StoryEditorOCM
ŽivotAI sluša vaše pozive

Google sprječava telefonske prevare, način je užasnuo korisnike! Evo što će nam raditi umjetna inteligencija dok pričamo

Piše MOZAIK SD
16. svibnja 2024. - 15:44

Google se odlučio na novi korak testiranja AI tehnologije i objavio da bi nova značajka Gemini AI pomogla u otkrivanju i upozoravanju korisnika na potencijalne prijevare u stvarnom vremenu tijekom telefonskih poziva.

U tu svrhu namjeravaju koristiti usluge umjetne inteligencije, koja bi "slušala" naše razgovore, ali ih ne bi, ni na kakav način, zloupotrebljavala, te bi svi ostajali privatni, kako tvrde. Prvi model mobitela koji bi imao ugrađen ovaj sustav zaštite je Pixel 9 pametni telefon. 

image

Zaštita od scam  poziva uz AI Google tehnologiju.

Nicolas Guyonnet/Hans Lucas Via Afp

Iz tvrtke Google kažu da bi nova značajka detektirala lažne "predstavnike banke", koji, primjerice, zovu da nešto hitno platite ili zahtijevaju transakciju putem kartica.

FTC (Savezna trgovačka komisija) procjenjuje da su Amerikanci samo prošle godine izgubili do 10 milijardi dolara zbog prijevara, koje se često odvijaju putem interneta ili telefona.

U prosincu je izvršni direktor tvrtke za kibernetičku sigurnost Mandianta, u vlasništvu Googlea, rekao da tvrtka očekuje povećanje aktivnosti prevaranata ove godine, pa su se odlučili na ovaj potez.

image

AI Google konferencija.

Ed Jones/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 08:44