StoryEditorOCM
ZdravljeNAUČITE

Svjetska zdravstvena organizacija je izradila smjernice o - tuširanju! Svi su parametri važni, pažljivo pročitajte

Piše MOZAIK SD
20. veljače 2024. - 23:14

Koliko obično traje vaše tuširanje? Kratko je? Dugo? Koja je temperatura vode pri tuširanju? Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, svi ovi parametri su važni. Organizacija izrađuje niz smjernica u vezi s higijenom i sigurnošću vode. Međutim, prema SZO, tuširanje koje je predugo povećava rizik od iritacije i svrbeža kože. Doista, predugo tuširanje isušuje kožu uklanjanjem bakterija i mikroorganizama koji bi je trebali zaštititi, piše RTL.be.

Kako bi se to izbjeglo, SZO preporučuje da tuširanje ne traje duže od 4 minute. Ali to nije sve: temperatura vode je također važna. Organizacija preporučuje pranje mlakom vodom. Konačno, izbor sapuna također bi bio važan. Odabir sapuna s neutralnim pH bio bi idealan za kožu.

image
Shutterstock

SZO ne savjetuje svakodnevno pranje, "uz rizik utjecaja na zdravlje kože. Za zdravstvene djelatnike dovoljno je nekoliko tuširanja tjedno".

Znate li informaciju o tuširanju hladnom vodom na kraju? Prema SZO-u, to se preporučuje. Prvo se navlažite mlakom vodom, zatim isključite vodu i sapunajte tijelo, a zatim isperite mlakom i hladnom vodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 08:10