StoryEditorOCM
ŽivotTRAGEDIJA

Bila je potpuno zdrava mlada pravnica (25), željela je samo liposukcijom odstraniti masno tkivo. Sada je mrtva

Piše MOZAIK SD
15. rujna 2023. - 18:32

Dayana Loy de Oliveira Freire iz Brazila platila je 50.000 BRL (oko 10.000 eura) za liposukciju, postupak uklanjanja masti, no tijekom operacije otkucaji srca su joj se usporili jer su joj se zatvarali rezovi liposukcije, što je kulminiralo srčanim zastojem. Srce joj je prestalo kucati, te je bila klinički mrtva, piše Notocias.

Plastični kirurg dr. Bruno Granieri i njegov tim u bolnici Jacob Facuri u Goiâniji u Brazilu pokušali su oživjeti djevojku tri sata, ali bezuspješno.

Dayanin shrvani otac, Duilio Alves Freire, rekao je novinarima: "Imala je 25 godina, nije bila bolesti, bila je u savršenoj formi prije nego što je otišla na operaciju".

Policija u državi Goiás sada istražuje slučaj nakon što je Dayanina obitelj prijavila incident. Službeni organi smrt mlade djevojke tretiraju kao "slučajnu" - do primitka forenzičkog izvještaja.

image

Dayana Loy de Oliveira Freire

TV Anhanguera/ Facebook

Po statistici liposukcija ima ukupnu stopu komplikacija od pet posto, a većina problema je manja. Međutim, istraživanja su pokazala da do jednog od pet tisuća postupaka rezultira smrtnim slučajevima koji nisu povezani s operacijom.

Luciana Castro, odvjetnica dr. Bruna rekla je da liječnik duboko žali zbog gubitka pacijentice, ali je uvjeren da nije pogriješio prilikom operacije.

Rekao je: "Pacijentica je tijekom zahvata doživjela zastoj, a odmah su poduzeti propisani protokoli za takav slučaj."

"Ovdje moramo naglasiti da medicina nije egzaktna znanost, a komplikacije i incidenti mogu se pojaviti u bilo kojem području, bez obzira na vještinu pomoćnog stručnjaka, te da su pacijenti propisno informirani o rizicima, potpisuju obrazac za pristanak i razumiju sve mogućnosti navedenog liječenja."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 05:06