stdClass Object ( [id] => 1334860 [title] => Iz njezine radionice izišlo je na desetke tisuća haljina, a nose se u cijelom svijetu: ‘Nikad ne bih dopustila...‘ [alias] => iz-njezine-radionice-izislo-je-na-desetke-tisuca-haljina-a-nose-se-u-cijelom-svijetu-nikad-ne-bih-dopustila [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U svakoj kolekciji trudim se pružiti raznolikost kako bi svaka žena pronašla model za sebe, ali ovaj put izbor je proširen haljinama obilježenima dozom ekstravagancije jer osjećam da smo spremne za pomicanje granica. Znam da je dizajniranje kolekcije jednostavnih, minimalističkih modela sigurna zona, ali ovu godinu želim završiti bez granica svoje mašte – kazala nam je Diana Viljevac, dizajnerica iza koje je četrnaest godina rada i nebrojeno kreacija.

---

---

– Osim odjeće, već nekoliko godina u ponudi imam i kožnate modne dodatke i trudim se redizajnirati postojeće modele sa svakom novom kolekcijom odjeće, tako da mogu samo ugrubo izračunati koliko sam komada kreirala, a i tu ću ostaviti prostor za moguću pogrešku: 14 godina karijere donosi minimalno dvije veće kolekcije godišnje, a prosječna kolekcija sadrži 15-ak novih modela. U međuvremenu inspiraciju koristim za smišljanje manjih kolekcija, primjerice kaputa, party i blagdanskih haljina, casual odjeće, ekskluzivnih komada od posebnih materijala…

---

image

Nova haljina, nova doza ekstravagancije

Senja Vild/
---

Godišnje moj dućan promijeni barem 50 modela koje uklapam u svakodnevnu ponudu, haljine koje su stalno aktualne. Deseci tisuća haljina u svim bojama koje možete zamisliti već je izišlo iz moje radionice – govori nam dizajnerica koja je u ovoj branši stekla poprilično iskustvo, no neke stvari ostale su iste kao i na početku njezine karijere:

Odjeća koju možemo

nositi godinama

– Iako sam bila vrlo mlada po godinama, moje su ambicije bile vrlo ozbiljne i tako sam se odnosila prema ovom poslu još kao studentica. Razlika između mojih početaka i pozicije gdje sam danas vidljiva je u mojem dizajnu, mjestu na kojem radim, ali odnos prema karijeri nije se promijenio; modni dizajn je način života više nego posao, i sazrijevam i rastem zajedno s mojim modelima.

Pitamo Dianu kako s vremenskim odmakom gleda na neke svoje starije modele.

– Moda se mijenja i mislim da će svatko s dozom nelagode gledati svoje stare fotografije i razmišljati kako smo mogli pomisliti da je frizura, make-up ili neka odjevna kombinacija dovoljno dobra za izlazak i fotografiranje, ali nisam toliko kritična prema promjenama koje smo doživjeli u modnom svijetu jer će nam se zbog razigranosti i prevrtljivosti mode sve te nezamislive kombinacije kad-tad vratiti. Osobno sam se najbolje pronašla u klasičnoj modi i moj modni izričaj nikada nije bio toliko ekstravagantan da se neka od mojih haljina iz kolekcije prije 10 godina ne bi mogla nositi i danas.

Nikada ne bih dopustila da u kolekciji predstavim haljinu kojom nisam u potpunosti zadovoljna, što znači da svaki model mora sadržavati dozu bezvremenske elegancije, ženstvenosti i suptilnih detalja, a rezultat takvog rada je odjeća koju možemo nositi godinama bez straha od staromodnog izgleda – poentira kreatorica koja je vezana uz svaku svoju kolekciju. Ponekad je, kaže, razlog priča koja stoji iza nje, nekad su to sitni pomaci u dizajnu koji drugima možda i nisu vidljivi, ali ih ona zna u milimetar, dok ponekad kolekciju pamti po rezultatima koje je postigla.

---

image

Elegantno i ženstveno

Senja Vild
---

– Posljednja kolekcija uvijek je najaktualnija i samim time o njoj najviše razmišljam, a tu je i doza anticipacije i adrenalina zbog reakcija publike, iščekivanje koje nama dizajnerima daje novu energiju, ali izdvajanje jedne kolekcije kao najdraže je zaista poput Sofijina izbora – razum govori jedno, srce drugo, i što god da odaberemo, osjećamo da nije ispravno – smatra dizajnerica, koja je prije dvije godine postala majka. Na upit razmišlja li možda o proširenju ponude na dječje komade, kaže nam da radije ne bi mijenjala smjer jer se pronašla u suvremenim ženskim modelima, te da je sasvim sam zadovoljna trenutnom situacijom u kojoj netko drugi razmišlja o estetici odjeće za djecu, a ona je tu da je bira i uživa u tome.

Torbice i sakoi

– Primjećujem razliku između puno veće i bogatije ponude za žensku djecu i voljela bih ispraviti tu nepravdu, no zadovoljna sam statusom dizajnerice ženske odjeće dok na svojem malom modelu smišljam jedinstvene kombinacije po svojem ukusu, dok još mogu.

A koje ona dizajnere najviše voli nositi, te bira li najradije odjeću koju sama kreira ili joj ponekad dođe do zasićenja?

– Moja je garderoba raznovrsna i često se odijevam prema raspoloženju, ako mi to situacija dopusti. Do zasićenja nije došlo, a tu bih pojavu smatrala velikim problemom jer bih teško mogla zamisliti da bi netko nosio odjeću koja niti meni nije zanimljiva. Srećom, inspiracije mi ne nedostaje i modela imam sasvim dovoljno da mi je jedina briga kako odabrati što želim odjenuti – govori nam.

Baš kao i mnoge druge žene, velika je zaljubljenica u modne dodatke jer s njima može i najjednostavniju kombinaciju pretvoriti u look za pamćenje; evo na koje je komade posebno “slaba”:

– Nikada se neću zasititi lijepih i kvalitetnih torbica. U mojem ormaru vjerojatno ima najviše sakoa jer taj klasik olakšava i ubrzava užurbana jutra i pretrpane rasporede – nosim ih na traperice, suknje, tenisice ili cipele na petu, idealni su za prijelazno razdoblje i slojevito odijevanje, a s klasičnom siluetom sakoa poigrala sam se i u jednoj od prošlih kolekcija i stvorila neobičan oversized kroj, s notom elegancije, namijenjen čak i za nošenje bez ičega – kao haljina.

Taj mi je komad i dalje jedan od onih koje najčešće koristim bez obzira na to koja je prigoda u pitanju, a vole ga i moje klijentice – govori nam kreatorica koja u svakoj kolekciji radi iskorake. Ne one tektonske koje bi je odvele u skroz neke druge modne žanrove, ali određena doza inovacije, smatra, cilj je svakog dizajnerskog posla.

– Prioritet mi je u svakoj kolekciji predstaviti nešto novo, drukčije, a ipak dovoljno prepoznatljivo mojim klijenticama. Nikada to nisu preveliki zaokreti jer moj brend već godinama okuplja zaljubljenike u minimalizam, klasičan stil i ženstvenost. To je smjer u kojem se vidim i dalje te ga ne namjeravam mijenjati toliko da izgubim tu nit, ali isto tako u svakoj kolekciji predstavim nekoliko neočekivanih modela za žene koje vole dozu ekstravagancije.

---

image

Minimalizam uvijek dominira

Senja Vild
---

Tako je i u ovoj vratila delikatne ukrase i aplikacije ručne izrade, neke su neobično atraktivne iako prekrivaju gotovo cijelo tijelo, a atrakcija kolekcije je, nadodaje Viljevac, vjenčanica damskoga kroja, vizualno obogaćena efektom cvijeća, koja spaja oba dijela kolekcije – jednostavnost i eleganciju, te siluetu neočekivanu za prigodu na kojoj se nosi.

Povezana s ostatkom svijeta

Diana ne razmišlja o eventualnom proboju na svjetsku modnu scenu u onom klasičnom smislu, prvenstveno zato što se njezina odjeća već sada nosi diljem svijeta.

– Putem svog web-shopa jako sam dobro povezana s ostatkom svijeta i primam narudžbe iz raznih zemalja. Dokle god taj sustav funkcionira besprijekorno, kao do sada, ne razmišljam o proširenju izvan granica Hrvatske jer smatram da se nalazim na pravome mjestu i da su moji modeli lako dostupni svima koji ih žele – smatra Diana, u čijem se timu nalazi desetak kvalitetnih i dobro organiziranih ljudi od kojih, prema njezinim riječima, svatko ima svoje mjesto i zadatak, ali se istodobno savršeno nadopunjavaju.

---

image

Haljina iz nove kolekcije

Senja Vild
---

A što bi smatrala krunom svoga posla, te ima li neke zacrtane ciljeve?

– Dugoročni cilj sigurno se ne razlikuje od ciljeva svake poduzetnice koja balansira između privatnog i poslovnog. Želja mi je nastaviti biti dijelom modne scene i mijenjati trendove, nemajući pritom grižnju savjesti da sam vrijeme koje sam uložila u posao uzela od obitelji i privatnih interesa. Ne mislim da sam postigla vrhunac i ne bih izdvojila jedan događaj koji mi je već sada obilježio karijeru jer imam još previše toga pružiti i bez posustajanja planiram pokazati sve što sam isplanirala.

---

U mojem timu nema lažnih osmijeha

Jeste li kao šefica strogi?

– To je pitanje najbolje postaviti mojim zaposlenicima, ali od svih pridjeva najmanje bih se opisala kao stroga. Naravno da tražim ozbiljnost i profesionalnost na radnome mjestu jer je taj rad ono što nam svima osigurava egzistenciju, ali znam i da je ponekad teško raditi s ljudima, da se moji zaposlenici maksimalno trude ugoditi svima koji zakorače u dućan ili nam se obrate putem društvenih mreža, i zato ih štedim kada mogu, iako to nekada znači da ću ja odraditi neki zadatak, raditi od kuće ili napraviti puno kilometara da posao odradimo brže. Nastojim imati razumijevanja za svakoga i sve rješavati kroz dogovore i razgovore, pristupačna sam i vjerujem da moj tim zna da mi se mogu obratiti u svakom trenutku, i da se svaka škakljiva situacija može riješiti. Nije rijetkost i da međusobno dijelimo privatne anegdote, da komentiramo situacije iz svakodnevnog života, i na našim licima nema lažnih osmijeha, zaista osjetim koliko su svi s kojima radim opušteni i sretni zbog takve atmosfere.

---

---

Ako mi se nešto jako sviđa, to si i priuštim

– Nisam osoba koju previše oduševljava materijalno i uz veliku odgovornost koju imam prema poslu, obitelji i prijateljima ne osjećam žudnju prema stvarima koje me ispunjavaju na kraće vrijeme. Ako mi se nešto jako sviđa, to si i priuštim, ali u posljednje vrijeme puno više pažnje posvećujem drugim zadovoljstvima i uvijek ću radije odvojiti i vrijeme i novac da dobijem potreban odmor, poneki tretman
koji će me regenerirati i napuniti energijom, dok komade iz modnog svijeta kupujem samo ako me zaista jako privuku i ako procijenim da će me istinski razveseliti.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TAJNE DOBROG ORMARA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => TAJNE DOBROG ORMARA 2 0 7840 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-25 12:19:30 [created_by] => 3095 [created_by_alias] => Anita Matić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-30 18:14:49 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-10-30 18:14:49 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Iz njezine radionice izišlo je na desetke tisuća haljina, a nose se u cijelom svijetu: 'Nikad ne bih dopustila...' [metakey] => Diana Viljevac, dizajnerica, nova kolekcija, klasika i elegancija [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/25\/25928796.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/25\/25922537.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/25\/25922538.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/25\/25922539.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/25\/25922540.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/25\/25922549.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["\u00a0Karmen Pozi\u0107"," Senja Vild","Senja Vild\/","Senja Vild","Senja Vild","Senja Vild"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Godinama okuplja zaljubljenike u minimalizam, klasi\u010dan stil i \u017eenstvenost i to je smjer u kojem se vidi i dalje
\n\u00a0<\/p>","

Dizajnerici su bliski i ru\u010dno ra\u0111eni ukrasi<\/p>","

Nova haljina, nova doza ekstravagancije<\/p>","

Elegantno i \u017eenstveno<\/p>","

Minimalizam uvijek dominira<\/p>","

Haljina iz nove kolekcije<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["41:33","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x2881","hd_25928796_1920.jpg":"1920x1080","k_25928796_1280.jpg":"1280x1280","k_25928796_1024.jpg":"1024x1024","k_25928796_640.jpg":"640x640","k_25928796_480.jpg":"480x480","k_25928796_340.jpg":"340x340","k_25928796_220.jpg":"220x220","o_25928796_1280.jpg":"1280x1920","o_25928796_1024.jpg":"1024x1536","o_25928796_640.jpg":"640x960","o_25928796_480.jpg":"480x720","o_25928796_340.jpg":"340x510","o_25928796_220.jpg":"220x330","h_25928796_1280.jpg":"1280x854","h_25928796_1024.jpg":"1024x683","h_25928796_640.jpg":"640x427","h_25928796_480.jpg":"480x320","h_25928796_340.jpg":"340x227","h_25928796_220.jpg":"220x147","pp_25928796_1280.jpg":"1280x1628","pp_25928796_1024.jpg":"1024x1303","pp_25928796_640.jpg":"640x814","pp_25928796_480.jpg":"480x611","pp_25928796_340.jpg":"340x432","pp_25928796_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_25922537_1920.jpg":"1920x1080","k_25922537_1280.jpg":"1280x1280","k_25922537_1024.jpg":"1024x1024","k_25922537_640.jpg":"640x640","k_25922537_480.jpg":"480x480","k_25922537_340.jpg":"340x340","k_25922537_220.jpg":"220x220","o_25922537_1280.jpg":"1280x1600","o_25922537_1024.jpg":"1024x1280","o_25922537_640.jpg":"640x800","o_25922537_480.jpg":"480x600","o_25922537_340.jpg":"340x425","o_25922537_220.jpg":"220x275","h_25922537_1280.jpg":"1280x854","h_25922537_1024.jpg":"1024x683","h_25922537_640.jpg":"640x427","h_25922537_480.jpg":"480x320","h_25922537_340.jpg":"340x227","h_25922537_220.jpg":"220x147","pp_25922537_1280.jpg":"1280x1628","pp_25922537_1024.jpg":"1024x1303","pp_25922537_640.jpg":"640x814","pp_25922537_480.jpg":"480x611","pp_25922537_340.jpg":"340x432","pp_25922537_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_25922538_1920.jpg":"1920x1080","k_25922538_1280.jpg":"1280x1280","k_25922538_1024.jpg":"1024x1024","k_25922538_640.jpg":"640x640","k_25922538_480.jpg":"480x480","k_25922538_340.jpg":"340x340","k_25922538_220.jpg":"220x220","o_25922538_1280.jpg":"1280x1600","o_25922538_1024.jpg":"1024x1280","o_25922538_640.jpg":"640x800","o_25922538_480.jpg":"480x600","o_25922538_340.jpg":"340x425","o_25922538_220.jpg":"220x275","h_25922538_1280.jpg":"1280x854","h_25922538_1024.jpg":"1024x683","h_25922538_640.jpg":"640x427","h_25922538_480.jpg":"480x320","h_25922538_340.jpg":"340x227","h_25922538_220.jpg":"220x147","pp_25922538_1280.jpg":"1280x1628","pp_25922538_1024.jpg":"1024x1303","pp_25922538_640.jpg":"640x814","pp_25922538_480.jpg":"480x611","pp_25922538_340.jpg":"340x432","pp_25922538_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_25922539_1920.jpg":"1920x1080","k_25922539_1280.jpg":"1280x1280","k_25922539_1024.jpg":"1024x1024","k_25922539_640.jpg":"640x640","k_25922539_480.jpg":"480x480","k_25922539_340.jpg":"340x340","k_25922539_220.jpg":"220x220","o_25922539_1280.jpg":"1280x1600","o_25922539_1024.jpg":"1024x1280","o_25922539_640.jpg":"640x800","o_25922539_480.jpg":"480x600","o_25922539_340.jpg":"340x425","o_25922539_220.jpg":"220x275","h_25922539_1280.jpg":"1280x854","h_25922539_1024.jpg":"1024x683","h_25922539_640.jpg":"640x427","h_25922539_480.jpg":"480x320","h_25922539_340.jpg":"340x227","h_25922539_220.jpg":"220x147","pp_25922539_1280.jpg":"1280x1628","pp_25922539_1024.jpg":"1024x1303","pp_25922539_640.jpg":"640x814","pp_25922539_480.jpg":"480x611","pp_25922539_340.jpg":"340x432","pp_25922539_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_25922540_1920.jpg":"1920x1080","k_25922540_1280.jpg":"1280x1280","k_25922540_1024.jpg":"1024x1024","k_25922540_640.jpg":"640x640","k_25922540_480.jpg":"480x480","k_25922540_340.jpg":"340x340","k_25922540_220.jpg":"220x220","o_25922540_1280.jpg":"1280x1600","o_25922540_1024.jpg":"1024x1280","o_25922540_640.jpg":"640x800","o_25922540_480.jpg":"480x600","o_25922540_340.jpg":"340x425","o_25922540_220.jpg":"220x275","h_25922540_1280.jpg":"1280x854","h_25922540_1024.jpg":"1024x683","h_25922540_640.jpg":"640x427","h_25922540_480.jpg":"480x320","h_25922540_340.jpg":"340x227","h_25922540_220.jpg":"220x147","pp_25922540_1280.jpg":"1280x1628","pp_25922540_1024.jpg":"1024x1303","pp_25922540_640.jpg":"640x814","pp_25922540_480.jpg":"480x611","pp_25922540_340.jpg":"340x432","pp_25922540_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_25922549_1920.jpg":"1920x1080","k_25922549_1280.jpg":"1280x1280","k_25922549_1024.jpg":"1024x1024","k_25922549_640.jpg":"640x640","k_25922549_480.jpg":"480x480","k_25922549_340.jpg":"340x340","k_25922549_220.jpg":"220x220","o_25922549_1280.jpg":"1280x1600","o_25922549_1024.jpg":"1024x1280","o_25922549_640.jpg":"640x800","o_25922549_480.jpg":"480x600","o_25922549_340.jpg":"340x425","o_25922549_220.jpg":"220x275","h_25922549_1280.jpg":"1280x854","h_25922549_1024.jpg":"1024x683","h_25922549_640.jpg":"640x427","h_25922549_480.jpg":"480x320","h_25922549_340.jpg":"340x227","h_25922549_220.jpg":"220x147","pp_25922549_1280.jpg":"1280x1628","pp_25922549_1024.jpg":"1024x1303","pp_25922549_640.jpg":"640x814","pp_25922549_480.jpg":"480x611","pp_25922549_340.jpg":"340x432","pp_25922549_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15214872 Threads: 2 Questions: 3171239133 Slow queries: 7103109 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235380442 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) ) [link] => /mozaik/zivot/iz-njezine-radionice-izislo-je-na-desetke-tisuca-haljina-a-nose-se-u-cijelom-svijetu-nikad-ne-bih-dopustila-1334860 [printLink] => /mozaik/zivot/iz-njezine-radionice-izislo-je-na-desetke-tisuca-haljina-a-nose-se-u-cijelom-svijetu-nikad-ne-bih-dopustila-1334860?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 237449 [name] => diana viljevac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => diana-viljevac [link] => /tag/diana-viljevac ) [1] => stdClass Object ( [id] => 601307 [name] => dizajnerica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dizajnerica [link] => /tag/dizajnerica ) [2] => stdClass Object ( [id] => 286842 [name] => nova kolekcija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nova-kolekcija [link] => /tag/nova-kolekcija ) [3] => stdClass Object ( [id] => 734850 [name] => klasika i elegancija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-27 15:43:08 [main_article_id] => 0 [alias] => klasika-i-elegancija [link] => /tag/klasika-i-elegancija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TAJNE DOBROG ORMARA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Iz njezine radionice izišlo je na desetke tisuća haljina, a nose se u cijelom svijetu: ‘Nikad ne bih dopustila...‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3095 [name] => Anita Matić [username] => anita-mati [email] => anita-mati@sd.hr [password] => $2y$10$GjpBtNa.YRMDPnrRjunSLO2dRI1pWs.zFfgFXxSc2DO6OWvNbQp1K [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/anita-matic-3095 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1613 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ceaf3f62415cf4b539552b7ff1377124?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/25/25928796.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] =>  Karmen Pozić [mainImageDesc] =>

Godinama okuplja zaljubljenike u minimalizam, klasičan stil i ženstvenost i to je smjer u kojem se vidi i dalje
 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/25/25928796.jpg [title] =>  Karmen Pozić

Godinama okuplja zaljubljenike u minimalizam, klasičan stil i ženstvenost i to je smjer u kojem se vidi i dalje
 

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/25/25922537.jpg [title] => Senja Vild

Dizajnerici su bliski i ručno rađeni ukrasi

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/25/25922538.jpg [title] => Senja Vild/

Nova haljina, nova doza ekstravagancije

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/25/25922539.jpg [title] => Senja Vild

Elegantno i ženstveno

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/25/25922540.jpg [title] => Senja Vild

Minimalizam uvijek dominira

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/25/25922549.jpg [title] => Senja Vild

Haljina iz nove kolekcije

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

U svakoj kolekciji trudim se pružiti raznolikost kako bi svaka žena pronašla model za sebe, ali ovaj put izbor je proširen haljinama obilježenima dozom ekstravagancije jer osjećam da smo spremne za pomicanje granica. Znam da je dizajniranje kolekcije jednostavnih, minimalističkih modela sigurna zona, ali ovu godinu želim završiti bez granica svoje mašte – kazala nam je Diana Viljevac, dizajnerica iza koje je četrnaest godina rada i nebrojeno kreacija.

---

---

– Osim odjeće, već nekoliko godina u ponudi imam i kožnate modne dodatke i trudim se redizajnirati postojeće modele sa svakom novom kolekcijom odjeće, tako da mogu samo ugrubo izračunati koliko sam komada kreirala, a i tu ću ostaviti prostor za moguću pogrešku: 14 godina karijere donosi minimalno dvije veće kolekcije godišnje, a prosječna kolekcija sadrži 15-ak novih modela. U međuvremenu inspiraciju koristim za smišljanje manjih kolekcija, primjerice kaputa, party i blagdanskih haljina, casual odjeće, ekskluzivnih komada od posebnih materijala…

---

image

Nova haljina, nova doza ekstravagancije

Senja Vild/
---

Godišnje moj dućan promijeni barem 50 modela koje uklapam u svakodnevnu ponudu, haljine koje su stalno aktualne. Deseci tisuća haljina u svim bojama koje možete zamisliti već je izišlo iz moje radionice – govori nam dizajnerica koja je u ovoj branši stekla poprilično iskustvo, no neke stvari ostale su iste kao i na početku njezine karijere:

Odjeća koju možemo

nositi godinama

– Iako sam bila vrlo mlada po godinama, moje su ambicije bile vrlo ozbiljne i tako sam se odnosila prema ovom poslu još kao studentica. Razlika između mojih početaka i pozicije gdje sam danas vidljiva je u mojem dizajnu, mjestu na kojem radim, ali odnos prema karijeri nije se promijenio; modni dizajn je način života više nego posao, i sazrijevam i rastem zajedno s mojim modelima.

Pitamo Dianu kako s vremenskim odmakom gleda na neke svoje starije modele.

– Moda se mijenja i mislim da će svatko s dozom nelagode gledati svoje stare fotografije i razmišljati kako smo mogli pomisliti da je frizura, make-up ili neka odjevna kombinacija dovoljno dobra za izlazak i fotografiranje, ali nisam toliko kritična prema promjenama koje smo doživjeli u modnom svijetu jer će nam se zbog razigranosti i prevrtljivosti mode sve te nezamislive kombinacije kad-tad vratiti. Osobno sam se najbolje pronašla u klasičnoj modi i moj modni izričaj nikada nije bio toliko ekstravagantan da se neka od mojih haljina iz kolekcije prije 10 godina ne bi mogla nositi i danas.

Nikada ne bih dopustila da u kolekciji predstavim haljinu kojom nisam u potpunosti zadovoljna, što znači da svaki model mora sadržavati dozu bezvremenske elegancije, ženstvenosti i suptilnih detalja, a rezultat takvog rada je odjeća koju možemo nositi godinama bez straha od staromodnog izgleda – poentira kreatorica koja je vezana uz svaku svoju kolekciju. Ponekad je, kaže, razlog priča koja stoji iza nje, nekad su to sitni pomaci u dizajnu koji drugima možda i nisu vidljivi, ali ih ona zna u milimetar, dok ponekad kolekciju pamti po rezultatima koje je postigla.

---

image

Elegantno i ženstveno

Senja Vild
---

– Posljednja kolekcija uvijek je najaktualnija i samim time o njoj najviše razmišljam, a tu je i doza anticipacije i adrenalina zbog reakcija publike, iščekivanje koje nama dizajnerima daje novu energiju, ali izdvajanje jedne kolekcije kao najdraže je zaista poput Sofijina izbora – razum govori jedno, srce drugo, i što god da odaberemo, osjećamo da nije ispravno – smatra dizajnerica, koja je prije dvije godine postala majka. Na upit razmišlja li možda o proširenju ponude na dječje komade, kaže nam da radije ne bi mijenjala smjer jer se pronašla u suvremenim ženskim modelima, te da je sasvim sam zadovoljna trenutnom situacijom u kojoj netko drugi razmišlja o estetici odjeće za djecu, a ona je tu da je bira i uživa u tome.

Torbice i sakoi

– Primjećujem razliku između puno veće i bogatije ponude za žensku djecu i voljela bih ispraviti tu nepravdu, no zadovoljna sam statusom dizajnerice ženske odjeće dok na svojem malom modelu smišljam jedinstvene kombinacije po svojem ukusu, dok još mogu.

A koje ona dizajnere najviše voli nositi, te bira li najradije odjeću koju sama kreira ili joj ponekad dođe do zasićenja?

– Moja je garderoba raznovrsna i često se odijevam prema raspoloženju, ako mi to situacija dopusti. Do zasićenja nije došlo, a tu bih pojavu smatrala velikim problemom jer bih teško mogla zamisliti da bi netko nosio odjeću koja niti meni nije zanimljiva. Srećom, inspiracije mi ne nedostaje i modela imam sasvim dovoljno da mi je jedina briga kako odabrati što želim odjenuti – govori nam.

Baš kao i mnoge druge žene, velika je zaljubljenica u modne dodatke jer s njima može i najjednostavniju kombinaciju pretvoriti u look za pamćenje; evo na koje je komade posebno “slaba”:

– Nikada se neću zasititi lijepih i kvalitetnih torbica. U mojem ormaru vjerojatno ima najviše sakoa jer taj klasik olakšava i ubrzava užurbana jutra i pretrpane rasporede – nosim ih na traperice, suknje, tenisice ili cipele na petu, idealni su za prijelazno razdoblje i slojevito odijevanje, a s klasičnom siluetom sakoa poigrala sam se i u jednoj od prošlih kolekcija i stvorila neobičan oversized kroj, s notom elegancije, namijenjen čak i za nošenje bez ičega – kao haljina.

Taj mi je komad i dalje jedan od onih koje najčešće koristim bez obzira na to koja je prigoda u pitanju, a vole ga i moje klijentice – govori nam kreatorica koja u svakoj kolekciji radi iskorake. Ne one tektonske koje bi je odvele u skroz neke druge modne žanrove, ali određena doza inovacije, smatra, cilj je svakog dizajnerskog posla.

– Prioritet mi je u svakoj kolekciji predstaviti nešto novo, drukčije, a ipak dovoljno prepoznatljivo mojim klijenticama. Nikada to nisu preveliki zaokreti jer moj brend već godinama okuplja zaljubljenike u minimalizam, klasičan stil i ženstvenost. To je smjer u kojem se vidim i dalje te ga ne namjeravam mijenjati toliko da izgubim tu nit, ali isto tako u svakoj kolekciji predstavim nekoliko neočekivanih modela za žene koje vole dozu ekstravagancije.

---

image

Minimalizam uvijek dominira

Senja Vild
---

Tako je i u ovoj vratila delikatne ukrase i aplikacije ručne izrade, neke su neobično atraktivne iako prekrivaju gotovo cijelo tijelo, a atrakcija kolekcije je, nadodaje Viljevac, vjenčanica damskoga kroja, vizualno obogaćena efektom cvijeća, koja spaja oba dijela kolekcije – jednostavnost i eleganciju, te siluetu neočekivanu za prigodu na kojoj se nosi.

Povezana s ostatkom svijeta

Diana ne razmišlja o eventualnom proboju na svjetsku modnu scenu u onom klasičnom smislu, prvenstveno zato što se njezina odjeća već sada nosi diljem svijeta.

– Putem svog web-shopa jako sam dobro povezana s ostatkom svijeta i primam narudžbe iz raznih zemalja. Dokle god taj sustav funkcionira besprijekorno, kao do sada, ne razmišljam o proširenju izvan granica Hrvatske jer smatram da se nalazim na pravome mjestu i da su moji modeli lako dostupni svima koji ih žele – smatra Diana, u čijem se timu nalazi desetak kvalitetnih i dobro organiziranih ljudi od kojih, prema njezinim riječima, svatko ima svoje mjesto i zadatak, ali se istodobno savršeno nadopunjavaju.

---

image

Haljina iz nove kolekcije

Senja Vild
---

A što bi smatrala krunom svoga posla, te ima li neke zacrtane ciljeve?

– Dugoročni cilj sigurno se ne razlikuje od ciljeva svake poduzetnice koja balansira između privatnog i poslovnog. Želja mi je nastaviti biti dijelom modne scene i mijenjati trendove, nemajući pritom grižnju savjesti da sam vrijeme koje sam uložila u posao uzela od obitelji i privatnih interesa. Ne mislim da sam postigla vrhunac i ne bih izdvojila jedan događaj koji mi je već sada obilježio karijeru jer imam još previše toga pružiti i bez posustajanja planiram pokazati sve što sam isplanirala.

---

U mojem timu nema lažnih osmijeha

Jeste li kao šefica strogi?

– To je pitanje najbolje postaviti mojim zaposlenicima, ali od svih pridjeva najmanje bih se opisala kao stroga. Naravno da tražim ozbiljnost i profesionalnost na radnome mjestu jer je taj rad ono što nam svima osigurava egzistenciju, ali znam i da je ponekad teško raditi s ljudima, da se moji zaposlenici maksimalno trude ugoditi svima koji zakorače u dućan ili nam se obrate putem društvenih mreža, i zato ih štedim kada mogu, iako to nekada znači da ću ja odraditi neki zadatak, raditi od kuće ili napraviti puno kilometara da posao odradimo brže. Nastojim imati razumijevanja za svakoga i sve rješavati kroz dogovore i razgovore, pristupačna sam i vjerujem da moj tim zna da mi se mogu obratiti u svakom trenutku, i da se svaka škakljiva situacija može riješiti. Nije rijetkost i da međusobno dijelimo privatne anegdote, da komentiramo situacije iz svakodnevnog života, i na našim licima nema lažnih osmijeha, zaista osjetim koliko su svi s kojima radim opušteni i sretni zbog takve atmosfere.

---

---

Ako mi se nešto jako sviđa, to si i priuštim

– Nisam osoba koju previše oduševljava materijalno i uz veliku odgovornost koju imam prema poslu, obitelji i prijateljima ne osjećam žudnju prema stvarima koje me ispunjavaju na kraće vrijeme. Ako mi se nešto jako sviđa, to si i priuštim, ali u posljednje vrijeme puno više pažnje posvećujem drugim zadovoljstvima i uvijek ću radije odvojiti i vrijeme i novac da dobijem potreban odmor, poneki tretman
koji će me regenerirati i napuniti energijom, dok komade iz modnog svijeta kupujem samo ako me zaista jako privuku i ako procijenim da će me istinski razveseliti.

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
 Karmen Pozić  Senja Vild Senja Vild/ Senja Vild Senja Vild Senja Vild
 Karmen Pozić

Godinama okuplja zaljubljenike u minimalizam, klasičan stil i ženstvenost i to je smjer u kojem se vidi i dalje
 

Senja Vild

Dizajnerici su bliski i ručno rađeni ukrasi

Senja Vild/

Nova haljina, nova doza ekstravagancije

Senja Vild

Elegantno i ženstveno

Senja Vild

Minimalizam uvijek dominira

Senja Vild

Haljina iz nove kolekcije

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/iz-njezine-radionice-izislo-je-na-desetke-tisuca-haljina-a-nose-se-u-cijelom-svijetu-nikad-ne-bih-dopustila-1334860 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1f9d497af4b381f8ff42791041656b69c7b03705 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Iz+njezine+radionice+izi%C5%A1lo+je+na+desetke+tisu%C4%87a+haljina%2C+a+nose+se+u+cijelom+svijetu%3A+%E2%80%98Nikad+ne+bih+dopustila...%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fiz-njezine-radionice-izislo-je-na-desetke-tisuca-haljina-a-nose-se-u-cijelom-svijetu-nikad-ne-bih-dopustila-1334860 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fiz-njezine-radionice-izislo-je-na-desetke-tisuca-haljina-a-nose-se-u-cijelom-svijetu-nikad-ne-bih-dopustila-1334860 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TAJNE DOBROG ORMARA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
ŽivotTAJNE DOBROG ORMARA

Iz njezine radionice izišlo je na desetke tisuća haljina, a nose se u cijelom svijetu: ‘Nikad ne bih dopustila...‘

Piše Anita Matić
30. listopada 2023. - 19:14
Godinama okuplja zaljubljenike u minimalizam, klasičan stil i ženstvenost i to je smjer u kojem se vidi i dalje   Karmen Pozić

U svakoj kolekciji trudim se pružiti raznolikost kako bi svaka žena pronašla model za sebe, ali ovaj put izbor je proširen haljinama obilježenima dozom ekstravagancije jer osjećam da smo spremne za pomicanje granica. Znam da je dizajniranje kolekcije jednostavnih, minimalističkih modela sigurna zona, ali ovu godinu želim završiti bez granica svoje mašte – kazala nam je Diana Viljevac, dizajnerica iza koje je četrnaest godina rada i nebrojeno kreacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 13:32