: "Odbacuje ulogu spasitelja, znajući da može spasiti samo sebe."

image
Timothy A. Clary/Afp

Slažući se s metaforom lavice, Grégoire Trudeau je dodala: "Ovo je metafora za sve. Ona puno radi u lavljoj plemenu, ona je ta koja lovi hranu i sve to. Žene diljem ovog planeta i dalje su jezgra obitelji, nose većinu tereta kućanskih poslova, pridonose dobrobiti obitelji i donose većinu odluka vezanih za djecu.

image
/Shutterstock

No, mislim da smo sve mi ta lavica, svi mi to imamo u sebi, i svi žudimo biti slobodne u onome što jesmo."

Markle je opisala kako se tijekom godina "savjetovala s Sophie" o različitim stvarima, nakon što su se "upoznale prije sedam godina".

U svojoj objavi na Instagramu kojom je danas najavio razdvojenost, Trudeau (51) je napisao: "Pozdrav svima,

Sophie i ja želimo podijeliti činjenicu da smo nakon mnogih dubokoumnih i teških razgovora donijeli odluku o razdvajanju.

Kao i uvijek, ostajemo bliska obitelj s dubokom ljubavlju i poštovanjem jedno prema drugome i prema svemu što smo izgradili i što ćemo nastaviti graditi.

Zbog dobrobiti naše djece, molimo vas da poštujete našu i njihovu privatnost."

Par je u braku od 2005. godine i ima troje djece, najmlađe dijete ima devet godina.

Počeli izlaziti 2003.

Sophie je bila prijateljica iz djetinjstva i školska kolegica Justinova starijeg brata Michela, koji je preminuo u lavini 1998. godine u dobi od 23 godine.

Započeli su izlaziti 2003. godine nakon što su se ponovno susreli kao odrasli i ubrzo su se zaručili. Prema knjizi "Finding Freedom", Meghan je postala prijateljica s Sophie 2016. godine.

Prije toga, Meghan je upoznala svog supruga Justina Trudeaua na summitu One Young World u Ottawi te godine, a par je uhvaćen u dubokom razgovoru.

"Sophie je odustala od karijere na televiziji, gdje je radila kao dopisnica za CTV-ov eTalk, kako bi preuzela formalniju ulogu uz supruga dok je on bio na izbornoj kampanji", tvrde autori. "Par je brzo postao prijatelj putem e-mailova, a Meghan je bila zainteresirana čuti kako je Sophie uspješno prešla s novinarstva iz svijeta zabave na poziciju voljene Prve dame, usput se spretno izbjegavajući kontroverze."

Ranije te godine, Meghan i Sophie su zajedno fotografirane  na dodjeli nagrada Canadian Arts & Fashion Awards (CAFA) u Soho Houseu u Torontu, gdje je Meghan živjela tijekom snimanja serije "Suits".

U siječnju 2020. godine postojale su špekulacije da je Justin Trudeau možda dao kriptičan trag na Twitteru o odlasku Meghan i Harryja iz kraljevske obitelji.

Diplomatski izvori tvrdili su da su g. Trudeau i njegova supruga Sophie konzultirani o toj odluci krajem prošle godine, prije nego što su obaviješteni članovi kraljevske obitelji pa čak i kraljica.

Princ Harry i g. Trudeau uvijek su uživali u društvu jedno drugoga na događajima poput Commonwealth komemoracija. Dvojica su se također više puta susreli tijekom Invictus Games, koje je Harry organizirao za invalide vojne službenike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 13:04