StoryEditorOCM
Životčisti i solventni

Električari savjetuju: Ako bojler koristite na ovaj način, računi za struju bit će vam dvostruko manji

Piše mozaik sd
5. listopada 2024. - 12:08
 I zimi i ljeti mnogi se pitaju je li bolje ugasiti bojler ili ga držati stalno uključenim te kako uštedjeti (ilustracija)/Shutterstock

I zimi i ljeti mnogi se pitaju je li bolje ugasiti bojler ili ga držati stalno uključenim te kako uštedjeti, a ta dilema muči sve koji žele smanjiti račun za struju.

Netko će vam reći da je puno racionalnije ostaviti bojler uključen cijeli dan i noć, jer tada ne mora zagrijati svu vodu, već samo održavati toplinu, a drugi zagovaraju teoriju da ga je najbolje okrenuti kada je potrebno.

Apsolutno nije istina da je za novčanik bolje imati bojler stalno uključen. Naravno, sve ovisi o broju ukućana. Stoga, ako se radi o samcu ili bračnom paru, racionalnije je uključiti bojler po potrebi. S druge strane, ako se radi o obitelji s velikim brojem članova, njima je vjerojatno najzgodnije da bojler bude stalno uključen jer će nekome svakog trenutka trebati voda, piše Krstarica, prenosi N1.

– Važnu ulogu igra i namjena bojlera. Ako je bojler namijenjen samo za tuširanje, onda ga ima smisla povremeno uključiti, a ako se radi o velikom protočnom bojleru koji koristite i za kuhinjske potrebe, onda ga ima smisla povremeno uključiti jer ćete ga tada najvjerojatnije gasiti vrlo rijetko, prenosi.

Zato ga je ekonomičnije uključiti po potrebi, a naravno, ako već vodite računa o uštedama, onda ga uključite kada je tarifa jeftinija, dodaju profesionalni električari.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 12:09