StoryEditorOCM
ZdravljePAZITE NA PREHRANU

Evo kako možete pripremiti ukusnu morsku hranu i riješiti se toksina

Piše H
18. kolovoza 2016. - 20:23
ribarska_makarska7-080716

Većina za zdravlje štetnih tvari koje dospijevaju u more i oceane, a preko morske hrane i u prehrambeni lanac, ne predstavlja veću opasnost za zdravlje ljudi jer su koncentracije toksina koji tako ulaze u tijelo male, a rizik dodatno smanjuje dobra termička obrada, pokazali su nalazi slovenski znanstvenika koji sudjeluju u europskom projektu.

Projekt "Ecsafesafefood" koji je pri kraju, pokrenula je Europska komisija prije tri godine.

- Rezultati koje smo dobili su povoljni. Pokazalo se da najproblematičnije supstancije organizam apsorbira u maloj mjeri. No, važna je i tehnika pripreme morske hrane.

Tako pečenjem na gradelama ili roštilju značajno smanjujemo njihov unos - kazao je dr. Tomaž Langerholc s mariborskog Fakltet za poljoprivredu i biosistemske znanosti.

Njegova je ekipa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 10:00